Τι εννοείς ; Στόχος το φάηναλ φορ φέτος λέει η διοίκηση :lol: :lol: :lol:
Το ότι ακούγεται ο ίδιος ο Μαρινάκης να ορίζει τον προπονητή του Πανιωνίου, ας πούμε, και να λέει ότι πληρώνει και το μισό μισθό του είναι μάλλον κι αυτό στην ίδια κατηγορία. Όπως και ότι δίνει εντολή στο Σαρρή τι απόφαση να βγάλει το εφετείο. Θα μας τρελάνεις ρε Κάρβου. Άλλο το ότι όλα τα ξέραμε, δεν είναι κάτι νέο και άλλο ότι δε βγαίνουν και αποδείξεις από τις συνομιλίες…
Κοίτα, δεν θέλω να κάθομαι να υπερασπίζομαι τον Μαρινάκη γιατί δεν τον συμπαθώ. Όμως ούτε αυτά τα δύο (τα οποία τώρα τα έψαξα και τα διάβασα) είναι απόδειξη για εγκληματική πράξη. Είναι απόδειξη για το ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι όπως το θέλουμε. Αλλά ως εκεί. Ο Πανιώνιος είναι ΑΕ που ακούει και μιλάει με οποιονδήποτε θέλει. Το ίδιο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που ελέγχει τα δικαστήρια της ΕΠΟ (που δεν υπάγονται στην ελληνική δικαιοσύνη) και ο οποίος λογοδοτεί στην UEFA.
Για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για “έγκλημα” χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις αποδείξεις για ερασιτεχνισμούς (π.χ. έλεγχος της ροής χρήματος στο συμβόλαιο του Ελευθερόπουλου ή να βρεθεί πως κάποια οργάνωση ακύρωσε το ματς Εθνικός Γαζών-Τύρναβος). Οι συνομιλίες δεν καταφέρνουν να αποδείξουν “εγκληματική πράξη” και για αυτό και δεν υπάρχει δίωξη. Μόνο ντόρο κάνουν.
Αν αύριο βγουν συνομιλίες άλλου παράγοντα με τον Σαρρή και που στηρίζει τον Τύρναβο (αντί για τον Εθνικό Γαζών), τότε τι έχουμε; Δύο εγκληματικές οργανώσεις με τον Σαρρή να ανήκει και στις δύο;
…καλά φάση αυτός ο Ρολάντο Μπιάνκι που παίζει νά’ρθει από Μπολώνια…βλέπει δίχτια:):!:
Μία οργάνωση που χειραγωγεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι εγκληματική ειδικά όταν συνδέεται με περιστατικά εμπρησμών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και απολύσεων. Το δε επιχείρημα ότι οι ανώνυμες εταιρίες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μεταξύ τους είναι αστείο. Ρώτα τις εταιρίες γάλακτος με τα σουπερμάρκετ. Διώξεις θα δούμε αν θα γίνουν, δεν έχει φτάσει σε αυτή τη φάση ο εισαγγελέας. Επίσης θα δούμε πόσο καλά θα στοιχειοθετηθούν ακόμα και όταν γίνουν.
Σε κάθε περίπτωση όμως το νόημα ποιο είναι; Άντε και δεν είναι εγκληματική οργάνωση αλλά πλημμεληματική οργάνωση. Αυτό μας νοιάζει, το πώς ορίζεται νομικά, ή το τι ακριβώς (αποδεικνύεται ότι) συμβαίνει στο ποδόσφαιρο; Ξεκίνησες από το ότι το μόνο που αποδεικνύουν οι κασέτες είναι ότι ο Σάββας καθόριζε ποιος δημοσιογράφος θα πάει στην τηλεόραση. Επανέρχομαι λοιπόν και ρωτάω, μόνο αυτό βλέπεις εσύ να προκύπτει ως στοιχείο (και όχι ως γνώση βέβαια αφού όλοι το ξέραμε) από τις συνομιλίες;
Μια οργάνωση όπως την περιγράφεις είναι εγκληματική. Δε διαφώνησα σε αυτό και ίσα-ίσα, εμμέσως το τόνισα στα ποστς μου. Διαφωνώ στο ότι από τις κασέτες προκύπτει πως έχουμε μια τέτοια οργάνωση αυτή την στιγμή. Από τις κασέτες προκύπτει ότι υπάρχουν υποψίες πως υπάρχει τέτοια οργάνωση και ποιοι μπορεί να γνωρίζουν παραπάνω ή να εμπλέκονται. Αλλά ως εκεί. Η όποια βεβαιότητα έχει μετά ο καθένας μας είναι αποτέλεσμα της προκατάληψης που συνοδεύει κάποια άτομα.
Το να συνδέσεις ομάδες πρωταθλήματος με το καρτέλ γάλακτος και τον έλεγχο τιμών είναι αστείο. Μια χαρά μπορεί η ΦΑΓΕ και η ΔΕΛΤΑ να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, δίχως να υπάρχει καρτέλ. Είναι διαφορετικό το “προωθώ τον Ελευθερόπουλο” και διαφορετικό το “ο Ελευθερόπουλος είναι πουλημένος και θα χειραγωγεί αποτελέσματα”. Τι από τα δύο πιστεύεις εσύ πως προκύπτει από τις κασσέτες;
Κοίτα, πιθανόν να έχεις διαβάσει περισσότερα από εμένα για την υπόθεση. Στείλε μου με κανένα πμ τι διάβασες, γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι περιμένεις να απαντήσω στο τέλος και δε μπορώ να ψαρεύω στα τυφλά. Για σένα τι προκύπτει ως στοιχείο (και όχι ως γνώση βέβαια αφού όλοι το ξέραμε) από τις συνομιλίες; Πως ο Μαρινάκης ελέγχει την ΕΠΟ; Πως ασκείται πίεση στην ΚΕΔ; Πως πριν τις εκλογές της ΕΠΟ γίνεται “μάχη” ανάμεσα σε παράγοντες;
Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι υπάρχει μία οργάνωση, βασικά 3 άτομα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που ορίζουν το τι θα συμβεί στο πρωτάθλημα. Σε επίπεδο διαιτητικό (ορίζουν διαιτητές), δικαστικό (ορίζουν αποτελέσματα εφέσεων) και αθλητικό (τοποθετούν ανθρώπους στο αθλητικό κομμάτι άλλων ομάδων). Για να μην αναφέρω τη σχέση με τα ΜΜΕ. Αυτά προκύπτουν από τις συνομιλίες.
Από τις καταθέσεις (που θα μου πεις αν θες τις πιστεύεις) προκύπτουν και εκβιασμοί, εμπρησμοί, ξυλοδαρμοί κτλ.
Όλα αυτά υπάρχουν στη δικογραφία. Εκεί τα διάβασα, αν έχεις κουράγιο διάβασέ τα κι εσύ. Τώρα αν αυτά είναι εγκλήματα ή παραπτώματα ποσώς με ενδιαφέρει. Την ουσία κοιτάω.
Όσο για το αν ανώνυμες εταιρίες μπορούν να “μιλάνε” μεταξύ τους, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ανάλογα τον κλάδο, υπάρχουν και όρια. Τα σούπερμαρκετ (πχ) δεν μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους για να ορίζουν κοινές τιμές. Οι ναυτιλιακές (πχ) δεν μπορεί συντεταγμένα να αγνοούν δρομολόγια περιμένοντας κρατικές επιδοτήσεις. Ε, και οι αθλητικές δεν μπορεί να επεμβαίνουν στο αθλητικό τμήμα των άλλων ή να τις χορηγούν.
Όλο κράξιμο και ταπείνωση προς τους οπαδούς του ολυμπιακού . Πραγματικά μου έχουν σπάσει τα αρχιδια απο το περιστατικό με τον σισσε και μετα . Βγάλτε τα ρε μαλακες επιτέλους να τελειώνουμε . Αν εχει κανει ολα αυτα που λέτε να εξαφανιστεί απο το ποδόσφαιρο να ηρεμήσουμε και εμεις και οι υπόλοιποι . Το να βγαίνει το αλλο το παλαβό ο κουγιας , με τον τον καράφλα απο τον σκαι , εμένα Πρωςοπικα δεν μου λεει κατι .
Επιτέλους . Εγκληματική οργάνωση και παπαρια . Υπέρ κοριός και παπαρια μαντολες. Η ουσία είναι οτι ολοι έχουν κατι με τον χοντρό . Δεν ξέρω τι συμφέροντα εχει θίξει και ποιους έκανε στην ακρη .δεν με ενδιαφέρει . Αλλα όλο αυτο το μαύρο σύννεφο που καλύπτει τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο στη χώρα είναι πραγματικά ασύλληπτο .
Μας κυνηγάνε γιατί μας ζηλεύουν μη τα ψάχνεις
Βλέπουν ότι πάει να απογειωθεί η ομάδα με Γκαζμαδιάν, Ελπαντελάουι και τον Κασάμη απ’ τη ΣΤΡΟΥΓΚΑ και μας πολεμάνε :!:
Ο Κασάμης έχει ελεγθεί για τα πολιτικά του φρονήματα από τον Δήμαρχο Πειραιά και τη χρυσή αυγή 7 ; Δεν πιστεύω να την πάθουμε όπως ο Πάοκ με τον Κάτσε!
Η πρώτη παράγραφος είναι θέμα της ΕΠΟ και των ΠΑΕ. Δικό τους το προϊόν, διεκδίκησαν αυτονομία επί Γκαγκάτση, οπότε ας τους κοπεί και η όποια κρατική χρηματοδότηση μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα. Κι εγώ θα ήθελα να αλλάξει η κατάσταση, αλλά δεν είναι στο χέρι του ελληνικού κράτους, οπότε ας μην χαλάμε τη ζαχαρένια μας. Όποιος υποστηρίζει πως αυτό θα το αλλάξει με ένδικα μέσα μάλλον δεν ξέρει τι λέει. Η ΕΠΟ (=Μαρινάκης) έχει εξαιρετικές σχέσεις με την UEFA και η UEFA έχει γνώση του πώς δουλεύει η Superleague και εμφανώς δε την πειράζει.
Την συζήτηση την έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν. Δεν είναι 3 που τα ελέγχουν όλα. Είναι 3 που αναδύονται μέσα από μια διαδικασία παρασκηνιακών συνεργασιών, κουμπαριών, συμφωνιών για το ποιος θα τερματίσει πιο ψηλά από ποιον, πώς θα επιβληθούν σε άλλους συνασπισμούς,κλπ… Για αυτό και το προϊόν Superleague δεν έχει την φήμη της Bundesliga. Οι συνομιλίες που διάβασα καθρεπτίζουν αυτό ακριβώς το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα αυτούς που επικράτησαν εκείνη την χρονιά από όλη αυτή την διαδικασία.
Αν ο υπερκοριός έχει καταγράψει συνομιλίες και φέτος, τότε μην εκπλαγείς αν ακούσεις τις 4 από τις 5 ομάδες της βαθμολογίας να αποφασίζουν την βαθμολογία. Να θυμήσω και πως ο πρόεδρος της μίας από τις 5 είναι ήδη στον Κορυδαλλό για ξέπλυμα χρήματος που οι υπόλοιπες ομάδες “δεν πρόσεξαν αυτά τα 5 χρόνια”.
Η δεύτερη παράγραφος είναι θέμα του κράτους και συμφωνούμε. Δίωξη σε όσους κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν τις έχω διαβάσει τις καταθέσεις (θα τις ψάξω), αλλά εδώ και χρόνια αυτά τα πράγματα ξέρουμε πως γίνονται (και σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ). Για αυτό και κανείς Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός δεν θα εκπλαγεί αν βρεθεί πως ο Μαρινάκης/Τράκης εμπλέκονται σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Δεν δέρνονται μόνοι τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο οποίους καταλογίζεται ευθύνη για ήττα του Ολυμπιακού, ΠΑΟ, κ.α…
Όσο για τις ανώνυμες εταιρίες κι εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ο δανεικός ποδοσφαιριστής (που το συμβόλαιο το πληρώνει η ομάδα στην οποία ανήκει) δεν είναι χορηγία; Δεν είναι επέμβαση στο αθλητικό τμήμα; Σε τι διαφέρει από το να έλεγε ο Μαρινάκης “πάρε τον Ντε Βισέντι, σου πληρώνω όλο το συμβόλαιο του;”. Τι κατηγορία ακριβώς προσάπτεις στον Ελευθερόπουλο, όταν τον παραλληλίζεις με μια ναυτιλιακή εταιρία που αγνοεί δρομολόγια περιμένοντας κρατική επιχορήγηση ή με το καρτέλ στα σουπερμάρκετ/γάλατα; Πως δεν έκανε την δουλειά του υπεύθυνα και πούλησε παιχνίδια; Προκύπτει αυτό για τον Ελευθερόπουλο από τις συνομιλίες;
κοροιδευεις κρισπ αλλα συνήθισα πλεον απο τους δικους μας να λοιδορούν το θρύλο!!!
γνωστο για τους πουθεναδες να ζηλευουν τα μεγαλεια μας!! τι να σου λεω τωρα
-
Μα τι με νοιάζει εμένα αν είναι θέμα του ελληνικού κράτους, της ποινικής δικαιοσύνης, της αθλητικής δικαιοσύνης, της ΕΠΟ, της ΦΑΓΕ, της ΕΑΑΚ ή του ΟΚΑΝΑ; Χέστηκα. Εγώ λέω ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία συγκεκριμένα για δράση οργανωμένου κυκλώματος στο ποδόσφαιρο. Το αμφισβητείς; Το αν θα τιμωρηθούν ή όχι οι ένοχοι το ξέρουμε καλά και οι δύο. Ας συμφωνήσουμε όμως εμείς οι φίλαθλοι τι είναι αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και τα άλλα τα αφήνουμε στους θεσμούς που θα τα …αναλάβουν.
-
Ναι, οκ, όλοι στο ίδιο σύστημα δουλεύουν, όλοι με παρόμοια μέσα προσπαθούν να επιβιώσουν και σίγουρα όλοι έχουν προσπαθήσει να επηρεάσουν καταστάσεις. Αλλά κάτσε ρε φίλε. Τρίτη φορά αποδεικνύεται ότι μία ομάδα έχει τον πραγματικά έλεγχο, μία ομάδα ευνοείται μονίμως από το παρασκήνιο, μία ομάδα ορίζει ποιες ομάδες θα ανέβουν από άλλες κατηγορίες, μία ομάδα έχει οργανώσει και όχι απλά “βρει” αυτή την κατάσταση. Τι να κάνουμε δηλαδή, να τους αθωώσουμε; Να εξισώσουμε τον Μαρινάκη με τον Παναγόπουλο γιατί πιθανόν κι αυτός να έχει μιλήσει κάποια στιγμή με έναν διαιτητή προσπαθώντας να τον επηρεάσει; Αν σε βολεύει ας το κάνουμε, αλλά να είναι προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω.
-
Πάλι μου μπλέκεις το κράτος. Χέστηκα, εγώ για “ποδόσφαιρο” μιλάω (αν είχα χρησιμοποιήσει τη φράση ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχα βγάλει τα εισαγωγικά)
-
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να σου το πω, ειλικρινά. Το να δίνεις δανεικούς ποδοσφαιριστές επιτρέπεται (καλώς ή κακώς δεν είναι της παρούσης). Το να πληρώνεις το μισό μισθό ενός προπονητή, όχι. Το να έχεις λόγο (εντολή ουσιαστικά) στο ποιον θα προσλάβει στο αθλητικό τμήμα μία άλλη “ανταγωνιστική” υποτίθεται ομάδα, πάλι όχι. Πώς αλλιώς να το πω, δεν καταλαβαίνω.
Πάντως η δύναμη της αυθυποβολής είναι πραγματικά τεράστια. Αν συνεχίσεις να κάνεις πως δε συμβαίνει τίποτα, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσω τη φράση “αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις” θα ελπίζω πως πραγματικά θα πιάσει.
Εντάξει, πλάκα μου κάνεις στο 3. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι περιμένεις να πω που δεν έχει ειπωθεί από εμένα ως τώρα.
Οκ, σε αυτό υπερβάλλω. Αν και το να πληρώσεις τον μισό μισθό ενός προπονητή εγώ δεν είμαι βέβαιος πως απαγορεύεται. Θα πρέπει να το ψάξω. Είμαι βέβαιος πως δεν συνηθίζεται και απαγορεύεται να είναι μαύρα ή κάτω από το τραπέζι. Αλλά πως υπάρχει κανόνας που απαγορεύει κάτι τόσο χαζό, δεν είμαι καθόλου βέβαιος. Αλλά όντως, ας μην το πάμε ως εκεί και στα formalities, γιατί 1) συμφωνούμε πως κακώς έχει γίνει αν έχει γίνει και 2) μετά θα μου πεις “αγάπη μου, δεν είναι είναι αυτό που νομίζεις” και πραγματικά θα ελπίζεις πως θα πιάσει και εγώ θα πω “ουάου, αυτή η συνομιλία ήταν διαφωτιστικότατη κι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον”
(γενικώς πάντως, καλό θα ήταν να κληθεί κι ο Ελευθερόπουλος και να βρεθεί η ροή χρημάτων στο λογαριασμό του από εκείνη την περίοδο. Including ακίνητα που πούλησε, συμβόλαια άσχετα με τον Πανιώνιο που τυχόν έγιναν, κλπ. )
…άντε σήμερα το πρώτο φιλικό…όχι ότι θα δείξει τίποτα το σπουδαίο, αλλά έτσι για την φάση:):!:
Αν υπήρχε σοβαρό κράτος, ο γαύρος θα ακολουθούσε το δρόμο της Γιουβέντους πριν μερικά χρόνια στην Ιταλία.
Δηλαδή πάλι αιώνιοι πρωταθλητές θα καταλήγαμε;
…πρώτη ήττα με 2 - 0…και λίγο ξύλο…δεν τό’δα, απλά παρακολούθησα την εξέλιξη απ’το sport24:):!: