Παναθηναϊκός

ΟΚ, κάθε ανωμαλία επιτρεπτή.

Φοβερός όντως ο σχολιασμός του Νιόπλια!

“Δεν παίζει σωστά ο ΠΑΟ, πρέπει να δώσει αριστερά εδώ, πρέπει να κόψει δεξιά εκεί” επί 90 λεπτά.

Γενικά τα σχόλια του Νιόπλια δεν ενόχλησαν.
Αυτό που ενόχλησε ήταν εμφάνιση μετά το 1-1.
Τέλος πάντων.

Ο Νιόπλιας έβγαλε όλο του το κόμπλεξ.
Δε θα αναλύσω αυτά που είπε,ένα απλό παράδειγμα ότι μέχρι και το 1-1 έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ανοίγεται και φοβάται,και μετά έλεγε ότι τέτοια ματς ελληνικές ομάδες μπορούν μόνο να τα κλέψουν και όχι να τα χτυπήσουν στα ίσα…

Είναι εκεί και τον πληρώνουν ως σχολιαστή,όχι ως προπονητή.Όλοι καταλάβαμε τι θα έκανε ο Νιόπλιας στη θέση του Τεν Κάτε,μόνο που δε μας ένοιαζε…Πες τη γνώμη σου για ένα δυο πράγματα…90 λεπτά μπλα μπλα τι δεν πάει καλά,τι έπρεπε να γίνει,τι γίνεται και πόσο γαμάτος είναι ο Πελεγκρίνι.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

Red Rum,συνεχίζω και γουστάρω Τεν Κάτε,με τα χίλια.
Το προήγουμενο ποστ μου που δεν κατάλαβες έλεγε ότι αφού υπάρχει μιζέρια όπως ισχυρίστηκες,και δεν πήγαν στο ματς με την ΑΕΛ,χθες γιατί πήγαν?Δεν θα έβλεπαν αυτήν την ίδια μίζερη ομάδα που δεν ήθελαν να δουν το Σάββατο?

2η θέση και επιτέλους ίδιος κόουτς 2η συνεχόμενη χρονιά,επιτέλους!

Βλέπεις να αλλάζει κάτι όμως;
Τι σε κάνει αισιόδοξο;

Σαν τι να αλλάξει ρε παιδιά?
¶ντε,να διώξει Τεν Κάτε,να πάρει άλλον,ποιον,και πάμε απ’την αρχή για…8η φορά τα τελευταία 4 χρόνια

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!

[quote=“Red Rum,post:3037,topic:3434”]
Και καλά ο ΠΑΟ μέχρι εδώ μπορούσε, προδπαθεί να μας πείσει όλο το αθλητικό σύστημα σήμερα. Έριξαν τη γραμμή και πάμε να την φάμε.
Kαι τώρα όλοι πιπιλάν την καραμέλα ότι αποκλειστήκαμε από καλύτερη ομάδα.Όχι ρε καραγκιόζηδες, ο ΠΑΟ δεν ήταν μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟ είναι άρρωστος. Θέλουν να έχει μετριάντζες παίχτες και προπονητή, διοίκηση ανύπαρκτη κι ο κόσμος του να κάνει τουμπεκί. Ένας τα κανε ταναπου και πλάκωσε Μάντζιο Γκαλίνοβιτς Παπαδόπουλο Νινη κι όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τον έστειλαν πίσω στην Αργεντινή. Που σαι ρε Έκι, μετά την ισοφάριση θα τους είχες πάρει μόνος σου. Πραγματικά λυπάμαι ππου δεν τους είχες πλακώσει όλους, ειδικά το Βύντρα. Και μου λείπεις ρε παιχταρά.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο επίσης!!!Χρειαζόταν κάποιος που να δαγκώνει και να γυαλίζει το μάτι του…

Ωραίος αυτός ο “Κοκκινος προφητης”, κονόμησε και συμπλήρωσε το μηνιάτικο του κάτι απαραίτητο στη δύσκολή εποχή που ζούμε.
3,5 απόδοση? Απίστευτο… Και άλλα 3 άμα θέλει και αυτός και ο μπετόβλακας ο “Δημοσιογράφος” κάτι μπορεί να γίνει…

[QUOTE=ChrisP;584318]Αυτός πρώτα πρέπει να φάει ξύλο από τους Ολυμπιακούς…

Ο ΠΑΟ τελικά δεν μπορεί να διαχειριστεί τα καλά αποτελέσματα που παίρνει εκτός έδρας. Το έκανε φέτος, το έκανε πέρσι, το έκανε με την Οσέρ το 2004, με την Πόρτο μια χρονιά πριν για μην φτάσουμε στο 1996 και στον ¶γιαξ.QUOTE]

Δυστυχώς ναι, έχει γίνει πολλές φορές και δεν έχει γίνει μάθημα…

Όσο για για τον Τεν Τεν και την παραμονή του δεν διαφωνώ, ας τον υποστούμε αλλη μια χρονιά αν ειναι να αλλάξει κάποτε η νοοτροπία έχασες? - έφυγες. Τόσους προπονητές αλλάξαμε, όλοι άχρηστοι ήταν? Μάλλον κάτι άλλο φταίει.
Ας μείνει όσο θέλει. Αν αλλάξουμε μυαλά μπορεί κάποτε να τύχει και να παραμείνει και κανένας προπονητής που πράγματι θα αξίζει τον κόπο…

Και γω γουσταρω να μεινει ο ΤενΚατε κυριως γι’αυτο που ειπωθηκε: θεμα νοοτροπίας. Θα πρεπει να μαθουν επιτελους καποια μλκσμενα εκει μεσα πως στον Παναθηναϊκο απλως ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. Προτιμω να μεινει ο Ολλανδος και να αλλαξουμε καποιους “ανεπαρκεις” με καλυτερους (αλλωστε λεφτα υπαρχουν…) παρα να ερθει αλλος προπονητης (που ποσο καλυτερος θα ειναι απο ΤενΚατε, Μουνιοθ, Μαρκαριαν κλπ?) και αντε ξανα απο την αρχη… Μεχρι να μαθει τα καμαρια μας και τις ιδιαιτεροτητες τους θα εχει ξαναρθει Δεκεμβριος και παλι θα ψαχνομαστε…

Ας κρατησουμε στην τελικη και εναν προπονητη για δευτερη χρονια. Τοσες ομαδες εξω που δουλευουν με προγραμματισμο και βλεπουν αποτελεσματα ηλιθιοι ειναι? Και ο Φεργκιουσον να ειχε ερθει στον Παναθηναϊκο θα τον ειχαμε διωξει καμια 10αρια φορες… Πραγματικα δεν θελω να φυγει ο Ολλανδος. Αν καθε χρονια διωχνουμε τον προπονητη με τον οποιο δεν μιλανε 2-3 παιχτες επειδη τους εφαγε το μπιφτεκι τους η νοοτροπια δεν θα αλλαξει ποτε. ΟΚ, εχει αδικησει Ματος και Ιβ, το καταλαβαινω. Ελπιζω ολοι αυτοι που ειναι διπλα του να τον βοηθησουν σε αυτο και να μην διωξουν τους συγκεκριμενους…

Οσο για τον “Κοκκινο Προφητη”, τι να τα κανει αυτος τα λεφτα απο το “Στοιχημα”? Υπαλληλος του πρακτορα ειναι, υπαρχει περιπτωση να μην τον πληρωνει καλα?

Θοργκαλ σε πάω με τα χίλια αλλά μη μου βάζεις τον Ολλανδό με τον Μαρκαριάν στην ίδια σειρά. Ο Πιγκουίνος είναι δυο κλάσεις απ’ όλα τα προπονητάκια που έχουμε αλλάξει μετά τον Όσιμ (μείον Ρότσα, Κυράστα, Μουνιόθ). Αυτόν αλήθεια γιατί δεν τον κράτησαν “2η συνεχόμενη χρονιά”??

Κατά τ’ άλλα ας κρατήσουν το υπερ-μπακ Νίλσον. :lol:

Επειδη ειμαι στην απ’εξω να πω και εγω την γνωμη μου μην εχωντας δει και απειρα ματς του ΠΑΟ.
Δεν θυμαμαι τα τελευταια χρονια τον Βαζελο να εχει την καλυτερη επιθεση.
Οτι υπαρχει μια αλλαγη στον τροπο αντιμετωπισης των παιχνιδιων ειναι πασιφανες.
Επισης κανει μπαμ οτι δεν ειναι ολοι οι παιχτες σας ικανοι να παιξουν αυτο που ζηταει ο προπονητης σας.
Μανια και αυτοι οι Ολλανδοι με το 4-3-3 και τα παρεμφερη του συστηματα !

Nαι οντως.
Πρωτη φορα μετα απο αρκετα χρονια ο Παναθηναικος ριχνει 3αρες και 4αρες τοσο συχνα.
Τον θυμαμαι μια ζωη να παλευει για το 1-0…

αν το δει κάποιος ψυχρά φέτος σε σχέση με τις 2 προηγούμενες σαιζόν υπήρξε βελτίωση. Η ομάδα έδειξε κάτι. Από τη φετινή χρονιά θα έχει να λέει και για 2 αποτελέσμτα και άλλο ένα πέρασμα ομίλου στο CL.

Δεν ξέρω με ποια λογική θα προσεγγίσουν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω ότι ο Ιβ φταίει για φέτος και παρουσιάζεται ως ο μόνος σίγουρος για αποχώρηση.

Το πρώτο σημαντικό που πρέπει να αλλάξουν στον Παναθηναικό είναι στην άμυνα και ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πρέπει να έρθει ένα δεξί μπακ που να μπορεί να κατεβαίνει και αν δε σοβαρευτεί ο Σπυρόπουλος και ένα αριστερό μπακ. Επίσης, ένας κεντρικός αμυντικός που να μη χρειάζεται το αμυντικό χαφ να φτάσει στα 3 μέτρα για να πάρει τη μπάλα.

Αν θεωρήσουμε ότι ο Λεονάρντο είναι κλεισμένος μετά πρέπει να πάρει και έναν καλό επιθετικό που να έχει το γκολ. Για παιχνίδια αντεπιθέσεων καλός είναι ο Μάντζιος, για διαρκή κίνηση και πρωτοβουλία δύσκολο.

Τα μεγάλα ονόματα δε με ενθουσιάζουν γιατί όπως έλεγε και ένας φίλος Αεκτζής με αφορμή το παιχνίδι του Ζιλμπερτο προχτες υπάρχει κάποιου είδους κατάρα με τους ακριβοπληρωμένους σταρ. Δεν αποδίδουν ποτέ τα αναμενόμενα. Κάποιοι βοηθούν, κάποιοι ούτε καν.

Να σου πω γιατί φταίει ο Ιβ? Γιατί αμφισβήτησε τις επιλογές του Ολλανδού με δηλώσεις στα ΜΜΕ της πατρίδας του. Είναι ολοφάνερο. Φέτος όποιοι μίλησαν την έφαγαν (δες Γκούμα). Και τον έβαλε στο ντέρμπυ, έχοντας να παίξει πολύ καιρό, για να τον εκθέσει, να πει ορίστε, δε μου κάνει. Όποιος μιλάει στον ΠΑΟ παίρνει πόδι (Έκι).

Ο Σπυρόπουλος είναι ο ορισμός της ζαμανφού νοοτροπίας. Ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλο μπακ πίσω του και άραξε, προσπάθεια μηδέν φέτος.

Καλά τα λες για το Μάντζιο.

Κατα τ’ άλλα δεν έχουμε δει μόνο το Σίλβα ως μεγάλο όνομα. Έχουμε δει και Πάολο Σόουζα, και Άσα και Βίκτορ. Αυτοί ήταν καλές περιπτώσεις, αλλά αποκτήθηκαν χωρίς να υπολογιστούν οι ιδιαίτερες συνθήκες (τραυματισμοί, ηλικία) και δε βοήθησαν όσο μπορούσαν. Ο Π.Σόουζα ειδικά βοήθησε να βελτιωθεί μια ολόκληρη γενιά παιχτών δίπλα του (Μπασινά, Καραγκούνη, κλπ.)

και τι να πει ο Ιβ όταν είναι ο αρχηγός της εθνικής του και τον ρωτάνε γιατί δεν έχει συμμετοχές; “Ε, μωρέ, ψιλοβαριέμαι, 2 πιτσιρίκια, δε με αφήνουν να κοιμηθώ και καλά…”.

το να υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του δείχνει και λίγο ποδοσφαιρικό εγωισμό. Δεν πιστεύω πως θα ρίσκαρε να τον βάλει σε ένα ντέρμπι για να τον εκθέσει. Αυτά τα θεωρώ τραβηγμένα σενάρια.

εγώ δεν θέλω να αλλάξει ο προπονητής, όχι γιατί έχω μαγευτεί από τον Τεν Κάτε αλλά γιατί δεν αντέχω να έρθει ένας νέος που θα τα ξηλωσει πάλι όλα και μετά θα φταίει το ότι η ομάδα δεν έχει συνέχεια…πάλι. Καλώς ή κακώς αν έρθει προπονητής με προσωπικότητα που π.χ. δεν θα θέλει παίκτη τύπου Καραγκούνη ή Μάντζιου και θα υπάρχουν πάλι τα ίδια προβλήματα.

Τον Εκι τον στήριξε μέχρι ένα επίπεδο η διοίκηση. Έφυγε όταν έχασε τους συμπάικτες του τελείως. Δεν του χρέωνε κανείς εμπάθεια, αλλά το ότι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Δεν έγινε μια και δύο. Και εγώ λατρεύω τον Εκι αλλά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω που τον έδιωξαν.

To πρωτο ειναι αμοιβαιο!!:drunk:
Το οτι εβαλα Μαρκαριαν, Μουνιοθ και ΤενΚατε στην ιδια παρενθεση δεν σημαινει οτι τους θεωρω το ιδιο. Ο Σερτζιο ειναι μακραν ο πιο αδικημενος προπονητης που περασε ποτε απο το Τριφυλλι. Θυμαμαι ειχε παρει την ομαδα μετα τις 3 ηττες του Σαντος στις 3 πρωτες αγωνιστικες που ημασταν τελευταιοι και μεσα σε μια βδομαδα πετυχε επικη προκριση επι της Φενερμπαχτσε! Οπως ημασταν τοτε φοβομουν πως θα φαμε 5 και τελικα τους εκλεισε τα στοματα στην Κων/πολη και τους εριξε 4 στην (αδεια ελεω Τζιγγερ) Λεωφορο!!!

Ηταν ο μονος προπονητης που πηρε 2φορες την ομαδα διαλυμμενη στα μεσα της σεζον και καταφερε να την κανει να σταθει τουλαχιστον με αξιοπρεπεια. Ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν του δοθηκε η ευκαιρια να χτισει την ομαδα απο την αρχη μιας χρονιας τη στιγμη που τα δειγματα γραφης του ηταν ακρως θετικα και ειχε και την στηριξη του κοσμου (χμ, ισως γι’αυτο:-k). Παιζει ουτε αυτοι στην ΠΑΕ να μην εχουν καταλαβει τον λογο αλλα ετσι κ αλλιως αυτοι πολλα δεν μπορουν (θελουν) να καταλαβουν…

Μ’αυτο που εγραψα ηθελα κυριως να πω πως ακομα και αν φυγει ο Ολλανδος δεν νομιζω να ερθει καποιος καλυτερος απο τοσους που περασαν και εδειξαν καποια θετικα στοιχεια αλλα ποτε δεν τους δοθηκε η ευκαιρια να συνεχισουν για δευτερη χρονια. Εγω αυτο το βλεπω ως ενδειξη μιζεριας και μικρης ομαδας και ο Παναθηναϊκος δεν ειναι τετοια οσο και αν εχουν προσπαθησει μερικοι να τον καταντησουν ετσι… Σιγουρα εχει καποια κολληματα ο ΤενΚατε, μπορει να ειναι και ελαφρως ψυχοπαθης, αλλα για μενα τα θετικα που εχει ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα. “Βλεπει μπαλα” και τις περισσοτερες φορες καταλαβαινει τι συμβαινει μεσα στο γηπεδο αλλα ισως να μην ειχε και τον καταλληλο τροπο (παικτες) να το αλλαξει. Ομως ο κυριος λογος που γουσταρω να μεινει ειναι οτι βλεπω πως προσπαθει να περασει μια διαφορετικη νοοτροπια, πολυ πιο “ποδοσφαιρικη” απο αυτη που ειχαμε συνηθισει…

OK, η 3η παράγραφός σου με καλύπτει. Συμφωνώ να μείνει γι’ αυτά που λες, τα έχω εντοπίσει κι εγώ, αλλά τι θα γίνει αν γίνουν τα ίδια και του χρόνου? Θα χουμε μικρύνει ακόμα πιο πολύ. Και κυρίως: κανείς δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι θα έχει τον 1ο λόγο στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Σχετικά με τη σύγκριση φετινής και περσινής χρονιάς,δεν υπολογίζονται και αξιολογούναι όλα με βάση το αποτέλεσμα.
Αν είναι έτσι να φέρουμε Σουμ,βασικό αμυντικό χαφ Ζουτάουτας και από δεξιά Επαλέ.
Η ομάδα φέτος έπιασε υψηλές αποδόσεις που δεν τις πιάνεις αν όλα πάνε στραβά,αν δε γίνεται σωστή δουλειά κλπ κλπ.Υπήρξαν φυσικά και οι κακές εμφανίσεις,για τις οποίες ευθύνη έχουν παίκτες,προπονητές,διοίκηση…όλοι.
Ακόμα κι ο κόσμος που δεν πήγε στο ματς με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ το οποίο ήταν μετά το τεράστιο διπλό στο Μιλάνο.

Να σημειώσω εδώ ότι το 2001/02 με Κυράστα είχατε βγει πρώτοι στον όμιλο του C.L. με 12 βαθμούς.
Όχι ακριβώς ο ορισμός της διαλυμμένης ομάδας.

Σωστό!
Αν θυμάμαι καλά ο Κυράστας είχε πληρώσει μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στη λεωφόρο…

Ε ναί!
Κατά τ’ άλλα ο ΠΑΟ ενδιαφέρεται για τις ευρώπες και όχι για το σάπιο ελληνικό πρωτάθλημα…

Δεν τον διώξανε όμως τότε,παραίτηση ήταν.Επισήμως τουλάχιστον.