Εξαρτάται πάντα τι θες να παίξεις και πώς.
σωστό, απλά μιλάμε με γνώμονα τον προπονητή.
Πάντως και μένα μου αρέσει η ανισορροπία στην επίθεση με ένα εξτρέμ από τη μία και έναν περιφερειακό επιθετικό από την άλλη
αυτονοητο πως μιλαμε για τσουλου, ετσι?
γεγονος ειναι πως ο μιραλλας ειναι ο καλυτερος σεντερ φορ της ομαδας σε στυλ αντεπιθεσης, αλλα δεχομαι πως ξερει και μπαλα για να παιξει εξτρεμ, δηλαδη να περασει τον αντιπαλο μπακ και να δημιουργησει κατασταση…αν ομως λογιζεται εξτρεμ, η ομαδα μενει μονο με ραφικ σ-φ και με τον μαρκο ‘φεξε μου και γλιστρησα’ παντελιτς.
τον φετφατζιδη εγω το παραδεχομαι, ετσι οπως τον ειδα περσυ, δεν τον πιστευω για μεγαλα πραματα. δεν ξερω κατα ποσο δουλεψε το παιδι στο παιχνιδι του το καλοκαιρι (και απο αποψη σωματος και απο αποψη παιχνιδιου-να μαθει να γαμωπασαρει και να μην κανει το ζιο), αλλα αν ειναι ο περσινος θα πεσει μεγαλη απογοητευση για το ‘νεο μεσσι’
υπαρχει και ο αμπντουν βεβαια, αλλα δεν τον εχω δει καθολου με φανελα ολυμπιακου, δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει
τελσοπαντων: ο ριερα για μενα προσφερε ο,τι ακριβως περιμενα και το ειχα γραψει και τοτε. ειναι παικτης που δεν γουσταρα ποτε στη λιβερπουλ, δεν ειναι ο εξτρεμ που θα σου περασει τον μπακ με ντριμπλα, δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγορος, αλλα εχει καλη σεντρα, καλη πασα και καλη αντιληψη (απο αποψη γουστου προτιμω καποιον που εχει τα πρωτα και 2)…αλλα δεν μπορω να πω πως δεν επιασε, οι αριθμοι λενε αλλα.
αυτο που δεν ξερω ποιος θα κανει στο τσουλου ειναι το ποιος θα κανει αυτα τα 10-15-20 μετρα απο το κεντρο προς την μεγαλη περιοχη του αντιπαλου που εκανε ο ριερα (ακομα και με μεση πιεση, οκ). ο μιραλλας? τον θεωρω πιο inside forward πλαγιο. ο φετφα? ασχετο πως ειναι αδυναμος η ηταν τελοσπαντων, δε νομιζω να εχει τη χαλαροτητα και το καθαρο μυαλο του ριερα.
τεεεελοσπαντων, θα φανει στη νεκροψια
εντιτ
σορρυ για τα μεγαλα ποστς ρε παιδια
Συμφωνώ Deckard, αλλά σίγουρα η επιτυχία αυτού εξαρτάται πολύ από την ποιότητα κυρίως του περιφερειακού από την άλλη και την ικανότητα του κεντρικού φορ να κόβει πλάγια. Ο Τζιμπούρ είναι κακός σε αυτό, αλλά είναι πολύ καλός στο να τα παστελώνει με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.
Όλα δείχνουν ότι η μισθοφορία του Ριέρα στην ομάδα τελείωσε:
Είναι σαφές ότι φεύγει για περισσότερα λεφτά, όταν είχε τη δυνατότητα να λάμψει στην Ευρώπη σε μία ομάδα που θα στήριζε πολλά στο παιχνίδι του, με πολύ καλό ρόστερ για ελληνικά δεδομένα (κακά τα ψέματα) και άξιους συμπαίκτες. Αν η φυγή του λειτουργήσει ως ευκαιρία να παίξει ο Φέτφα, στο καλό να πάει. Σόρρυ μάγκες, αλλά γουστάρω πολύ τον μικρό, αν και είναι λίγο άγουρος ακόμα. Προτιμώ να χάνουμε με τον μικρό βασικό.
αν παιξουμε ετσι σε εκτος αγωνα μαλλον θα φαμε πολλα!! τοσο επιθιτκογενης την ομαδα μονο με σολιντ την θυμαμαι. θα νοσταλγω γκαλετι ακι τζολε το χειμωνα…
Το γεγονός είναι ένα, δεν έχουμε εξτρεμ. Μπορεί αν έμενε ο Ριερα να τον βρίζαμε συνέχεια για το πόσο ανύπαρκτος είναι αλλά τώρα θα λέμε "και αν ήταν ο Ριερα???"
Επίσης θεωρώ πως του Μιραλλας δεν είναι η καλύτερη του να παίζει αριστερά…θα δείξει.
‘‘Κέρνα’’ την Μπεσίκτας κάθε μέρα, βρε Ρέρα, βρε Ριέρα:p
…στο καλό να πάει, εγώ δεν έχω κανένα παράπονο απ΄την περσινή παρουσία του, και τώρα ας φτιάξει τον τραπεζικό του λογαριασμό, μέρες πού’ναι
…όσο για την μεταγραφή αντικαταστασής του, μόνο για δώ θά’ναι τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. πάντως για την Ευρώπη, το υπερπλήρες ρόστερ, εεε έγινε λιγότερο πλήρες
:):!:
Το δεν έχουμε έξτρέμ μου θυμίζει λίγο κάτι σχόλια (όχι για τον Ολυμπιακό απαραίτητα) στα τέλη 90ς/αρχές 00ς ότι “η ομάδα δεν έχει δεκάρι παιδιά” ανεξάρτητα αν τότε το δεκάρι θεωρούταν παρωχημένη θέση. Αυτό που θέλω είναι ότι ο “εξτρέμ” δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση εκτός αν στις τριάδες Ετό-Πάντεφ-Μιλίτο, Μέσι-Πέδρο-Βίγια ή Ανελκά-Ντρογκμπά-Καλού ή Κακά-Ζέεντορφ-Ινζάγκι (Μίλαν -τελικός 2007) βλέπετε κάποιον καθαρόαιμο εξτρέμ. Για να μην πεταχτεί κανένας, δεν συγκρίνω τη δυναμική του Ολυμπιακού με τους παραπάνω αλλά το τακτικό μέρος δεν έχει να κάνει με τη δυναμική ενός συλλόγου.
Ο Ριέρα που λέτε, εμένα πέρσι μ’ άρεσε σε αντίθεση με την πλειοψηφία των οπαδών μας, για ένα πράγμα. Κράταγε μπάλα, παρά την πίεση από τον αντίπαλο κάτι που σήμαινει ότι αυτόματα άνοιγε ο χώρος για κίνηση από άλλον παίκτη. Και για τη σέντρα του βέβαια. Αλλά αυτά τα έκανε κατά 90% συγκλίνοντας στον άξονα, στη γραμμή πάνω σχεδόν ποτέ δεν έπαιζε και όποτε το έκανε έχανε τη μπάλα. Άρα τελικά δεν πολυλειτούργησε ως εξτρέμ.
To “κενό” των εξτρέμ μπορεί εύκολα να καλυφθεί εάν ανεβαίνουν οι πλάγιοι μπακ όπως πρέπει και ένα τα χαφ στηρίζουν αυτά τα ανεβάσματα. Επίσης οι δύο ακραίοι επιθετικοί να κυνηγάνε τους αντιπάλους τους μέχρι τη δική μας περιοχή. Αυτά βέβαια θέλουν α) τρέξιμο, άρα φυσική κατάσταση και β) πειθαρχία. Ζητήματα προπονητή είναι, ας τα λύσει.
Και επαναλαμβάνω ότι ο Γέστε μπορεί εύκολα να παίξει αριστερά. Όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το όνομά του στις εφημερίδες ως στόχος, για αριστερά γραφόταν ότι τον θέλουμε. Αργός είναι βέβαια, αλλά δε νομίζω ο Άλμπερτ να διακρινόταν για την ταχύτητά του ιδιαίτερα.
@ σαμις:
Γιατί να φάμε πολλά γκολ με αυτήν την τριάδα? Με Μοντέστο-Μακούν-Φέισα πίσω τους και Μιραλάς, Φέτφα πειθαρχημένους, να μαρκάρουν δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα.
Επιτέλους κουβεντιάζουμε για λίγη μπάλα!
εγω ζω για να μας δω με καθαρο 4-3-3 και τζιμπουρ κορυφη,φετφα δεξια,μιραλας αριστερα και πισω τους καθαρο αμυντικο χαφ τον μακουν και δυο εκ των φεισα-ορμπαιθ-ιμπαγασα(κυριως τους δυο πρωτους για ευρωπη).
Και γώ, αλλά με Χολέμπας και περσινό Τοροσίδη αυτό δεν γίνεται.
με μαρκανο οπως τον ειδα με την ιντερ και τοροσιδη της εθνικης ομως,κατι γινεται:wink:
δε νομιζω να κατεβει με 3 αμυντικα χαφ και 3 επιθετικους. χρειαζεσαι και καποιον να πιεζει απο τους 3 μπροστα, οποτε ο φουστερ θα παιξει σιγουρα για να μην πω και τον ιμπαγασα σαν γυρισει για να κυκλοφορει η μπαλα, αλλιως μας κοβω για αναπτυξη 0. δεν λεω οτι δεν μπορουν και οι 3 μαζι μπροστα, αλλα πως θα τους ερθει η μπαλα ειναι το ζητημα. γνωμη μου ειναι οτι τουλαχιστον στα εκτος ο τζιμπουρ πρεπει αν ειναι στον παγκο και στην κορυφη ο μιραλας για γρηγορη κοντρα και για τον φετφα εχω αμφιβολιες αν θα παιζει ακομα, και γω τον θελω παντως να κανει μπουκες, αλλα πειθαρχημενος πισω? χμμ, μακαρι.
Βασικά, για να πω την αμαρτία μου, εγώ φοβάμαι για τον Αμπτούν. Δε γινόταν να είχαμε κρατήσει τον Ζαϊρί; Οι Φετφατζίδης έχει ακόμη πολύ δουλειά για να μπει στην ομάδα και να μην προκαλεί ζημιές. Οι Χαβίτο-Γκρίμπιτς δεν έχουν δικαίωμα στο Τσ.Λ. (θα ήταν και χεσμένοι) και οι Αμπντούν-Γέστε, δεν έχπθν κάνει προετοιμασία ουσιαστικά.
ο αμπντουν αφενος εχει προοπτικες εξελιξης,αφετερου ειναι πιο πειθαρχημενος στο παιχνιδι του.Και εμενα μου αρεσε ο ζαιρι,αλλα δεν ειναι παικτης για να στηριχθεις πανω του,κυριως γιατι δεν εχει σταθεροτητα στην αποδοση του.
και μιας και το αναφερετε για τον χολεμπας, οντως φετος θα φανει το κενο του μπραβο.
φιλοτιμος ο χολεμπας, αλλα αμυντικα ειναι κακος πολυ.
εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια…!!
όταν με αντιπάλους την λαρισα και τις σερρες δεν μπορεί να παίξει στην ευθεία του, δύσκολα θα το έκανε στο τσου λου φέτος…(καλο το κράτημα της μπάλας, αλλά πέρα απο αυτό…)
οταν είχατε πάρει τον αμπτουν, ενα άρθρο έλεγε οτι ίσως έχει έρθει για την θέση του ριερα…αν και δεν ξέρω να παίζει απο εκεί…
Πέρα από το ότι ο Αμπντούν δεν έχει κάνει προετοιμασία (σοβαρή), δεν έχει διδαχτεί από τον Βαλβέρδε pressing κι άλλα και είναι πολύ soft παίχτης. Μετά την πρώτη κλωτσιά σταματάει να προσπαθεί. Όλη τη χρονιά πέρσι, έτσι ήταν στην Καβάλα. Άσε που έρχεται από την Καβάλα του Μάκη και εγώ δε μπορώ να είμαι βέβαιος για το τι “συμπληρώματα” διατροφής έπαιρνε και αν θα έχει την ίδια απόδοση στον Ολυμπιακό.
Ο Μιραλάς θα ξεκινάει αριστερά στην Ελλάδα και στο Καραϊσκάκη. Στην Ευρώπη βλέπουμε. Ίσως ο Φουστέρ. Για κάποιο λόγο (αν και τον έχω δει ελάχιστα), δε νομίζω πως ο Γέστε θα σπαταληθεί για να παίξει στην γραμμή.
Άμα θέλει, να του βρούμε το τηλέφωνο του Μπουρούση, να μεσολαβήσει στον κύριο Μάκη για κάνα φαρμακάκι…
Ωραία όλα αυτά αλλά τι Νιχάτ λένε, με 50 συμμετοχές και 3 γκολ τα τελευταία χρόνια.
Αν είναι να πάρουμε τέτοιον, καλύτερα να μην πάρουμε κανέναν, αλλά απορώ γιατί δεν προχώρησαν τελικά με Γέλεν.
καλα ναι δεν διαφωνω για νιχατ. ελεος δηλαδη.