O Τοροσίδης πάντως έφαγε πολλά μπινελίκια από εμένα, πούλησε τουλάχιστον τρεις φορές την μπάλα στο κέντρο. Είμαι και εμπαθής, έχει γίνει σχεδόν κακός και αυτός αμυντικά. Τι σχεδόν δηλαδή, ας όψονται μερικές έμπειρες επεμβάσεις, κατά τα άλλα ο καλός Τοροσίδης είναι κάπου δύο χρόνια πίσω, τώρα είναι για επελάσεις με τοροσίδειες σέντρες που όταν πάνε κόρνερ (80% πιθανότητα) είσαι και ευχαριστημένος.
Κλασσικό και αιώνιο πρόβλημα. Πώς θα πάμε την μπάλα από το ημικύκλιο της περιοχής μας κάτω από την σέντρα. Η πρώτη μας πάσα είναι σκατά και απόσκατα, παραδοσιακά από την αρχή της χρονιάς και αν βγει αυτή, δεν έχουμε κουβαλητή της προκοπής (τα 1-2 Χολέμπας - Αμπντούν κάνουν τον εγκέφαλο μου να αιμορραγεί από την προβλεψιμότητα). Με τον Φέισα αυτό δεν υπήρχε και ένιωθες μια ευφορία. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε ματς με απαιτήσεις (το έκανε με τον ΟΦΗ).
Η μόνη φορά που έγινε κάτι ήταν στο πρώτο τέταρτο του ματς που όλοι οι παίχται είχαν νέφτι και πιθανολογώ ότι ήταν τακτική απόφαση, μιας και όλη την χρονιά παίζουμε συντηρητικά μέχρι το 60-70. Δεν μας βγήκε και το πληρώσαμε σε κούραση και υποτονικότητα (=μας κάνανε πάρτι στο κέντρο).
Κέντρο και μπρος δεν έχω ιδιαίτερο θέμα, με το ρόστερ μας, μας λες και καλούς μπροστά ενίοτε. Αλλά με το κέντρο να είναι “κουβάλα εσύ… όχι εσύ. Έλα ρε κάνε μια γιόμα, νταξ. Α, νέβερμάιντ, μας την κλέψανε πάλι”. Μανωλάς έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και τρία ΚΑΚΑ διωξίματα, να πάει μακριά η μπάλα χωρίς να συντρέχει λόγος.
Γκρέκο είχε φανεί στο τέταρτο, άφαντος μετά. Μασάντο, νιάου-νιάου. Έχει τεχνική αλλά αν δεν παίζει με νέφτι στον κώλο, θα συζητάμε γιατί του δίνουμε τόσα.
Αμπντούν φιλότιμος, επιπόλαιος, με εκρήξεις μεγαλείου αλλά ΟΚ. Η λέξη “Αμπντουνιά” (=μια θλιβερά φιλόδοξη κίνηση που καταλήγει σε μπούρδα) έχει μπει από πέρυσι στο λεξιλόγιο.
Με 27 - 6 τελικές να λέμε και ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν έληξε 4-0. Δεν φάγαμε τόσα και τόσα και φάγαμε το εύκολο γκολ με την μαλακιάρα του Κάρολ που νόμιζε ότι έβγαινε άουτ. Έχω την αίσθηση ότι μπερδεύεται με τον δικό μας (Μανιάτη;) που πηδάει πάνω από την μπάλα. Ξενέρα αλλά στατιστικά αναπόφευκτο το ρημάδι.
Πάντως ακόμα και με αυτό το ανελέητο σφυροκόπημα δεν ήταν κακή η εικόνα μας, παρά τα λάθη στο κέντρο. Το Europa είναι μια χαρά. Και δεν θα με χάλαγε καθόλου να δω πόρωση με την Άρσεναλ. Να βάλουμε και τα δεύτερα. Και νομίζω ότι αυτή η ομάδα γενικώς θα γίνεται καλύτερα. Πρέπει να δέσουν αυτοί. Χτες ήταν πολύ γρήγορος ο ρυθμός και καταιγίδα ολίγον οπότε λογικό να μην βρίσκονται αυτόματα αλλά έχω πίστη ότι θα δέσουν.
Α, ο Μανιάτης την είχε δει Τσάβι (προφανώς τραγικά αποτυχημένα) χτες ή είναι η ιδέα μου;