Ναι Κάρβου, είναι προφανές ότι όταν εξοικονομείς 15 εκ. ευρώ, πας στον Νίλσεν, τον Λούκας και τον Κέσελι. Ενδιάμεσες περιπτώσεις προφανώς και δεν υπάρχουν. Λίγη ευρωλίγκα νά βλεπες, θά βρισκες δεκάδες παίκτες καλύτερους από αυτούς και εξίσου φτηνούς (αν όχι φτηνότερους).
Το περιθώριο μέχρι την Πέμπτη το έχουν από μόνοι τους, δε χρειάζεται να τους το δώσουμε έμεις.
Κρισπ Συμφωνουμε βασικα.Αλλωστε τα ιδια λεμε απο την αρχη της χρονιας.
Απλα θελω να συμπληρωσω οτι αναφερθηκα στην ομαδα του Γιαννακη γτ την Πεμπτη και σημερα χασαμε [B]ακριβως[/B] με τον τροπο που χαναμε επι εποχης του,δλδ με κατω τα χερια και αθλιο μπασκετ.Δν εχω καποιο κολλημα εναντιον του.
Και αυτο που λεει ο Καρβου για τους Αγγελοπουλους βασικα το νοιωθω και εγω.δλδ δε μου παει καρδια να τους τα χωσω,ασχετα αν εχουν ευθυνες.
Θλιβερός Ολυμπιακός ακόμη μία φορά.
Πολλά έγιναν αλλά έχω επιμένω πως,ασχέτως τι θα γίνει,το καλοκαιράκι κάποιοι πρέπει να φύγουν.Δεν πάει άλλο αυτό το χάλι με τον Μπουρούση δηλαδή.
Έχω βαρεθεί να λέω ότι δεν είχε ποτέ του ηγέτη ο Ολυμπιακός,παίκτη δηλαδή που θα έχει μία επαφή με το καλάθι,πήρε Σπανούλη φέτος που έχει δείξει ότι διαπρέπει σε αυτόν τον τομέα(άσχετα τι γίνεται φέτος) αλλά πλέον αμυντικά είναι γελοία και εκεί η κατάσταση.Απλά πράγματα,βασικά,δεν τηρούνται.
Παρατηρώ ότι έχει ανάγκη,πέρα από άλλον έναν τουλάχιστον παίκτη που θα πάρει μπάλα,και από έναν σουτέρ,δεν υπάρχει κάτι στάνταρ έξω από το τρίποντο.Οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν και προσθήκες που θα αναβαθμίζουν το physical game της ομάδος.Το αθλητικό στοιχείο δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται και από ριμπάουντ κτλ.
Επίσης βλέπω έναν Παπαλουκά που έχει γίνει αργός και στην,άλλοτε απίστευτη,σκέψη του.Καλά για πάσες στην ρακέτα να μην μιλήσω καλύτερα
Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα απλώς δεν νομίζω πως μπορεί έτσι να κερδίζει παιχνίδια.Θέλει ένα πιο οργανωμένο,ένα πιο set παιχνίδι.Έχει έναν πολύ πολύ καλό ψηλό που λέγεται Νεστέροβιτς τον οποίον πρέπει να τον παίξει.Σε ματς set παιχνιδιών πιστεύω πως πρέπει να χτυπήσει ο ΟΣΦΠ και με βασικό πυλώνα τον Νεστέροβιτς χαμηλά,που τουλάχιστον έχει καλές βασικές κινήσεις ψηλού.Με λίγα λόγια ίσως πρέπει να παίξει λίγο πιο “παλιομοδίτικα” όταν βλέπει ότι δεν του βγαίνει μεγάλη διαφορά κτλ.
Τρανό παράδειγμα το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.
Ρε floydized να παίξει με τον ψηλό, αλλά όταν η αντίπαλη ομάδα ακολουθεί τα πικ και κλείνει την άμυνα της στον ψηλό κάπως δεν πρέπει να την ανοίξεις? Πώς θα γίνει αυτό? Με τρίποντα. Έχεις παίκτη για τρίποντα? Όχι. End of story.
Το πιο απλό παράδειγμα είναι η ίδια η Σιένα. Σήμερα κλείσαμε μια χαρά τα πικ της, να σου 3 τρίποντα και 3 μπασίματα ο Γιάριτς, πάρε άλλα 4 μακρινά σουτ από Λαβρίνοβιτς, πάρε και 2-3 από Καουκένας, τέλειωσες.
Στον Ολυμπιακό ποιος να τα κάνει αυτά? Εδώ δεν έχουμε τεσσάρι που να έχει έστω την αμυδρή ικανότητα να παίξει με πλάτη τον αντίπαλό του και είτε να φτάσει μέχρι το καλάθι, είτε να πιβοτάρει και να κάνει ένα fade-away, κάτι μπασκετικό τέλος πάντων ρε παιδί μου. Είχαμε τον Κλέιζα πέρσι και φαγώθηκαν οι “γνώστες” ότι είναι ατομιστής και παίζει για τα στατιστικά του. Έχουμε καταλήξει να βασιζόμαστε στα τζαμπ σουτ του Μαυροκεφαλίδη δηλαδή, αν είναι δυνατόν! :lol:
Ο Κλείζα στον Ολυμπιακό είναι ζήτημα αν έπαιξε ποστ 3-4 φορές ολόκληρη την χρονιά. Το 80% των προσπαθειών του ξεκινούσε από έξω είτε με ντραιβ είτε με σουτ. Ο Ολυμπιακος πέρισυ ΔΕΝ είχε 4αρι αλλά πολλά 3αρια.
Ρε παιδια με 20 λαθη σε αγωνα πλει οφ εκτος εδρας,εκ των οποιων περισσοτερα απο τα μισα [B]αβιαστα[/B] που να πας ?
Για μενα αμυντικα ημασταν μια χαρα.Αλλα οταν ο αντιπαλος εχει 20 επιπλεον επιθεσεις +τα χαμενα αμυντικα ριμπαουντ τοτε κλαιν …
υ.γ.Για τα τριποντα της Σιενα που λετε,παρατηρησε κανεις οτι τα περισσοτερα τα σουταραν οταν πηγαιναν να ανοιξουν τη διαφορα ?Κλασσικα σουτ που λογω εδρας αν μπουν και πανε τη διαφορα εστω και στο φαινομενικα μικρο +8,+9 σε σκοτωνουν ψυχολογικα !
Ρε άνθρωπέ μου, τι σκάλωμα είναι αυτό? Ο Λαβρίνοβιτς μήπως έκανε κάνα ποστάρισμα χτες? Μήπως είναι κι αυτός 3άρι? Αυτό που λες εννοώ, να πάρει ο ψηλός τη μπάλα έξω, να ρολάρει πάνω στο αντίπαλό και να τελειώσει τη φάση.
Ποστάρισμα πέρσι έκανε ο Σόφο, αλλά τον φάγαμε κι αυτόν με την “κακή εξωγηπεδική ζωή” του.
Κακώς όμως συζητάμε το οτιδήποτε όταν είμαστε 19οι συνολικά στην ευρωλίγκα στα τρίποντα με 31.7% και πίσω μας έχουμε τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης.
Δεν είναι σκάλωμα ρε Crish μιλάς για 4αρι, παίκτη δηλαδή που ξέρει να παίζει με το σώμα του στην επίθεση και ο Κλέιζα δεν είναι τέτοιος παίκτης, ποτέ δεν ήταν. Ο Λαβρίνοβιτς είναι, έχει την κίνηση από έξω αλλά όταν μπαίνει μέσα ξέρει να προστατεύει την μπάλα με το σώμα του, μπορεί να κάνει το μικρό μπάσιμο να σταματήσει να ποστάρει και να τελειώσει την φάση με χουκ, ο Κλείζα δεν το κάνει αυτό, είτε σε ντράιβ θα πάει είτε σε σουτ. Το πιο κοντινό που έχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια σε πραγματικό 4αρι είναι ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος συνεχώς βελτιώνεται, στην σειρά μάλιστα τον play off είναι ίσως και ο πιο καλός παίκτης της ομάδας.
Τον Κλέιζα τον έχετε μεγαλώσει πάρα πολύ στο μυαλό σας όλοι οι Ολυμπιακοί όπως έχω διαπιστώσει από τα σχόλια εδώ μέσα και σχεδόν κανείς δεν έβλεπε τα αρνητικά του, πολύ καλός παίκτης αλλά…
Για τα τρίποντα δεν έχεις άδικο αλλά σουτέρ στην ομάδα υπάρχουν (Χαλπεριν, Κεσελ, Τεοντσοσιτς, Ερτσεκ) απλά δεν του έχει βγει η χρονιά.
Σωστό ChrisP αλλά όταν λέω για ψηλό εννοώ να κατεβάσει λίγο την μπάλα χαμηλά.Το ότι δεν έχουμε σουτ,δεν έχουμε,απλά μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα έτσι.Δεν μιλάω αμιγώς για picks.Απλά χαμηλά λίγο την μπάλα και κίνηση χωρίς την αυτήν.Ο Νεστέροβιτς έχει πολύ καλά ποσταρίσματα,και αν τον κλείσουν έχει καλή πάσα στα κοψίματα.Εν τέλει ας την βγάζει και για τρίποντο θα είναι τουλάχιστον μία ορθή επιλογή,όχι όπως εχθές που σουτάραμε όποτε να’ναι
Αν περιμένουμε μεγάλα σουτ από Κέσελι και Ερτσέγκ σωθήκαμε.
Για μπομπέρ τύπου Νίκολας λέω…
Ο Μαυροκεφαλίδης όντως έχει βελτιωθεί και μπράβο του, αλλά κάνει απίθανα χαζά λάθη σε τοποθετήσεις και κινήσεις και στην επίθεση και στην άμυνα. Μέχρι εκεί είναι το παιδί, παραπάνω δεν πάει ούτε για βασικός σε ομάδα πρωταθλητισμού κάνει.
Για Κλέιζα δεν παίζει να συμφωνήσουμε ποτέ, μάλλον βλέπουμε άλλους παίκτες, οπότε εγκαταλείπω…
Κάτι άσχετο για τον Κλέιζα: Η τύχη τα έφερε έτσι και στο εξωτερικό γνώρισα άτομο που τον ξέρει προσωπικά (είναι μάλιστα και από τη χώρα του). Μου έλεγε ότι είναι από τους πιο ήρεμους και μαζεμένους ανθρώπους που έχει γνωρίσει.
Τώρα για το τι έβγαινε προς τα έξω, τι να πω…
έλα σταματήστε με τον Κλειζα δεν αντέχεται άλλο η σύγκριση θα βάλω τα κλάμματα. θέλω να στείλω mail στον ντούντα να διώξει κέσελι, χαλπερίν, Νίλσεν, Μαυροκεφαλίδη και να φέρει τον παίχτουρα πίσω
Η ομάδα του προπονητή, μπορεί να κάνει πολλά πράγνατα, αλλά στα ζόρια θες κιέναν παίκτη να σηκώνει την ομάδα, και ο Κλέηζα,ήταν τέτοιος παίκτης
…τώρα αν μας διαψεύσουν αύριο, και το συνεχίσουν και στο πέμπτο παιχνίδι, μαγκιά τους, και μεγάλη επιτυχία τους…μακάρι:):!:
Γενικα η ομαδα δεν εχει σταθεροτητα,οποτε και να κερδισει
αυριο ποιος μας λεει οτι στο πεμπτο παιχνιδι θα κερδισει ?
Και μετα στο Final Four ? Παλι ενα καλο παιχνιδι και μετα ενα
κακο ?
Μπα άλλο μπάσκετ πρέπει να έβλεπα εγώ πέρσι.
Πότε ακριβώς ο Κλέιζα πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν έπρεπε;Τον έκλειναν εντάξει αλλά και πάλι έκανε πολλές φορές λάθος επιλογές.
ελα οταν εκαιγε η μπαλα επαιρνε αυτος τη προσπαθεια, κι αν δεν τον εκλειναν ηταν οκ. παντως αναρωτιεμαι αν ειχε ο ιβκοβιτς το περσινο ροστερ τι θα μπορουσε να γινει…
ο γιαννακης καλος, αλλα κοιμοταν ρε γμτ…