Διακοπές!

Πες μας πως έκλαιγες κιόλας. Μην με συγχίζετε καλοκαιριάτικο

3 Likes

Α οχι, αψογα περασα, δεν κανονισα τιποτα εγω, δεν ηξερα καν οτι την διοργανωνει η ΔΑΠαρα την φαση , εγω για τα ματια μιας καστανοξανθης πηγα (η οποια μαλιστα ηταν αριστερη)

3 Likes

Αγκαθωπές, Κίνι και Γαλησσά μια χαρά παραλίες τις βρήκα στη Σύρο.

Γαλησσά κιόλας για να βρούμε κάπου να αράξουμε, πήγαμε τέρμα δεξιά σε ένα μπιτς μπαρ της καταστροφής (με το κατάλληλο όνομα “Χύμα στο Κύμα”), ο μύστης πρέπει να το είχε φτιάξει μαζεύοντας πεταμένα ξύλα από οπουδήποτε.

Γενικά Σύρο εγώ εγκρίνω 100%, έχω πάει 2 φορές ('08 και '18) και θα ξαναπήγαινα, για τις βόλτες στην Άνω Σύρα, με τα μεζεδοπωλεία Βορνάς και Απανωχωρίτισσα (με ωραίες ρεμπέτικες βραδιές) αλλά και το μπαράκι Boheme Del Mar στην Ερμούπολη.

Και φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσει κανείς εκεί τον Γιώργαρο.

4 Likes

Nope

Χμμμ

Guilty as charged

4 Likes

Πολλες φορες τον πετυχα Αγκαθωπες το '08 να παιζει ρακετες.

Thanks για τα info!! Δεν έχω μπει ακόμη σε διαδικασία εξερεύνησης για παραλίες - εστιατόρια κλπ, άρα οποιοδήποτε tip καλοδεχούμενο. Έχω στην διάθεση μου 6 ημέρες σχεδόν οπότε υπάρχει plenty of time for everywhere you suggest.

Εψές με πήρε λίγο για κάνα μισάωρο ο ύπνος και μόλις άνοιξα μάτια από την ζέστη, είδα αυτό:

21 Likes

Κοίτα από μεριάς μου δεν έχω και πολύ παραπάνω Info, δηλαδή πάνω κάτω αυτά κάναμε (παρέα 3 φίλοι).

Γενικά λόγω high season (αρχές Αυγούστου) και πολύ κόσμου, στις παραλίες χρειαζόταν να περιμένουμε λίγο μέχρι να βρούμε ξαπλώστρες, πχ στο Κινι. Βέβαια πηγαίναμε και ώρες του τύπου 1,2 το μεσημέρι. Τώρα Σεπτέμβρη που θα πας εσύ δεν έχω εικόνα, αλλά λογικά θα είναι πιο εύκολα

Τη μέρα που πήγαμε Αγκαθωπές, φάγαμε στο Μελτέμι που είναι ακριβώς από πάνω, και απ ότι είχα καταλάβει είναι γενικά φημισμένο. Καλό ήταν, δε λέω, δεν πέθανα κιόλας. Απανωχωρίτισσα ήθελε κράτηση τότε, αλλιώς γιοκ.

Αυτά, δεν έχω κάτι άλλο.

2 Likes

21 Likes

Αν είναι όντως τόσο ρηχά όσο φαίνεται στη φώτο…
…καλή διάσειση :rofl:

1 Like

Δεν ειναι :stuck_out_tongue:

1 Like

Από εκπομπή του ευαγγελάτου είναι?

5 Likes

13 Likes

Where is that??

Μεγάλη συνομωσία των μπιτσομπαροκτητων πως στην παραλία πηγαίνουμε για να δροσιστούμε, δροσερό είναι το δροσερό ντουζ, το air-condition και οι μπύρες, στην παραλία πηγαίνετε για το μάτι και τα μαη ταη παραδεχτείτε το πλέον.

4 Likes

Εύβοια, Χερομυλος.
Σύρος έχει μέτριες παραλίες αλλά η Ερμούπολη είναι υπέροχη. Έχω πάει 3 φορές και θα ξαναπήγαινα.
Edit: Όσον αφορά για ξαπλώστρες όπου έχει επί πληρωμή και θέλει κανένα 10ευρω χρησιμοποιώ καρεκλακια και ομπρέλα. Άνετα…

11 Likes

Άκρη θεού Ιεράπετρα (Ξηρόκαμπος, Αγιά Φωτιά κτλ κτλ τουρ), μια σκηνή πιο πίσω δίπλα σε ένα αρμυρίκι, όχι πάνω από δέκα άτομα τριγύρω στη παραλία, ήχος μόνο από κύμα και το βράδυ μόνο ότι φωτίζει το φεγγάρι και τα αστέρια… δεν θα το άλλαζα ούτε σε 100 χρόνια…

Στηρίζω παραταύτα οργανωμένες παραλίες υπό προϋποθέσεις (να είναι πραγματικά οργανωμένες, με αποστάσεις οι ξαπλώστρες, διαδρομάκια, κανονικές τιμές max 7€ η δυάδα και ΕΠΟΥΔΕΝΙ μπητσόμπαρα και μουσικές) όπως και ξενοδοχεία/δωμάτια, γιατί τα χρόνια δεν κρύβονται και η αντοχές μου με εγκαταλείπουν δυστυχώς σιγά-σιγά. Υποθέτω όταν έρχονται και παιδιά στην εξίσωση, θα είναι το λογικώς θεμιτό.

Όπως στηρίζω και τσάρκες σε χωριουδάκια, πανηγύρια κτλ, τα αυτονόητα για όποιον είναι από επαρχία δηλαδή ή θέλει να ζήσει τη φάση «ενδοχώρα παραδοσιακού νησιού το καλοκαίρι»(δεν καταλαβαίνω καλοκαίρι προσωπικά, αν δεν πάω σε ένα πανηγύρι με παραδοσιακά να φάω τα σουβλάκια μου και να πιώ τις μπύρες μου ρίχνοντας και ένα χορό, ή έστω να τα παίξω όλα για όλα σε μια γιορτή πατάτας στο Τζερμιάδο :stuck_out_tongue: )

Αυτό που μόνο δεν, είναι η πισίνα, καθώς οκ, έχω μεγαλώσει σε νησί και μονίμως σε απόσταση αναπνοής από θάλασσα (τρομερή θάλασσα βασικά), οπότε δεν καταλαβαίνω (genuine δ ε ν καταλαβαίνω) γιατί κάποιος θα κολυμπήσει στο χλώριο αντί του θαλασσινού νερού και στις θερμοκρασίες της πισίνας αντί εκείνες της θάλασσας.
Οκ προφανώς δεν το έχω πολύ με τα μεγάλα ξενοδοχεία, που η φάση «αράζω πισίνα κ πίνω τα ποτάκια μου» είναι actual thing, έχοντας συνηθίσει άλλου είδους διακοπές από τα 18 μου.
Όμως ακόμα και έτσι, πρέπει να με σηκώσει και να με πετάξει κανείς σε πισίνα για να κολυμπήσω εκεί -και να μαλώσουμε μετά κτλ κτλ :slight_smile:

Υγ. Αν πάρει πρέφα η δικιά μου ότι πόσταρα στο forum την φωτό που της αρνήθηκα σε fb/insta θα με γα-μη-σει :stuck_out_tongue: οπότε οι τυχόν γνωρίζοντες επί προσωπικού → μόκο παρακαλώ σε τυχόν μελλοντικές συναντήσεις :slight_smile:

21 Likes

@Greektrooper θα προσπαθησω να σας γλιτωσω χρονο(για χρημα δυσκολα,πανω κατω οπου και να πας το ποπουδακι στο πιανουν λιγο πολυ…) και θα προτεινω καποια essentials/best of για Συρο,σιγουρα καποια μου διαφευγουν,αλλα αν κατσετε μια βδομαδα περιπου(και αναλογως το πορτοφολι),ανετα τα γυρνας τα περισσοτερα αν οχι ολα και ξεπαραδιαζεσαι… :grinning:

Δεν ξερω αν θα εχεις μεταφορικο κτλ,το νησι ειναι μικρο σχετικα,επισης συγχαρητηρια, νομιζω πας διακοπες σε νησι την καλυτερη περιοδο,πηχτρα δεν θα ειναι,αλλα ουτε και αδειο…με το παρκινγκ υπαρχει θεμα,και εχει σκαλια…πολλα σκαλια αμα λαχει… :grinning: οπως και να εχει θα σε ξεκινησω απο Ερμουπολη(κεντρο-λιμανι) και συνεχιζουμε.

• Εδω τρως ποιοτικα και χωρις να κουβαλας atm μαζι σου

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g3581255-d8288758-Reviews-To_Limani-Ano_Siros_Syros_Cyclades_South_Aegean.html

• μια βολτα προς Αγιο Νικολαο /Βαπορια θα την κανεις με την γυναικα,εδω κοντα τα χερια σου δαγκωνει…για μπιρα και θεα plus ροματζαδα το βραδυ καλα ειναι
  • κεντρο,ερμουπολη,ποιοτικες γκουρμεδιες κοκτειλ,δαγκωνει και αυτο…
  • αυτο προαναφερθηκε πιο πανω,μπαρακι,μπορει να ακουσεις και ροκ,γενικα και αοριστα,σιγουρη εναλλακτικη επιλογη παντως,essential οχι best κατα την γνωμη μου…

https://www.facebook.com/bohemedelmar/photos/?ref=page_internal

• εξαιρετικα κοκτειλ,καλες μπυρες,ωραιο εναλλακτικο μπαρακι,αξιζει μια ματια,απο μουσικη jazzolounchelectronic whatever,καλα ειναι.
  • παραδιπλα απο boem ειναι αυτο,εξαιρετικα συμπαθητικο μεζεδομπαρακι,απο μουσικη οτι να ναι

https://www.facebook.com/chalandriani/photos/?ref=page_internal

• μια απο τα ιδια σε πιο κυριλα,ριχνεις μια ματια
  • λιγο παραεξω απο λιμανι(15λεπτα με ποδια…εχει σκαλια) εδω θα φατε καλο κρεας σε νορμαλ τιμες
  • στην διαδρομη για Κινι ειναι επισης αυτη η εξαιρετικη ταβερνα,με υπεροχη θεα,καλο φαι,νορμαλ τιμες

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189435-d4702189-Reviews-Mitsos_Taverna_Syros-Syros_Cyclades_South_Aegean.html

• και εφοσαν μαλλον θα πατε Κινι,τρωτε εδω

ή εδω

• η Αμπελα ειναι κοντα στον Μεγα Γυαλο,υπεροχη μικρη παραλια(δεν εχει ξαπλωστρες) και με αυτο το υπεροχο και ψιλοακριβουτσικο γκουρμεδοταβερνακι
  • Βραδυ στην Ποσειδωνια αν το πετυχεις ανοιχτο πατε με κλειστα ματια,λιγοι και ποιοτικοι μεζεδες,μπυρα τσιπουρο ντοπιο σε μια υπεροχη αυλη(απο τα αγαπημενα μου)

αν ειναι κλειστο πας παραδιπλα για εναλλακτικες μασες,εγκρινω

• το μονο καφε μπαρ που θα ακουσετε ροκ/μεταλ(τα γνωστα με καμια αναλαμπη και κανα ρεγκα ενδιαμεσα) ειναι στο Γαλησσα(καλη οργανωμενη παραλια)
    να πω οτι εχει και βελακια :partying_face: (το αγαπημενο μου μπαρ) και ειναι self service
  • παραδιπλα ειναι ο Φοινικας(μετρια παραλια) και εχει αυτη την βραδινη μπαρο κοκτειλο ροματζαδα(και αλλα εχει περα απο κοκτειλ),προσπαθησετε να πετυχετε το κεντρικο τραπεζι που βλεπει θαλασσα.νορμαλ τιμες,καλουτσικη μουσικη ντισκο ροκ ποπ 80ιλα τις περισσοτερες φορες.
  • παμε στα της Ανω Συρου.σκαλια ναι…το λοιπον,τρως με θεα πιατο,τρως εξαιρετικους μεζεδες με ντοπιο τσιπουρο εδω.must.

https://www.facebook.com/Apanohoritissa/photos/?ref=page_internal

• εδω απογευματινη καφεδουμπα με θεα
  • αν εχεις μεσο πας ακομα πιο βορεια ανω συρο και τρως εξαιρετικα εδω

https://www.facebook.com/sanmihali/photos/?ref=page_internal

ή εδω (τσιμπημενα και τα 2,αξιζουν ομως)

• κλεινουμε με 2 ακομα ανω συρο και τα ομορφα στενα της,ενα για αφτερογρηγορες καταστασεις ,εδω

https://www.facebook.com/xima.tsouvalata/photos/?ref=page_internal

και ενα για σου κλεψουν τα υπολοιπα λεφτα σου,αν και εχει εξαιρετικα λιγουρευτα πραγματακια (τα σουβενιρ/ντοπια ειδη και λοιπα μπιχλιμπιδια παντα στο τελος σε νησι,να εχει γινει ταμειο πρωτα να ξερουμε τι περισεψε…αν…λεμε… :upside_down_face:)

https://www.facebook.com/maisondemeze/photos/?ref=page_internal

Ααααυτα ελπιζω να μην σε μπερδεψα παραπανω,ψαξτε το και εσεις,ειδικα ερμουπολη,κεντρο θα βρειτε διαφορα(εκτος απο το να παρκαρεις αυτοκινητο… :crazy_face:)

Τελος για παραλιες μια στα γρηγορα θα σου προτεινω ποιες πιστευω οτι αξιζουν σε συνδιασμο με φαι/τοποθεσια κτλ

• Οργανωμενες

Γαλησσας/Κινι/Αζολιμνος/Μεγα Γυαλος :white_check_mark:

Φοινικας, μετρια

Αγκαθωπες(στο χωριο Ποσειδωνια) μακρυα και αγαπημενοι…κατι 40 αρια η ξαπλωστρες…

• Παραλιες που δεν περναει αμεσα το λεοφωρειο και δεν ειναι κατσαβραχα

Αμπελα(κοντα Μεγα Γυαλο)

Κοκκινα(η αγαπημενη μου,κοντα στο Φοινικα)

Φαμπρικα (κοντα στη βαρη την οποια Βαρη αποφευγεις,μπιχλα σκετη και ας εχει κοσμο/πιτσιρικαρια βασικα)

Δελφινι επισης,υπεροχο(οοολιγων τι γυμνιστων απο ενα σημειο και μετα,ειναι κοντα στο Κινι,θελει μεσο οπωσδηποτε)

Παπαλα :slightly_smiling_face: ,φιλτραρε τις πληροφοριες,οργανωσε το με τα κουμαντα σου,εε οι διακοπες θελουν και λιγο περιπετεια :grinning:
Αν εχεις καποια απορια,ελευθερα :wink:

6 Likes

Εχω ηδη κρατησει screenshot για παν ενδεχομενο :smiling_imp:

ΥΓ. Οι πισινες γαμανε. Το ιδιο και η θαλασσα. Ολα καλα ειναι.

2 Likes

Καλά, τρελό respect ε… Thank you very much :+1:
Μιας και ρώτησες, ναι θα περάσω αυτοκίνητο θα πάρω το κουβαδάκι της γυναίκας. Όσον αφορά διαμονή, θα έχουμε έδρα Ποσειδωνία και συγκεκριμένα Αγκαθωπές. Οπότε οι αποστάσεις δεν είναι πρόβλημα πάμε παντού.
Αυτό που αγχώθηκα λίγο η αλήθεια είναι για το παρκάρισμα στην Ερμούπολη. Τόσο δύσκολο είναι; Το να αφήσουμε το αμάξι πιο έξω και να περπατήσουμε δεν είναι θέμα, ούτε θα κάτσω να σκάσω να βρω σώνει ντε και καλά μέσα.
Όσο για τα υπόλοιπα, θα επισκεφτώ αν όχι όλα σίγουρα τα περισσότερα μαγαζιά, κοιλιόδουλος γαρ :grin:
Και πάλι ευχαριστώ για το feedback.

2 Likes