Διακοπές!

Ελαφονήσι τεράστια απογοήτευση πριν 3 χρόνια που πήγα. Έπειτα από 15 χρόνια το βρήκα γεμάτο ξαπλώστρες και κόσμο. Δεν έκατσα να κάνω μπάνιο και πήγα Κεδρόδασος όπου βρήκαμε την ηρεμία μας.

1 Like

Μιλαγα με την εταιρεία που θα φτιάξει τον ΒΟΑΚ και μου ελεγε πως το καλοκαιρι, με μια λωριδα, στην Κρητη πατε περπατώντας.

Κανεις Κρητικός ή επισκέπτης να επιβεβαιώσει ; Αν ειναι κατι που μου αρεσει στις διακοπες μου, ειναι να ειμαι καθηλωμενος στην κινηση

Ταβέρνα Γραμπούσα, είναι στην μέση του πουθενα, παιρνεις οπωσδήποτε στάκα, thank me later

1 Like

Ελαφονήσι είναι τόσο μαγικό μέρος που ήταν μία από τις απειροελάχιστες φορές στη ζωή μου που έκανα τα στραβά μάτια σε ακραία εμπορευματοποίηση και τουριστική εκμετάλλευση ενός τοπίου. Κλωτσάω πολύ με κάτι τέτοια, αλλά θαρρώ το Ελαφονήσι είναι μια εξαίρεση που αξίζει να κάνει κανείς ακόμα και τώρα.

That being said, είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Με το στανιό πληρωμένο πάρκινγκ, τουαλέτες επί πληρωμή (!), κατανοώ γιατί απαγορεύεται να βάλεις ομπρέλα μεν, δεν κατανοώ όμως πως γίνεται να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες δε. Να αράξεις ούτε λόγος, αλλά για μια βόλτα και ένα γρήγορο πλατσούρισμα αξίζει. Για βουτιά αξίζει το περπάτημα ως το ίδιο το Ελαφονήσι, έχει proper παραλία και νερά με βάθος εκεί.

Κεδρόδασος από την άλλη νιώθω πως θα μπορούσα να βγάλω όλο μου το καλοκαίρι εκεί. Δεν το έχω ξαναπάθει με παραλία αυτό. Και είμαι κάποιος που μπαίνει μια καλή να μουλιάσω στη θάλασσα, άντε και μια δεύτερη βουτιά πιο μετά αν κάτσω ώρα και θέλω να δροσιστώ. Ε Κεδρόδασος βούτηξα τρεις φορές, έριξα μια σιέστα, έκατσα να κοιτάω τα δέντρα και στο τέλος έφυγα με μισή καρδιά. Πετύχαμε και γαμήλια φωτογράφιση (πολύ low key όμως).

Νομίζω είναι από τα καλύτερα και πιο γεμάτα ταξίδια που έχω κάνει ποτέ στην Κρήτη.

4 Likes

Γενικά ο ΒΟΑΚ είναι μια απογοήτευση από όπου και να το πιάσει κανείς - καλύτερα, που λέει ο λόγος, να οδηγεί κανένας ντόπιος από την παρέα και να πάρει τους παράδρομους και τους κατσικόδρομους που τους ξέρει, παρά να ρισκάρει την ζωή του (και την ψυχική του υγεία) στον ΒΟΑΚ.

Βέβαια εν προκειμένω, ο ΒΟΑΚ του Ρέθυμνο - Χανιά είναι αισθητά 2 σκαλιά χειρότερος από τον υπόλοιπο οδικό άξονα μεταξύ των άλλων νομών - και ο λόγος που αποφεύγω προσωπικά να πάω γενικότερα στα Χανιά (πήγα πρόπερσι όπως είπα, ενώ είχα να πάω από το 2014).
Επειδή κάνω πολύ συχνά το Ηράκλειο - Ιεράπετρα τα καλοκαίρια, μπορώ να πω πως από πλευράς κίνησης δεν έχω συναντήσει ποτέ τίποτα δύστροπο, όμως έχω συναντήσει πολλάκις σκηνικά ροκ με προσπεράσεις (1 λωρίδα δρόμος σε κάθε κατεύθυνση) και τον απέναντι να έρχεται με τα 150χλμ (χωρίς διάζωμα στη μέση). Από Άγιο Νικόλαο πάντως μέχρι Καλό Χωριό είναι το πιο normal κομμάτι του ΒΟΑΚ, κυριλέ, με 2-3 λωρίδες, τσιμεντένιο μεγάλο διαχωριστικό στη μέση κτλ. Μικρό αλλά για όσους μένουν εκεί κάτι είναι και αυτό.

Κατά τα άλλα ναι, Ελαφονήσι δυστυχώς έχει γίνει κάτι άλλο τα τελευταία πολλά χρόνια - και πάλι όμως εντυπωσιακό για τον επισκέπτη που το βλέπει για πρώτη φορά.
Ευτυχώς ακόμα δεν έχει επεκταθεί η λαίλαπα προς Κεδρόδασος - βοηθάει προφανώς που είναι προστατευόμενη παραλία από το Natura 2000 αλλά και που έχει (με κάποιο τρόπο που αδυνατώ να καταλάβω :stuck_out_tongue: όντας Κρητικός και γνωρίζοντας πάνω κάτω 5 πράματα για τον κόσμο κάτω) κάπως ενσωματωθεί η υποχρέωση του σεβασμού στο μέρος στη τοπική κουλτούρα (και camping δηλαδή να κάνεις εκεί, αυτομάτως γνωρίζεις ότι πρέπει να προσέξεις το μέρος όπως θα πρόσεχες το σπίτι σου)…

Ακολουθούν generic photos από Παλαιόχωρα υπό τον ήχο των Scorpions

17 Likes

21 Likes

Από πού είναι?

2 πρώτα Λακωνία
Απέναντι από Ελαφόνησο, στην Πούντα

Υπόλοιπα, Αγία Ευφημία Κεφαλονιά
Ξεπατωθηκα, χαχα

3 Likes

Τηλεργασία είμαι αλλά είναι σαν διακοπές

4 Likes

Νάξος;

2 Likes

Ναι, Απόλλωνας

1 Like

Μια τελευταία φώτο από παραλία Φαλάσαρνα.
Υπέροχη η Κρήτη.
Επιστροφή στην βάση την Δευτέρα ίσα ίσα για το live των Machine Head.

12 Likes

Οχι ακριβώς ον τοπικ, αφού διακοπές σε λίγες μέρες, αλλά η Εύβοια είναι τόσο γαμάτη.

Η

από το

προς την

17 Likes

Εύβοια που; Η μεσαία μοιάζει με τον κεντρικό δρόμο που διατρέχει το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος, με το maps πήγαινα και αν καταλαβαίνω σωστά ναι.

Η παραλία λέγεται Θαψά, top3 παραλίες που έχω πάει γενικά

4 Likes

Πολύ κάτω για εμένα, εκεί γύρω μόνο Κύμη και λίγα ορεινά τριγύρω της έχω επισκεφτεί (σε χειμωνιάτικο πλαίσιο). Φαίνεται υπέροχο το μέρος πάντως, το σημειώνω.

2 Likes

Τέλεια νερά και γαμάτο τοπίο, το απόγευμα φαινόταν λες και είσαι στο Jurassic Park :stuck_out_tongue:

Το μόνο πρόβλημα ότι πας μόνο με 4x4, διαφορετικά ή κολλάς ή το σπας το αμάξι, έχει 6-7 χλμ κατηφορικό/ανηφορικό χωματόδρομο

3 Likes

επιβεβαιώνω

2 Likes

Αν είσαι άνθρωπος με μνήμη θανάτου…
Πολύ ωραία λήψη, πάντως, με το δεσπόζον κυπαρίσσι στο κέντρο.
Που είσαι;