Εγώ κάθε φορά περνάω τέλεια μαζί τους, μάλλον εσύ είσαι φύτουλας
Εκατό διαφορετικοί λαοί είναι οι Ισπανοί. Εγώ πριν μερικά χρόνια που έκανα διακοπές μια βδομάδα, τα πέρασα πάρα πολύ ωραία. Μαδρίτη έναρξη, Γρανάδα τελείωμα.
Απο τους πιο κουλ και φιλοξενους λαους οι Ισπανοι. Με δεκαδες παραδειγματα απο προσωπικες φιλιες και “φιλιες” σε Γαλικια, Μαδριτη, Καστιγια, Ανδαλουσια, Καταλονια, Βαλενθιανα, Αραγονια. Ανθρωπος που με ηξερε απο ενα φορουμ σαν αυτο, ταξιδεψε απο το Μπουργκος στη Μαδριτη για να σιγουρευτει οτι ειναι καλο το ξενοδοχειο που μου προτεινε. Και με περιμενε επειδη τοτε δεν μιλουσα ισπανικα, προκειμενου να συνενοηθει για εμενα.
Με τα παραπανω βεβαια καλυψα μονο τη μιση Ισπανια, μπορει η αλλη μιση να εχει τους χειροτερους, ποιος ξερει. Εχω και Βαλεαριδες Νησους, αλλα απο μη-ισπανο φιλο που εζησε εκει και θελει να αγορασει σπιτι χαρη στη φιλοξενια των ντοπιων. Δεν θα το μετρησω στη λιστα μου ομως.
Must see φυσικά η Sagrada Família και το πάρκο Güell (2 επισκέψεις και δεν έχω καταφέρει να μπω στο δεύτερο ). Κάνε τα κουμάντα σου να κλείσεις εισιτήρια κάποιες μέρες πριν πας για αυτά γιατί στην καλύτερη θα υπάρχει διαθεσιμότητα 2 ημέρες μετά, στη χειρότερη 1 εβδομάδα+.
Από εκεί και έπειτα, ειδικά αν έχεις κάποιο ενδιαφέρον για αρχιτεκτονική, μπορείς να επισκεφτείς τα σπίτια του Gaudí που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Άλλο σημαντικό αξιοθέατο, το κάστρο Montjuïc, είναι άριστα συντηρημένο και σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο που προσφέρει όμορφη θέα προς πόλη και λιμάνι. Πέρα από αυτό, έχω σίγουρα δει πιο εντυπωσιακά κάστρα στη ζωή μου. Μιλώντας για θέα, μέσα σε μια ώρα με τα ΜΜΜ, μπορείς να βρεθείς στο Tibidabo, μία θέα που επιβλέπει τη Βαρκελώνη όπως κάνει και στην Αθήνα ο Υμηττός πχ. Απότομα και από πολύ ψηλά. Στα συν ότι έχει και μια 5-κλιτη εκκλησία στο σημείο που όπως πάντα με έκανε να εντυπωσιάζομαι από το κτήριο και να σιχτιρίζω από τη ματαιοδοξία. Στα πλην η ρόδα του λούνα παρκ που έχουν βάλει μπροστά από τη θέα και κρύβει το 1/8 της Βαρκελώνης. Στα must επίσης, τόσο που θεωρούνται αυτονόητα, ένας περίπατος στην Γοτθική συνοικία, όπως και στις τεχνητές παραλίες που έχουν φτιάξει.
Δυστυχώς την εποχή που πηγαίνεις δεν έχει μπάλα, διαφορετικά, ποδοσφαιρόφιλος ή μη, θα άξιζε να παρακολουθήσεις έναν εντός έδρας αγώνα της Barcelona, ας ήταν και στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Κατά τα άλλα, η ομορφιά της Βαρκελώνης για εμένα κρύβεται στους περίπατους και στις πανέμορφες γειτονιές που έχει. 6 ημέρες εκεί, πήρα μετρό μόνο για να βγω από την πόλη, είτε για κάποια θέα, είτε για κάποιο event. Οτιδήποτε άλλο, αρκεί να ήταν σε απόσταση <= 1 ώρας το έκανα με τα πόδια και ποτέ δεν σταμάτησα να θαυμάζω την πόλη στην οποία ζουν. Όπου και να είσαι, ό,τι διαδρομή και να κάνεις, είσαι 2 λεπτά μακρυά από ένα τραπέζι που σερβίρουν μπύρες, βερμούτ, σανγκριά και τάπας. Και ο κόσμος το τιμά και αυτό δίνει έναν παλμό στην πόλη. Συνήθως, δε, αυτά τα ταπάδικα είναι είτε σε κάποια πλατεία, είτε σε κάποιον πεζόδρομο.
Τέλος, για παέγια (περιλαμβάνεται στα αξιοθέατα), συνιστώ ανεπιφύλακτα την Taverna El Glop στην Gràcia.
Park Guell, κοιτάξαμε Κυριακή πρωί για Κυριακή εισιτήρια, ήταν sold out απ’ το επίσημο σάιτ, αλλά βρήκαμε online και πήγαμε.
Sagrada Familia θα πάω στο γυρισμό, άρα δεν ξέρω ακόμη
Gracias για τον χρόνο που διέθεσες να γράψεις όλα αυτά!
Είχα την γκαντεμιά να κολλήσει η πληρωμή στην τράπεζα και να μην εμφανιστεί ποτέ εκεί. Δεν ήμουν σε κατάσταση να το ψιλιαστώ εκείνη τη στιγμή και όταν πήγα όλα χαρά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού να μπω, πήρα τη χαρά μου και έφυγα.
Mην κάνεις το λάθος και δεν πας Sagrada Familia. Από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχω δεί στην ζωή μου.
Εχω πάει 4 φορες Βαρκελωνη (εχω φιλο εκει) και 4 φορες Σαγκραδα
Απιστευτο κτηριο
Τιπ : https://canrecasens.restaurant/ , κλεισε, φαε, απολαυσε, thank me later
Ναι παιδιά θα πάω την άλλη βδομάδα που θα γυρίσω Βαρκελώνη, τώρα παραθερίζω στα νότια
Το καλό/κακό είναι πως κάνω πολύ με Ισπανούς παρέα (βασικά Καταλανούς κιόλας, και απ’ τη Χιρόνα) θέλει λίγο καλό planning για να πάω στα γνωστά, αλλά από την άλλη με πήγανε σε ντόπια μέρη και μαγαζιά. Μου έχει μείνει Camp Nou και Sagrada Familia που θέλω σίγουρα να δω, το άλλο ΣΚ αυτά
Από αύριο και για 48 ώρες, εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία με βάση το Λεβίδι. Όποιος έχει συμβουλές σχετικά με διαδρομές με αυτοκίνητο, πεζοπορίες, όμορφες πλατείες για καφέ, αξιοθέατα, μέρη με καλό φαγητό και βασικά οτιδήποτε όπως καταλαβαίνετε, feel free, θα εκτιμηθεί.
Το Χάνι της Κανδήλας.
Επιβεβαιωνω οσα γραφουν οι απο πάνω για Βαρκελώνη. Στο Γκουελ δεν καταφερα να μπω για τον ιδιο λογο που αναφερθηκε απο ολους, Σαγραδα Φαμιλια δεν μπηκα διοτι ειχε απιστευτη ουρα και πλεον το εχω μετανιωσει. Επρεπε να εχω προγραμματισει, νεξτ ταιμ σιγουρα.
Το περπατημα ειναι το οπλο της Βαρκελωνης, η Μαδριτη εχει απιστευτα μερη για περιπατους αλλα δεν εχει τον ηλιο της Μεσογειου. Απηλαυσα καθε λεπτο στην πολη, εκανα εκει τα περισσοτερα χιλιομετρα απο καθε άλλη που έχω πάει.
Το καστρο στο Μοντουι ειναι φανταστικο, επισκεφθηκα επισης το Fundació Joan Miró που βρίσκεται πάνω στο βουνό, στη διαδρομή προς το κάστρο.
Πρόταση: αν έχετε όρεξη, ανεβείτε με το λεωφορείο και κάντε τον κόπο να κατεβείτε με τα πόδια από το Μοντουι, θα σας αποζημιώσει όσο δεν φαντάζεστε.
Ο,τι άλλο θυμηθώ, θα το προσθέσω.
Χρυσοβιτσι ειχαμε φαει στο Στεκι του Μορια και μου αρεσε πολυ, εγκρινεις εσυ που εισαι απο εκει?
Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν έχω κάτσει ποτέ στο Χρυσοβίτσι. Μόνο περαστικός.
Αυτο μου εδινε κουραγιο τις 2 φορες που περναγαμε εκει τις ανηφορες, αυτη η τσικνα, ηξερα τι θα επακολουθησει μετα
Ειναι καλο το συγκεκριμενο παντως, το προτεινω.
Όχι ακριβώς διακοπές αλλά από τις καλύτερες εξορμήσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει για το ΣΚ, στο Φραγκοκάστελλο νότιας Κρήτης, νόμο Χανίων…
Ενετικό κάστρο του 14ου αιώνα στην αμμουδιά; (Αχνοφαινεται πίσω από τα κλαδιά των δέντρων η πολεμίστρα )
Τσεκ!
Τραπεζάκι/μυλόπετρες εκεί που σκάει το κύμα με αμφίβολης ποιότητας καφέ;
Τσεκ!
Βιβλιαράκι;
Τσεκ!
Λαγκάδια ωραίο μέρος για να καθίσεις, έχει και ωραία παραδοσιακά προϊόντα. Και η Καρίταινα επίσης. Από διαδρομές, πολύ ωραία είναι η διαδρομή προς τη Μονή Προδρόμου και τη Μονή Φιλοσόφου. Ο δρόμος περνά κοντά από τον ποταμό Λούσιο. Αξιοθέατα έχει στη Δημητσάνα (μπαρουταποθήκη) και στο Λιμποβίσι (σπίτι Κολοκοτρώνη). Όλα αυτά τα θυμάμαι από παλιά, που πήγαινα πολλές εκδρομές εκεί τα καλοκαίρια.
Σήμερα φάγαμε στο χάνι που πρότεινε νωρίτερα ο @otto και μείναμε κατευχαριστημενοι. Τρελό bonus δε ότι είναι 5 λεπτά από εδώ που μένουμε και πήγαμε χωρίς να το κουράσουμε καθόλου. Έπειτα, απογευματάκι, πήγαμε Λαγκάδια και με το που παίρνω τη στροφή με το αυτοκίνητο και εμφανίζεται από πίσω το χωριό… Σοκ… Μείναμε εκεί για όσες ώρες μας έπαιρνε και χαιρέτησα με βαριά καρδιά.
Για αύριο είναι στο πρόγραμμα το τουρ σε μονές, Δημητσάνα κλπ