Σφυρίζει κανονικά εντωμεταξύ
μη κάνετε καμία μαλακία και διώξετε Αταμάν… η διαιτησία φταίει
Κυρ Γιάννης σηκώνει επιτέλους την κούπα του πρωταθλήματος.

Εντελώς τυχαίο θα είναι που αυτή η sportivo international έχει το ίδιο ποσοστό με το ποσοστό που είχε η οικογένεια όταν “έφυγε”…
Μεγάλος Αλ Αλαφούζ.
Αφου εφυγε, δεν ειναι λογικο η Σπορτιβο να εχει τις μετοχες της οικογενειας; Τι δεν καταλαβαινω;
Και ξαφνικά το μάθαμε 14 χρόνια μετά. Μάλιστα
Απο που προκυπτει αυτο; Αληθεια, τι εννοεις; Η Σπορτιβο εχει παρει δανειο για να αγορασει τις μετοχες του Παναθηναϊκου απο το 2013. Αυτα δεν ειναι κρυφα πραγματα, αλλα ισως δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
Είμαστε η πιο χαζή ομάδα έβερ.-
ευχαριστούμε κύριε Γιάννη
Είμαστε όντως χαζή ομάδα; Ή μήπως τελικά ένα είδους παράρτημα; Γιατί, στα χρόνια του κυρίου Ιωάννη, αν εξαιρέσεις κάτι κλεισίματα σε ασανσέρ κλπ που χρόνο με το χρόνο πιστεύω όλο και περισσότερο ότι έγιναν για τα μάτια του κόσμου, δεν μπορώ εύκολα να σκεφτώ μια (1) φορά που ενεργήσαμε πραγματικά κατά των συμφερόντων της ομάδας του κυρίου Βαγγέλη. Αν θυμάσαι εσύ, πες μου γιατί μπορεί και να κάνω και λάθος.
Προτιμώ να μην μπω σε τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί εδώ και 15 χρόνια πόσα είναι που ακούγεται αυτό το πράγμα είναι ίσως ό,τι πιο τοξικό μπορώ να σκεφτώ σε σχέση με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και χαλιέμαι γενικώς.
Ας πούμε τέλος πάντων ότι αν υποθέσουμε πως δεν παίζει κάτι άλλο από πίσω, είμαστε φουλ χαζοί.
Μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας επιπέδου επίπεδης Γης.
Εν τώ μεταξύ το ποσοστό της Σπορτιβο μέσα στα χρόνια έχει πάει από το 33% που ξεκίνησε, στο 49.84, στο 34,82, στο 27.05 και τώρα στο 53.94% ανάλογα με το αν τις αυξήσεις κεφαλαίου τις κάνει ο Αλαφούζος ως πρόσωπο ή μεσω της εταιρείας. Όλα τα προηγουμενα ποσοστα ήταν μια χαρά, τώρα ξαφνικά το ποσοστό είναι ύποπτο.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η “οικογένεια” βάζει υποτίθεται ένα σκασμό λεφτά τόσα χρόνια στις αυξήσεις μετοχικου κεφαλαίου για να διασφαλιστεί ότι θα τα χάσει και την επόμενη φορά θα χρειάζονται κι άλλα ακόμα λεφτά.
Δε συζητάω καν ότι για να πάρει έγκριση η Σπορτιβο από την επιτροπή ελέγχου έχει ήδη γίνει έλεγχος ιδιοκτησίας και έχουν κατατεθεί αποδείξει ότι είναι του Αλαφούζου. Αυτά μωρέ “φτιάχνονται” και είμαστε όλοι “χαζοί που τα πιστεύουμε”.
Και το καταφέρνουμε με όλα αυτά; Να δίνουμε άλλοθι στον Αλαφούζο για το πιο σαφές και προφανές χαρακτηριστικό του. Ο άνθρωπός είναι άσχετος από ποδόσφαιρο και ανεπιδεκτος.
Κρινοντας από το σύνολο της χρονιάς, φαίνεται ότι το κατόρθωμα τελικά της ομαδας ήταν να στείλει τον μαφιόζο στο CL.
Άντε και του χρόνου.
Ακούγεται πολύ ο Ομπράντοβιτς λέει.
Προσωπικά πιστεύω ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει αρκετά από τότε που ήταν στην κορυφή, έχει γίνει πιο αθλητικό και λιγότερο “σκεπτόμενο”. Ταυτόχρονα οι αθλητές είναι πλέον όλοι δυνητικά “σταρ”, με τόσες ομάδες να συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και τετοια ενδοια παικτών, ειδικά διαθέσιμων Ευρωπαίων. Αμφιβάλλω πολύ αν θα μπορέσει να ξαναχτίσει τέτοιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους σύγχρονους αθλητές, όπως στο παρελθόν. Ειδικά με τους Αμερικανούς που κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρουν καν ποιος είναι. Τέλος, γενικότερα, δεν πιστεύω στις επιστροφές. Το να προσπαθήσεις να ξαναζήσεις κάτι που έζησες στο παρελθόν, μοιάζει καταδικασμένο.
Οπότε για μένα, στο ερώτημα αν θέλω επιστροφή Ομπράντοβιτς, η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΝΑΙ. Ναι γιατί θέλω τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο ακόμα κι ας μην ξαναπροκριθουμε σε φ4. Όποτε και για όσο θελήσει ο Ομπράντοβιτς να είναι προπονητής μας, από εμένα έχει απόλυτη ελευθερία. Είναι η σύγχρονη ιστορία του Παναθηναικού, είναι αυτός που μας έκανε την μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, είναι μια προσωπικότητα που ταιριάζει με αυτό που θέλω να βλέπω στον πάγκο μας. Είναι το αντίδοτο στην τοξικότητα του Γιαννακόπουλου και του Αταμάν, αλλα ακόμα και των απέναντι. Το θέλω και μόνο για το πρώτο του παιχνίδι στα πράσινα ξανά στο ΟΑΚΑ, που θα ακουστεί το περίφημο σύνθημα πιο δυνατά από ποτέ.
Πολύ αμφιβάλλω να υπάρχει έστω ένας Παναθηναϊκός που να μη θέλει, έστω και για συναισθηματικούς λόγους, να ξαναδεί τον Ζέλικο στην ομάδα.
Εμένα αυτό που με προβληματίζει, ή τέλος πάντων θα μου προκαλέσει μεγάλη απορία αν τελικά γυρίσει, είναι άλλο. Πάει ο Ζέλικο να μπλέξει με Τράκη; Μα γιατί; Άλλοι προπονητές έχουν το ελαφρυντικό ότι ΟΚ δεν είχαν ιδέα πριν έρθουν. Αλλά ο Ζέλικο τον έχει γεννήσει! Από το '99 ήταν στον Παναθηναϊκό, όταν ο Τράκης ήταν πιτσιρικάς ακόμα. Τον ήξερε από τότε τι καθαρματάκι ήταν και τον είδε να μεγαλώνει και να γίνεται το κάθαρμα που ξέρουμε σήμερα. Και ενώ τα ξέρει όλα αυτά θα τα αγνοήσει και θα πέσει μακροβούτι στον λάκκο με τα σκατά;
Τόσο πολύ μας αγαπάει πια;
![]()
Εγώ πιστεύω ότι ο Γιαννακόπουλος είναι ο καλύτερος εργοδότης για ένα προπονητή που έχει βλέψεις. Μισθοί στην ώρα τούς, προσπαθεί να περάσει ένα οικογενειακό περιβάλλον, ακόμα και δικαιολογίες παρέχει σε περίπτωση αποτυχίας. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;
Το μείον του προέδρου είναι ότι δεν κρατάει το στόμα του κλειστό όταν πρέπει , και δεν κρατάει την ψυχραιμία τού. Γνωστά αυτά.
Τώρα έχουν πέσει όλοι και ξεσκίζουν τον Τούρκο, λες και είναι κάποιος τυχαίος. Εγώ πιστεύω πως μεγάλο λάθος φέτος του Αταμάν είναι ότι έδιωξε το Γιουρσεβιν. Πιστεύω πως θα ήμασταν εντελώς διαφορετική ομάδα στα παιχνίδια με τη Βαλένθια, αν τον είχαμε γιατί δεν είχε κορμία να τον αντιμετωπίσει. Δεν είναι τυχαίο που δεν είδαμε ούτε ένα πικνρολ ή ένα κάρφωμα με ασίστ ψηλά από τότε που έφυγε. Άφησε τον, πληρωμένος ήταν, προβλήματα δεν δημιουργούσε και μπορεί να τον χρειαστείς.
Αν θέλω να μείνει ο Αταμάν δεν ξέρω, το σίγουρο είναι πως δεν θέλω να τον βρω αντίπαλο στο F4.
Το βλέπω πολύ χλωμό.
Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται.
Τώρα αν έχουν πέσει γέφυρες και έχουν λυθεί τα γνωστά θέματα…μακάρι να ξαναδούμε τον Μεγάλο στον πάγκο.
Και θα δούμε μετά αν οι διάφοροι Χέιζ θα κάνουν ταξιδακια αναψυχής.
Ο Ζελικο θελουν αλλοι και θα γυρίσει, και ο Γιαννακοπουλος θα φύγει.
Δεν ξερω αν θα γινει φέτος η απο του χρόνου.
Εγω δεν θελω Ζοτς. Το χειροτερο που θα μπορουσε να μας συμβει θα ειναι να τον αποδομησουμε και αυτον οπως οποιονδηποτε που εμπλεξε με τον εγωπαθη ναρκισσο που εχουμε στο τιμονι της ομαδας. Μακρια και να μεινει εκει, να τον θυμομαστε με απεριοριστη αγαπη. Τα ιδια ισχυουν και με Σαρας.
Αν και προσωπικα με ολες τις βρωμιες που εχει αφησει να εννοηθουν ο ΔΠΓ κατα καιρους δεν βλεπω πως θα αποφασιζε να γυρισει ο Μεγαλος…