Ολυμπιακός

Δεν καταλαβαινω αυτη την απαιτηση για ιδιαιτερη αντιμετωπιση, παντως.

Προφανως, καταλαβαινω τα παραπονα για διαιτησιες, παραγκες, Ριζουπολες κτλ., αλλα αυτη την απαιτηση, πραγματικα οχι.

Τι θα πει “ιδιαίτερη αντιμετώπιση”; Είναι ιδιαίτερη αντιμετώπιση όταν κάποιο ΣΚ δεν γίνεται αγώνας πρωταθλήματος για να γίνει ο τελικός κυπέλλου; Κάθε ελληνική ομάδα που πάει να περάσει σε ημιτελικό θα έπρεπε να προωθείται. Και ο Ολυμπιακός αν πήγαινε/πάει για ημιτελικό ας γίνει μία διευκόλυνση. Λες και φτάνουν σε αυτό το επίπεδο ελληνικές ομάδες κάθε μέρα. Στο κάτω κάτω δεν επηρεάζεται σε τίποτα το πρωτάθλημα. Ίσα ίσα θα κληθείς να παίξεις κάποια στιγμή τον αγώνα που αναβλήθηκε, μεσοβδόμαδα, με μεγαλύτερη κούραση. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι να αρνηθεί η αντίπαλη ομάδα. Αυτή έχει κάθε δικαίωμα. Η ΕΠΑΕ/σουπερλίγκα γιατί να έχει θέμα;

Ε, οταν ζητας να αλλαξει το ματς σου με τον ουραγο γιατι εχεις πιο σημαντικα ματς, ειναι ιδιαιτερη αντιμετωπιση.

Στην τελικη, αμα ειναι τοσο σημαντικοτερα ματς αυτα της Ευρωπης, ρισκαρε να χασεις ενα τριποντο. Αλλα μαλλον θελουμε και την Ευρωπη, θελουμε και ξεκουραστο τριποντο, γιατι εχουμε μαθει ως γαυροβαζελοι οτι ειμαστε δυο μας κι η πιτα παει πακετο με ενα σκυλο χορτατο.

Απο κει και περα συμφωνω μαζι σου οτι ΕΠΑΕ/ΕΠΟ δε θα 'πρεπε να 'χουν καμια καουρα να αρνηθουν και αν συμφωνουσε ο ΠΑΣ, θα μπορουσε να γινει.

Με το αιγαλεω ηταν το συγκεκριμενο ματς και ο ουανγκα ειχε τραυματισει τον μπασινα - η αχρηστη πληροφορια της μερας.

Επίσης νομίζω πως ο ΠΑΟ είχε καταφέρει να του μεταθέσουν το ματς πριν τον επαναληπτικό με τον Άγιαξ το '96. Ο ΠΑΟ τελικά, μπήκε κρύος σε εκείνο το ματς (είχε 10 μέρες δίχως ματς) και έφαγε γκολ από το 1ο λεπτό. Οπότε;

από το “κλάην, δεν με πειράζει” μέχρι το “αμάν μπαναίαμ καταστραφήκαμε” υπάρχει μπόλικη απόσταση. ναι θα σε πειράξει, κανείς δεν θέλει να χάνει αλλά οκ δεν σε πάτησε και χάμω. τα πόδια σου δεν μπορούσες να πάρεις και έφαγες ένα από αντεπίθεση, ένα από διώξιμο και ένα από στημένο. που ακόμα και έτσι αν δεν μπουρδουκλωνόταν στο τετ α τετ ο Ολαιτάν τώρα σίγουρα θα μιλάγαμε γιά άλλο μάτς (όπως μπορεί να μιλάγαμε γιά άλλο μάτς και αν δεν έκανες δύο αναγκαστικές ή αν δεν το έστελνε στα πουλιά ο πατσίνο, θέλει και τύχη η πόρνη), θα πηγαίνανε περίπατο τα “αριστοτεχνικά στησίματα” και τα ταμπούρια 70-30

Το θέμα της νίκης ή της ήττας είναι το λιγότερο, χωρίς να είναι και άνευ σημασίας. Το χειρότερο σενάριο ήταν αυτό που τελικά έγινε, να χάσεις τον καλύτερό σου παίκτη από τραυματισμό.

Δεν έχει οπότε. Επιλογές είναι αυτές και μπορεί να σου βγουν ή όχι. Παίρνεις την ευθύνη ως ομάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν την επιλογή αυτή για σένα. Χωρίς να θυμάμαι πάντως αν είχε αναβληθεί το '96.

Πάντως αν θέλουμε ως ποδόσφαιρο ελληνικό κάποια στιγμή να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω πρέπει όταν μία ομάδα ξεχωρίζει να στηρίζεται. Μακάρι να δοθεί η στήριξη αυτή και στον Ολυμπιακό, αν προχωρήσει, γιατί αυτό είναι το σωστό. Και μακάρι παρά τη στήριξη να φάει μια ξεγυρισμένη πεντάρα γιατί αυτό θέλω εγώ. Έτερον εκάτερον.

ΥΓ νομίζω ότι έχει δοθεί αναβολή αγώνα στον ΟΣΦΠ για να παίξει με την Ρουμπίν Καζάν το 2012. Θυμάται κανείς;

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα νομίζω και σου έχω ξαναεπισημάνει πως δεν υπάρχει “Ολυμπιακός του Μαρινάκη” ούτε “Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων”, ούτε του Κόκκαλη, ούτε του Γουλανδρή, ούτε του Κοσκωτά και του Σαλιαρέλη.
Υπάρχει μονο και πάνω από όλα Ολυμπιακός. Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϋ και οτιδήποτε άλλο.
Όταν “μας διάλεξε” αυτή η ομάδα για να γίνουμε οπαδοί της (ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διατύπωση), κάτι που για τους περισσότερους από εμάς συνέβη στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη, μάλλον δεν μαγευτήκαμε από προέδρους και διοικητικά στυλ…
Προσωπικά στην ηλικία που μου συνέβη αυτό, ανάθεμα αν μπορούσα να κατονομάσω τον Νταϊφά ως πρόεδρο…
Είναι δικαίωμα σου να μην γουστάρεις μία διοίκηση, Και στο παρελθόν είχαμε και ακόμα χειρότερους που κατέληξαν στη φυλακή. Και πίστεψε με δεν τους σιχαίνεσαι περισσότερο από εμένα γιατί ούτε 40 χρονών είσαι ούτε στην ίδια γειτονιά με τον Καραπαπά μεγάλωσες (αν ίσχυαν και οι δύο αυτές συνθήκες θα γνωριζόμασταν από… τότε!) για να έχεις άποψη από πρώτο χέρι για το ποιόν του…
Αν θυμάσαι βέβαια τα όσα έλεγε πριν 10 χρόνια δίπλα στον Μπραουδάκη και έχεις καλή μνήμη, σίγουρα είσαι σε θέση να καταλάβεις αρκετά.
Αλλά δεν θα μου κόψουν αυτοί οι χοντροάμπαλοι το γήπεδο.
Όπως δεν το έκοψαν και στον Ατίλιο κάποτε οι μπράβοι του Σαλιαρέλη.

Για τους παίχτες έχεις άδικο και είσαι ισοπεδωτικός. Δεν σου κάνει για μπαλαδόφατσα αργεντίνος ο Τσόρι; Δεν είναι παίχτης για ντέρμπυ (πόσα κρίσιμα γκολ έχει βάλει) το πουλέν μου ο Φουστέρ;
O Σάμαρης δεν είναι παιχτούρα Έλληνας που καταλαβαίνει τη σημασία ντέρμπυ με βάζελο;

Αν είναι να μιλήσουμε για μισθοφόρους που θέλουν μόνο τη μεταγραφή στο Κατάρ τι να πούμε για την προ τετραετίας ομάδα με αρχηγό τον αρχιμισθοφόρο Ντουντού, που παρά τε ξεφτιλίκια της τον βάζελο τον είχε κερδίσει στα ντέρμπυ μέσα-έξω;

Ρε Κρισπ λες να χρειάζομαι μαθήματα Ολυμπιακοφροσύνης και αντιβαζελισμού;;;;

Δεν το παίζω χαλαρός και μπλαζέ με το προχθεσινό, εγώ ξέρω πως ήμουνα…
Αυτό που λέω είναι να μην τα απαξιώσουμε όλα και κάνουμε ζημιά στην ομάδα.
Και εσύ μου απαντάς γενικότερα για το ξενέρωμα σου με τον Μαρινάκη. Σου εξήγησα παραπάνω που διαφωνώ.
Προσυπογράφω 100% και δεν θα άλλαζα ούτε μία λέξη από την απάντηση σου στον Παντελή. Χαρακτηριστικά θυμάμαι να ακούω την τιμωρία του ΠΑΣ στο αυτοκίνητο επιστρέφοντας από την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003 στην πλατεία του δημοτικού θεάτρου, μετά την Ριζούπολη. Άρα ο ΠΑΣ δεν τα είχε χάσει όλα όταν μας υποδέχθηκε.

Παντελή στην Ριζούπολη παίχτηκε και ποδόσφαιρο πέρα από όλα τα άλλα που δυστυχώς συμβαίνουν στα περισσότερα ντέρμπυ στην Ελλάδα και κάποιοι Φύσσες τα μεγέθυναν αναζητώντας άλλοθι. Και στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, υπήρξε η καθοριστική επικράτηση παιχτών τεράστιας κλάσης όπως οι Ζιο, Καρεμπέ, Τζολε και Γιαννακόπουλος σε βάρος του βλάκα του Φϋσσα, του υπερεκτιμημένου Ολισαντέμπε, του μοντέλου του Κυργιάκου και μερικών λίγο σοβαρότερων αλλά όχι αρκετών παιχτών του βάζελου. Τελεία.

Σε κανένα σοβαρό (ή και λιγότερο σοβαρό) Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν συνηθίζονται αυτές οι εξυπηρετήσεις και όπως σωστά γράφεις είναι πάντα και στην ευχέρεια της αντίπαλης ομάδας που έχει και αυτή τον δικό της προγραμματισμό.
Απώλεια ο τραυματισμός του Μπασινά (αν και δεν νομίζω πως θα άλλαζε την δυναμική της πρόκρισης ενάντια στην Πόρτο του Μουρίνιο!), όπως και εμάς του Σαβιόλα στο Ηράκλειο πριν το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα, του Λούα Λούα με τον Αστέρα πριν τη ρεβάνς με την Chelsea πριν 6 χρόνια κλπ. Έτσι είναι το άθλημα, αυτά συμβαίνουν.

Ειλικρινά δεν το θυμάμαι. Ενδεχομένως να είχε να κάνει με περίεργες πτήσεις για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στην παγωμένη Μόσχα (αν θυμάσαι το παιχνίδι είχε γίνει στους -20 πρωινή ώρα) και να μην αποκλειστεί το αεροδρόμιο της;

Σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα δεν είναι θέμα το να φτάσει μία ομάδα σε ημιτελικά ή και τελικά ευρωπαϊκού κυπέλλου. Στην Ελλάδα είναι γιατί έχει συμβεί μετρημένες φορές. Και από μία ομάδα μόνο…

Ο τραυματισμός του Μπασινά φυσικά και άλλαξε τις ισορροπίες μαζί με την απόφαση του Μαρκαριάν να τον αντικαταστήσει με τον Κωνσταντινίδη (…). Την ίδια Πόρτο νικήσαμε στην Πορτογαλία, αυτή του Μουρίνιο.

Για όλους τους λόγους λοιπόν που λες (και το Σαβιόλα και όποιον), επιμένω ότι μία ομάδα θα πρέπει όταν μία ελληνική ομάδα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο να ευνοείται. Όχι για κάθε αγώνα ευρωπαϊκό φυσικά.

Αν έτσι είναι το άθλημα και αυτά συμβαίνουν, τότε αυτό εννοεί και τις μετακινήσεις και τους πάγους και ό,τι άλλο. Πού μπαίνει το όριο δηλαδή; Στο τι ώρα παίζεις; Σημασία έχει αν βλέπει κανείς στην πρόκριση μίας ομάδα μόνο συλλογικό συμφέρον ή και συμφέρον ενός πρωταθλήματος. Τα άλλα είναι απλά κάποιοι λόγοι που δικαιολογούν ή όχι την απόφαση

edit: το βρήκα, δύο αναβολές: http://www.naftemporiki.gr/story/390125

Στα γραφεία της Τούμπας ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το πρώτο ματς που θα γίνει στο Καραϊσκάκη ορίστηκε Απρίλιο, απόφαση που δίνει την δυνατότητα στους “ερυθρόλευκους” να εκτίσουν την πιθανή τιμωρία έδρας τους από τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να δώσουν με τον κόσμο τους παρόντα την πρώτη από τις δύο μάχες κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν είχε δυνατότητα παρέμβασης στην επιλογή των ημερομηνιών, [B]ωστόσο, η δυσφορία για τις αποφάσεις της ΕΠΟ είναι δεδομένη και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί δημόσια όσο πλησιάζουμε προς τα παιχνίδια του Κυπέλλου.[/B]

Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε

Όταν μια ομάδα παίζει Τρίτη στην Ευρώπη, το προηγούμενο ματς είναι Σάββατο συνήθως, όχι Κυριακή. Όταν παίζει Πέμπτη, το επόμενο ματς είναι Κυριακή, όχι Σάββατο. Τέτοια γίνονται ακόμα και τώρα και είναι απολύτως λογικά.

Ο τραυματισμός του Μπασινά σε εκείνο το 3-0 με το Αιγάλεω ήταν άτυχη στιγμή απλώς, δε φταίει κάτι άλλο.

Εσύ αγάπησες αγνά μια ερασιτεχνική ομάδα. Τώρα που το χρήμα στο ποδόσφαιρο είναι πολύ χοντρό, σαν τον Μαρινάκη περίπου, υπάρχει ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Ο άλλος Ολυμπιακός είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου, δυστυχώς, Γιώργο.

[B]Η σημερινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού του Μαρινάκη έχει ήδη γίνει μνημείο τραγικότητας.[/B]

Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ο άλλος Ολυμπιακός, Παντελή, σκάει την πορτοκαλί μπάλα.

Με αυτόν δεν ασχολείται σχεδόν κανένας όμως ΚρισΠ, δυστυχώς. Οι μπασκετικοί φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι. Το μεγάλο μαντρί είναι το ποδόσφαιρο, εκεί είναι τα λεφτά, γι’ αυτό και ασχολείται όλος ο υπόκοσμος με αυτό. Δες τι έχει μαζευτεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Μαρινάκης. Μελισσανίδης. Αλαφούζος. Σαββίδης. Αυτά είναι τα μεγάλα ψάρια. Αν πάμε και σε κάτι Κομπότηδες και Σπανούς λίγο πιο κάτω, θα κόψουμε τη μύτη μας για να μη μπορούμε να μυρίσουμε.

Ναι αλλά σου είπε ότι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν το θυμάται, σε αντίθεση με μια άκυρη λεπτομέρεια που “να σαν τώρα στο αμάξι ήμανε και φούμαρα και Σαντέ άφιλτρο τότες”, για τον ΠΑΣ Γιάννενα, που υποτίθεται ότι επιβεβαιώνει το πεντακάθαρο πρωτάθλημα του και την “αιώνια πράσινη κλάψα”. Τι τσουτσέκι παριστάνεις και τα σκαλίζεις τώρα, δεν το θυμάται λέμε.

Παίδες σοβαρευτείτε,
προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο οτι ο Παναθηναικός αποκλείστηκε πριν 11 χρόνια από την Πόρτο του Μουρίνιο (που παρεπιμπτόντως κατέκτησε το Ουέφα το 2003, το Τσάμπιονς Λιγκ το 2004 και το Διηπειρωτικό της ίδιας χρονιάς) γιατί δεν τον διευκόλυνε η ΕΠΑΕ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Μαραντόνα εεε ο Μπασινάς και να λείψει από τον επαναληπτικό; :-s

Αυτο ειπαμε ή για την Ριζουπολη που ο αλλος μας λεει οτι παιχτηκε και ποδοσφαιρο εκει μεσα ;

Οτι θυμαται καθε λεπτομερεια για τα του Παναθηναικου πριν απο 18 χρονια αλλα προπερσι δεν θυμαται τι εκανε η ομαδαρα του, ουτε οτι φετος θα παει το παιχνιδι κυπελλου 3 μερες πριν τον τελικο για να μπορεσει να παιξει η Θρυλαρα με κοσμο που διδασκει ηθος απεναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Mule θυμήθηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Δεν προσπαθούμε να πούμε τίποτα, απλώς θυμόμαστε όλον αυτόν τον καραγκιόζ-μπερντέ που οδήγησε στο “ένδοξο” ματς της Ριζούπολης. Το οποίο είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εδώ γαύροι είχαν πανηγυρίσει σαν τρελοί τότε :).

…και που άλλο τόσο παρεπιπτόντως, όταν είχαμε κερδίσει στο πρώτο ματς στο Οπόρτο μ’ εκείνο το γκολ του Ολισαντέμπε, το ίδιο βράδυ μετά στα αθλητικά ραδιόφωνα έβγαιναν ολυμπιακοί με ατάκες τύπου “δηλαδή τώρα οι ζέλες έκαναν κάτι το σπουδαίο; σιγά την Πόρτο, συγκρίνεται αυτή η ομάδα με τον Ολυμπιακό;” και “ρε αυτή η ομάδα όπως την είδα εγώ ήταν εντελώς καφενείο, εγώ λέω ότι ακόμα και με τον Ιωνικό ή την Προοδευτική να έπαιζε, πάλι θα έχανε”.

Δεν το λέω αυτό για να την πω στον Τζο ή για να τσιτώσει ο οποιοσδήποτε, προφανώς (αφού είναι άκυρη αναφορά).
Απλά, μιας και έχουμε αρχίσει και θυμόμαστε random πράγματα δεκαετίας και βάλε ρε παιδί μου… :razz:

Συγχαρητηρια στον Παναθηναϊκο για μια απο τις πιο μεγάλες νίκες της συγχρονης ιστοριας του.
Τέλος…

Το θέμα παραπανω ειναι σταρχίδια μου…πραγματικά, όμως…και βλεπω κοσμο να αναλωνεται…ελεος παιδιά…

Το θέμα είναι ότι αύριο πάμε πάλι χωρίς Σπανούλη, κατά πάσα πιθανότητα, στο κομβικότερο ματς της σεζόν ως τώρα…
Μάγκες, αυτά είναι τα ματς που πλάθουν χαρακτήρες…Δείξτε τα…

O Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής ευρώπης και έχει ρεκόρ 8-1 στο ΣΕΦ και το Μιλάνο έχει ρεκόρ 1-7 εκτός έδρας μέχρι τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί μας έχει φάει τόσο πολύ η αγωνία.

Ακόμα και με το Μιλάνο ανεβασμένο, ακόμα και με τον Σπανούλη εκτός, ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πιστοποιήσει πως είναι το φαβορί και η καλύτερη ομάδα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.