Παναθηναϊκός

Το είχα πει ότι πάμε φουλ για 4οι αλλά τόσο εμφατικά δεν περίμενα να γίνει

Τέτοιες φάσεις δεν στήνονται. Είναι πραγματικά μία από τις πιο κουλές περιπτώσεις που έχω δει σε ποδοσφαιρικό ματς, δεν ήξερα καν πως υπάρχει αυτός ο κανονισμός.

Και εκεί που νόμιζα πως τα είχα δει όλα στη μπάλα…

Δε μιλάω για τη φάση, μιλάω για τη σημερινή εικόνα αδιαφοριας

1 Like

ΠΑΟ είναι αυτός, όλα είναι πιθανά.

2 Likes

Ότι δηλαδή μπορεί αυτή η ομάδα, με την κούραση και τους τραυματίες επιπλέον, να παίξει καλύτερα;

Αυτή είναι η ποιότητα της.

Κακοφτιαγμένη ομάδα από την αρχή, με κακή προετοιμασία, χωρίς κανόνες και φυσικά που δε διόρθωσε παρά μόνο ένα από τα προβλήματα της στις μεταγραφές.

Α ευτυχώς όμως δεν έχει Γιοβάνοβιτς που έχασε πρωτάθλημα από το +8… αφού έφτασε εκεί πρώτα

2 Likes

Δυστυχώς η αρμάδα του κυρίου Ιωάννη δεν κατάφερε να κάνει και 2η υπέρβαση μέσα σε 5 μέρες. Ευκαιρία να πάρει και κάποιος άλλος πρωτάθλημα, φέτος.

Το ευτύχημα να έχουμε Αυτόν ως πρόεδρο, σβήνει κάθε πίκρα για τη φετινή απώλεια. Μόνο όταν αποχωρήσει από την ομάδα, θα καταλάβουν και οι πιο πικρόχολοι πόσες χαρές μας έχει χαρίσει.

3 Likes

Ευχόμαστε να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν με το έτερο σιχαμα του συλλόγου τακη μαλακατε

2 Likes

Όταν γαμάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΆ τα πάντα εκεί που πάει να γίνει κάτι και ξεκινάς πάλι από το μηδέν, αυτά βλέπουμε.και θα βλέπουμε για άλλα 15 χρόνια.

Ο υπεύθυνος είναι ένας, το ξέρουμε όλοι.

Ιστορική ξεφτίλα απόψε σε όλα τα επίπεδα.

2 Likes

Μαθαινει ακομα παιδια ο κυριος Ιωαννης. Ας του δωσουμε λιγο χρονο.

1 Like

Κοιτάξτε παίδες, ωραία τα λέτε για την ιδιοκτησία, αλλά αν φταίει η όποια ιδιοκτησία που δεν μπορούν ένα μάτσο κακομαθημένα βούτυρα να μπουν μέσα και να γαμήσουν την κάθε -κατά πάσα πιθανότητα- υποβιβασμένη Λαμία, την κάθε Ελεκτροπούτερε του 2024 (aka Βίκινγκουρ) και τον Άρη, σε ματς που μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια, ε, τότε κάτι πάει πολύ λάθος στον τρόπο ανάγνωσής μας.

Σόρρυ κιόλας, αλλά έχοντας δει το κάθε δευτερόλεπτο φέτος, δεν μπορώ παρά να πω ότι οι πριμαντόνες φαίνεται να επιλέγουν παιχνίδια ή να είναι οι πιο σταρχιδιστές παίκτες της ομάδας ever. Δεν εξηγείται αλλιώς. Επαναλαμβάνω: ναι σε όλα για την ασχετοσύνη του Αλαφούζου, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του κ.λπ. κ.λπ., αλλά δεν μπορεί και οι παίκτες να είναι στο απυρόβλητο, ρε παίδες. Ποιος Αλόνσο, ποιος Βιτόρια και τρίχες κατσαρές; Η μισή ομάδα παίζει ένα ματς και 9 σού λέει ότι θα τα πάρω με το στανιό. Ο άλλος μάς αφήνει εκτός Κυπέλλου, γιατί το τρώει κάτω από τα πόδια, λες και είμαστε στην Γ’ Δημοτικού, και δεν μπορεί να κάνει ένα διώξιμο της προκοπής. Ο Ντράγκο το τρώει μέσα από τα χέρια σήμερα. Για Μαντσίνι, ούτε λόγος. Τέλος πάντων, δεν έχει κανένα νόημα να πιάσουμε περιπτώσεις και περιπτώσεις, γιατί θα συζητάμε μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Ένα πράγμα έχει τη σημασία του από τα έσχατα της ομάδας: το κράξιμο που έπεσε στον Σιώπη όταν ανακοινώθηκε, διότι «Είναι λίγος» και τα τοιαύτα. Φέρτε μου έναν, πέρα από τον εν λόγω, που έχει μπει φέτος με το μαχαίρι στα δόντια, βάζοντας τα πόδια στη φωτιά και μαχόμενος σαν σκυλί κι εγώ θα ανακαλέσω όλα όσα λέω. Λίγη ψυχή παραπάνω και λίγο τσαγανό, ρε πούστη μου, και θα ήμασταν στο πολύ χαλαρό το πρώτο φαβορί για την κούπα, παρά τις αστοχίες και τα λάθη της διοίκησης, του τεχνικού τμήματος και όλων όσων τρέχουν το τμήμα. Αλλά μάλλον η φάση είναι να φανεί το tattoo του Σένκεφελντ στο μπούτι και μη ξεφύγει καμία τρίχα από το ζελεδιασμένο μαλλί.

Προφανώς δεν διεκδικώ τον τίτλο του υπερασπιστή της διοίκησης (ούτε καν) και δεν είμαι μέσα στα αποδυτήρια και την καθημερινότητα της ομάδας, αλλά αν το παραδάκι πέφτει κανονικά και όλα κυλούν ομαλά για να μπεις μέσα και να κάνεις τη δουλειά σου, ε… άει σάλτα και γαμήσου ρε κάθε Σένκεφελντ, που σε ξεφτιλίζει ο κάθε τελειωμένος και μας βγάζεις την αρρώστια.

Διαφωνώ πάρα πολύ. Διαφωνώ δηλαδή δομικά, στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά που λες θα τα δεχόμουν ΑΝ είχαμε μία σοβαρή ομάδα που έπαιζε στρωτό ποδόσφαιρο με συγκεκριμένο πλάνο και το πρόβλημά μας ήταν όλα αυτά τα καφενειακά που νομίζουμε στην Ελλάδα ότι κερδίζουν τα ματς. Το πάθος, η ψυχολογία και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είμαστε εκεί. Και θα πω το ακριβώς αντίστροφο από αυτό που εντελώς λανθασμένα λένε οι περισσότεροι. Δε χρειάζεσαι ψυχολογία και πάθος για να κερδίσεις τη Λαμία, ομάδα και αυτοματισμούς χρειάζεσαι.

Δεν έχουμε παίξει ούτε ένα καλό παιχνίδι φέτος, ούτε ενα. Δε λέω έξυπνο ή στρατηγικό, λέω ένα παιχνίδι κυριαρχικό που κάναμε στο γήπεδο αυτό που θέλαμε εμείς. Τα καλύτερα παιχνίδια μας είναι αυτά που απλά εντοπίσαμε και ποντάραμε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ναι, χρειάζονται και αυτά, ναι ήταν απαράιτητα όταν αλλάξαμε προπονητή αλλά δε γίνεται να πας με αυτά για πάντα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία απίστευτα κακοστημένη και αδούλευτη ομάδα. Έχει πάρει λιγότερα πράγματα από τους πάικτες του σε κάθε θέση φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ακόμα κι αν θεωρητικά οι φετινοί παίκτες είναι καλύτεροι (ή οι ίδιοι). Δεν είναι θέμα θέλησης είναι θέμα συνόλου. Μία ομάδα με 0 (μηδέν) αριστερά εξτρέμ και 4 (!) δεξιά!, με ένα αριστερό στόπερ που βγήκε κατά τύχη και αυτός για 3 παιχνίδια μέχρι να ξανατραυματιστεί. Χωρίς δεύτερο 6άρι ή δέυτερο επιθετικό μέχρι πρόσφατα, με βασικό αριστερό μπακ τον περσινό αναπληρωματικό και με 3 δεξιά μπακ στο ξεκίνημα της χρονιάς. Με παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ε τι να κάνουν οι παίκτες δηλαδή σε όλα αυτά; Πόσους ηρωισμούς θα κάνουν; Ο Τετέ έχει πέσει απίστευτα εδώ και μήνες. Πόσο να κάνει στο γήπεδο ατομικές ενέργειες; Κάποια στιγμή θα τον μάθουν, θα κουραστεί, θα απηυδήσει.

Ε για τα παραπάνω ποιος είναι υπέυθυνος; Η ιδιοκτησία έδιωξε τον μόνο προπονητή εδώ και χρόνια που δημιούργησε καλό και επιτυχημένο τρόπο παιχνιδιού και όχι μόνο αυτό αλλά διέλυσε και τη βάση εκείνης της ομάδας φέρνοντας άλλους πάικτες και προπονητές με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

3 Likes

Καλά, θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες τώρα. Εξάλλου, κι εγώ λόγω του παρακάτω αποφάσισα να γράψω αυτά που έγραψα (με το οποίο προφανώς διαφωνώ στην παρούσα συνθήκη, ήτοι όταν τρως τρίμπαλο από τον πεσμένο):

Μπορούμε να μιλάμε για τον Ιβάν μέχρι το 2134, αν θες. Όλοι δεχτήκαμε ότι έγινε μαλακία και λάθος, όλων το χειλάκι έσκασε επί εποχής του Ιβάν, αλλά πόσον καιρό ακόμη θα μασάμε την ίδια καραμέλα;

Καφενειακά τα περί θέλησης; Μάλιστα. Τέλος πάντων. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το πολυ-αναλύσουμε. Τα βλέπουμε ελαφρώς διαφορετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ορισμένα εξ όσων έχεις γράψει δεν ισχύουν (και τα έχω επισημάνει κι εγώ στο παρελθόν).

Αλλά να βγάζουμε τελείως τους παίκτες από την εξίσωση, με ξεπερνάει. Προσωπική μου άποψη αυτό.

Δεκτό, σου είπα είναι ο τρόπος που βλέπω το ποδόσφαιρο. Σε αυτήν την ομάδα και τον Μέσι να φέρεις, θα σέρνεται. Δεν είναι μπάσκετ το ποδόσφαιρο.

Όσο για το Γιοβάνοβιτς, μέχρι να κάνει κινήσεις η διοίκηση και να ξαναχτίσει ομάδα με σοβαρότητα και τεχνογνωσία, θα τον μνημονεύουμε ως τον δημιουργό της τελευταίας μας σοβαρής ομάδας. Όπως πριν από αυτόν μνημονεύαμε την ομάδα του Ουζουνίδη και πιο πριν του Αναστασιάδη. Ομάδες που επίσης δεν ενισχύθηκαν ή/και διαλύθηκαν όταν πλησίαζαν την επιτυχία.

2 Likes

Παντως, μεχρι να ξαναχτισει ομαδα ο Παναθηναϊκος, κρατηστε μια κουβεντα απο εναν που δεν ειναι Παναθηναϊκος. Αυτο που κανει ο Μαντσινι σημερα στη φαση του πλαγιου ειναι “νοοτροπια” ποδοσφαιριστων. Οχι του Παναθηναϊκου, γενικως εννοω… Ο τυπος μπορει να επαιξε μπαλα αλανας στην Αργεντινη, να ειναι αλλοπροσαλλος ή απλως να εμαθε οτι στην Ελλαδα ετσι ειναι το ποδοσφαιρο.

Ομως το γεγονος οτι κλωτσαει τη μπαλα στην κατευθυνση του αντιπαλου και εκει που παιζεται το παιχνιδι, ειναι εσκεμμενη αποφαση (της στιγμης, δεν λεω… Και με αγνοια κανονισμων, ειναι σιγουρο αυτο, η συντριπτικη πλειοψηφια παικτων δεν ξερει αυτες τις λεπτομερειες), που την πληρωνει. Και για αυτο δεν φταιει ουτε ο Ιβαν, ουτε ο Βιτορια, ουτε ο Αλφζ. Οι ποδοσφαιρικοι οργανισμοι επρεπε να τα κοβουν μαχαιρι αυτα, αλλα ο (καθε) Μαντσινι αλωνεται απο το επιπεδο ποδοσφαιρου και νοοτροπιας της χωρας στην οποια αγωνιζεται.

My2c

Ψιλο-άστοχος ο συγκεκριμένος παραλληλισμός, κατά τη γνώμη μου. Αλήθεια, με τον Brown φέτος στο μπάσκετ, ποιος φταίει; Ο Γιαννακόπουλος; Η έλλειψη αυτοματισμών; Ο προπονητής; Οι φροντιστές του ΟΑΚΑ;

Καλές είναι οι συζητήσεις για το πότε είδαμε ωραία μπαλίτσα από την ομάδα. Ειδικά για εμάς που έχουμε προλάβει τεράστιες ομάδες. Αλλά για πόσο ακόμα μπορούμε με περίσσια ευκολία να τις έχουμε πρώτη αναφορά, όταν π.χ. μας γελοιοποιεί η Λαμία;

Και μιας και αναφέραμε τον Ουζουνίδη, ψιλο-άσχετο με την κουβέντα, αλλά μου χτύπησε κάπως η συμπεριφορά του στο μεταξύ μας παιχνίδι και οι over-the-top αντιδράσεις του, λες κι έπαιζε με τον προαιώνιο εχθρό του (την επόμενη αγωνιστική, βέβαια, τσίμπησε την τσαπού από τη Λιβαδειά κι έβαλε την ουρά στα σκέλια). Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, καθότι τον έφαγε κι αυτόν ο Αλαφούζος (που ισχύει). Δηλαδή, παραβλέπουμε το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε η ποδοσφαιρική καριέρα του Μαρίνου στον τεράστιο ΠΑΟ, δεν θα προπονούσε ούτε τον Βύζα Μεγάρων, και όλα επιτρέπονται, γενικά, γιατί του φέρθηκε σκάρτα ο Αλαφούζος (που δεν λέω ότι δεν ισχύει, αλλά διάολε, τόσο μένος απέναντι στον σύλλογο από μία σημαία του;);

Προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου όσο και να πανηγυρίζει οποιοσδήποτε πρώην παίκτης ή προπονητής. Καλά κάνει και πανηγυρίζει. Νίκησε σε ντέρμπι. Τι μένος και (με κάθε σεβασμό, δεν το λέω προσωπικά) σαχλαμάρες;

Δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς. Δεν αλλάζει όμως και κάτι στη συνολική συζήτηση. Δεν πήγαιναν όλα ρολόι και έκανε μια ανοησία ο Μαντσίνι. Είναι ενταγμένο σε μια συνολικά δυσλειτουργικό ομάδα. Σε τέτοια περιβάλλοντα θα εμφανιστούν και τέτοιες νοοτροπίες.

1 Like

Ναι, προφανως δεν ηρθα για να κανω σερβις στον Αλφζ :smiley: Απλως διαφωνω, ειναι “εντεταγμενο σε ενα συνολικα δυσλειτουργικο πρωταθλημα”, αυτο ηταν το point μου.

3 Likes

Επειδη ειδα το βιντεο στο λουμπεν και η γωνία ειναι περίεργη: Ο Μαντσίνι μπαίνει με την μπαλα μεσα στο γηπεδο, στα χερια, και μετα αποφασιζει να την πετάξει ; Δεν την κλωτσαει απλα, οντας εκτος γηπεδου ;

Ούτε στο 5Χ5 δεν γινονται αυτα

Και το γεγονός ότι 24 ώρες μετά ακόμα δεν έχει βγει από το ρεπορτάζ η αυτονόητη (θα 'θελα) είδηση πως ο σύλλογος τέλειωσε τον ανεκδιήγητο Αργεντίνο είναι άλλο ένα δείγμα τού πόσο αστείος - ανεπαρκής είναι στον τρόπο λειτουργίας του αυτός ο οργανισμός.

Μαλλον παρα πολλη πιεση δειχνει η βλακεια του, και οχι κακη πιστη. Τον βλέπεις μετά, είναι εκτός εαυτού. Προστιμο πρεπει να φαει και μεγαλο, αλλα να τελειωσεις παικτη που μαλλον προσπαθησε να σωσει την ομαδα απο γκολ (χωρις να ξερει τον κανονισμο) ειναι βαρυ.