Παναθηναϊκός

Για σουιτσάκι τον κοβω :smile:

2 Likes

Πάμε τώρα και στο ναυάγιο του ποδοσφαίρου.

Σε αναμονή της τελικής απόφασης (ή ανακοίνωσης) του νέου προπονητή και του «χρυσού» αντίο του Μπενίτεθ (δώστε μου κι εμένα μια απόλυση με τέτοιο πακετάκι), ας δούμε λίγο σε mode FM τι χρειάζεται -κατά την άποψή μου πάντα- να γίνει με το ρόστερ (δεν λαμβάνω υπ’ όψιν συμβόλαια, λήξεις κ.λπ.) και αν έχει δίκιο ο Ράφα που μιλάει για ανάγκη απόκτησης μίας νέας εντεκάδας βασικών:

Τέρμα:

Γεια χαρά σε Τσάβες και Λαφόν.

Άρα, χρειαζόμαστε βασικό keeper κι έναν επαρκή αναπληρωματικό του.

1 (Β) + 1 (Α)

Άμυνα:

Γεια χαρά σε Γεντβάι, Ερντάντεθ, Κώτσιρα κι έναν εκ της τριάδος Τουμπά, Πάλμερ, Ίνγκασον.

Χρειαζόμαστε 2 βασικά στόπερ για εμένα (με τον έναν να έχει αριστερό πόδι κι έναν εξ αυτών να μπορεί να ανεβάσει παιχνίδι) και 2 βασικούς ακραίους (Καλάμπρια και Κυριακόπουλος μια χαρά είναι για αναπληρωματικοί). Όσοι μείνουν από την τριάδα Τουμπά, Πάλμερ και Ίνγκασον, αποκλειστικά για “χαμηλής” ανταγωνιστικότητας παιχνίδια.

4 (Β)

Κέντρο:

Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Γεια χαρά σε Σιώπη, Σισσοκό, Τζούρισιτς, Βιλένα και Πελίστρι (ω,ναι). Ίσως και Ρενάτο, Τσέριν και Μπακασέτα (αναλόγως του πώς θα κινηθούν οι μεταγραφές).

Τι να πρωτοπούμε για το τι χρειαζόμαστε εδώ: Για εμένα χρειαζόμαστε 2 (μπορεί και 3) παίκτες εδώ, κατευθείαν για εντεκάδα και δύο γερές και με προοπτικές εναλλακτικές. Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η φιλοσοφία του νέου coach, αλλά θαρρώ πως 4 στον άξονα (ανεξαρτήτως προσέγγισης) κι ένα εξτρέμ, φωνάζουν δυνατά. Παράλληλα, αξιοποίηση κι ενίσχυση των μεγάλων στοιχημάτων που κόστισαν φράγκα (Γιάγκουσιτς, Αντίνο, Παντελίδης), με επαναξιολόγηση τον Ιανουάριο. Εννοείται πως ό,τι (ενδεχομένως) μένει από τύπου Μπακασέτα, Τσέριν κ.λπ. πάει στην ίδια κατηγορία χρήσης με Τουμπά, Πάλμερ, Ίνγκασον.

3 (Β) + 2 (Α)

Επίθεση:

Γεια χαρά σε Σβιντέρσκι, Πάντοβιτς και ίσως και Ντέσερς.

Άρα, θες σίγουρα έναν για βασικό κι έναν (ή δύο) για καλή εναλλακτική.

1 (Β) + 1 (Α)

Δεν πέφτει και πολύ έξω τελικά ο Μπενίτεθ, εκτός αν πραγματικά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να έρθει κάποιος και να πάρει το 100% του υπάρχοντος ρόστερ, καθιστώντας το άμεσα ανταγωνιστικό για πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη. Πλέον, μού μοιάζει αδύνατο αυτό. Τώρα θα μου πεις (και θα ‘χεις και δίκιο), γίνεται μία εντελώς νέα ομάδα να μπορέσει να δέσει μέσα σε λίγους μήνες και να διεκδικήσει κάτι;

Φυσικά, όλα τα παραπάνω υπό την αίρεση ότι ο πανάσχετος προτίθεται να βάλει ένα καράβι λεφτά, όπως ακούγεται και γράφεται, χωρίς να επηρεάζεται από μία ενδεχόμενη αποτυχία το κατακαλόκαιρο στο ConfL, γιατί έχει βάλει στόχο του, λέει, να μπει επιτυχημένα η ομάδα στο νέο γήπεδο…

1 Like

Διαφωνώ στα των μπακ. Θεωρώ ότι έχουμε τους βασικούς μας, μακάρι να φέρουμε δύο ισάξιους, αλλά δε νομίζω ότι έχουμε θέμα ενδεκάδας. Συμφωνώ για το κέντρο (μου κάνει εντύπωση που κρατάς τον Τσιριβέγια, είναι ο χειρότερός μας φέτος στο κέντρο - ενώ υποτίθεται θα χτίζαμε γύρω του) και την άμυνα (κρατάω οπωσδήποτε τον Κάτρη για πρώτη αλλαγή στους στόπερ), αλλά κρίνουμε πάικτες σε μία ομάδα που ήταν κακή και δε βελτιώθηκε καθόλου μέσα στη χρονιά.

Η δουλειά του προπονητή είναι πρώτα και κύρια να βελτιώνει τους παίκτες ή να τους βρίσκει έναν (ειδικό έστω) ρόλο. Ποιον παίκτη βελτίωσε ο Μπενίτεθ; Ποιος παίκτης είχε ξεκάθαρο ρόλο; Ο Μπακασέτας που έπαιξε από 6 έως 10; Ο Ταμπόρδα που έπαιξε και στις τρεις θέσεις της επίθεσης; Οι αμυντικοί που επαιξάν άλλοτε σε τριάδα και άλλοτε σε τετράδα, μονίμως με άλλο παρτενέρ; Τα εξτρέμ που έπαιζαν άλλοτε δεξιά και άλλοτε αριστερά και κάποιες φορές και μπακ χαφ; Ο Σιώπης δεν μπορεί να έχει ρόλο σε μία καλά δουλεμένη ομάδα που απαιτεί από αυτόν ΜΟΝΟ αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει; Προωπικά δε θεωρώ ότι από Τερίμ και μετά έχω αρκετά στοιχεία για να κρίνω τους περισσότερους παίκτες, πέραν από αυτούς που εκτίθενται από μόνοι τους (πχ Γεντβάι).

Ο Νίκολιτς πήρε μία ομάδα διαλυμμένη και βρήκε ρόλους για σχεδόν όλους, μαζί με τις απαράιτητες προσθήκες. Ο Γιοβάνοβιτς όταν ήρθε ανέστησε πάικτες που επί Πογιάτος και Μπόλονι ήταν ανέκδοτα. Αυτό πρέπει να κάνει ο νέος προπονητής (ή ο Μπενίτεθ) όχι να ζητήσει 10 παίκτες για να φτιάξει ομάδα. Η ομάδα κάνει τους πάικτες, όχι το αντίστροφο.

Διαφωνώ οριζοντίως,καθέτως και διαγωνίως!
Θα συμφωνούσα για οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά όχι γι’αυτους, όχι γι’αυτους που μεγάλωσαν στην κλεψιά και τους έφτασε η μύτη στο θεό, που έπρεπε να φτιάχνεις ομάδα να κερδάς και τη διατησία και σου κουνάγανε το δάχτυλο .
Δεν τους δίνω ούτε τον πυρετό μου, ειδικά σε σεζόν που τους πάνε σπρώχνοντας για να τους το δώσουν με το ζόρι.

Το φ4 πρέπει να φύγει από το ΟΑΚΑ με οποιαδήποτε πρόφαση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Τον κασμά για το glass floor τον έχω έτοιμο.

1 Like

Δείξε ανωτερότητα ρε… περίμενε να βγούνε μη χαλάσουμε και το glass floor.

Σύνελθε γιατρέ

Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε

2 Likes

Δεν συνέρχονται οι ψεκασμένοι

Εσείς πρέπει να συνέλθετε που είστε αντικειμενικοί με δαύτους (με την πλειοψηφία τους τέλος πάντων).

Εσύ ο από κάτω άσε τους χαρακτηρισμούς, δε σε ενόχλησα.
Εγώ λέω αυτό που πιστεύω, δε στρογγυλευω γωνίες για να είμαι αρεστός και καλόπαιδο.

Κι εγώ αυτό που πιστεύω λέω

Θαυμαζω την ανωτεροτητα σου ρε Γρακχε. Πιο πολυ αγχος εχω να μην το παρει ο γαυρος απο το να το παιρναμε εμεις αμα περνουσαμε.

Δεν μιλαω ουτε για σπρωξιματα ουτε τιποτα, δεν ειμαι αυτης της λογικης, την βαριεμαι αυτην την κουβεντα.

Γιατρέ θες γιατρό

Είναι απλά ένα άθλημα, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Και το γεγονός ότι αγαπάμε την ομάδα μας και θα θέλαμε πάρα πάρα πάρα πολύ να σηκώσουμε ευρωπαϊκό μέσα στην έδρα μας δεν σημαίνει ότι θα πέσουμε να πεθάνουμε αν το σηκώσει εκεί ο αντίπαλος.

Τέλος, τα παιδιά που για τον Χ / Ψ λόγο - τις περισσότερες φορές λόγω περιορισμένης ευφυίας ή αισθητικής (:stuck_out_tongue:) - κατέληξαν γαύροι δεν είναι εχθροί, είναι απλά αντίπαλοι. Κάνουμε καμιά καζούρα μεταξύ μας και μέχρι εκεί.

Δεν το πιστεύω ότι κάθομαι και τα εξηγώ όλα αυτά…

3 Likes

Για να μην αγχώνεστε πάντως, δεν θα το πάρουμε.

2 Likes

:sweat_smile:

Άραξε μωρή μοργκοθάρα, και να το πάρει ο γαύρος τίποτα δε θα πάθεις. Τίποτα δε θα πάθει κανένας μας!

Άσε που δεν είναι καν σίγουρο ότι θα το πάρει ε. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση μεμψιμοιρία. Στον ημιτελικό παίζει με τη Φενερμπαχτσέ. Aka the defending European champions. 50/50 είναι αυτό το ματς.

Ψυχραιμία!

edit
Με πρόλαβε ο ΚρισΠ :stuck_out_tongue:

Καλα και να που δεν το πηραμε εμεις δεν επαθα τιποτα, να’χαμε να λεγαμε.

Οσο για τα αλλα, ουτε μια στο εκατομμυριο δεν το χανει ο γαυρος.

Μην υποτιμάς τη λουζεριά του γαύρου στα Φάιναλ 4

1 Like

εσύ πρέπει να είσαι γαύρος και σπας πλάκα…

Έχουμε που έχουμε μια “φήμη” στην Ευρώπη με τα καμώματα του ΔΓ, να κάνουν τώρα και κόλπα με το γήπεδο στο φ4 να το τερματίσουν τελείως.

Σαχλαμάρες απερίγραπτες όλα αυτά.
Και τέλοσπαντων, αυτός λύσσαξε το καλοκαίρι να πάει το φ4 στο ΟΑΚΑ, θα το πιεί τώρα όλο το πικρό ποτήρι. Στο τραπεζάκι του στο Σούνιο.

1 Like

Έχετε αρχίσει τα αντιγουρια όλοι ε :grin:

1 Like

Το’βγαλε το μεροκάματο. Πάει διακοπές τώρα μέχρι τον Οκτώβρη

1 Like

Πήραμε το βόλει φέτος αδερφια!!! :green_heart:
Ενδιαφέρον (καλοκαιρινό) θα εχει για μας, αν μείνουν Μπενιτεθ και Αχταρμάν και του χρόνου τωρα!