Άστρος Αρκαδίας
Έλα μωρή Αρκαδία!!
(με κάθε ευκαιρία θα το γράφω)
Όχι ακριβώς διακοπές, αλλά…
Πέρδικα Θεσπρωτίας, το Καραβοστάσι από ψηλά. Στο βάθος διακρίνονται οι Παξοί!
Πωπω, παραλιάρα
Τέρατα της Κολάσεως!
Summary
Ωραίο μέρος! <3
Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει απο Θεσπρωτία, το κομμάτι από Πρέβεζα ως Ηγουμενίτσα, και κυρίως το Πάργα, Πέρδικα, Σύβοτα, θα εκτιμούσα πολύ κάποια tips για μέρη, παραλίες κτλ όπως και εκδρομές σε φυσικά τοπία της περιοχής π.χ. Αχέρωντας.
Αχέροντα σίγουρα εκδρομή και περπάτημα όσο αντέχεις. Πηγαίνοντας προς Πάργα απο την Πρέβεζα έχει κάποιους φανταστικούς μικρους κολπίσκους. Αλωνάκι, όρμος του Οδυσσέα και άλλον ένα που δε θυμαμαι όνομα. Πάργα πέρδικα και σύβοτα να έχεις υπόψιν οτι λογικά θα έχει αρκετο κόσμο και θα σου πιάσουν γερά τον κώλο χωρίς απολύτως κανενα λόγο
Εννοώ ότι κοντά σε αυτά τα 3 μέρη ψάχνω για διαμονή, για αυτό τα ανέφερα. Απλά με νοιάζει να καταλάβω τι παίζει τριγύρω από παραλίες, εκδρομές, χωριά, φαγητό κτλ.
Θα τα κοιτάξω όσα ανέφερες! Μιλάμε για οικεγένεια με ένα παιδί οπότε πολλά καταδρομικά σε δύσκολη φύση δεν θα είναι εύκολα.
Οι δύο οι παραλίες που σου είπα ειναι οτι πρέπει και για παιδακι. Αχέροντας λιγο δύσκολος όμως εκτός αν τους αφήσεις στο καφέ πας μόνος σου και ακούσεις τη γκρίνια μετά
Προς το 1ο 10ήμερο Αυγούστου μάλλον βγαίνει με τις άδειες μας.
Μετά τον Αχέροντα είχαμε φάει σε ένα ψαροχώρι στις εκβολές του, την Αμμουδιά.
Προτείνω επίσης Κορωνησια διπλα στην Αρτα που είναι εξαιρετικά (καπνιστό χέλι!).
Την αρχαία Νικοπολη εκεί κοντά και αξίζει.
Από τη Πρέβεζα μέχρι την Αλβανία είναι όλο παραλία, η μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης. Ξεκινάει από το Μονολιθι.
Λοιπόν κι εγώ είχα πάει Πάργα (και γύρω περιοχές) ίδια εποχή πάνω-κάτω, Αύγουστο δηλ, πριν 9 χρόνια όμως που ήδη από τότε και πολύ κόσμο είχε και ψιλοαυξημένες τιμές. Παρολαυτά μου είχε αρέσει πολύ, απλά η πολυκοσμία δεν βοήθησε σε κάποια πράγματα όπως στο νεκρομαντείο που έπρεπε να υποστούμε τα πανηλίθια σχόλια κάποιων πιθήκων ή στο να πάμε τη εκδρομή σε Παξούς/Αντίπαξους (ήθελε να έχεις κλείσει απο πριν αν κ το χειρότερο ήταν ότι πάνω στο καραβάκι ο κόσμος ήταν κανονικά παστωμένες σαρδέλες).
Όμως πρέπει να πω ότι πέρασα πολύ ωραία, αρκετά καλό φαγητό στα περισσότερα μέρη και θα προτείνω και εγώ εκδρομή στις πηγές του Αχέροντα (τώρα βέβαια με το παιδάκι δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολη η πεζοπορία, αλλά μπορείτε και να αράξετε εκει στις όχθες) και παραλία/κολύμπι/φαγητό στην Αμμουδιά.
Αμμουδιά δεν κολυμπάς ρε. Περπατάς και Περπατάς και Περπατάς
Δεν το θυμάμαι αυτό, παίζει, είχαμε πάει μετά από την εκδρομή σε Αχέροντα όπου είχαμε κολυμπήσει και εκεί και μετά ανέβει το ποτάμι για κάμποσο, οπότε στην επιστροφή πήγαμε αμμουδιά και απλά πεθάναμε πάνω στην άμμο. Πρέπει να είχε και πολύ αέρα και κύμα εκείνη τη μέρα.
Και Αλβανία να κοιτάξεις, πρέπει να είναι ωραία και προσβάσιμα για οικογένειες. Και υποθέτω, πιο οικονομικά.
Έχω ακούσει από φίλο μου τρομερά πράγματα. Και παρά πολύ φθηνές τιμές. Θα προσπαθήσω να πάω το καλοκαίρι.
Και τα Τίρανα καλή φάση αναπτύσονται και με ταχύτητα. Αξίζει μια επίσκεψη.