Στιχάρες γαμώ. Α ρε μπίλη αλάνι 8)
αυτό το “ελευθερος και μόνος” είναι τεράστιο κομμάτι, άνετα έμπαινε στη “θάλασσα στη σκάλα”
Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου … και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή!!!
Κάτι ήξερε…!!!
“Στελνει και το μηνυμα του για τα δελτια των 8” ελεγε ο Χ"νικολαου διαφημιζοντας το νεο αλμπουμ.
Παπακωνσταντινου… Γελαει ο κοσμος.
έχει πάει κανένας φέτος να τον ακούσει?
τι περίπου παίζει?
ποιον κιθαρίστα έχει?
είναι και η Κικίδη μαζί του?
φρανκ
Ο Βασίλης είναι ΠΑΣΟΚ. Και ΠΡΟΓΚ. Πιο πολύ το πρώτο όμως και συνεπώς το δεύτερο. (Και ως εκ τούτου κακό προγκ)
Να εξηγηθώ όμως. Ας προσπαθήσω υπό τους ήχους [I][U]της ευγενικής χορηγίας του JTN[/U][/I] να βάλω τις χθεσινοβραδινές μου εμπειρίες σε τάξη…
Εψές λοιπόν ανηφορίσαμε με εκλεχτές φορουμόφατσες προς το θέατρο Πέτρας για να δούμε ΜΠΙΛΑΡΟ. Από τα βραχάκια, λέγαμε. Νταξ, τελικά πήραμε τ’αρχίδια μας, γιατί αφενός ο έλεγχος για τα εισιτήρια ξεκινούσε από πολύ μπροστά και ήταν εξονυχιστικός, αφετέρου είχαν περιφράξει όλο το θέατρο με συρματοπλέγματα-παραγγελιά απ’το Άουσβιτς. Πήγαμε και στηθήκαμε λοιπόν απέξω μέχρι να ανοίξουν τις πόρτες. Btw, δεν έχω ξαναπάει ποτέ σε συναυλία τζαμπέ. Αλλά νταξ, δεν το φανταζόμουν και τόσο δύσκολο. Anyway. Αφού έπαιξε καμιά ώρα+ ο Μπιλ και υπό τους ήχους του διασκευασμένου “Hey You” πήραμε το πράσινο φως και βρεθήκαμε μέσα στη λαοθάλασσα του θεάτρου. Κόσμος και κοσμάκης, κόσμος για όλα τα γούστα. Ψιλομπουζουκέ γενικώς, ας το παρακάμψουμε όμως. Τα καλύτερα μπουζούκια άλλωστε ήταν επί σκηνής.
40 χρόνια έφηβος έλεγε ο Μπιλ, 40 χρόνια rawk θα πω εγώ. Πραγματικά, μέσα σε μερικές ώρες πέρασε από μπροστά μας όλη η μουσική ιστορία. Πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις… Από το βιολί “Am Fenster” που ακούγαμε ήδη απέξω; Από τα πλήκτρα α λα “Preparation” των Camel σε μια εισαγωγή δε-θυμάμαι-ποιού-άσματος; Στοίχημα παίζαμε μέσα, προσπαθούσαμε να πετύχουμε το τι ακούμε. Εντοπίσαμε Sabbathικά ριφφάκια, πολύ Πέρπολ, λίγο στόνερ. Σφυράκι από ποστ ροκ σε νότες που βαρούσαν από πίσω, κύκλους από Ozric Tentacles. Grind κραυγές μπίλλυ σε σημεία. Jazz-ο-πληκτράκι. Και fusion σε σόλο με το γνωστό όργανο [I][U]“το κόμπλεξ του πληκτρά”[/U][/I]. Νταγκαντάν στα ντραμς στην Καμπαρντίνα. Shredding στην κιθάρα με μπουρμπουλήθρες Malmsteen. Και λίγο Satriani αργότερα. Φόρο τιμής σε Halford με τον ηχολήπτη να τραγουδάει διαβάζοντας τους στίχους του Πανουργιά. Manowarιλίκια μεταξύ Βασίλη και οπαδών, ειδικά στο σημείο που πέταξε την τούρτα για τα 40 χρόνια στο κοινό. ΘΡΑΣ μπόλικο. Στα πιτς (που έγιναν σε [I][U]ΕΝΑ τραγούδι ολόκληρο[/U][/I]) και στις Indians φιγούρες του Ζιλ. Και τυράκι βέβαια. Όλες οι χαζομπαλάντες παίξαν, όλα τα αναπτηράκια ανάψαν, όλα τα ζευγαράκια ζαχαρώσαν. Μα κυρίως Προγκ και Στοά. Γιατί και σαξόφωνα είχαμε. Και Κροκίδη (ρισπεκτ) με μασονική μπλούζα. Και ψυχεδέλεια. Στα καμπανάκια, στα γυναικεία φωνητικά… Grace Slick η μία η τύπισσα, ιέρεια. Αέρινη μέσα στα άσπρα της, βαρούσε και ντεφάκι. Τσιφτετέλιζε και τις κινήσεις. Ώσπου να δείξει τι κορίτσι είναι καθώς μεταμορφώθηκε σε μία μίξη Celine Dion και Βίκυ Λέανδρος για να ερμηνεύσει γαλλικό άσμα.
Και μέσα σε όλα, το ΚΟΜΜΑ. Από το 80’s σπάνιο footage που έπαιζε από πίσω και βρωμούσε Ανδρέα, στο φολκ των “Αγροτικών” έως την κορύφωση με της Ελλάδος τα μπλουζ, τα ρεμπέτικα. Στελάρας τώρα με σύνθια από πίσω, “θα γίνεις δικιά μου” και “Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”, όπου προσκυνήσαμε…από τα γέλια. Εμείς δηλαδή, γιατί όσοι μας έβλεπαν μάλλον να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές θα ήθελαν.
Συμπέρασμα; Στα σοβαρά και για όσους δεν κατάλαβαν.
Δεν χλευάζω μια συναυλία που δεν πλήρωσα καν για να δω. Σχολιάζω απλώς την κατάντια. Προσωπικά ο Βασίλης μου αρέσει. Όχι σαν τύπος -μην πούμε τα γνωστά: οπορτούνας του κερατά και αριστερός του καναπέος κτλ-, αλλά σαν ερμηνευτής. Η φωνή του θα δοξάζεται στους αιώνες και πολύ καλώς. Το χτεσινό όμως ήταν πραγματικά ένα βήμα πριν τα μπουζούκια της εθνικής. Υποκουλτούρα. Που έβγαινε από τη σκηνή, δεύτερο πράγμα, πώς να το πω. Ντυμένο με φανφάρες και ατελείωτα τζαμμαρίσματα και solos και sing-along με το Βασίλη να επικεντρώνεται στο πώς να κάνει το κοράκι. Άνευρος, σα να βαριόταν τα κομμάτια του. Που τα εκτελούσε κανονικά. Με μετρημένες τις καλές στιγμές (που ομολογουμένως ήταν ΚΑΛΕΣ). Με ένα κοινό από κάτω ψόφιο, ξενέρωτο όσο δεν πάει. Κρίμα… Μέσα σε όλα, οι συναυλίες του Βασίλη ήταν μια αξία σταθερή. Και το προηγούμενο καλοκαίρι που τον είχα δει, έσπερνε. Χτες πάλι… Λάθος set, λάθος κοινό, λάθος attitude. Δεν πειράζει, [I]“μες στα μάτια σου όσο ζω, πίνω φως και χρώμα. Το παιχνίδι παίζεται, παίζεται ακόμα.”[/I]
[I][U]Ps1[/U][/I]: Ντεκ μας έλειψες πολύ χτες. Δεν υπήρχες, μα ήσουν εκεί.
[I][U]Ps2[/U][/I]: Όλοι όσοι περιβάλλουν τον Βασίλη, αφήνουν μύτη. Τυχαίο;
[I][U]Ps3[/U][/I]: Manowar ρε αιδοία.
καλα εγω ειμαι 10’ απο το θεατρο πετρας.οποτε το εκοψα ποδαρατο.και 8ε ειχα παρει τικετ απο πολυ νωρις.ναι ρε συμφωνω και γω.εχω δει πολυ καλυτερα live του.και ολο το σκηνικο ηταν ετσι οπως τα λες.8)
τωρα το εχουν περιφραξει δε μπαινεις ευκολα.εκτος αν εισαι κομαντο.χαχα.πανε οι παλιες εποχες.εχω δει και γω πολλα live τσαμπε εκει.rage against the machine-cypress hill-alice cooper-satriani-xatzigianni-vasili. τα τελευταια χρονια εχουν φτιαξει την περιφραξη καλα.μονο αν πας μεσα απο το αλσος και βγεις πανω στο βουνο.αλλα θα εισαι πολυ μακρια.
μέσα σε όλα αυτά να προσθέσω και την εντονη παρουσία των Maiden.Ένα άσμα μάλιστα ήταν βασισμένο κατ αποκλειστικότητα στο main riff του Powerslave.
Δεν το είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση ποτέ.Ήθελα όμως να τον δω κάποια στιγμή live να δω τι το ιδιαιέτερο εχει πια αυτός ο καλλιτέχνης που δημιουργεί φανατίλα στο κοινό του επίπεδου τουλάχιστον manowar[SPOILER](τον ειχα δει και πριν δυο χρονια στη δεθ αλλά πάνω απο 3 τραγούδια δεν είχα κατσει)[/SPOILER]
Λάθος επιλογή μάλλον η χθεσινή μέρα [SPOILER](ας το πούμε ετσι και ας μην κατηγορήσουμε για μια ακόμα φορά εν γενει την ποιότητα της ελληνικής ΡΟΚ σκηνής,που ο βασιλάκης είναι μπροστάρης της )[/SPOILER]
Αυτό που μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος χθες ήταν ένα 4ωρο πανηγυράκι φουσκωμένων όσο δεν πάει ενορχηστρώσεων προκάτ συναισθημάτων και ψόφιου κόσμου
όπως ακριβως το περιέγραψε και η she wolf.
NαΥλον ντεφια και ψοφια κεφια που λεει και το γνωστό άσμα
ναι ρε φιλε.το powerslave.το συζηταγαμε μετα με την παρεα.χαχα.παντος ο Βασιλης ειναι μεγαλος ερμηνευτης.ασχετα με τα αλλα.
εχω τις αμφιβολιες μου και σε αυτο,αλλά όλα είναι θέμα γουστου
Πφ ξενέρα με αυτά που διάβασα. Ελπιζω να είστε λάθος 8)
Γαμώ τον ΕΣ, τα λέμε από Σεπτέμβρη στο Βύρωνα.
Υ.Γ. Ποστάρετε ένα σετλιστ πλιζ
Edit: Το σετ γάμησε πάντως. Και 4 ώρες λαιβ. Και κομμάτια απ’ τα "Αγροτικά. Και το “Σοφη”. Και το “Αλκοόλ ή Βροχή”. Και “Μπολερό”. Και “Νιώθω Μεγάλη Μοναξιά”. WTF. Και τα λαϊκά μαζί με του Θεοδωράκη γιατί σας χάλασαν; Επειδή δεν είναι “ροκ”; Προσωπικά με τέτοιο σετ θα με μαζεύαν 4.
εμενα με εκνευριζει αφανταστα το οτι περναει σκουπα καποια τραγουδια και ας πουμε στη διαρκεια 4-5 λεπτων λεει 3 τραγουδια κομμενα.
ή τραγουδα το ολοκληρο ή μη το αγγιζεις ,ελεος!
μάλιστα. ο Βασίλης παίζει τα Αγροτικά. 8O8O
Εξαιρετικό ριβιου, ακριβώς όπως τα λέει η Σιγουλφ…ξέχασες να αναφέρεις τις τριγύρω φάτσες όταν στο ‘‘βρέχει στην φτωχογειτονιά’’ ένας τυπάς τραγούδησε ‘‘είσαι πασοκ και δεν χωράς, στον σοσια στον σοσιαλισμό μου’’…
Μιλάς σωστά.8)
Σε φάση μετά το πρώτο ρεφρέν κόψιμο απότομο.
και καλά έκανες και έβαλες το ps1, γιατί είχα δει Βασίλη live την εποχή που κυκλοφόρησε περίπου.
[SPOILER][/SPOILER]
αύριο ο καινούριος δίσκος με την real news, “δραπέτης” ο τίτλος, μετά το προηγούμενο ανέκδοτο με τον Νικολόπουλο ελπίζουμε σε κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές. το όνομα του Μπουλασίκη και 2-3 ψιλο-αποθεωτικά σχόλια από κάποιους που άκουσαν τον δίσκο με κάνουν να είμαι (συγκρατημένα) αισιόδοξος. άντε να δούμε τι θα δούμε.