Παναθηναϊκός

To να κλωτσας την μπαλα οταν την κραταει ο τερμας ειναι οντως φαουλ απ’οσο ξερω αλλα οταν ξαναειδα τη φαση, δε φανηκε να την κλωτσαει αλλα ΚΑΠΩΣ να φευγει απο τα χερια του Μπλαζεκ. Δεν ειδα τα ποδια του να κουνιουνται αν και δεν ξερω πως στο διαολο αλλιως θα μπορουσε να του φυγει εκει η μπαλα.

Παντως οτι εγινε εγινε. Συγχαρητηρια στο Βαζελο για το ωραιο παιχνιδι, αν και μας στερησε μερικα εκατομμυριακια :stuck_out_tongue:

Εεεεεε… ναι, έχεις δίκιο, με κάποιο μαγικό τρόπο του φυγε η μπάλα, δεν μπορώ να φανταστώ, δεν πάει το μυαλό μου! :lol::stuck_out_tongue:

Για στάσου, εσύ τώρα είσαι Ολυμπιακός κι εγώ Παναθηναϊκός; :-s#-o:p

Τι μου λέτε τώρα…
Δεν μπήκε το τελευταίο σουτ του Σαλπιγγίδη και τράβαγα τα μαλλιά μου!!! Το γκολ της χρονιάς θα ήταν!

Ναι, θέλουμε κεντρικό αμυντικό και αριστερό μπακ. Τουλάχιστον.

για τον Σαριεγκι κανεις τιποτα? Θαρρω πως εκανε μεγαλο παιχνιδι.

Ενηγουεηζ, 5 χρονια ειχα να παω γηπεδο, ωραια ηταν :slight_smile:

Παμε γκα κλερωσεις τωρα

1. Kατσουρανης : Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ του ΠΑΟ για φετος

2. Σαλπιγγιδης : Ψυχαρα οπως παντα

3. Λετο : Μπαλαδορος…στο 1ο φοβερος

4. Σισε : Γυαλιζει το ματι του

Ποοο πραγματικά μόνο κι έμπαινε αυτό του σουτ…είχα πέσει στο πάτωμα και παρακαλούσα να μπει…

Στο τσακ ομως ε.Παντως δεν θυμαμαι να εχει μπει ποτε γκοαλ μετα απο εξορμηση τερματοφυλακα για κορνερ.Θα ειχε κανει το γυρο του κοσμου στανταρ.

Mέχρι τους ομίλους έχει έναν προκριματικό γύρο ακόμα…
Και ο βάζελος μπορεί να κληρωθεί και με σχετικά δυνατό αντίπαλο…

Πολλά γίνονται πάντως, και εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν μπήκαμε ακόμα στους ομίλους.

Ελα ντε… Ποτε γιναμε ετσι Ευρωπαιοι? :stuck_out_tongue:

Λοιπον ο Τεν Τεν Κατε ανέβηκε κατκόρυφα στην εκτίμηση μου. Όχι γιατι είναι ένας νικητής ή επειδή η ομάδα επαιξε χτες κανένα διαστημικό ποδόσφαιρο αλλα επειδή έγραψε στα παπ…ρια του τη συνέντευξη τύπου και τους “έγκριτους” που είχαν μαζευτεί σαν τα τσακάλια να ξεσκίσουν το κουφάρι του ενώ ξέρει πολύ καλά πόσο απαραίτητος είναι ο ρόλος όλου αυτού του συρφετου σε οτι αφορά την παραμονή του ή όχι.

Μπράβο λοιπόν και στον Τεν Τεν, ετσι προσωρινά αν και είναι σίγουρα ότι κάποια μαλ…κία θα την κάνει μέσα στη σαιζόν οπότε θα τα ακούσει ξανα όταν έρθει η ώρα του. Προς το παρών συγχαρητήρια για την πρόκριση μεν, αλλα πολλά περισσότερα για τη στάση του απέναντι στη λέρα…

Λοιπον αυτη η μαλακια μονο σε ελληνικες ομαδες γινεται τελικα, και καποτε πρεπει να φαμε σφαλιαρα και να σοβαρευτουμε. Προσωπικα τον 10κατε τον εκτιμω πολυ σαν προπονητη. Και οι ομαδες μας εχουν μακρυ ιστορικο στο να διωχνουνε προπονητες τετοιου επιπεδου για μερικα στραβοπατηματα.
Εγω πιστευω πως ακομα και τον Ferguson να φερναμε στην ελλαδα -οποιαδηποτε απο τις μεγαλες ομαδες- αν δεν ηταν τοσο γνωστος απο την πορεια του με τιν Manchester, μετα απο 2-3 μαλακιες θα τον σουταραμε κι αυτον παρα τα κιλα ποδοσφαιρο που ξερει.

Παιρνουμε εναν προπονητη, και στο πρωτο τριμηνο της σαιζον, το αν θα μεινει η θα παρει το πουλι, ειναι ηδη προκαθορισμενο… Κατσε ρε μαγκα… δεν ειναι ετσι.

Και ο about music εχει δικιο. Κι εμενα μ’αρεσε η σταση του εχτες και δεν ειμαι καν Παναθηναικος.

Εγώ τον Τεν Κάτε τον πάω και σαν προπονητή. Η μόνη μου διαφωνία είναι στη μη χρησιμοποίηση του Μάτος και η μη επιμονή του για την απόκτηση εφεδρικών μπακ. Κατά τα άλλα μερικά σχόλια για το ματς που είδα εγώ (όχι απαραίτητα το ματς που είδατε και εσείς ε;).

1. Δεν ξέρω ποιον Ζιλμπέρτο είδατε εσείς εμένα πάντως μου άρεσε ακόμα μία φορά. Το γεγονός ότι πάντα υπάρχει ελεύθερη πάσα στο κέντρο προς αυτόν δεν είναι τυχαίο. Συμφωνώ ότι στο 1ο υπήρχε θέμα στις αντεπιθέσεις αλλά αυτό είχε να κάνει περισσότερο με το πόσο ψηλά έπαιζε η ομάδα και τις προωθήσεις του Καραγκούνη παρά με λάθη του Ζιλμπέρτο.

2. Πετυχημένο (παρά τα όσα λένε οι “ειδικοί”) το κόλπο με τον Σισέ δεξιά. Χάσαμε σε ανάπτυξη από την πλευρά αυτή μεν, αλλά έβγαιναν μονίμως σέντρες από αριστερά (από Καραγκούνη, Σπυρόπουλο, Λέτο ακόμα και Ζιλμπέρτο) προς τα δεξιά με τον Σισέ (ακόμα και τον Μουν) πίσω από την άμυνα των Τσέχων. Αν είχε σκοράρει μία από τις 3 ευκαιρίες του τώρα θα μιλάγαμε για δικαίωση Τεν Κάτε. Και δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο, θεωρώ ότι ήταν προσχεδιασμένο.

3. Πετυχημένη και η αλλαγή του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά στο 2ο. Όταν πλέον δεν υπήρχε θέμα αιφνιδιασμού και είχαμε και το σκορ υπέρ μας, άλλαξε σε πιο στρωτό σχήμα με τον Σαλπιγγίδη να ανοίγει το παιχνίδι από δεξιά, να παίζει πιο πολύ στη γραμμή και να βοηθάει και στο μαρκάρισμα. Οι ίδιοι βέβαια που τώρα επικροτούν την κίνηση αυτή είναι που πέρυσι έλεγαν ότι δεν είναι η θέση του αυτή και κακώς τον βάζει και μπλα μπλα μπλα…

4. Η ομάδα με και χωρίς τον Σιμάο είναι τελείως διαφορετική. Όταν παίζει είναι σαν να παίζουμε με έναν λιγότερο στο κέντρο όταν κάνουμε επίθεση και με έναν περισσότερο όταν αμυνόμαστε. Κοινώς δεν είναι για βασικός, πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

5. Συμφωνώ με Κάρβου ότι δεν υπάρχει παίκτης που να καθαρίζει τις ψηλές μπαλιές. Να δούμε και τον Σουηδό όμως.

6. Ζω για τη στιγμή που ο Τεν Κάτε θα κάνει ξέσπασμα α λα Μαλεζάνι και θα τους πάρει όλους ο διάολος. Και καλά θα τους κάνει.

Bουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Ναι, ΕΧΕΙ ΟΡΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Ξέρεις γιατί υπάρχει ο όρος? Για να παίζει στη σελεσάο. Έτσι απλά.

Απλά το μπολντ. Σε όλα τα άλλα που λες έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν είδαμε κανένα Ζιλμπέρτο. Εγώ έβλεπα μια σκιά με το νούμερο 15.

Έχεις απόλυτο δίκιο γι’ αυτό που λες για το Σιμάο στο σημείο 4, αλλά καταλαβαίνεις ότι αν άλλαζα τη λέξη Σιμάο με Ζιλμπέρτο, πάλι η πρόταση θα ήταν απόλυτα αληθής.

Τέσπα, θεωρώ ότι ο παιχταράς Λέτο στο 1ο με τις εμπνεύσεις του, ο Κατσουράνης σε όλο το ματς, ο Σαλπιγγίδης με την ψυχάρα του, και ο Σισέ που αν και δεν του έκατσε το γκολ έκανε πολύ δουλειά, έσωσαν τον κώλο του Τενκάτε.

Για το ματς δεν έχω άλλα πολλά να πω, σε ματς που βλέπω τον Γκάμπριελ αριστερό εξτρέμ και το Σαλπιγγίδη δεξί μπακ-χαφ, δεν αντέχει σε κριτική.

Ο Ολλανδός δε θα έχει καλή κατάληξη εκτιμώ. Κάποιος θα τον πλακώσει, είτε παίχτης, είτε κόσμος. Το έπαιξε και θιγμένος τάχα μου και δήθεν, μημουάπτου, λες και δε μπορεί να τον κριτικάρει κανείς. Ξεφτίλα και δούλεμα…

Αντί να βάλουμε 5, βάλαμε 3 κι ευχόμασταν να μη φάμε κιόλας.

Νομίζω ότι ο Ζιλμπέρτο βοηθάει περισσότερο στην ανάπτυξη παρά στην άμυνα. Και αυτό, ξαναλέω, όχι τόσο με κάποια ενέργεια που κάνει όσο με το γεγονός ότι στηρίζει πολύ τους συμπαίκτες του. Ξεμαρκάρεται ώστε να υπάρχει ελεύθερη πάσα και είναι πάντα δίπλα όταν χαθεί η μπάλα στο κέντρο (κάτι που δεν κάνει κανείς για αυτόν με αποτέλεσμα όταν τη χάνει να εκτίθεται). Πάντως ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να δω δίδυμο Κατσουρ-Μάτος στα χαφ. Αν έδεναν οι δυο τους θα βλέπαμε μαγείες…

Απορία: Αν ο Ζιλμπέρτο έχει όρο με τον ΠΑΟ να είναι ενδεκαδάτος για να παίζει στη Σελεσάο, στη Σελεσάο τι όρο έχει για να είναι βασικός;

γενικά πάντως είναι εύκολο τέτοια εποχή να γυρίζουν τέτοια σκορ.
τα πετυχαίνεις και χωρίς προπονητή που λέει και ο Κόκκαλης.
στο πρώτο τέταρτο είχες 9 κόρνερ και γήπεδο κατηφόρα.
και αντί να βάλεις εκεί έβαλες με ένα στημένο στο 45’.
αυτή δεν είναι η μπάλα;

κέντρο άμυνας υπάρχει πρόβλημα. και υπήρξε χτες που ο Σαριέγκι ήταν καλός. αυτό το παιδί ξέρει ότι έχει κάποιες δυνατότητες. ανεξάρτητα αν του βγαίνει ή όχι πάντα προσπαθεί να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει.

εκτός από το πρόβλημα στις ψηλές σέντρες σημαντικό ήταν το πρόβλημα και στο κατέβασμα της μπάλας όταν αυτή ξεκίναγε από τους κεντρικούς αμυντικούς.

παράλληλα, ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα ήταν ο Μουν. Δυστυχώς δεν ξερει να παίρνει θέση στην άμυνα. Με μια κίνηση του σώματος του Μπεργκερ ο Μουν του έδινε 3 μέτρα απόσταση να σεντράρει, να τριπλάρει. Δεν ξέρει να συκγλίνει στα στόπερ όταν παίζεται από αριστερά το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο πως εκεί πρέσαραν συνεχώς.

Τιμή και δόξα για το χθεσινό παιχνίδι στη ψυχή του Σάλπι. Εκτός από την ψυχή έπαιξε και μυαλωμένα όμως. Όταν ο αμυντικός τον έπαιζε κοντά κέρδιζε συνεχώς φάουλ. Όταν του άφησε χώρο επειδή ήταν πιο γρήγορος περναγε τη μπάλα μπροστά και προσπαθουσε να του φύγει στο σπριντ. Είδε και ότι ο Μουν είχε προβλήματα και γύρναγε και έδινε βοήθειες.

Επίσης, τεράστιος Κατσουράνης. Παντού. Επίθεση, άμυνα, παντού. Μην πούμε για τη σημασία του γκολ. Αυτό είναι το σύγχρονο χαφ. Το έλεγα πως ο Κατσουράνης ανεξάρτητα αν είναι ο καλύτερος, σίγουρα θα είναι ο πιο χρήσιμος από τις μεταγραφές.

Πολύ δυνατός ο Σισέ. Ευτυχώς δεν μας κόστισαν τα χαμενα του. Πολύ κίνηση, πολύ δύναμη. Μου αρέσει που σκυλιάζει. Ας ελπίσουμε πως τα κρατάει για επόμενο. Ήδη όμως σε 2 ματς έχει βραθεί σε τόσες τελικές όσες δεν έκαναν σε ολόκληρα πρωταθλήματα προηγούμενοι σέτερ φορ.

Ο Λέτο μέχρι να κουραστεί ήταν ωραιότατος. 3 συστημένα γκολ έβγαλε στον Σισε. Μπορεί να δέσει καλύτερα με τον Σπυρόπουλο.

Σταματήστε με τις φανταστικές ιστορίες επιτέλους ότι ο Βύντρα πηδάει την κόρη κάποιου από τη διοίκηση και τον στηρίζει, ότι ο Ζιλμπερτο έχει όρο να παίζει για την εθνική Βραζιλίας, ότι ο Γκάμπριελ ακούει την ίδια μουσική με τον Τεν Κάτε και λοιπά.

Όλοι (σχεδόν) διαφωνούμε σε 2 πράγματα με τον Τεν Κάτε. Μάτος και Ιβανσιτς. Από εκεί και πέρα είμαι της άποψης ότι πρέπει να στηρίξουμε. Και το κακό με την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει παραγίνει.

Δηλαδή mandrake είδες εσύ τον ζιλμπέρτο να βοηθάει έστω και στο ελάχιστο στον οργανωτικό/επιθετικό τομέα; Καλά ανασταλτικά δεν το συζητάμε, τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να καθαρίσει δεν υπήρχε καν στο πλανο. Ποιο παιχνίδι έβλεπα εγώ άραγε;

Η σκία που λέει ο ρεντ ραμ και πάλι θετικός χαρακτηρισμός ήταν για την εμφάνισή του.

Χίλιες φορές Σιμάο και ας είναι κυρίως για την άμυνα.

Δηλαδή αν ήταν καλή η εμφάνιση του ζιλμπέρτο αυτή (όπως και η πλειοψηφία των υπολοίπων του στον παναθηναϊκό), τι να πει ο Έμερσον εποχής ξάνθης που έκανε σεμινάρια αμυντικού χαφ, γρήγορης σωστής πάσας αλλά και άμυνας. Ακόμα και οι εμφανίσεις Καρντόζο στον αστέρα, βιτόλο στον άρη κτλ αφήνουν χιλιόμετρα πίσω ό,τι έχει κάνει ο ζιλμπέρτο. Μη λέμε ό,τι θέλουμε λόγω ονόματος, ή επειδή ειναι αρχηγός της εθνικής βραζιλίας. Και τι μας νοιάζει αυτό. Μπάλα βλέπουμε. Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει όρεξη και διάθεση να αγωνιστεί κάνει μπάμ από χιλιόμετρα. Πως ο Σισέ φαινόταν ότι το γούσταρε, ότι ήθελε να φανεί. Πως ίσχυε το ίδιο με τον Κατσουράνη. Ε ο ζιλμπέρτο ήρθε στο πολύ χαλαρό και προφανώς φταίει και ο χαρακτήρας του και τα κίνητρα που του έχουν δοθεί.

Αυτά, δε θα πόσταρα αλλά παραξενεύτηκα επειδή παρατηρούσα τον ζιλμπέρτο σε όλο το παιχνίδι και ήταν 0 σε όλους τους τομείς και παραξενεύτηκα -όπως εποχές Κωνσταντίνου που έλεγαν ότι ανοίγει χώρους και εγώ το μόνο που κατάφερνα να δω ήταν μέτριες εμφανίσεις :Ρ

Eκεί δε χρειάζεται όρο, είναι κολλητάρια με το Ντούγκα.

Πες τα ρε Μάνο, πες τα αγόρι μου.

έλεος, φτάσαμε να συγκρίνουμε το Ζιλμπέρτο με τον Καρντόσο και τον Βιτόλο. Τον Βιτόλο!

όλα τα παιχνίδια είναι ίδια μάγκες.

και όχι δεν ήταν καλός χτες. και γενικά είναι μέτριος στον ΠΑΟ. ειδικά για τα δικά του δεδομένα.

αλλά άμα έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι ο Ζιλμπέρτο παίζει με βύσμα, δείχνει ποιοι είμαστε.

και με τι ασχολούμαστε…

Άλλο να συγκρίνεις παίχτες και άλλο να συγκρίνεις εμφανίσεις. Άμα ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει αυτά που γράφω για τις εντυπώσεις, ε τότε δεν έχει νόημα. Εννοώ αυτά ακριβώς που λέω και τίποτα παραπάνω.

Και μιλάμε για τη σουπερλίγκα, όπου με τις ίδιες ομάδες έπαιξε ο ΠΑΟ και με τις ίδες ο Άρης και ο Αστέρας. Ίδιο επίπεδο δυσκολίας.

Έλα μη λέμε τα προφανή. Ο ένας ήταν (πολύ) μέτριος και ο άλλος πολύ καλός. Που το παράξενο.

Ο Ζιλμπέρτο πάντα χαλαρός ήταν. Και ντελικάτος αν θες. Τον θυμάσαι να κάνει κάτι διαφορετικό στην Άρσεναλ; Ή μήπως ποτέ δεν ήταν καλός τελικά; Αυτά ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Συγκεκριμένα για το χθεσινό ματς, χωρίς να είναι ούτε από τα καλύτερά του, ούτε, σαφώς, ο καλύτερος του παιχνιδιού, για μένα η παρουσία του ήταν θετική. Ξαναλέω ότι αυτός είναι που δένει το κέντρο κυρίως στην ανάπτυξη της ομάδας και μοιράζει το παιχνίδι. Μου θυμίζει Πάολο Σόουζα χωρίς την μακρινή μπαλιά και τα στημένα. Και αυτόν όλοι τον βρίζανε και όταν έλειψε καταλάβαμε πόσο προσέφερε στο να ανοιχθεί η ομάδα και να περάσει από την άμυνα στην επίθαση. Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω ότι μου αρέσει πολύ ο Μάτος και ελπίζω αν φύγει να έχουν το μυαλό να τον δώσουν δανεικό για να επιστρέψει κάποια στιγμή.

Και κάτι ακόμα. Νομίζω ότι ο ενθουσιασμός με τον Λέτο είναι λίγο υπερβολικός. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του (είχαμε καιρό να δούμε αντίστοιχο στον ΠΑΟ) και έπαιξε αρκετά καλά χθες αλλά δεν έχω πεισθεί ακόμα ότι ο Λέτο είναι τόσο αξιόλογος.