Aυτο ειναι που τρελαινει την πλειονοτητα των οπαδων της ομαδας!Πολυ απλα [B]δν υπαρχει αλλη υπομονη[/B] και δν μπορει κανεις να κακισει κανεναν γι οποιον αισθανεται ετσι.
Αυτο που μερικοι δν λενε να καταλαβουν ειναι πως με μια τοσο δυνατη ομαδα(εντος και εκτος αγ χωρων) απεναντι σου ,ειναι αδυνατον να εδραιωσεις μια κυριαρχια του τυπου “8/10 πρωταθληματα και αλλες τοσες ευρωλιγκες”.
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μοιρασεις την πιτα και μετα βλεπουμε…Αλλα αυτο για να γινει [B]πρεπει[/B] να κανεις την αρχη και να παρεις ενα γαμημενο πρωταθλημα.Αμφιβαλλω αν το σκεφτονται αυτο καποιοι.Αντιθετως βλεπω οτι πολλοι εθελοτυφλουν και απλα περιμενουν τη μερα που ο παο θα χει 30 κουπες και εμεις 31 ξερω γω …
Λογικη που ειναι απορροια του να εισαι ο μεγαλυτερος συλλογος στη χωρα σου,αλλα ταυτοχρονα καταστροφικη για το μπασκετικο τμημα συγκεκριμενα, που ΔΕΝ εισαι.
@ Μάνσον
Για να μη θεωρείς επιτυχία το αργυρό στην Ισπανία και να θεωρείς επιτυχία το χάλκινο, τότε υποθέτω πως για σένα το ρόστερ κάνει tη διαφορά. Σωστά;
Αν ναι, ποια χρονιά, πλην φέτος και πρώτη χρονιά Γκέρσον, το ρόστερ του Ολυμπιακού στο μπάσκετ ήταν καλύτερο από την ομάδα που τον απέκλεισε από την Ευρωλίγκα; (Μακάμπι 2006, Ταού 2007, ΤΣΣΚΑ 2008, ΠΑΟ 2009, Μπαρτσελόνα 2010, Σιένα 2011) Πέρσι και πρόπερσι ο Ολυμπιακός ήταν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και έφτασε πολύ κοντά στο peak των δυνατοτήτων του. Για τον ΠΑΟ που έχει 4 ευρωπαϊκά τα τελευταία 10 χρόνια, μπορεί αυτό να μη λέει τίποτα, αλλά για τον Ολυμπιακό που κάποιες χρονιές χαριστικά έπαιζε ευρωλίγκα, λέει πολλά. Αν ο Ολυμπιακός πρόπερσι ή πέρσι έπαιρνε το Ευρωπαϊκό, τότε θα μιλούσαμε για υπέρβαση και τεράστια επιτυχία. Ακόμη και δίχως αυτό όμως, για μένα είναι επιτυχία. Όσο κι αν ξενερώσαμε στο Βερολίνο, αποκλειστήκαμε στα σημεία από την ομάδα που κέρδισε την κούπα. Όσο για την περσινή Μπαρτσελόνα, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ήταν εξαιρετική ομάδα και λίγες χρονιές είδαμε ομάδες να παίζουν τέτοιο μπάσκετ στην Ευρώπη,
Μόλις χτίσουμε σταθερά καλή ομάδα σαν τον ΠΑΟ, τότε το συζητάμε…
Ε λοιπόν εγώ επιμένω πως πρέπει πρώτος στόχος της ομάδος να είναι το πρωτάθλημα.Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει.Δεν ξέρω ίσως να έχετε βαρεθεί να βλέπετε την ομάδα να τα παίρνει με την σέσουλα:-s,ή ακόμα να είστε στα 90s αλλά μόνο με ένα πρωτάθλημα θα αλλάξει η ψυχολογία πλέον,θα λυθεί η ομάδα και πιστεύω πως όλα θα γίνουν κάπως καλύτερα.Αν όχι,του χρόνου,όπως και κάθε χρόνο,πάλι από την αρχή.
Ένα πρωτάθλημα το χρειάζεται όσο τίποτα αυτή η ομάδα.Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν μας νοιάζει η Ευρωλίγκα αλλά όχι ότι δεν μας νοιάζει και το πρωτάθλημα.Μένω και επιμένω.
Γενικότερα, επιτυχία είναι όταν εκπληρώνεις ή υπερβαίνεις τους στόχους σου. Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια δεν μπορεί να ξεκινάει τη χρονιά με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν έχει τέτοιο πρόσφατο παρελθόν για να το υποστηρίξει. Ο στόχος του να μπει στο φάιναλ φορ όμως είναι λογικός και όταν το πραγματοποιεί είναι επιτυχία.
Αντίστοιχα για κάθε άθλημα. Οι στόχοι που ορίζεις και ο πήχης που βάζεις, καθορίζουν και τις επιτυχίες σου. Για παράδειγμα το να βγει ο ΠΑΟ στο πόλο δεύτερος είναι επιτυχία όταν μέχρι πρόπερσι το ανέκδοτο ήταν ότι οι πολίστες του ΠΑΟ δεν ξέρουν να κολυμπάνε.
Καρβου ο ολυμπιακος κρινεται βασει του ροστερ και του μπατζετ του, το οποιο περσυ και προπερσυ που εσυ θεωρουσες τις αποτυχιες στα f4, επιτυχιες ηταν μεσα στα 3 μεγαλυτερα της ευρωπης (δεν ξερω ακριβη ποσα, αλλα εκει εχω την εντυπωση ηταν). Απο το 06 και μετα ο ολυμπιακος εγινε μια απο τις πιο ακριβες ομαδες στην ευρωπη και δεν καταφερε να κερδισει οχι ευρωλιγκα, ουτε καν πρωταθλημα. Ενα κυπελο και πανηγυριζαν σαν τρελοι. Ολες οι ομαδες με το μπατζετ του ολυμπιακου καταφεραν να σηκωσουν μια ευρωλιγκα (ΤΣΣΚΑ, μπαρτσελονα, παο, μακαμπι παλαιοτερα). Τωρα το να λες πως ο οσφπ επαιζε καποτε χαριστικα ευρωλιγκα τουλαχιστον αστοχο ειναι, μιας που δεν νομιζω να υπαρχει οχι παικτης, αλλα ουτε φροντιστης αυτη τη στιγμη που εζησε εκεινες τις περιοδους.
Δεν εχει κανεις την απαιτηση να ισοπεδωνει τα παντα στο περασμα του, αλλα καπου δεν αντεχεται να βλεπεις αυτη τη στατικοτητα. Περσυ ηταν ο γιαννακης, τωρα ειναι οι παικτες, αυριο θα ειναι οι φροντιστες, προφανως δεν αντεχει και ο κοσμος.
Αλλα και φετος στην αρχη της χρονιας πολλα λεγονταν για το ποσο λιγο ειναι το ροστερ, αλλα ολοι μετα ησυχαζαν, αφου ο ιβκοβιτς δεν ειναι γιαννακης. Εκ των υστερων αποδεικνυεται πως ο ιβκοβιτς ειναι καλυτερος προπονητης, αλλα μαγος δεν ειναι.
Βεβαια το χειροτερο στα ματς με τη σιενα ηταν αυτη η μοιρολατρεια που εβλεπες σε ολους του στυλ ‘οκ δεν μας βγαινει το ματς’ και εχασαν με κατω τα χερια. Αυτο ηταν που με εκνευρισε αφανταστα. Πραγματικα απορησα και οπως μου ελεγε και ενας φιλος μου που δεν εχει σχεση με οσφπ ‘πως γινεται ρε γαμωτο, εχει και ψυχολογο στον παγκο’. Κατι πρεπει να γινει με αυτην την αρρωστη νοοτροπια που εχουν αποκτησει ολοι στο μπασκετικο τμημα.
[SPOILER]
box out εκανε ο gordon, block out λιγο δυσκολο :p[/SPOILER]
Δεν είναι αποτυχία που ΑΥΤΟΙ οι παίκτες δεν προκρίθηκαν στο φάηναλ φορ. Αντιθέτως με πολλούς που διέκριναν μοιρολατρία και έλλειψη διάθεσης, εγώ μια χαρά τσαμπουκά είδα σε όλους τους αγώνες της ομάδας. Το θεωρώ αδιανόητο να έχω παράπονα από τον Μαυροκεφαλίδη, τον Νεστέροβιτς, τον 33χρονο και καταπονημένο όσο δεν πάει Παπαλουκά, τον Παπανικολάου, τον Χαλπερίν. Μέτριοι (ή παντελώς άπειροι) μπασκετμπολίστες είναι, αυτά μπορούσαν, αυτά έπαιξαν. Πέτυχαν και 2-3 μεγάλες νίκες όποτε τους βγήκαν τα συστήματα. Ούτε καν από τον Σπανούλη δεν έχω παράπονο, αυτούς που διάλεξαν να πάνε εκεί τα πολλά λεφτά όμως τους θεωρώ “εγκληματίες”.
Η αποτυχία είναι ότι ΑΥΤΟΙ οι παίκτες διαδέχτηκαν τους ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ και η ομάδα κατέβηκε 3 επίπεδα κάτω σε μπασκετικό ταλέντο. Δεν είναι δικαιολογία ο περιορισμός του μπάτζετ, σιγά το μπάτζετ που έχει η Σιένα, η Κάχα και η Βαλένθια, για να μην πω και η Ρεάλ. Η παντελής έλλειψη διορατικότητας και γνώσης της Ευρωλίγκας φταίει. Με το 1/3 των χρημάτων που γλίτωσαν από Τσίλντρες, Κλέιζα, Σχορτσιανίτη, Βούισιτς, μπορούσαν να φτιάξουν καταπληκτική ομάδα. Μπορεί και πάλι να αποκλειόταν από το φάηναλ φορ (κανείς δεν έχει δεδομένη την παρουσία εκεί) αλλά τουλάχιστον όχι με αυτόν τον τρόπο, όχι με αυτή την κακοποίηση του μπάσκετ που έχουμε όλη τη σεζόν φέτος. Η γύμνια στους φόργουορντ δεν δικαιολογείται από κανέναν περιορισμό του μπάτζετ, μόνο από ασχετοσύνη δικαιολογείται.
Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια λέει πως τα πρώτα χρόνια οι Αγγελόπουλοι έσκαγαν ένα σωρό λεφτά, γιατί κανένας πρωτοκλασάτος παίκτης δεν ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό. Έτσι το budget του Ολυμπιακού κατέληξε να είναι στα ύψη με παίκτες που κόστιζαν όσο μια ομάδα και όλοι ξέραμε πως δε μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι τόσο σημαντικοί.
Όταν ο Ολυμπιακός έδινε μέχρι πρόπερσι τα κέρατα του σε παίκτες ήξερε πως οι ίδιοι παίκτες στον ΠΑΟ θα κόστιζαν τα 2/3. Επομένως το budget δε λέει τίποτα
Και στο τέλος, τους τίτλους που λες, τους πήραν οι ομάδες που διατήρησαν αυτόν τον υψηλής ποιότητας κορμό που είχαν για χρόνια. Εμείς μια χρονιά είχαμε πανάκριβο και καλό ρόστερ (πέρσι) και τέλος. Φέτος ούτε κατά διάνοια…
Όλοι σχολιάζαμε πως με τόσο κακό Τεόντοσιτς και δίχως παίκτες στη θέση 3 και 4 (αφού Βασιλόπουλος, Κέσελι. Παπανικολάου δε βοήθησαν φέτος και δεν καλύφθηκε το κενό του Κλέιζα), θα χρειαζόταν ένα θαύμα από τον Ντούντα για να πάρουμε το τρόπαιο. Τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην κάνουμε τώρα τους έκπληκτους. Πήραμε τη θέση που αξίζαμε για το ρόστερ που είχαμε. Το να κάνεις την υπέρβαση είναι τρομερή επιτυχία. Το να μη την κάνεις δεν είναι αποτυχία/ντροπή.
Πάμε για το πρωτάθλημα. Το να πάρεις το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ στα 5 παιχνίδια για μένα θα είναι επίσης μεγάλη επιτυχία. Η Ευρωλίγκα είναι παρελθόν πλέον.
Πάντως για να εμβαθύνουμε και λίγο ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη δεν κατεβάσει την μπάλα χαμηλά.Και τυφλός το βλέπει αυτό το πράγμα.Όσες φορές το εφάρμοσε,είτε απευθείας με post up είτε με κάποιες φιλότιμες απόπειρες ενός high-low,που ξεκινούσε από τα 7 μέτρα(!!!),ή έβαλε καλάθι ή κέρδισε φάουλ ή αστόχησε αλλά τουλάχιστον έχοντας βγάλει ένα ορθό play.Ακόμα και με ένα απλό pick 'n roll μπορεί να γίνει αυτό αλλά έχουμε τον Μπουρούση που το γυρνά σε pop για να σουτάρει…Ένα pick πάντως εχθές το έβγαλε κουτσά στραβά.
Αμυντικά είναι φανερή και εκεί η αδυναμία του να κυνηγήσει το pick 'n roll.Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό καθώς έχουμε και πρωτάθλημα με ΠΑΟ.Ριμπάουντ και block outs και εκεί τα ίδια.Ας το πιστώσουμε αυτό στο ότι δεν υπάρχει και αθλητικό στοιχείο στην ομάδα φέτος,πλην Παπανικολάου αλλά δεν ζητάω από αυτόν τα ρέστα.
Το ερώτημα είναι ένα.Τα βλέπει αυτά ο “σοφός”;
Δεν ξέρω,χθες το συζητούσα με έναν φίλο μου και υποστήριζε πως “έχει γεράσει”,δεν διαθέτει πλέον την σπιρτάδα,την έκρηξη και το πάθος που τον διέκρινε.Σκεπτόμενος και κάτι άμυνες(ο θεός να τις κάνει) στο τέλος του ματς Σερβία-Τουρκία που έστησε,άρχισα να προβληματίζομαι.
Ειδικά στο Ολυμπιακό είναι κάποια πράγματα που κάνουν μπαμ.Δηλαδή σε χτυπά στο μάτι η ασυμμετρία όπως και να το κάνουμε.Δεν τηρούνται καν οι αποστάσεις.Έβλεπα τον ΠΑΟ και ηρεμούσε το μάτι μου.Εχθές,και σε όλη την σειρά,φτάνανε στα δύο μέτρα να αλλάξουνε πάσα,ούτε καν head off,ή αλλιώς κάνανε πάσα στην άλλη άκρη του τριπόντου,όχι για να διασπάσουνε καμιά ζώνη απλά επειδή δεν δούλευε τίποτα και όσο να’ναι στην weak side πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα είναι σε press.
Επίσης ρε παιδιά δεν έχω δει ακόμα το πρώτο ματς…ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ έπαιξαν εκεί;Τα νερά της Σιένα τα ελέγξαμε;Δεν πάει αλλού το μυαλό μου
Όσα λέτε οι αποπάνω, είναι ολόσωστα, και δεν θα μπορούσα νατα εκφράσω καλύτερα,απλά όμως ακόμα ένα Καλοκαίρι θα κλειθούμε να δημιουργήσουμε, οι Αγγελόπουλοι μρ τον όποιο προπονητή βασικά, και δεν ξέρω αν υπάρχρι η διάθεση, και το κουράγιο γιαυτό
…για τον αποκλεισμό μας, πιστεύω ότι ήρθε δικαιότατα, όπως και η πρόκριση του π.α.ο., δικαιότατα, και περρισότερο από κάθε χρονιά, λόγω Ομπράντοβιτς
:):!:
Γι’αυτο που λεει ο Καρβου,εγω την 4η θεση στο Βερολινο την θεωρω μεγαλη αποτυχια.
Εχεις μια χαρα διαιτησια εναντιον του βαζελου (εν αντιθεσει με το τι υποστηριζεις οτι
συμβαινει εντος συνορων) και χανεις την τελευταια επιθεση ή μαλλον λυγιζεις απο το βαρος
της ευθυνης.Βαζεις το τριποντο και λες του βαζελου αντε και μπιπ ξερω γω.
(Δεν θυμαμαι αλλα μεχρι τοτε νομιζω οτι ο Ολυμπιακος δεν ειχε χασει απο τον Παναθηναικο
εκτος συνορων αν και το ποιντ μου δεν ειναι αυτο.)
Με αυτο το ροστερ δεν ειναι ντροπη ο αποκλεισμος… Απλα δεν εγινε η υπερβαση. Μια καλη ομαδα δεν γινεται μονο απο εναν καλο προπονητη… Τα χαλια τους ειχαν παλι χθες ειδικα ο Σπανουλης με εκνευρισε απιστευτα με την τραγικη κατασταση του για 3ο σερι ματς… Εγω τον θεωρω πολυ καλο παικτη και ουκ ολιγες φορες ειχε οδηγησει τον Παναθηναϊκο σε μεγαλες νικες… Απλα απο την στιγμη που ηταν σε τοσο τραγικη κατασταση δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Ιβκοβιτς τον χρησιμοποιησε για τοση ωρα. Ισως περιμενε ενα ξεσπασμα που δεν ηρθε ποτε. Αυτο που χρειαζεται τωρα ειναι συγκεντρωση στους στοχους που μας εχουν απομεινει. Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου μα καθολου το πρωταθλημα και το Κυπελλο, με κουπες αρχιζει και χτιζεται νοοτροπια νικητων σε μια ομαδα. Και μην εισαστε ολοι τοσο σιγουροι οτι ο Παναθηναϊκος θα την παρει τοσο ευκολα την Ευρωλιγκα. Ειναι το φαβορι, αλλα δεν θα κατεβει μονος του στο γηπεδο…
για αυτο το ροστερ ειναι ντροπη ο αποκλεισμος, ειδικα οταν εκανε κατι ματσαρες με φενερ πχ. ειπαμε οκ δεν εχουμε κλειζα και τσιλντρες, αλλα και η σιενα δεν ειναι εκεινη η ομαδαρα πριν απο 3 χρονια με μακινταιρ και σατο στις καυλες τους… καναμε ηρωα το μαρκο γιαριτς ρε γμτ… ελεος… αν εξαιρεσεις τη γυναικα του δεν τον ξερεις για κατι αλλο…
τεσπα τωρα οτι εγινε παει περασε. του χρονου τα ξαναλεμε.
Για αυτό και εγώ έκραζα (και μερικοί ακόμα, θυμάμαι τον Κρισπ) από πέρυσι το καλοκαίρι για επιλογές Νεστέροβιτς κλπ.
Σε κάποια φάση τσαντίλας προχθές γυρίζω να δώ τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια και πέφτω πάνω στον Σχορτσιανίτη να καρφώνει στο καλάθς της Κάχα Λαμποράλ! Φόρτωσα ακόμα χειρότερα!
o σοφο λειπει, αλλα κι αυτος ρε συ ζηταγε αστρονομικα ποσα. αντι να λεει ευχαριστω που του σταθηκανε οταν ειχε γινει βοδι ζητουσε τα διπλασια απο οσα επαιρνε που δεν ηταν και λιγα.
Κοιτάζωντας τις εφημέριδες και βλέπωντας τους 12452 μεταγραφικούς στοχους του θρυλου αναρωτιεμαι αν αυτό το καλοκαίρι θα κάνει ο ίδιος ο Βαλβέρδε τις μεταγραφές ή θα τις κάνει ο Μαρινάκης και ο Νινιάδης…
Είδα τα 2 τελευταια σετ του βόλει και πραγματικά οι δύο ομάδες είναι τρία επίπεδα κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που γίνονταν ματσάρες. Το δράμα συμπληρώθηκε με τους αριθμούς για τα ΣΜΣ ενίσχυσης στις φάνελες.
:D:D:D:D τι να λεμε το γυρισανε απο 0-2… στο βολλευ τα λεφτα που κοστιζει ο ρομενταλ με τον παντελιτς να εδιναν και θα ξαναπαιρναμε ευρωπαικο… αλλα και παλι εχουμε ψυχη γμτ.