Έχω φτάσει 28, δεν έχω κάνει ελεύθερο ποτέ και δεν ξέρω πλέον αν πρόκειται. Δεν μου φαίνεται άσχημη η ιδέα, αλλά θέλω στοιχειώδεις ανέσεις στις διακοπές μου, καθώς ακόμα και σε νησί ξέρω πως θα ξεθεωθώ στο περπάτημα, θα είμαι ώρες έξω και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κρασάρω σε ένα στρώμα και, κυρίως, με κλιματισμό. Camping έχω κάνει μόνο 3 φορές, όλες σε πλαίσια κάποιου φεστιβάλ, σε πιο ορεινές/δασώδεις περιοχές (και πιο χύμα και πιο οργανωμένα, μου έχουν τύχει αμφότερα). Ωραία φάση γενικά, απλά επειδή διακοπές=κούραση (αλλά και ξεκούραση), θέλω να έχω ένα δωμάτιο και ένα μπάνιο.
αυτο βασικα ή αλλιως οπου βρεις και ειναι νομιμα,χωσου…
εχει ενα demolition racer into the pit παρκινγκ στην ερμουπολη,νησακι λεγεται η τοποθεσια,με το που πιασεις λιμανι και βγεις ειναι τερμα δεξια οπως βλεπουμε τον γρηγορη(μικρογευματα),κοντα στο λιμεναρχειο,εκει ειναι οποιος προλαβει,δεν ξερω τα ωραρια απο σεπτεμβρη πως διαμορφωνονται,μη σε γραψουν(γραφουν φουλ στη Συρο…),οχι τιποτα αλλο,ρωτα και κανα λιμενικο να εισαι σιγουρος και καλα να περασετε
sadface.jpg
Μιλατε τωρα για Σύρο για διακοπες κ εγω πριν καμια βδομαδα σκέφτηκα οτι αφου η ποινη των 5 χρονων που εθεσα στον εαυτο μου να μεινω σαλονικα σε 2 χρονακια τελειώνει να παω να μεινω σ ενα νησι κ σκεφτηκα αυτο ακριβως. Μαγαζια της εταιρίας εχει οποτε ποιος ξερει;
Άσχετο με διακοπές βεβαια.
To ελευθερο ειναι ωραια εμπειρια, εχω κανει 4 φορες (2 Ικαρια, 1 Λευκαδα/Παξους και 1 Χιλιαδου), αρκει να υπαρχουν οι 4 προυποθεσεις:
- Καλη παρεα (το σημαντικοτερο)
- Καλο σημειο με ωραια παραλια και σκια αρκετες ωρες της ημερας → το πιο δυσκολο, θελει ερευνα, timing και τυχη. Εκτος αν μιλαμε για πριν τις 20 Ιουλιου, εκει ολα ειναι πιο ευκολα
- Καλες προσβασεις (ντουζιερες- ή υπαιθριο ντουζ σαν λυση αναγκης, ταβερνες- με τις οποιες χτιζεις πελατειακη σχεση και δεν τους πειραζει να φορτιζεις κινητο ή να χρησιμοποιεις την τουαλετα κατα βουληση, ιδανικα και φουρνος/μινι μαρκετ)
- Καλος εξοπλισμος - μια μεγαλη σκηνη ουσιαστικα, κανα καρεκλακι, σιτρονελες, κανα φορητο ηχειακι, τετοια πραγματα. Και το αμαξι παρκαρισμενο καπου κοντα.
Τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα:
- Εισαι στην παραλια ή δυο βηματα απο αυτην
- Αραζεις με την παρεα και ολη μερα αν θες
- Φυση
- Μπορουν να ακολουθησουν ολοι οικονομικα και (αν εχεις αδεια ή εισαι φοιτητης πχ) καθεσαι οσο θες χωρις να σκεφτεσαι εξοδα
- Ειναι ενα πραγματικο διαλειμμα απο την καθημερινοτητα με εντελως διαφορετικες παραστασεις
Επισης, ειναι πολυ λιγοτερο κουραστικο απ’ οσο νομιζουν οσοι δεν εχουν κανει! Απαξ και στησεις σε καλο σημειο μετα ειναι ενα ατελειωτο αραγμα που μπορεις να το διακοπτεις οποτε θες να να εξερευνησεις το μερος που εισαι με εξορμησεις ή ξενυχτια/ποτα. Πλεον εχουμε παιδι οποτε δεν νομιζω να επιχειρησουμε ξανα ελευθερο για παρα πολλα χρονια, ισως και ποτε, γιατι οσο μεγαλωνεις καποια πραγματα γινονται πιο δυσκολα. Για καμια 15ετια οι διακοπες μου ηταν ειτε εξωτερικο ειτε καμπινγκ, εχω κανει πολυ λιγες φορες διακοπες στην Ελλαδα σε ξενοδοχειο.
Με ολα αυτες τις “ανεσεις” που εγραψες ονομασε το καλυτερα “τζαμπα καμπινγκ” κ οχι ελευθερο
Α ναι κουράστηκα μονο με την περιγραφη σου.
Δεν θα ελεγα το ελευθερο “τσαμπα καμπινγκ” γιατι το οργανωμενο δεν ηταν ποτε ιδιαιτερα η φαση μου, διαφορετικος κοσμος, ειναι και λιγο σαν στρατοπεδο ξερω γω (για εμενα), λιγο σαν ξενοδοχειο ανευ τοιχων, καπως ετσι, προτιμαω ξενοδοχειο παρα οργανωμενο καμπινγκ. Εχω κανει και απο αυτο παντως 3 φορες (Θασο, Ελαια και Αντιπαρο)
Ολοκληρο θεμα συζητησης παντως θα μπορουσαν να ειναι οι μπαρμπαδες που σκανε με φουλ εξοπλισμο, ηλιακα φωτα, συνθετικο γρασιδι, τεντες και ενα καρο ακομα συμπραγκαλα-ενιοτε με τεραστιο τζιπ και τροχοσπιτο- και χτιζουν αποικια στα οργανωμενα καμπινγκ, πολυ γελιο.
Κατσε να μεγαλωσει ο μπεμπης κ θα σε δουμε κ εσενα με ποσες σακουλαρες απο τα τζαμπο θα σκας μυτη στην παραλια με κουβαδακια φτυαρακια σωσιβιακια κτλ
Μιας και ακουμπησαμε το θεμα γονεις με παιδια στην παραλια, για οποιον δεν το εχει δει, τρελες ατακες εδω:
“Αυτες τις εχω φερει για να τις πεταω”, “ο παπους μπουρμπουλαει” κ.α.
Όσο εσείς ποσταρετε θάλασσες εγώ τον χαβα μου
Ανατολικο ζαγορι
Και κάποιες μη ποδηλατικές από βολτα με αμάξι για Πράμαντα
Άνετα έπιανα σπίτι στα Τζουμέρκα και εμένα εδώ μονιμα
Κάνε περεά και με τον Γεωγραφία!
<3<3
-
Καλοκαίρι χωρίς λίγο καμπινγκ δεν είναι καλοκαίρι και πραγματικά δεν ξέρω τι σόι αρχέγονες δυνάμεις με έχουν σπρώξει σε αυτήν την ζωή ;p, γιατί δεν είμαι και ο πιο βολικός άνθρωπος του κόσμου*. Ελεύθερο έχω κάνει μέχρι 10 μέρες, οργανωμένο μέχρι 20 και συνεχόμενα 30 (την ίδια φορά αυτά). Φέτος ας πούμε δεν βγήκε και μου την βίδωσε και πήρα μια αιώρα και ένα σληπινγκ μπαγκ και πήγα ένα ΣΚ Αγκίστρι.
-
Καλοκαίρι χωρίς κάτι λίγο σε βουνό/ποτάμι δεν είναι καλοκαίρι. Ιδανικό κομπο, καμπινγκ στο βουνό (το οποίο δεν έχω κάνει και θα ήθελα). Πέρσι είχα περάσει από Ζαγοροχώρια, φέτος βολεύτηκα με μία βόλτα στη Νέδα και μια μικρή πεζοπορία στην Σαπιέντζα (νησάκι απέναντι από τη Μεθώνη). Είχα κανονίσει και κάτι άλλα πεζοπορικά, αλλά δεν βγήκαν, δεν πειράζει, ελπίζω για μέσα στο μήνα ή όποτε.
-
Καλοκαίρι χωρίς καράβι δεν είναι καλοκαίρι κι από αυτό κάτι λίγο είχα, δεν παραπονιέμαι.
-
Καλοκαίρι χωρίς ξεκούραση δεν είναι καλοκαίρι, αλλά από αυτό δεν είχα. ;p
-
Καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι δεν είναι καλοκαίρι και μετά από 2 χρόνια, κάτι έγινε επιτέλους!
*τίποτα ρε, καμία απαίτηση, εύκολος άνθρωπος
-
Οι ξαπλώστρες μου είναι ό,τι πιο αδιάφορο, όπως και η σκιά, μ’αρέσει να υπάρχει μια καβάντζα για τα πράγματα αλλά εγώ κατά κανόνα δεν θα την χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν μπορώ να βάλω κώλο κάτω και κατά βάση είμαι μέσα στο νερό. Μεγάλο ναι όμως στα ωραία και τσιλλυ μπητσόμπαρα-καντίνες (από αυτά τα κουκλένια, που ταιριάζουν στα τοπία και δεν κάνουν κατάληψη στις παραλίες) για τα απαραίτητα απογευματικά κοκτέιλς.
-
Εξαιρετικές φωτο στο θρεντ, ελπίζω όλοι να περάσατε και να περάσετε υπερκαταπλητικότατα.
ΣΟΡΡΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ
Καρδουλα για τις φωτος.
Το λογυδριο το αγνοω γιατι μαλλον νομιζεις οτι ειναι ολοι φοιτητες ή εισοδηματιες ή influencers στο φορουμ, και εχουν 3 μηνες διακοπες τον χρονο και αλλους 9 μηνες ταξιδια “για δουλεια”
ΥΓ. Ελευθερο καμπινγκ δεν εχω κανει ποτε και δε θα κανω ποτε. Και δεν χανω απολυτως τιποτα.
Εχμ, το “λογύδριο” είναι προσωπικές μου απόψεις για το τι μου αρέσει εμένα να κάνω το καλοκαίρι.
Συμπέρασμα: τα δικά μου καλοκαίρια δεν ήταν ποτέ καλοκαίρια
Γενικα με το χιουμορακι στο φορουμ τωρα τελευταια εκνευριζεστε πολυ ευκολα ε?
Επρεπε να βαλω ημοτζι, πειραγμα ηταν
Αφήστε τα αυτά τώρα και πείτε που κάνουν καλό μαι ται στη Λευκάδα (κατά προτίμηση στην πόλη, μη με στείλετε στου διαόλου το κέρατο).
Δεν ισχύει αυτό, σημασία έχει το τι κάνει το κάθε καλοκαίρι σου/τις διακοπές σου όμορφο και ξεχωριστό για σένα. Μπορεί να είναι ένας μήνας διακοπές, μία μέρα, ή ένας θερινός κινηματογράφος. Οτιδήποτε σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου και σε κάνει να νιώθεις όμορφα και διαφορετικά.
Kι εγώ έπρεπε να βάλω κάποια φωτεινή μαρκίζα που να λέει ότι είναι προσωπικές μου απόψεις κι αφορούν εμένα και μόνο. Επίσης, άμα λες κάτι εκνευριστικό, μετά το να λες εύκολα εκνευρίζεστε ή χιούμορ έκανα, δεν είναι ωραίο. Γουινκ.
Κατά τα άλλα, κανείς δεν πρέπει να κάνει τίποτα που δεν θέλει ή να δοκιμάσει κάτι ψυχαναγκαστικά ή να του αρέσει κάτι σώνει και ντε. Το κάμπινγκ πχ για εμένα πλέον όταν είναι τόσο όσο και δεν αποτελεί μόνο λύση ανάγκης, είναι ο μόνος τρόπος που έχω για να ηρεμήσει λίγο το κεφάλι μου. Όσο μπορώ το κάνω, εάν μπορούσα να νοικιάζω συνέχεια δωμάτια μπορεί να το απομείωνα, εάν μεγαλώσω μπορεί να κουραστώ, αλλά μπορεί και όχι.
Σόρρυ, ετοιμαζομουν για δουλειά και απάντησα βιαστικά. Ναι έχεις δίκιο, αυτό που έγραψα θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως επιθετικό ως προς τον τόνο του, αλλά πίστεψέ με δεν ήταν καθόλου. Και μετά επειδή έφευγα βιαστικά σου έκανα και gaslighting άθελά μου Συγγνώμη για το εκνευρισρικο της απάντησης μου.
Απλά επειδή έχουμε ανταλλάξει και 10-15 κουβέντες δεν περίμενα να το πάρεις στραβά, αλλά ως γνωστόν ο γραπτός λόγος είναι προβληματικός ενίοτε. Κατά τα άλλα το κατάλαβα εξαρχής ότι ήταν ο δικός σου ορισμός για το τι είναι καλοκαίρι, απλά ήθελα να βγάλω την αγανάκτηση μου για το ότι επέστρεψα στην δουλειά μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο διακοπές .
Κατά τα άλλα υπέροχες πραγματικά οι φωτογραφίες και ζηλεύω γνήσια. Ίσως με τέτοιες θέες να έκανα κι εγώ ελεύθερο κάμπινγκ. Απλά ένα γαμημένο ντους σε κοντινή απόσταση το θέλω. Δεν με ψήνει η αρμυρα της θάλασσας για πάνω από λίγες ώρες σερί, πόσο μάλλον για μέρες.
Αν δεν είναι παλιό μοντέλο, μια χαρά είναι το Yaris.