ειμαι σχεδον σιγουρος πως ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα του ολυμπιακου ειναι πως δεν εχουν εμπιστοσυνη οι αμυντικοι στον κοσταντσο. χθες 2 φορες θυμαμαι χαρακτηριστικα που μαρκανο και μελμπεργκ προτιμησαν πασα μεταξυ τους με παικτη να βρισκεται αρκετα κοντα τους, παρα να δωσουν πισω. αλλα και γενικοτερα δεν φαινεται να τον πιστευουν και αυτο ειναι καταστροφικο για μια αμυνα (βλ. μπαγερν που απο σκορποχωρι πισω, με το νοιερ να καθαριζει φασεις πριν καν γινουν και τους αμυντικους να αισθανονται ανετα, δεν εχει φαει γκολ εδω και ποσα ματς)
κραξιμο για τον Costanzo, κραξιμο για τις επιλογες του Valverde , αλλα η πραγματικοτητα ειναι μια, οτι παρακολουθησα την σπουδαιοτερη εμφανιση του ολυμπιακου στην Ευρωπη η οποια συνδυαστηκε με επιθετικο ποδοσφαιρο που μονο σπουδαιες ομαδες μπορουν να παιξουν σε μια τετοια εδρα!
και ο μονος υπευθυνος για αυτο ειναι ο Valverde…
Ρε μπόμπο Γράκχε, εσύ που έχεις μυαλό και καταλαβαίνεις 5 πράματα και δεν είσαι καραγκιόζης σαν τον χχχτρολόκο που χύνει κάθε φορά που πετάει τη μαλακία του στο φορουμ ούτε πάνχαζος σαν τον δρ.λαβ που βλέπει 22 παίκτες να κλωτσάνε μια μπάλα και λέει “ω οι πράσινοι το βάλανε, πανηγυρίζουμε τώρα, γκοοοοόλ”, ΝΙΩΣΕ ΤΟ!
Η διαφορά του προχτεσινού Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες εμφανίσεις που αντιπαραβάλλεις (για τις οποίες εγώ και οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι ήταν άψογες και στα ίσα ορισμένες από αυτές) είναι ότι πήγε σε αγγλικό γήπεδο και έπαιξε (παρότι μάλιστα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ) την αντίπαλο στο ρυθμό και στο τρέξιμο. Τέτοια ανταπόκριση σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι που δεν έχουμε ξαναδεί και αυτό σχολιάζουμε, όχι ένα σκέτο αποτέλεσμα. Αν το καταλαβαίνεις έχει καλώς, αν όχι ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΧΟΧΟΧΟ :!:
Κι εσύ όμως ρε Κρισπ που καταλαβίνεις δύο πράγματα παραπάνω, κατάλαβε ότι αυτό είναι που λες εσύ, όχι ο Τραμπάκουλας, που μίλησε για μεγαλεία και διθυράμβους και επίσης ότι αν κάτσουμε να απομόνώσουμε μία πτυχή μόνο ενός παιχνιδίου τότε θα πούμε ότι και καμία ομάδα δεν έπαιξε τόσο καλά αγγλική στο ψηλό παιχνίδι όσο η Λάρισα την Μπλάκμπερν, καμία τόσο καλά στα άκρα, όσο ο ΠΑΟΚ την Άρσεναλ, καμία τόσο καλά στην άμυνα όσο ο Αθηναικός την Μάντσεστερ (επικό παιχνίδι by the way που κακώς δεν αναφέραμε) κοκ (τυχαία τα παραδείγματα, δε θυμάμαι τόσο καλά όλα τα παιχνίδια).
Ή βλέπουμε μία συνολική εικόνα ενός αγώνα ή αν θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας την καλύτερη όλων μπορούμε να στεκόμαστε σε όποια λεπτομέρεια μας ταιριάζει.
Ο τραμπ αρχικά είπε ότι δεν έχει ξαναδεί ανάλογη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στην αγγλία (χωρίς κάτι περεταίρω) και σεις οι παλιοβάζελοι τον τρολάρατε αναίσχυντα. Έπρεπε να απαντήσει και καλά έκανε, he’s a brother of steel :!:
Από κει και πέρα, σόρι αλλά αν θεωρείς ότι ο ρυθμός και τα τρεξίματα (aka φυσική κατάσταση) είναι απλά μια “πτυχή” του σύγχρονου ποδοσφαίρου τότε μάλλον βλέπουμε άλλα αθλήματα. Δεν είναι κακό, απλά δεν μπορούμε καν να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
Και ξαναλέω, δεν το πάμε στο ποια ήταν η καλύτερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στην αγγλία ή στην ευρώπη γενικότερα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα να βλέπει σε ένα ποδοσφαιρικό ματς, η έννοια “καλύτερος” θα διαφέρει. Εδώ εγώ δε θεωρώ καν ότι η χτεσινή μας εμφάνιση ήταν μέσα στις τρεις (ή και πέντε) καλύτερες δικές μας που έχω δει (χώρια που η Άρσεναλ φέτος είναι λίγο για κλάμματα). Αλλά το ότι αντί να σε τρέχει μια αγγλική ομάδα, την τρέχεις εσύ και μάλιστα στο γήπεδό της είναι κάτι πρωτόγνωρο, πώς να το κάνουμε. Είναι σα να πας στο Καμπ Νου και να κλείσεις την Μπάρτσα στα καρέ της επί 60 λεπτά με συνεχείς πάσες και πρέσινγκ στο ύψος της περιοχής της.
Βασικά τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, ασχέτως με επικές εμφανίσεις και μαγεία κτλ που λένε οι εφημερίδες, έχεις παίξει 4 επίσημους αγώνες (Μαρσέιγ, Ξάνθη, Εργοτέλης, Άρσεναλ) και έχεις δεχτεί 6 γκολ, με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός τρώει ένα τουλάχιστον γκολ σε κάθε παιχνίδι που παίζει. Αν αυτό δε προβληματίζει, τότε δε ξέρω τι μπορεί να το κάνει.
Και κάτι άλλο. Επειδή ορισμένοι αρέσκονται στα στατιστικά αλλά μόνο επιλεκτικά (7-0 μεγαλύτερη ήττα και τέτοια) να θυμίσουμε λίγο τα στατιστικά στο ΤσΛ τη χρονιά της 7αρας.
Ολυμπιακός: 4 βαθμοί, 6 γκολ υπερ - 13 κατά (με την 7αρα)
Παναθηναικός: 4 βαθμοί , 5 γκολ υπερ - 13 κατά
Κακό πράγμα η επιλεκτική μνήμη
Όντως διαφωνούμε γιατί θεωρώ ότι (ακόμα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν όχι κυρίως σε αυτό) μπορείς το ρυθμό να τον ελέγχεις είτε με τα τρεξίματα είτε με το passing game. Εσείς το κάνατε με τα τρεξίματα. Μαγκιά σας. Εμείς με το passing game και την κατοχή μπάλας. Μαγκιά μας. Η χ ομάδα μπορεί να χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό των δύο. Μαγκιά της και αυτής. Το ποιο παιχνίδι επιλέγει μία ομάδα δεν καθορίζει τίποτα. Το κατά πόσο αυτό “πιάνει” στο γήπεδο είναι καθοριστικό. Έχουν υπάρξει λοιπόν και άλλες πετυχημένες στρατηγικές από ελληνικές ομάδες στην Αγγλία, που δεν ήταν όλες παθητικές. Ανεξάρτητα αν αυτές έφεραν το επιθυμητό σκορ ή όχι.
Υπάρχουν και εμφανίσεις τύπου Αθηναϊκού που δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη στρατηγική αλλά είχαν ψυχή, πάθος και τα λοιπά γραφικά και έφεραν και καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν είναι περιπτώσεις που λες ότι “έπαιξε στα ίσια”.
edit: για τον αποπάνω. Ξέχασες να ανφέρεις και 4η θέση για ΟΣΦΠ και 3η θέση για ΠΑΟ
Με τους ίδιους βαθμούς. Τα σχόλια δικά σας.
εδώ έχουν περάσει με 6 και έχουμε μείνει έξω με 9, τι να λέμε τώρα :lol:
Καλά, σε αυτά είναι ειδήμονες. Πρώτοι με 8 και τρίτοι με 4… Εμείς μπορούμε με 18 να μείνουμε και πέμπτοι…
Σχόλιο 1: Ο ένας ήταν τρίτος στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και είχε “εύκολο” στον όμιλο την Ρέηντζερς. Ο άλλος ήταν τέταρτος και είχε τη Γαλατά. Η Γαλατά πήρε βαθμούς από την Γιούβε ενώ η Ρέηντζερς δεν πήρε από την Μάντσεστερ.
Σχόλιο 2: Άλλος όμιλος, άλλη βαθμολογία. Αλλιώς μοιράζονται οι βαθμοί στο Αγγλικό πρωτάθλημα αλλιώς στο ελληνικό π.χ. (τα αυτονόητα προσπαθώ να δικαιολογήσω…)
Σχόλιο 3: Στην τελευταία αγωνιστική, όταν και οι δυο ομάδες έψαχναν αποτέλεσμα εκτός έδρας για να περάσουν έστω στο ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟ κέρδισε την Ρέηντζερς εκτός έδρας 3-1 και πέρασε. Ο ΟΣΦΠ έχασε 7-0 από τα τρίτα της Γιούβε.
Σχόλιο 666: Εμείς φάγαμε ένα από τη Μακάμπι ενώ εσείς τρία, είμαστε τρεις φορές καλύτεροι νιανιανια :!:
Ε…χμ…πςςς. Έχουμε φάει κι εμείς τρία από τη Μακάμπι, αλλά μην του το πούμε, έτσι;;;
άλλη μακάμπι αυτή :lol:
Ναι και χωρίς Σόφο και Τεό…:lol::lol:
Ρε δεν πρεπει να μιλαμε οι γαυροι πλεον… ο xxxloko χθες μας θυμισε το 8-2 του [SIZE=“5”]1930[/SIZE] και μας εκανε αλοιφη ο ατιμος
Κρέντιτς στον Μάντρεηκ που μου υπενθύμισε την απίθανη περίπτωση του Αθηναϊκού μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Btw, για όσους δεν το ξέρουν, διπλός αγώνας με τη Μάντσεστερ για το τότε Κυπελλούχων το ‘91, 0-0 το πρώτο ματς στην Αθήνα και στη ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ ο Αθηναϊκός (με τέρμα το Σαργκάνη τότε μάλιστα, αν δεν απατώμαι =Ρ) κρατάει το μηδέν μέχρι και το β’ ημίχρονο της παράτασης! (ε τότε βέβαια έφαγε δυο γκολάκια και αυτό ήταν). Ο μόνος λόγος που εκείνη η εμφάνιση δε μνημονεύεται και πολύ μέχρι σήμερα, νομίζω, είναι ότι δεν έγινε από κάποια από τις μεγάλες ομάδες, αλλά από μια μικρή, χωρίς κόσμο κτλ., που σήμερα έχει καταντήσει να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα. Αν κάτι τέτοιο είχε κάνει π.χ. η ΑΕΚ, κάθε χρόνο θα γίνονταν σχετικά αφιερώματα κτλ.
Τέλος πάντων, κατά τ’ άλλα ΜΠΟΜΠΟ ΚρισΠ αυτό που λες ότι “εμείς δε λέμε απλώς για καλή παρουσία αλλά για τρέξιμο, φυσική κατάσταση μπλαμπλαμπλά” εσύ είσαι ο πρώτος που το λέει σ’ αυτή την κουβέντα, οι υπόλοιποι μου λέγανε κάτι γενικόλογα “τους παίξαμε στα ίσα, φοβερή εμφάνιση, εμείς ήμασταν καλύτεροι, εσείς δεν έχετε τέτοιο ματς” και τα σχετικά. Γι’ αυτό άλλωστε και αντέδρασα γιατί μπορεί όντως ελληνική ομάδα να μην έχει ρίξει τέτοιο τρεχαλητό μες στην Αγγλία, αλλά υπάρχουν κι άλλες που έχουν καρυδώσει εκεί μέσα τους αγγλικούς αντιπάλους τους και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι όλο. Όπως σωστά είπε ο Μάντρεηκ, εσύ το έκανες τρέχοντας (γιατί έχεις Βαλβέρδε που είναι εξπέρ σ’ αυτά τα πράγματα), εγώ όπως κι άλλοι κρατώντας τη μπάλα και μεταφέροντας το παιχνίδι σιγά-σιγά στην περιοχή του αντίπαλου, ευνουχίζοντάς τον (και σίγουρα ΟΧΙ παίζοντας ταμπούρι!).
Τώρα να πούμε ποιά τακτική είναι “καλύτερη”; Ξέρω γω, πιο “ελκυστική”; Σχετικά είναι όλα αυτά. Το μόνο που θα παρατηρήσω εγώ είναι ότι το στυλ με το οποίο αγωνίστηκε προχτές ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο συστηματικό και διαδεδομένο σήμερα, παρά πριν από κάποια χρόνια όταν έγιναν τα άλλα παιχνίδια που λέμε. Τότε ας πούμε, δηλαδή στην περίοδο από τα τέλη του ‘90 μέχρι τα μέσα του ‘00, χονδρικά, εγώ θυμάμαι έτσι να παίζουν μόνο 2-3 ομάδες απ’ την Αγγλία, κάνα δυο ακόμα απ’ τη Γερμανία κι αυτό ήταν όλο. Σήμερα όλοι προσπαθούν να παίξουν έτσι, γιατί έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις του αθλήματος.
mandrake δες στα πλάγια δεξιά τις συνθέσεις και αν αυτά είναι τα τρίτα της juve εγώ είμαι ο Djole!
τώρα βλέποντας τα εγκλήματα που έκανε χθες ο Χιμένεθ με τον Λεονάρντο και προχτές ο Ερνέστο με Μαρκάνο αντί του Αβραάμ και την αλλαγή του Μιραλλάς, βλέπω ότι τελικά οι Ισπανοί προπονητές έχουν ένα κάλο στον εγκέφαλο, δεν εξηγείται αλλιώς!
Άντε να σου κάνω σκόντο. Τα δέυτερα ήταν.
απολαυστικός :lol: