Απο αυτα τα ματς που βλέπεις την ομαδα και λες οτι μας νικάει και ο Ερμης στην ΕΣΚΑΝΑ με τον Τσουκαλα παράγοντα στην εξέδρα
Βγήκαν βεβαια τα κηδειόχαρτα παγανια και εγω προτείνω να δούμε πως θα πάει το πράμα. Εχουμε κάποια ματς ακόμα και στην τελικη και να μείνουμε απ’εξω εχουμε και ενα πρωτάθλημα (οσο και αν το σνομπάρουμε) με αντίπαλη ομάδα που μας έχει στο 3-1 φετος.
Είχα να παώ γήπεδο κοντα δύο χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα (ξερω γουρλης =Ρ) αυτό που μου βγαίνει με αυτή την ομάδα είναι το γραφικό αλλα ειλικρινές “Οσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις”. Καμμία απολύτως ξενέρα.
Για το που θα τερματίσει τα έχω πει προ καιρού. Πρέπει πάντως να παλέψουν να μπουν στην τετράδα, γιατί είναι τέτοιο το μέταλο που δεν θα είναι χαμένος κόπος.
Εγώ καταλαβαίνω τον Τοξικό για τη γιούχα, αλλά κακά τα ψέμματα είναι ντροπή να παίζει αυτός ο παίχτης στον Ολυμπιακό. Κατα τα άλλα υγεία. Χάσαμε χειροκροτήσαμε, φύγαμε.
πι.ες. Ο Σίμονς γιατί δεν έπαιξε? Επίσης νομίζω είναι σημαντικό λάθος του κόουτς που έχει αφήσει τον Μαντζαρη κοντα δέκα λεπτά μέσα με 4 φάουλ να μαρκάρει τον Λανγκφορντ.
Δεν γιουχάρεις τον παίκτη της ομάδας σου, πολύ περισσότερο με τον αγώνα να καίει…
Και λάθη είδαμε και παράπονα έχουμε από καμπόσους (και διοικηση και προπονητες), αλλά επειδή η ομάδα είναι πάνω απόλα και η σεζόν τρέχει, ας διαλέξουμε τουλάχιστον τη σωστή στιγμή να τα πούμε…
Εδώ σήμερα ακούστηκε σε κουβέντα της τάβλας η λέξη “Κατσικάρης”… Θέλω να πω ότι, όποια μαλακία μας έρθει, τη λέμε…
Τα 'χουμε πει μάγκες, από τη στιγμή που η χρονιά άρχισε να στραβώνει (ήττα από ζέλα σε κύπελλο) βγήκαν στη φόρα όλες οι αδυναμίες του κάκιστου ρόστερ που χτίστηκε φέτος. Η ευθύνη είναι των Αγγελόπουλων (κυρίως) και του Μπαρτζώκα (δευτερευόντως).
Απλά είναι κρίμα για Πέρπε (ο οποίος φέτος είναι από άλλον πλανήτη), Πρίντεζη (που είναι ένα με το DNA αυτού του συλλόγου), Σλούκα (που ενώ κάνει μετριότατη σεζόν, τώρα που κλήθηκε να γίνει αντι-Σπανούλης τα καταφέρνει καλύτερα από τον “αρχηγό”) και βέβαια τον ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Ντάνστον, ο οποίος γύρισε σχεδόν μόνος του το ματς παίζοντας άμυνα για πέντε να είναι συμπαίκτες με άψυχους κατσαπλιάδες σαν τον Πέτγουεϊ, τον Σίμονς και πάνω απ’ όλα τον ΜΑΡΝΤΙ ΚΟΛΙΝΣ, ο οποίος πρέπει να είναι ο χειρότερος αμερικάνος που έχει φορέσει αυτή τη φανέλα συμπεριλαμβανόμενων και όσων πέρασαν από την ομάδα την διετία (2003-2005), συμπεριλαμβανόμενων ακόμα και κάτι Σαμ Χόσκιν και ΜακΝαμάρα που ήρθαν για 1-2 μήνες να γεμίσουν 12άδα στην ευρωλίγκα.
Άρρωστος γαρ βρήκα τον χρόνο να πω και εγώ την παπάτζα μου.
Τα έχω πολύ με τον Μπαρτζώκα. Ναι, δεν είναι Ίβκοβιτς, ούτε έχει τις άκρες αυτού, αλλά τόσες λάθος επιλογές παικτών-μαζεμένες κιόλας- δεν έχουν ξαναγίνει στον Ολυμπιακό(σε αυτό μπαίνουν και οι Αγγελόπουλοι). Κάποιοι το είχαμε ψυλλιαστεί από πέρυσι με Powel, Perkins, αλλά φέτος ήθελε προσπάθεια για να το πετύχει αυτό. Ναι, το budget είναι περιορισμένο, αλλά όπως νομίζω έχει ειπωθεί, μην κάνεις πολλές μεταγραφές, κάνε μία και καλή ρε άνθρωπε, μία.
Επιπροσθέτως, νομίζω ότι τα όποια καλά στοιχεία ορισμένων τα έχει ακυρώσει και το δικό του κοουτσάρισμα. Ο Begic πχ δεν είναι τόσο κακός παίχτης. Προερχόμενος από ένα καλό euro basket, τον έχει βγάλει εντελώς κλίματος. Δεν λέμε ότι θα έβγαζε μάτια, αλλά όποιος παρακολουθεί καιρό την euroleague ξέρει ότι δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του. Φαίνεται επίσης ότι τα έχει χαμένα με τις πρόσφατες μεταγραφές. Φέρνει κοντό δεν του βγαίνει, φέρνει τεσσάρι δεν του βγαίνει και η διορθωτική του κίνηση είναι να πάρει σέντερ, που εντάξει μπορεί και να θέλαμε αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν ήταν αυτός ο προγραμματισμός του. Σκατά δηλαδή.
Έναν καλό κοντό, έναν penetrator με βασικές οργανωτικές ικανότητες δεν μπορούσε να βρεί; Προφανώς και δεν το παίζω αυθεντία, αλλά ρε γμτ 3-4 με αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχουν τι να κάνουμε τώρα.
Όσον αφορά την Αρμάνι τώρα δεν λέω καλή ομάδα αλλά πέρα από τους αντικειμενικά χειρότερους παίχτες που έχουμε, είδαμε και πάλι κάποια λάθη του Μπαρτζώκα. Ξέραμε για την περιφέρεια; Ξέραμε. Λίγο πιο επιθετική άμυνα, λίγο ξύλο εκεί ψηλά για αρχή και βλέπουμε. Κάνε και hedge out ψηλά. Το έκαναν πέρυσι με τους Ρώσους και ήταν από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας μας. Μία φορά το έκανε ο Σερμαντίνι και θόλωσαν οι Ιταλοί. Να αναφέρω και τον Παναθηναϊκό που σε έχει κεράσει τόσες φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Γαμώ έκλεισαν τον Σπανούλη. Αυτό είναι όλο; Όχι βέβαια. Δεν ξέρω τι, αλλά κάνε κάτι άλλο και χάσε, αλλά κάνε κάτι άλλο. Βαλέ τον Πρίντεζη play-maker και τον Ντάνστον να βαράει τρίποντα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Προπονητής εξέδρας τώρα το ξέρω, αλλά κάποια πράγματα νομίζω ότι κάνουν μπαμ.
Οι Αγγελόπουλοι τώρα είναι άλλη ιστορία. Μην λέμε τα αυτονόητα, τους αγαπάμε, τους ευχαριστούμε, αλλά έκαναν και αυτοί τα λάθη τους. Πήραμε δύο φορές το ευρωπαϊκό με το 1/5 του budget άλλων ομάδων (την δεύτερη προφανώς στις πλάτες του Ίβκοβιτς), είμαστε γαμάτοι αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό εις το διηνεκές. Οκ, το είπαν στην ανακοίνωση, δεν βγάζουμε λεφτά αλλά τα ημίμετρά τους δεν οδηγούν πουθενά. Μην πω για Χάινς και τους λοιπούς, αν τα βάλει κάποιος κάτω θα δει ότι με όχι πολλά λεφτά παραπάνω θα είχες τελείως διαφορετική ομάδα.
Συμφωνώ με ChrisP για τα παιδιά που προσπαθούνε. Κρίμα για τέτοιο υλικό Ελλήνων παιχτών να μην υπάρχουν καλοί ξένοι να τους πλαισιώσουν.
Δηλαδή ο φίλαθλος/οπαδός που πάει και πληρώνει για να δει ένα ματς δεν έχει δικαίωμα να κράξει ; Δεν με ενδιαφέρει,πλέον,αν θα χάσουμε ξανά από το βάζελο με σκούπα ή αν θα κερδίσουμε αγώνες στην ευρωλίγκα. Δεν θέλω να ξαναδώ τον Κόλινς να φοράει τη φανέλα . Δικαίωμα Και πραγματικά πιστεύω ότι η γιούχα αυτή καλό θα κάνει…
Η σωστή στιγμή ποια είναι? το καλοκαίρι? Τα λέμε από τώρα ούτως ώστε, αν δεν φύγουν οι αγγελόπουλοι, να αρχίσουν να ψάχνονται από τώρα. Επίσης μη ξεχνάς πως παρά την ήττες ο κόσμος στέκεται δίπλα στην ομάδα.
Οποιαδήποτε κουβέντα για αλλαγή προπονητή τώρα είναι χαζή. Εκτός αυτου, σίγουρα ο Μπαρζώκας δεν είναι κακός κόουτς. Το ιδανικό θα ήταν να τον στηρίξουν οι Αγγελόπουλοι με καλύτερο σκάουτινγκ που είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του Μπαρτζώ όπως φαίνεται. Αλλιώς ας φέρουμε πίσω τον Ντούντα που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια όταν μειώθηκε το μπάτζετ…Ξεχνάμε τόσο γρήγορα ότι ο Μπαρτζώκας έφερε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαικό ;
Α δλδ είναι τόσο γαμάτος ο Ντούντα που φτιάχνει ομάδες που εξελίσσονται και βελτιώνονται ακόμα και ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του ? Ο Μπαρτζώκας πήρε μια ομάδα άλλου και όχι μόνο την βελτίωσε αλλά την διατήρησε στην κορυφή της Ευρώπης ρίχνοντας 100αρα στην Ρεάλ και ταπεινώνοντας τη Τσσκα …Οκ στο σκάουτινγκ δεν το χει, έκανε κάποιες τραγικές επιλογές αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Άσε που αν ισχύει αυτή η λογική τότε ο Ίβκοβιτς έγινε μάγκας με την ομάδα του Ιωαννίδη…
Φυσικά και ο καθενας έχει κάθε δικαιωμα να κραξει… Δεν συμφωνώ, αλλά δεν του αφαιρώ το δικαίωμα. (Το λέω σαν κάποιος που αρχές δεκαετιας του 90 έβλεπε ακομα και προπονήσεις στου Ρέντη, που οι πικραμένοι-βλάκες-μπαγλαμάδες οπαδοί, έκαναν έρανο να πληρώσουν τους απλήρωτους και γελούσαν με αυτό). Την ώρα του αγώνα, για να κάνω λοιπόν εγώ το κομμάτι μου, να διαμαρτυρηθώ, μπινελικώνω, γαμοσταυρίζω, χλευάζω, γιουχάρω, κοροϊδεύω…όλα καλά λοιπόν…
Πες μου τώρα…ποιον βοηθάω τη συγκεκριμένη στιγμή ενός αγώνα με τη μορφή τελικού;
Την ομάδα σπρώχνω για τη νίκη; δε νομίζω
Τον παίχτη; σίγουρα όχι (η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι τόσο κακός, αλλά πλεον δεν θα ξαναπαίξει μπάσκετ εδώ και καλύτερα για όλους είναι να φύγει)
Τους συμπαίκτες του; μα θα είναι οι επόμενοι σε μια τετοια φάση
Και ναι, υπάρχουν ευθύνες, δε λέει κανείς όχι…αλλά σίγουρα οι τελευταίοι σε αυτό είναι οι παίκτες… Η διοίκηση είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος… Το πόσα λεφτά θα ξοδέψεις είναι δικαίωμά σου. Το να ψάξεις για το καλύτερο, είναι υποχρέωσή σου…και απέναντι στον εαυτό σου και στην πρόσφατη (συγκλονιστική) ιστορία σου, που, ΕΣΥ διοίκηση, έγραψες και στον κόσμο σου που αν μη τι άλλο φέτος, σε στηρίζει (με τα παρατράγουδα βέβαια, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα)
Και λίγα για τον κόουτς… Η μεγαλύτερη επιτυχία του θα είναι στην παρούσα στιγμή, να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι ακριβώς θέλει… Να ηρεμήσει και θα το πετύχει…
Ο Ντούντα όντως έγινε μάγκας με την ομάδα του Ιωαννίδη (στο πρώτο του πέρασμα από σας).
Στο δεύτερό του πέρασμα όμως έφτιαξε ο ίδιος την ομάδα, η οποία είχε ελάχιστες αλλαγές πέρυσι και απ’ αυτήν την άποψη δεν είναι υπερβολική η θέση του Έλρικ ότι ο Μπαρτζώκας λίγο-πολύ έγινε μάγκας με την ομάδα του Ντούντα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι δεν έκανε και σπουδαία κοουτσαρίσματα, αλλά ντάξει το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Φέτος που είχε σε μεγάλο βαθμό καινούρια ομάδα, με δικές του επιλογές, η διαφορά είναι εμφανής. Παραδεχτείτε το, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο σοφτ φέτος απ’ ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο άλλωστε. Σκέψου ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη μπάλα: εμείς οι βάζελοι όπως ξέρεις αγαπάμε Χουάν Ραμόν Ρότσα. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς όμως ότι η ομαδάρα της διετίας '94-'96 ήταν δική του και όχι, ουσιαστικά, του Ίβιτσα Όσιμ; Δε νομίζω (Τάκη).
Η γιούχα στον Κόλινς(μόνο σε αυτόν) βοηθάει τον Μπαρτζώκα να ξεκαθαρίσει μέσα του κάποια πράγματα. Αν δεν τον γιουχάραμε μπορεί και να σκεφτόταν πως ο Μάρντι θα εξολοθρεύσει τον Διαμαντίδη στους τελικούς
Ζουγκλα, περυσι ο γαυρος εκανε 2 τελεια παιχνιδια, κι ο μπαρτζω 2 τελεια κοουσαρισματα. Κατα τα αλλα στην ευρωπη ειχε μια νορμαλ παρουσια κι ηταν τυχερος που στους 8 του εκατσε το καλυτερο που μπορουσε να του κατσει-κι εκει ζοριστηκε. Στην ελλαδα απετυχε παταγοδως, δε το συζηταμε
απλα αυτο που λεω ειναι οτι ο μπαρτζω,ναι μεν δεν ειναι κανενας μυρωδιας, αλλα δεν ειναι ,ακομα τουλαχιστον, προπονητης για να πρωταγωνιστεις.
Δλδ το οτι γινεται υπεγραφικος στο θα διαμαρτυριων πχ δεν ειναι ενα μειον; τι ηρεμια μεταδιδει συην ομαδα;; οσο για τα κοουτσαρισματα φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει προβλημα διαχειρησης, με παμπολλα παραδειγματα.
Ξαναλεω οτι δεν ειναι κανενας χαλιας αλλα δε μου γεμιζει μακροπροθεσμα το ματι.
πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ευρωπαικό κερδίζοντας με 100αρα τη ρεάλ. Αυτό εγώ προσωπικά δεν έχω δει πολλούς να το καταφέρνουν. Στους τελικούς ναι απέτυχε παταγωδώς. Υπεργραφικός στις διαμαρτυρίες ο Ομπράντοβιτς που γίνεται μελιτζανί δεν είναι ; Ο Ιβκοβιτς που νόμιζες ότι θα πάθει ανεύρυσμα ;
απαντά και ο τοξικός σχετικά , γράφω και εγώ μερικές σκέψεις.,…
έγινε μάγκας γιατί ήταν μάγκας.δεν την έχτισε την τότε ομάδα ,αλλά έδωσε ηρεμία και παίξαμε και ωραίο μπάσκετ και σήκωσε και κούπα. δεν είναι τυχαίος ο Ίβκοβιτς και η συνολική του διαδρομή το αποδεικνύει αυτό. Ακόμα και αυτός όμως , έφυγε μια χρονιά μετά γιατί δεν πέτυχε…
Σίγουρα ο σημερινός ολυμπιακός είναι πιο σοφτ από τον περσινό ή τον προπέρσινο.Όμως… Ο Ολυμπιακός πριν την προσθήκη των Λο-Ντόρσει δεν συγκρίνεται καν με τον σημερινό Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα. Είναι χαώδης η διαφορά . Η μετά λο-ντόρσει εποχή κράτησε για λίγους μήνες και καλώς ή κακώς δεν είδαμε καν πως θα διαχειριζόταν ο Ντούντα το μειωμένο μπάτζετ αλλά και το ότι όλες οι ομάδες πλέον μας περίμεναν και μας υπολόγιζαν . Πάντως θα πρέπει να κλείσει η χρονιά και μετα να κρίνουμε συνολικά τον Μπαρτζώκα.
Ε οκ όχι να συγκρίνουμε ρότσα με Μπαρτζώκα. υπερφάτσες και οι 2 , αλλά ο ένας είναι βενζινοπώλης και ο αλλος κανονικός προπονητής
Και γενικά νομίζω ότι κρίνουμε υπερβολικά μπαρτζωκα και άρτζι επειδή είναι έλληνες και δεν τους πολυπιστεύουμε. Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς θα τα κατάφερναν καλύτερα με τα φετινά μπάτζετ ; Μήπως είχαν απίστευτους ηγέτες/ παιχταράδες σε όλες τις ομάδες που σήκωσαν κούπες ;
Κανονικά έπρεπε να φάει 7 ο Αναστασίου για θέατρο. Επίσης μην εκμεταλεύστε την αηδία που μας προκαλεί ο Μαρινάκης . Θέλετε δηλαδή να ασχοληθούμε με μπάλα? Όντως ;