Βασίλης Παπακωνσταντίνου

τι ωρα ξεκιναει?

Κι εγώ δε μπορώ να πω ότι τρελένομαι, αλλά το “Μικρή Πατρίδα” είναι απ’ τα ομορφότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ στο κόσμο. Χωρίς υπερβολή :!:

21:00

Αφισέτο

niceee!!!

…που τό’χουν γράψει ο συντοπίτης μου απ’τις Σέρρες Γιώργος Ανδρέου μουσική, και ο Παρασκευάς Καρασούλος στίχους, για τον ομώνυμο δίσκο του συνθέτη, και το τραγούδησε ο Κουρουπ[ακης, αν δεν κάνω λάθος…μετά το πήρε Ο Νταλάρας και ο Θηβαίος, και πολλοί πιστεύουν ότι είναι δικό τους…όντως πανέμορφο τραγούδι

ον τόπικ…μακάρι νά 'μαι στο Βεάκειο…πολύ καιρό έχω να δω τον Βασίλη
:):!:

αυτήν την κυριακή με την σκατορήαλ νιουζ. ελπίζω να βγει σύντομα και στα δισκοπωλεία, δεν τα μπορώ αυτά τα “εφημερίδα και σιντι”.

πραγματικά ελπίζω να ακούγεται, δεν αντέχω άλλο δίσκο κοντά στον πάτο :frowning:

:lol: προσυπογράφω το τελευταίο σχόλιο!

Λοιπόν, αυτός ο δίσκος έχει αρκετές ιδιομορφίες. 7 κομμάτια του δίσκου τα έχουν συνθέσει ακροατές του Βασίλη, σε στίχους πάντα του Οδυσσέα, ενώ επίσης έχουν συνθέσει κομμάτια και τα Κίτρινα Ποδήλατα, καθώς έχουν αναλάβει και τη συνολική παραγωγή/ενορχήστρωση του δίσκου.

Έχω θετικό προαίσθημα. Ο Βασίλης τους εμπιστεύεται, και φάνηκε και από την από κοινού περιοδεία.

0:44 και μετά

Χμμμ ντάξ, καλούτσικο. Θα προτιμήσω το “Τα Χάλια μου” 8)8)

Δε ξέρω αν έχει νόημα να δισκογραφεί πλέον. Ή ίσως να δισκογραφεί πιο αραιά. Καταλαβαίνω όμως ότι το έχει ανάγκη και το γουστάρει άπειρα.

Έχει μια τεράστια δισκογραφία, θα προτιμούσα να ξεθάβει κομμάτια που έχει να παίξει πολλά πολλά χρόνια [και αν έχουν παιχτεί και όλα φυσικά].

Αγαπάμε παθολογικά όμως.

πραγματικά πόσο δίκιο μπορεί να χεις… Μακάρι να ναι καλός…[-o<

κι εγώ για το “τα χάλια μου” σκεφτόμουν, εννοείται δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, αλλά σε σχέση με κάτι άλλα απαράδεκτα από τους τελευταίους δίσκους τουλάχιστον αυτό ακούγεται. =Ρ

και για τη δισκογραφία που λες συμφωνώ, μετά το “χαμένες αγάπες” αντί για 6 θα μπορούσε ίσως να είχε βγάλει 2, βαριά 3 cd, που να ήταν έστω μέτρια προς καλά. ελπίζω τούτο δω να είναι κοντά στις καλές στιγμές της Μετωπικής και όχι σε κάτι βατόμουρα και ουράνια τόξα.

επίσης περιμένω να ακούσω το “γενέθλια 86” λάιβ για να πεθάνω ευτυχισμένος

Αα, το τραγούδι που περιμένω εγώ για να πεθάνω ευτυχισμένος είναι το “Στο Λιμάνι του Άμστερνταμ”. Το φωνάζω σε ΚΑΘΕ λαιβ, δε θα το παίξει ποτέ βέβαια :lol:

Από τα τελευταία του, παίρνεις τα καλύτερα και βγάζεις ένα και μόνο δίσκο.

• Να κοιμηθούμε αγκαλιά

• Μετωπική

• Έχω γεννηθεί Σάββατο [ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ !!]

• Αλκοόλ ή βροχή

• Τα πουλιά της αγάπης

• Τυφλόμυγα

• Μπολερό [Άλλη ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ απο δω]

• Μελόδραμα

• Να καούν [έτσι κι έτσι βασικά :p]

• Το παιχνίδι παίζεται

• Μαμά [ανατριχιαστικά όμορφο]

• Χρόνια φορτώνω [για ΜΕΤΑΛ καταστάσεις!]

βγάζω το ‘να κοιμηθούμε αγκαλιά’ και βάζω το ‘φταις’, το ‘να καούν’ και δεν το αντικαθιστώ με κανένα :D, και το ‘μαμά’ που για κάποιο λόγο το έχω πάρει με πολύ στραβό μάτι από την πρώτη φορά που το άκουσα με το ‘το πάρτυ αρχίζει’ και είμαστε οκ.

τελικά βλακεία έγραψα πριν, τι 2-3 δίσκους, ένας με το ζόρι βγαίνει :expressionless: άντε και ένα ep με ‘γαρύφαλα των βράχων’ και ‘στο λιμάνι του άμστερνταμ’ από το “προσέχω δυστυχώς” και τα ‘σαγαπάω ακόμα’, ‘μη φοβάσαι’ και ‘κερασμένα’ (χωρίς το σόλο) από το “φρέσκο χιόνι”.

πω ρε γαμώτο, τα ξαναείδα τώρα μαζεμένα και με έπιασε απελπισία, 12 χρόνια και παλεύουμε να βρουμε καλά κομμάτια.

ο Κωστάκης λίγο πριν μας αφήσει μαζί με Παπακωνσταντίνου και Κροκίδη.

μαλακες το μαμα ηταν γαματο

περα απο αυτο δεν αλλαζει λιγο το στυλ της μουσικης(ενορχηστρωση κλπ) και κραταει το ιδιο εδω και 25 χρονια…

στα αρνητικά, αυτό το “οι μέρες που δικάζουν” και ποιος νοιάστηκε δηλαδή, και το ότι ο Ιωάννου έχει γράψει τους καλύτερους στίχους του στο “θάλασσα στη σκάλα” και από τότε ό,τι γράφει είναι 2-3 κλάσεις πιο κάτω.

στα θετικά,

[SPOILER]δισκάρα μετά από 12 χρόνια γαμώ :’)[/SPOILER]

:cry:

με φτιάχνεις άσχημα ρε!

υπάρχει πουθενά έξω…?? να μην ψάχνω τζαμπα… για στείλτε κανα λινκ…

έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=T1x0lia7Etw&feature=relmfu

Θα επανέλθω με ολοκληρωμένη άποψη…

edit:[B] 1ον[/B])

επειδή τώρα το είδα το σχόλιο πόσο πολύ συμφωνώ!
[B]2ον[/B])τι έχει πάθει η Αλεξίου και πετάγεται με συνεργασίες?
[B]3ον[/B]) Πιο δυνατοί μου φαίνονται οι στίχοι λόγω της αμεσότητάς τους από τη μουσική.

Παιδιά εγώ είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα! Φήμες λένε ότι μέχρι και κιθάρα έμαθε να παίζει!

οι “μέρες που δικάζουν” είναι από το ‘φρέσκο χιόνι’, δεν ξέρω για ποιο λόγο ήθελαν να βάλουν και μια διασκευή-επανεκτέλεση και ειδικά αυτό το κομμάτι που είναι τουλάχιστον μέτριο και χαλάει τη ροή και το κλίμα του δίσκου.

κατά τα άλλα, μετά από 5 ακροάσεις επιμένω. ό,τι καλύτερο έχει βγάλει μετά τις ‘χαμένες αγάπες’