Πάλι καλά που δεν έχεις δει φώτο μου… Μιλάμε ούτε ένα δεν πέτυχες!!
Τι ηλίθια ερώτηση! Θα’ θελα να’ ξερα ποιος γκάου έφτιαξε τέτοιο thread… #-o
Ακούω αυτή τη μουσική γιατί μου αρέσει να πηγαίνω στα μπουζούκια και να σπάω πιάτα και να φοράω τη χρυσή την αλυσίδα που μου χάρισε η Σούλα και να βλέπω περιποιημένους τους καλλιτέχνες στη σκηνή να βγαίνουν κόσμιοι, με το κοστούμι τους και τα λουλούδια τους, και να λέω την επόμενη μέρα πόσο πολύ διασκέδασα εχθές… Και να με παίρνουν φωτογραφίες οι παπαράτσι μαζί με τους σταρ και να γίνομαι και γω ένας απο αυτούς έτσι, και να με βλέπω στα εβδομαδιαία περιοδικά και στις ειδήσεις του Star.
(βρε, μήπως μπήκα σε λάθος φόρουμ?) #-o
και γω γι’αυτο την ακουω ακριβως!!Γαμωτο τη πατησαμε…:-s
δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος…νιωθω καλα…!
Με ανεβαζει…
Γιατι η μουσικη αυτη εχει τη μεγαλυτερη ποιοτητα σε ολα τα μουσικα ηδη.Συναισθημα(doom,power),Ξεσπασμα(thrash,death),σατανισμος(black,dark) αλλα και το αντιθετο(christian) και πολλες αναμηξεις απο αυτα σε υποκατηγοριες.Μουσικη για ολα τον κοσμο.
Γιατι πολυ απλα ειναι η μονη μουσικη που δεν φτιαχνεται για το χρημα η απλα για την διασκεδαση. Εχει κατι βαθυτερο, κατι που αγγιζει τις ψυχες, αλλα και τις αφυπνει!Επισης φτιαχνεται απο μουσικους και οχι απο computers! Φυσικα μιλαω για…δημοτικα τραγουδια #-o :lol:
γιατί έχει βάθος, ποιότητα ,συναίσθημα , ποικιλομορφία , τεχκική ,ποίηση…θέλουμε άλλα???
Τι αλλα να θελουμε; Τα ειπες ολα:thumbup:
giati me voithaei!!! aisthanomai panta kala kougodas kali skliri mousiki,einai to kalitero narkotiko re paidi mou pws to lene!!! ehei terastia poikilia kai adiamfisvititi poiotita. # KEEP ON ROCKIN IN THE FREE WORLD & METAL IS FOREVER #8)
:lol: :lol: :lol:
ον τοπικ: (μιλαμε για ροκ/μεταλ) ο,τι ειπε ο drumtech και γι αυτο τον λογο ειναι η μονη που εχω ξεχωρισει και μου ταιριαζει…οποιος εχει να προτεινει κατι καλυτερο εγω εδω ειμαι
Αν μπορουμε να δωσουμε εναν ορισμο στη λεξη ποιοτητα, τοτε η ροκ/μεταλ επ’ουδενι δεν ειναι η ποιοτικοτερη μουσικη.
Απλά είναι κατά πολύ ποιοτικότερη από τη mainstream. Mainstream εννοώντας η πλειοψηφία των τραγουδιών που θα ακούσεις όταν ανοίξεις το ράδιο.
Απο τη σημερινη mainstream. Το πιο πολυπαιγμενο (αρα μεηνστρημ) τραγουδι εβερ ειναι το Stairway.
Και παλι, η κλασσικη μουσικη και η τζαζ ειναι πολυ πιο “ποιοτικες”. Την μουσικη που ακουμε πρεπει να την ακουμε γιατι μας αρεσει και για κανεναν αλλο λογο.
Ναι αλλά το τι μας αρέσει δεν είναι κάτι το εντελώς τυχαίο. Δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες… Από το συνειδητό και το ασυνείδητο της ανθρώπινης σκέψης. Και η ανακάλυψη αυτών των βαθύτερων αιτιων είναι ο λόγος που άνοιξα αυτο το thread.
Επειδή μας αρέσει κάτι πρέπει σώνει και καλά να είναι “ανώτερο” και “ποιοτικότερο”?
Καταρχάς για ΠΟΙΑ μουσική μιλάμε? Ένας φίλος πριν ανέφερε το death, doom, thrash, κλπ. Όπως το κόμιξ, ο Μικρός Κθούλου, για όσους το θυμούνται. Πάει η φίλη του και ρωτάει τον Μικρό Κθούλου στο σχολείο “Μικρέ Κθούλου, εσύ τι μουσική ακους?” Και ο Μικρός Κθούλου απαντάει “Α, ακουω απ’ όλα τα είδη μουσικής! Death, Power, Epic, Thrash, Gothic, Atmospheric, Progressive, Black, Hardcore…”. Kαι η φίλη του μένει χωρίς λόγια φυσικά…
Τους λόγους για τους οποίους εγώ ακούω αυτή τη μουσική τους έγραψα λίγο πιο πίσω, κάν’τε έναν κόπο 2-3 σελίδες πριν και θα τους δείτε. Πέραν τούτου, μια μουσική με τόσο μεγάλο εύρος (όχι, δεν αναφέρομαι στο εύρος της απάντησης του Μικρού Κθούλου!) ασφαλώς και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, το ποιοτικό και το μη ποιοτικό συνυπάρχουν μέσα της.
Πάντα με ενοχλούσε η “μισαλλοδοξία” απέναντι σε άλλες μουσικές και η μονόπλευρη αποθέωση της “δικής μας”, που όλως τυχαίως, είναι και η “καλύτερη”. Η τζαζ, η ρέγκε, η έθνικ, η σόουλ, τα μπλουζ, η κλασική, και άλλες, είναι όλες σπουδαίες μουσικές. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, κάνω και γω τους διαχωρισμούς μου, δεν βάζω όλα τα είδη μουσικής στο ίδιο τσουβάλι… Ναι, δεν θεωρώ σοβαρή μουσική το σκυλάδικο, αναγνωρίζω όμως πως σε κάποιους αρέσει και μπορώ να καταλάβω το γιατί.
ΥΓ - Πάντως σημασία δεν έχει τόσο παιδιά τι μουσική ακούει κανείς στα 16 ή στα 17 του, αλλά τι μουσική ακούει αφού έχουν περάσει κάμποσα χρονάκια…
Απλά μια διευκρίνηση, ο τίτλος του thread ΔΕΝ είναι “Γιατί ακούτε ροκ/μέταλ” για το λόγο ακριβώς που λέει ο ellanor…
Πω-πω,ρε ellanor,τι μου θύμισες τώρα,Μικρό Κθουλού:D Στο Metal Invader.Πολύ ωραίο κόμικ,το χιούμορ του ήταν κάπως πικρό,αλλά ουσιώδες.
Όσο για το ποιοτικό,δεν νομίζω ότι σε πράγματα όπως η τέχνη,σε οποιαδήποτε έκφραση της μπορεί να μπεί μία λίστα με προυποθέσεις ώστε με βάση αυτες να κρίνουμε τι είναι ποιοτικό κια τι όχι.Είναι σαν τον ‘Κύκλο των χαμένων ποιητών’,στην σκηνή που τα παιδιά διαβάζουν τον τρόπο αξιολόγησης τς σπουδαιότητας ενός ποιήματος.Είναι γελείο να κάνεις κάτι τέτοιο,καλύτερα να σκίσεις την όλη ιδέα απ’ την αρχή.Νομίζω ο manos87 και ο ellanor είπαν τα υπόλοιπα,σταματώ εδώ.
Και αυτο παλι σχετικο ειναι. Η Winehouse η η joss stone δεν ειναι ποιοτικες?
Αλλα νταξει τα χουμε ξαναπει για την ποιοτητα.Εγω αυτο που αντιλαμβανομαι ως ποιοτητα ειναι η προθεση του καλλιτεχνη να κανει μουσικη για τον εαυτο του, να μην κανει συμβιβασμους. Αλλα αυτο δεν μπορεις να το ξερεις παντα οποτε απλα υποθετεις. Απλα συνηθως θεωρουμε ποιτικους αυτους που εχουν προσφερει 5 πραγματα στη μουσικη (μιας και ειναι δυσκολο να προσφερεις χωρις να κανεις κατι απ’την ψυχη σου).
Αυτο που λεει ο led και τερμα. Δεν ψαχνεις δικαιολογιες για τα γουστα. Ακους αυτο που ακους γιατι σ’αρεσει τερμα. Τωρα μου ρθε στο μυαλο το αλλο το ακυρο που ρωτας εναν “για ποιο λογο προτιμας αυτους απο εκεινους?” και σου λεει “γιατι εχουν προσφερει περισσοτερα”…