Μαζί σου…
τρου νορβίτζια μπλακμέτα.
οι heavy load παίρνουν το παιχνίδι μόνοι τους
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αναλόγως τα μουσικά ακούσματα του καθενός. Η Φινλανδία έχει περισσότερες doom/gothic μπάντες, η Νορβηγία άπειρες black πχ. Η Σουηδία και η Δανία ακόμα δε μου λένε κάτι μουσικά, δεν τις πολυέχω ψάξει!
Η Σουηδία έχει απ’ όλα και συμφέρει Νεφέλη. 8)
Πάντως για να τα λέμε όλα, τη doom metal σκηνή της Φινλανδίας δεν την έχει κανένας. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω.
Τίποτα παραπάνω!
αμφιταλαντευομαι αναμεσα σε φινλανδια και νορβηγια.η πρωτη εχει πολλες αγαπημενες ατμοσφαιρικες να το πω ετσι μπαντες,απο την αλλη η νορβηγαρα(που ειναι ονειρο ζωης να την επισκεφτω μια φορα:p)εχει in the woods… εχει ουλβα και τι δεν εχει βασικα.πιο ποιοτικη απο αποψη μουσικης εξελιξης.αντε νορβηγια και εγω!
ας με συγωρεσει ο Quorthon
o quorthon δεν είναι απλός άνθρωπός , είναι θεότητα, οπότε δεν έχει εθνικότητα.
Η Νορβηγία έχει την μεγάλη Black σκηνή της και πολλές Avant Guardίλες. Δεν έχει πολλές ντροπές σα χώρα.
Φινλανδία είχε κάποτε μια καλή Underground Death σκηνή, Doom σκηνή την οποία δεν έχω ψάξει όμως ενδελεχώς για να έχω την τρελή άποψη, τους Amorphis, το Black της σε γενικές γραμμές δε μου αρέσει και όλα τα υπόλοιπα είναι για μαζικό ψεκασμό, πυρηνικές, ιερά εξέταση, σταυροφορίες για θανάτωση των απίστων, σπάσιμο φυαλιδίου με Embola Virus στο κέντρο της χώρας…
Δανία δε θυμάμαι κάποιο συγκρότημμα που να με τρέλανε ποτέ από εκεί(ναι και για Diamond δεν πεθαίνω).
Η Σουηδία έχει πολλά πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη δημόσια από όλο τον κόσμο αλλά τουλάχιστον υπήρξαν και αμερικάνοι που κάναν παρεμφερή πράγματα με καλύτερα αποτελέσματα αλλά από εκεί και πέρα έχει :
α) Την κορυφαία Doom μπάντα του πλανήτη και όλα αυτά που πάνε μαζί(Memento Mori, Krux, Abstract Algebra)
β) Την κορυφαία Black και Epic μπάντα που ούτως ή άλλως αν δεν υπήρχε δε θα υπήρχε και το μεγαλύτερο ποσοστό της Νορβηγικής σκηνής
γ) Την δεύτερη πιο κορυφαία ευρωπαική Death Metal μπάντα(η πρώτη είναι οι Bolt Thrower) που η επιρροή της φτάνει από το ίδιο το Death Metal μέχρι όλες τις σαπιομεταλιές τύπου High On Fire που κυκλοφορούν εκεί έξω
δ) Τους Meshuggah χωρίς να πω παραπάνω για το πόσους κλώνους έχουν δημιουργήσει και πόσα ήδη τεράστια συγκροτήμματα ήπιαν νερό στο όνομα τους και τους ξεσήκωσαν
ε) Τους αδικημένους Breach (και τώρα τους Terra Tenebrossa) που έχτισαν ένα μεγάλο μέρος του 00s ήχου
στ) Τους Morgana Lefay που είναι απλά ένα από τα πιο γαμωκαβλερά συγκροτήματα που βγήκαν ποτέ και δεν έχει αναγνωριστεί ούτε στο 1/10 η αξία τους
ζ) Άπειρα ακόμα ονόματα άμα θέλεις να συνεχίσεις το Name Dropping
ηταν να ψηφισω Δανια για τους Τρισμεγιστους Mercyful Fate / King Diamond. Μετα ζυγισα οτι εχουμε απο Σουηδια τους επισης Τρισμεγιστους Bathory και Heavy Load. τελικα ψηφισα Σουηδια λογω του καυλωτικου NWOSTM…
Σουηδία λόγω opeth,pain of salvation,entombed.edge of sanity,bathory,meshuggah,at the gates,candlemass,dark tranquillity,παλιούς in flames,dissection,vintersorg,tiamat,bloodbath…
Μην ξεχνάμε την ΑΠΕΙΡΗ επιρροή των Νορβηγών στις πειραματικές μπάντες + στην λεγόμενη avant-garde.
Από Σουηδία ψάξε τα μελωδικά death metal bands που είναι πάρα πολύ όμορφα!
@CrisP: Turbonegro .- NAI
Σωστός ο Νταρθ, μου θύμισε τους Morgana Lefay, τους είχα ξεχάσει γαμώτεν. Επίσης από Σουηδία, Nocturnal Rites και Tad Morose ε.
[SPOILER]Για να μη βγάλω τα βαριά όπλα στο τραπέζι και πω Abba. \m/[/SPOILER]
Πάντως ένα ενδιαφέρον στοιχείο, όσο γαμάτη κι αν είναι η Σουηδία, όσο κι αν τις “έχει” τις άλλες σκανδιναβικές, στο θέμα “κλασσική μουσική” μάλλον την έχουν και η Νορβηγία και η Φινλανδία - η Νορβηγία έχει βγάλει έναν Edvard Grieg και η Φινλανδία έναν Jean Sibelius, ενώ από Σουηδία αυτή τη στιγμή δε μου ρχεται κανένας πραγματικά σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.
έντιτ
Χαχα, μόλις τώρα που το κοίταξα είδα ότι ακόμα και ο Sibelius είχε σουηδικές ρίζες! \m/ Up yours Suomi!
Morgana Lefay for the win 8)
Επειδή δεν το πολυέχω με μελωδικό death κλπ. ποιά είναι τα πιο γνωστά σουηδικά συγκροτήματα? Πέρα από τους Bathory που δηλώνω ήδη φαν τους
Σουηδια --> Perkele, Disfear, Nasum, Bathory κ.α.
Δανια --> King Diamond, Mercyful Fate, Artillery
Νορβηγια --> FENRIZZZZ
Δε ξερω…
Δανια επειδη εχει λιγοτερες
οhh come oooon!αυτή είναι φινλανδική λέξη, κλέφτες Σουηδοί xD
[/SPOILER]
in flames, dark tranquility, Arch enemy, HammerFall, At the Gates. Ποιό φρέσκα, με τρομερά χιτάκια. Άκουσε τα όλα!!!
Γιατι γλυκια μου ? Γιατι στην ιδια προταση μελωδικο death και Bathory ?
Οσο για τα
in flames, dark tranquility, Arch enemy, HammerFall, At the Gates. Ποιό φρέσκα, με τρομερά χιτάκια. Άκουσε τα όλα!!!
Τι Hammerfall ρε ? Μελωδικο death ειπε.
Νεφελη λογικα απο αυτες τις μπαντες πιο πολυ θα σ’αρεσουν οι Dark Tranquillity
ειδικα αpo 99 και μετα που ειναι πιο ατμοσφαιρικοι απο τις αλλες μπαντες.
Κατα τα αλλα At The Gates,In Flames (τα 90’s τους) ,Arch Enemy (απο Angela και μετα) και Soilwork (τα 90’s) θα ηταν καλη αρχη.
Ε τα πε.
Βασιζομενος στη bold αιτιολογηση προσθετω στη λιστα Yngwie Malmsteen και Dissection.
Ακομα και στο παουερ εχουν προσφερει καθως τουλαχιστον τα Tales of Mystery and Imagination,Awakening the World και A Flame to the Ground Beneath θεωρουνται μνημεια του ηχου.