συμφωνω με τον μοντεκροστο απο πανω + “αν ειναι δυνατον ρε πουστη μου”! μια γωνιστικη για αυτο το πραγμα του σαββατου? και η αεκ με το βαζελο εφαγε μια και δεν επεσε καρφιτσα? ΝΤΡΟΠΗ!!!
απο την αλλη, εμαθα οτι-δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει- οτι το κεκλεισμενων σας θα το εκτισετε με μας. αυτο με φοβιζει, πιστευω θα κερδισετε πλεον. δεν ξερω γιατι μου εχει κατσει ετσι…
σιγά ρε κάρβου που βουτούσε κάθε τρεις και λίγο ο νικολαίδης.σε λίγο θα πείς οτι νικολαίδης = γιαννακόπουλος(σημειωτέον είχε παραδεχτεί οτι ουκ ολιγες φορές είχε βουτήξει για να πάρει πέναλντι στο ελληνικο πρωτάθλημα.το έκανε και στην μπόλτον και του τη λέγανε οι συμπαίκτες του)
το κλείνω, κ αποσυρομαι
καρβου στο εχω ξαναπει. εχουμε βασικη διαφωνια. πιστευεις οτι το πρωταθλημα ειναι ενας βοθρος κ το κερδιζει ο καλυτερος βοθρατζης, κ “τι να γινει ατιμη κενωνια”. στο μπασκετακι ομως που τα κοζα ειναι αναποδα, ζοριζεστε. αντι να πεις “τι να κανουμε, ο αλλος ειναι πιο δυνατος παρασκηνιακα, αρα τουμπεκι”.
εγω ευχομαι να ειχαμε ενα πρωταθλημα τυπου ισπανιας, αγγλιας. οι δυνατοι παντα θα επαιρναν κανα σπορι παραπανω, αλλα θα μοιραζονταν τα πρωταθληματα εστω 3-4 ομαδες, οχι 1.
στο αλλο επιχειρημα,σας το εχω γραψει τοσες φορες.
μεχρι να παρει πετσινο πρωταθλημα η ΑΕΚ κ να βγουν (-με) ολοι οι γραφικοι αεκτζηδες στην ομονοια, θα [U]σας μιλαμε με πραγματικοτητες κ θα απαντατε με υποθετικα σεναρια[/U].
αυτα, χαιρετω
σορυ φιλε αλλα ειπες χοντρη παπαρια για τον τελευταιο ελληνα κιλλερ επιθετικο που ειδαμε. μην τρελαθουμε…
Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο “νοοτροπία Θύρα 7”.
Αν εννοείς με νοοτροπία “να το πάρουμε γαμιώντας”, το ποσοστό είναι μεγάλο (καμία σχέση με το 20% του σάμι). Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Γίνεται βέβαια μικρότερο όσο περνάει ο καιρός. Όχι τυχαία, παίζει περισσότερο σε ηλικίες 35-50 και η εξήγηση είναι απλή, τα “πέτρινα χρόνια”. Μπορεί να εσύ να επιλέγεις την οπτική “φρέσκα κουλούρια” και να ξεκινάς την ιστορία του ποδοσφαίρου από το 1996 και μετά, αλλά αυτός που βίωσε το κυνήγι του Ολυμπιακού τη δεκαετία 87-97 έκανε μότο του το “αυτοι μας κάνανε χειρότερα, καλά τους έχωσε ο Σώκρατες”. Δεν είναι σωστή λογική, αλλά έτσι έγινε.
Καλώς ή κακώς οι ολυμπιακοί φανατίζονται με την ομάδα τους περισσότερο από τους υπόλοιπους. Το καλό είναι ότι δείχνουν αγάπη σε μέτριους παίκτες και τους κάνουν να αποδίδουν στο μέγιστο. Το κακό είναι ότι ο φανατισμός αυτός τους (μας) απέτρεψε να δούμε κάποια πράγματα πιο σωστά και που εν τέλει έκαναν κακό στην ομάδα. Παρολαυτά το 1997 που πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα που ήταν και το πιο σπρωγμένο από τη διαιτησία από κάθε άλλο, ακόμα και οι φωνές των αντιπάλων ήταν πολύ πιο ήπιες γιατί όλοι είχαν στο μυαλό τους φρέσκα τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, 15 χρόνια μετά, πολλοί, τυφλωμενοι από οπαδισμό, πανηγυρίζουν ακόμα κάλπικες νίκες σαν την προχτεσινή αλλά και αυτοί που έχουν ξενερώσει αυξάνονται συνεχώς.
Το πόσοι θα πανηγυρίσουν το Μάιο είναι άγνωστο, 20.000 να πάνε εκείνο το απόγευμα στο Καρασικάκη θα βρεθούν όπως και νάχει. Οι υπόλοιποι τι θέλετε ακριβώς να κάνουμε, να οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας απ’ έξω? Πλάκα θα χε, δε λέω, θα πήγαινα κιόλας, αλλά προτιμώ να την κάνω για κάνα δώρο χριστουγέννων που αναμένεται να μου κόψουν.
με κάλυψες
στο άλλο για τις εφημερίδες που έγραψα διαφωνείτε ?
Μακάρι να είναι όπως τα λες αλλά δε νομίζω. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι που έχουν τη νοοτροπία “να νικήσουμε με κάθε τρόπο” είναι οι νεοτεροι που γαλουχήθηκαν με την αντίληψη ότι μόνο ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει τίτλους. Οι μεγαλύτεροι (με κάποιες εξαιρέσεις τύπου Μιουλ) ακριβώς επειδή έχουν συνολικότερη θεώρηση της πορείας του ποδοσφαίρου + φυσικά την ωριμότητα που έρχεται (και) με την ηλικία, ξενερώνουν πιο πολύ. Αυτοί μπορούν να φανταστούν/θυμηθούν τον Ολυμπιακό χωρίς τίτλο για 5 π.χ. χρόνια. Οι πιο νέοι όχι.
Αντίστροφα στο μπάσκετ. Εγώ θυμάμαι τον ΠΑΟ να παίζει με τον Σκροπολίθα για την 8η θέση. Οι νεότεροι έχουν μάθει ότι το πρωτάθλημα είναι δεδομένα του ΠΑΟ ό,τι και να γίνει.
Άλλωστε ο Κόκαλης το είχε δηλώσει: 9 χρόνια το έπαιρναν άλλοι, για 9 χρόνια θα το παίρνουμε εμείς. Αυτός υπολογισμένα τα είχε, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Καραμανλή και το Δούρο.
montecristo νομίζω έχεις δίκιο για τις εφημερίδες. Αναπαράγουν αυτά ακριβώς τα στερεότυπα για να πουλάνε οπαδιλίκι και φύλλα στο σωστό target group. Κι αν αλλάξουν τα ποσοστά και οι ισορροπίες, ανοίγουν κι άλλες που να εκπροσωπούν τις νέες τάσεις. Αλήθεια πόσοι Ολυμπιακοί θυμούνται την οπαδική ζωή τους πριν τον Πρωταθλητή; Μήπως ο Αναστασιάδης δεν ευθύνεται για αυτή τη ‘στροφή στην ποιότητα’ του ΄μεσου Ολυμπιακού οπαδού;’
+100 σε μανδρακα. θεωρω πως οι κατω των 25 εχουν μεγαλυτερο θεμα με τον ολυμπιακο
Δεν ξέρω αν στο γράψει πολλές φορές, αλλά αυτή τη φορά θα σου το γράψω. Γράφεις πίπες. Και το χειρότερο είναι πως τις γράφεις για μένα. Και ενώ με προσβάλλεις βάζοντας μου λόγια που δεν είπα, μετά θα μου λες πως ενοχληθηκες που σου έγραψα πως γράφεις πίπες. Guess what. Ξέρω καλύτερα τις απόψεις μου, άρα ξέρω και πως γράφεις πίπες.
Τα λέμε ξανά monte, όταν η ΑΕΚ θα παίξει ξανά Ch.L. γιατί είχε καλύτερες διαιτησίες από τον ΠΑΟ και τότε θα ανοίξετε πάλι την τηλεόραση για να δείτε ΑΕΚ και θα ψάξετε κανένα εισιτήριο για το πρωτάθλημα. True story
Ι can live with that. μπορεί να μην κατάλαβα καλά. όλοι γραφουμε στα αθλητικά, όλοι διαβαζουμε, ο καθένας κρινει
εδω διαφωνω. και οι αποδοι της αεκ αλλα και αλλων ομαδω φανατιζονται πολυ. και πιο πολυ πολλες φορες. σκεψου τους οπαδους του μπαοκ ας πουμε. ναι ειναι χαζοι, αλλα ειναι και αρρωστα φανατικοι. το ιδιο και του αρη. και αυτοι δεν εχουν καν τιτλους απο παλια. το θεμα ειναι οτι εσεις “δειχνετε” πιο πορωμενοι και πιο σταθεροι κλπ κλπ γιατι πολυ απλα εχτε πλεον τοσους πολλους οπαδους με οσα εχουν γινει τα τελευταια χρονια και επιπλον ειναι (σχεδον) ολοι ευτυχισμενοι με τοσους τιτλους κλπ και δεν εχουν μαθει να χανουν και ετσι με την πρωτη στραβη λενε “θα τα κανουμε μπουρδελο γιατι εμεις ειμαστε ολυμπιακος και δεν τα σηκωνουμε αυτα”. αυτα ειναι μαλακιες. και εμεις αν ειχαμε 2-4 πρωταθληματα ολον αυτο τον καιρο που επρεπε να δεις “φωνη” που θα ειχαμε και σκηνικα που θα ειχαν γινει. αλλα εχουμε φτασει στον πατο και δεν μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι. ετσι εχει η κατασταση, δυστυχως…
οσο για τους μετριους παικτες, με 40.000 μεσα σταθερα το 2004 και το 2005 πηγαμε να παρουμε πρωταθλημα με σοαρες και λοιπους σκατους… αυτα τα κανει η εδρα. να και αλλο ενα ατου σας…
ρε σεις μονο οσοι γαλουχηζονται και ταυτιζονται με φυλλαδες τυπου γαυρου και ειναι μελη της θυρας 7 εχουν αντιληψη του να νικησω με καθε τροπο. και προς θεου αυτοι ειναι που πανε περισσοτερο πολλες φορες στο γηπεδο με τους συνδεσμους τους. δεν ειναι πλειοψηφια μην τα παραλετε. απλα ειναι συνεχεια στο γηπεδο. και ως γνωστον αυτοι θεωρουν τον εαυτο τους περισσοτερο ολυμπιακο και καλα.κοινως ειναι γκασμαδες και να πανε να…
Όχι και πάλι όχι.
Αλλά δεν μπορώ να σας πείσω με κάποιο απτό επιχείρημα.
Για τις εφημερίδες συμφωνώ, γενικά ο τύπος έχει παίξει μεγάλο ρόλο για όλους.
Φοβερο το κειμενο του καμπουρακη,εγω ταυτιζομαι απολυτα και μου δωσε και λογο να πω και γω την αποψη μου,γτ ειχα αηδιασει τοσο αυτες τις μερες που δεν ειχα ορεξη.
Ρε σεις,για μενα η μεγαλυτερη ντροπη του σαββατου(περα ολων των αλλων) ειναι ο σιχαμενος ο χοντρος και ολα αυτα που ειπε και ΔΕΝ ειπε.Πραγματικα τραβαγα τα μαλλια μου με τους εμετους που ξερασε και για να πουμε και λιγο για το γελοιο του πραγματος,απορω με τους επικοινωνιολογους του ολυμπιακου που τον αφησαν να κανει δηλωσεις ενω ηταν τυφλα στο μεθυσι (μιλαμε για κοκκαλο το παλικαρι).
Επισης ειναι ο υπευθυνος για το ντου των οπαδων και οτι εγινε γτ πολυ απλα δε γινεται δυο ωρες πριν το ντερμπι (και αλλες 5 φορες ολη τη βδομαδα) να μαθαινουμε απο το ρεπορταζ, οτι πηγε στην 7 για να βεβαιωθει (και καλα) οτι ολα θα πανε καλα και μετα να βλεπουμε ολο αυτο το χαλι.
Τεσπα και αλλα πολλα θα μπορουσα να πω,το μονο σιγουρο ειναι πως ο fat boy ειναι [B]επικινδυνος [/B]και οσο σκεφτομαι τη χαρα που ειχα το καλοκαιρι οταν ανελαβε,το λιγοτερο που νοιωθω ειναι απογοητευση.
Κατα τα αλλα συμφωνω με καρβου και κρισπ ,στα περισσοτερα εκ των ποστς τους και εχω να πω πως η [B]υποκρισια[/B] απο τους περισσοτερους θιγμενους περισσευει και ειναι γελοιο να προσποιουνται καποιοι οτι πρωτη φορα ειδαν διαιτητικη σφαγη στο ελλαντα η ντου οπαδων και ξυλικι.
Το απολυτο θεατρο του παραλογου παιζεται αυτες τις μερες και το γεγονος οτι οι περισσοτεροι ολυμπιακοι αισθανομαστε ντροπη για την παρωδια του σαββατου δε σημαινει οτι καταπινουμε και αμασηματες ολες τις υποκριτικες πιπες που ακουμε,απλα καποια στιγμη αποφασιζεις να αποστασιοποιηθεις γτ δν αξιζει.
Οταν θα εχει καταλαγιασει σε λιγο ή πολυ καιρο ολος αυτος ο κουρνιαχτος,το μονο που θα εχει γινει θα ειναι το να σταματησουν να ασχολουνται ολο και περισσοτεροι υγιεις οπαδοι με την gangstersleague,οι καφροι και οι γραβατωμενοι χουλιγκαν κλασσικα και την επομενη κυριακη στο γηπεδο.Και αυτο ειναι και το ζητουμενο για την εκαστοτε προπαγανδα .Να ευτελιζεται ολο και περισσοτερο το προιον για να χειραγωγειται και ευκολοτερα.
Θα ήθελα να πω: “Ας μιλησουμε και λίγο για μπάλα” αλλα ΚΑΙ το επόμενο παιχνίδι του Μαριναϊκού είναι με παραρτημα οπότε για τι μπάλα να πουμε; Σε μια εβδομαδα παλι…
manson έχεις απόλυτο δίκιο. ξεφτίλα η φάση με το μαρινάκη. ας μιλήσουμε για μπάλα επιτέλους. η αεκάρα πως πάει ποδοσφαιρικά? υπάρχει θεός?
http://www.sportdog.gr/emvideo/modal/14247/800/600/field_covervideo_article/youtube/LK7r5qvvRv8
Αυτο το ειδατε?Δεν ξερω αν το εχει ποσταρει καποιος
Μια μικρή παρατήρηση εδώ, για την τελευταία δεκαετία:
-
Στην Ισπανία τελευταία ομάδα που πήρε πρωτάθλημα πλην Μπάρτσα, Ρεάλ ήταν η Βαλένθια το 2004. Είχε πάρει άλλο ένα το 2002.
-
Στην Αγγλία πλην Τσέλσι, Μάντσεστερ, η Άρσεναλ επίσης το 2004 και το 2002.
-
Στην Ιταλία επίσης η Μίλαν το 2004, πιο πριν είχαμε κυριαρχία Γιούβε και από κει και πέρα μόνο Ίντερ. Πάει να σπάσει φέτος ξανά από τη Μίλαν.
-
Στη Γαλλία που φημιζόταν για το ανοιχτό πρωτάθλημά της, μόλις τα τελευταία δύο χρόνια έσπασε η 7ετής πρωτιά της Λυόν.
-
Στην Πορτογαλία τα τελευταία 8 χρόνια, πολλή (6) Πόρτο και λίγη (2) Μπενφίκα.
Μόνο στη Γερμανία υπάρχει ποικιλία τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι προφανώς προς υπεράσπιση του ελληνικού πρωταθλήματος ούτε υπάρχει αλλού αυτό το 8-2 αυτή την δεκαετία, αλλά δείχνει μια γενικότερη κατεύθυνση του ποδοσφαίρου. Και έχει να κάνει εν πολλοίς με τα λεφτά που έχουν (και δεν έχουν) κάποιες ομάδες.
Ki ενα ανεκδοτακι:
Πάει κάποιος σε μια μπουτίκ του Oλυμπιακού και λέει στον πωλητή:
-Γεια σας θα ήθελα μια φανέλα του ολυμπιακού.
Και ο πωλητής ρωτά:
-Παίκτη, διαιτητή ή επόπτη;