Παναθηναϊκός

chrisp δεν βγαζει το γονατο οταν περναει ο νινης?
αλλο αν αυτος πεφτει λες και τον πυροβολησαν…

Ηταν παρομοιο αν οχι ομοιο με αυτο στο Βικελιδης. Οπως ο ζιλμπερτο που ηταν σε φαση κοβω την πορεια του με το εκτοπισμα μου, ετσι παρομοιο ηταν και του νινη. Αλλα ειπαμε, η μια ομαδα ειναι απο θεσ/νικη και η αλλη ειναι ο παναθηναικος, τις παρομοιες φασεις τις σφυριζουν αλλιως. Και οχι, δεν λεω οτι του Χαβιτο ηταν πεναλτυ γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ηταν.

Ό,τι και να πείτε είτε αυτό το πέναλτι δεν υπάρχει είτε τα πέναλτι του Ολυμπιακού που κοροϊδεύατε τόσα χρόνια τελικά ήταν σωστά.

Για μενα τα πραγματα ειναι σαφη… Θεατρο δεν νομιζω οτι κανει, αλλα πεναλντι δεν ειναι, με την καμια… Δλδ υπαρχει επαφη, αλλα πεναλντι ουτε κατα διανοια!!!

Και μετά λέμε να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο…εδώ η φάση είναι καθαρή και δεν υπάρχει πέναλτυ και έχουν βγει οι μισές εφημερίδες και λένε “ήταν καθαρό πέναλτυ” και οι άλλες μισές “δεν ήταν τίποτα”…όχι, είναι η δευτερη φάση ευνοιας του βάζελου στο πρωτάθλημα. Και κρις, δεν έχει να κάνει με τη φάση, αλλά με τον αριθμό των φάσεων που δίνονται σε μια ομάδα σε ένα πρωτάθλημα. Γι’αυτό είχα γράψει πιο πάνω ότι μπορεί να είναι “αμπαλια” του διαιτητή το σφύριγμα και όχι “εσκεμμένο”.

8O Ναι. Οκ. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ωραιος ρε, θες να φτασεις τον τακη τσουκαλα να φανταστω σε εθελοτυφλια ετσι;

Mιλάω για καθαρές φάσεις που μπορείς να πεις ότι αλλοίωσαν αποτέλεσμα. Η άλλη καθαρή που γράφω είναι το πέναλτυ στον άρη που δεν δόθηκε στο Οακα. Περιμένω να ακόυσω τις υπόλοιπες, διαφορετικά το αχαχα σου μου ακούγεται περισσότερο ως “μπεεεε-μπεεε”.

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε φάσεις που ευνοήθηκε ο ΠΑΟ ή αδικήθηκε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.
Είναι πολλές αλλά θα γίνουμε γραφικοί άλλη μια φορά.

Φέτος όμως που είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον ισάξιους παίκτες με αυτούς του Πάο, ο Ομπράντοβιτς έχασε το κύπελλο, έχασε στο ΣΕΦ και νίκησε στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που άλλες εποχές θα έριχνε 30αρα. Έχει δρόμο φέτος το πράγμα μη βιάζεσαι.

Υπάρχει μια διαφορά. Ουδέποτε έχασε λόγω τακτικής. Το να έχει ο αντίπαλος 11/17 τρίποντα κι εσύ να συνεχίζεις να παίζεις ζώνη είναι κλινική ηλιθιότητα. Το επόμενο πράγμα που σου μαθαίνουν όταν παίζεις σε μια ομάδα μετά τη σταυρωτή τρίπλα, είναι ότι η ζώνη σπάει με τρίποντα. Κι αυτός πήγε να σπάσει τα τρίποντα…με ζώνη!

Εγώ δε λέω ότι κάτι είναι τελειωμένη υπόθεση-αν και ακόμα και πλήρης ο ολυμπιακός, παρ’ότι καλοί παίκτες, δεν έχει τη νοοτροπία νικητή να “σπάσει” το ΟΑΚΑ, ειδικά τώρα που θα έχει και έξτρα παιχνίδια λόγω Euroleague. Αλλά ακόμα κι αν πάρει το πρωτάθλημα, θα έχουμε στο κεφάλι μας τους δημοσιοκάφρους να μας πρήζουν με τον ΔΡΑΚΟ του ελληνικού μπάσκετ, που ασκεί προπονητική του 1990, κι απλά φέτος έχει παικταράδες (βασικά Κλέιζα και Τεόντοσιτς) που τον κάνουν μάγκα. Πέρυσι που δεν είχε (και συνέχιζε να παίζει ζώνη), έχασε την έδρα, και καπάκι έφαγε 27 πόντους.

E, πώς δεν έχασε λόγω τακτικής ο Ομπράντοβιτς σε κύπελλο και ΣΕΦ?
Στα συγκεκριμένα ματς τον κέρδισε κατά κράτος ο Γιαννάκης.

Ε, εντάξει, κι ο Ομπράντοβιτς, δεν έπαιξε καμιά καινοτομία. Παλιές καλές δοκιμασμένες συνταγές, δουλεμένες στην εντέλεια. Το πικ εν ρολλ που είχαν κάνει επιστήμη οι Γιούτα Τζαζ τη δεκαετία του 90, απλά το “Στόκτον του Μαλόουν” έγινε εδώ “Σπανούλης στον Μπατίστ”, και φυσικά αφού έχουμε σουτέρ, έχουμε και πλάνο να βγάλουμε ελεύθερα σουτ. Προσθέστε σε αυτά την σκληρή άμυνα (ευτύχισε βέβαιο ο Ζοτς να έχει τον Διαμαντίδη, όμως για να τα λέμε όλα, είναι μάγκας προπονητής αφού έμαθε και τον Νίκολας πχ να παίζει άμυνα και μάλιστα σπουδαία άμυνα) και ιδού τα μυστικά της επιτυχίας του ΠΑΟ τα προηγούμενα χρόνια.

Εννοείται πως ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ευρώπη αλλά έχει και τους κορυφαίους παίκτες ρε παίδες. Αυτοί οι παίκτες μάλιστα πάρα πολλές φορές πήραν παιχνίδια μόνοι τους. Όχι με κάποιο σύστημα ή κάποιο τρικ του Ομπράντοβιτς. Απλά το είχαν και έβαζαν την μπάλα στο πλεκτό με όποιον τρόπο ήθελαν. π.χ. παίκτες του στυλ Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Μποντίρογκα, Σισκάουσκας απλά σμπαραλιάζουν τους πάντες και τα πάντα αν είναι στη μέρα τους.

Θέλεις να σου θυμίσω ποσοστά Παναθηναϊκού σε ελεύθερα σουτ στον τελικό κυπέλλου; Τονίζω το ελέυθερα, γιατί το να αστοχεί ο αντίπαλος σε μαρκαρισμένα σουτ σημαίνει καλό man-to-man. Το να αστοχεί σε ελεύθερα σημαίνει κακή μέρα, και δεν έχει να κάνει με την τακτική.

Ο τύπος είναι ο Ζίκο του μπάσκετ βασικά. Δεν είναι προπονητής. Απλά ήταν μεγάλος παίκτης, και αυτό του δίνει το ελεύθερο να κάνει τον προπονητή. Μην ξεχνάτε και τους τελικούς του 2008, που πετάει ο Ζοτς μια zone press σε μια δόση, και κάνει ο Ολυμπιακός σε δύο σερί φάσεις 8 δευτερόλεπτα και καπάκι μπρος-πίσω. (Τρίτο παιχνίδι της σειράς αν δεν κάνω λαθος) και μετά στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, ο Γιαννάκης έπαιζε zone press κάθε δύο άμυνες! Δεν το είχε ξαναδεί και του φάνηκε ότι δουλεύει. Λες και ήρθε ο βλάχος στην πόλη…

Ο μόνος άξιος προπονητής στο γαύρο μετά τον Ίβκοβιτς, ήταν ο Γκέρσον. Και τον αφήσανε να παίζει με Μπλάκνευ και Καυκή.

Όσο για το pick’n’roll που αναφέρθηκε, που είναι πατέντα των Jazz, συμφωνώ. Άλλωστε, στην Ευρώπη όλα έρχονται με καθυστέρηση. Πες μου όμως εσύ, παίζανε οι Jazz pick’n’roll ενάντια σε ζώνες; Όχι, γιατί τότε θεωρείτο illegal defense, σωστά; Δεν είναι όλα στο ίδιο τσουβάλι:wink:

Ελάχιστα ελεύθερα σουτ έβγαλε ο ΠΑΟ στον τελικό του κυπέλλου.

Επιτρεπόταν ζώνη στο ΝΒΑ όταν ο Malone με τον Στόκτον έπαιζαν πικ ν’ρόλ;

Take it easy φίλε. Δεν είναι και για το εκτελεστικό απόσπασμα ο Γιαννάκης για να έμαθε από τον Ομπράντοβιτς το zone press και να το δίδαξε μέσα σε 3 μέρες στους παίκτες του…

Αυτό ακριβώς είπα. Ότι ΔΕΝ επιτρεπόταν ζώνη, θεωρείτο illegal defense. Και άρα η σύγκριση είναι άτοπη.

Nameless_dead άρα ο πάο φέτος έχασε τον κύπελλο από τον λευκό πελέ? :stuck_out_tongue: Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός…

Κάθε άποψη δεκτή. Επειδή όμως εκτός από Παναθηναϊκός, είμαι και τρελός με το basket εν γένει, αυτός ο προπονητής δε μου γεμίζει το μάτι. Ούτε στην εθνική μου το γέμιζε, βασικά. Ούτε στο Μαρούσι, ούτε ποτέ. Δεν έχει να κάνει με το ότι προπονεί τον Ολυμπιακό. Είναι η αντικειμενική μου άποψη πάνω στο κοουτσάρισμα του, όπως αντίθετα θετική άποψη έχω για το Ζούρο, που με ανύπαρκτο ρόστερ μας πήγε σε 5 παιχνίδια το 2001 ή τον Καζλάουσκας.

βασικά όσον αφορά τον Γιαννάκη… επειδή ακουγα πολλούς να τον βρίζουν, και να τον χαρακτηρίζουν με επίθετα όπως “μίζερος” κλπ…
Και η αλήθεια είναι ότι έλεγα “μα, είστε προκατειλημμένοι… κρίμα είναι να τον λέτε έτσι”
Αλλά βλέποντας τον αγώνα της Κυριακής… ντάξει… μου έδωσε την εντύπωση ότι ε… είναι κάπως γελοίος ο άνθρωπος. Δεν μπορεί να “κάνει” έτσι ένας σοβαρός προπονητής.
Δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι έριξε το λαπτοπ της επιτροπής… αλλά και στα του τέλους του αγώνα… οκ… απλά ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ… λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει…
Δεν γίνεται να σε κηνυγάει μέχρι τη φυσούνα ολόκληρος ΜΗΤΣΑΡΑΣ για να σου δώσει το χέρι, κι εσύ να του γυρνάς συνέχεια την πλάτη… τουλάχιστον σεβάσου τον ως παίκτη που είχες στην εθνική, κι όχι ως παίκτη της αντίπαλης ομάδας…
έλεος ρε άνθρωπε!