Δεν έχω διαβάσει τι έχετε πει οι προηγουμενοι, ίσως επανέλθω αργότερα αν θέλω να σχολιάσω ή να διαφωνήσω έντονα με κάτι που θα έχει ειπωθεί.
Ήμουν τόσο σίγουρη ότι θα την αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα γαμώτο! Είχα μπει κι όλας και είχα εκφράσει την εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ζοτς και είχατε πέσει καταπάνω μου… Ε ναι λοιπόν, εμείς οι Παναθηναϊκοί έχουμε εμπιστοσύνη σ’αυτήν την ομάδα με τα 5 αστέρια γιατί μας έχει συνηθίσει σε θριάμβους σαν τους σημερινούς! Και είναι απίστευτο γιατί κάθε φορά, όλοι οι μη παναθηναϊκοί, δημοσιογράφοι και οπαδοί, λες και ξεχνάνε τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα και τι είναι ικανή να καταφέρει ακόμα πιο πολύ, την ξεγράφουν, βιάζονται και τη σβήνουν από τον χάρτη! Τους αρέσει να διαψεύδονται, ξέρουν ότι θα διαψευστούν! Προσπαθούν όλοι να τη μειώσουν και να της σβήσουν τη λάμψη, αλλά δε σβήνεται έτσι απλά η λάμψη από τα 5 αστέρια, πόσο μάλλον όταν είναι έτοιμο να γεννηθεί και το 6ο…
Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά, όλοι βιάστηκαν, και βασιζόμενοι στις ήττες της ομάδας, και τις ομολογουμένως άσχημες εμφανίσεις της, μίλησαν και άρχισαν να αναλύουν τα λάθη του Ομπράντοβιτς, τις εμμονές του, το ανεπαρκές ρόστερ, τη φυγή του Σπανούλη, τον “μικρό” Καλάθη, τoν loser Τέπιτς, τoν τραυματισμένο Μάριτς, τους 3 βασικούς παίκτες που δε γίνεται να τραβάνε συνέχεια κουπί … Όλ’αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν προϋποθέσεις για να διαγραφεί μια αποτυχημένη πορεία στην ευρώπη. Για μια οποιαδήποτε ομάδα!, όχι για την ομάδα του Παναθηναϊκού όμως με προπονητή τον Ομπράντοβιτς! Πραγματικά, έχει τόσο πλάκα, απορώ πως κάθε φορά μας ξεγράφουν πριν το φάιναλ φορ, ή γενικά πριν μια μεγάλη διοργάνωση, δεν σκέφτονται λίγο, ότι αυτή η ομάδα δεν είναι όπως όλες οι άλλες! Είναι ανώτερη!
Και έρχεται λοιπόν η ωρα που θα αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα… Μα είναι Ισπανοί! Μα οι ελληνικές ομάδες δεν τα πάνε καλά με τις ισπανικές! Μα σας απέκλεισαν περυσι! Μα έχετε να τους νικήσετε από το 2008! Μα το final 4 θα γίνει στην Βαρκελώνη! Μα έφυγε ο Σπανούλης! E και ? Αυτοί έτρεμαν που θα έπαιζαν μαζί μας! Πήγαμε στην έδρα τους , και τους κοιτάξαμε κατάματα, γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη! Ό,τι κι αν έκαναν, όση βοήθεια κι αν πήραν από τους διαιτητές ήξεραν ότι θα τους αποκλείσουμε. Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του πρώτου παιχνιδιού, πάλι οι “αντικειμενικοί” δεν ήθελαν να πιστέψουν στην ομάδα, έτσι είπαν ότι “ο τρόπος που έχασε ο ΠΑΟ το πρώτο παιχνίδι, θα του κόψει τη φόρα” ή " αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του παναθηναϊκού, αφού δεν νίκησε τώρα, τελείωσε". Και ήρθε το δεύτερο παιχνίδι… βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καλύψαμε τη διαφορά, προσπεράσαμε, νικήσαμε! Οι αντικειμενικοί άρχισαν να τα γυρνανε…Αλλά “παραμένει Μπαρτσελόνα… Μπορεί να σας νικήσει στην Αθήνα…” Και ήρθαν και στην Αθήνα. Κακά τα ψέμματα, αφού νικήσαμε το παιχνίδι της Τρίτης στην Αθήνα, ησύχασα! Βεβαιώθηκα ότι περάσαμε ! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε το άγχος πριν και κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα! Ξεκινήσαμε υπέροχα… και τελειώσαμε υπέροχα… Και ας φόρτωσαν τον Διαμαντίδη με 2 φάουλ στα πρώτα 2 λεπτά, κι ας τραυμάτισαν τον Νίκολας, κι ας μην έπαιξε ο Μάριτς, κι ας έπαιξε ο Τέπιτς… Με άμυνα για σεμινάριο που λένε, και με πρώτο σκόρερ τον Καλάθη, κάναμε τη διαφορά με τον Βουγιούκα, και πάμε στο Final 4! Σ’αυτή την ομάδα - πρότυπο, δε χωράνε "εγωισμοί (σπανούλη κάθε φορά που φεύγεις θα βλέπεις final 4 από το σπίτι σου), ούτε κλάμματα για τη διαιτησία (ακόμα και στον πρώτο αγώνα κανείς από την ομάδα μας δεν έκανε λογο για τη διαιτησία), όλοι ακούν τον Ζοτς! Γιατί ο Ομπράντοβιτς είχε δώσει μια υπόσχεση: “Ο Παναθηναϊκός είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα, και ελπίζω, είναι το όνειρό μου, ότι θα γίνει [B]η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ευρώπη[/B].” Αυτός το έχει πει… εσείς φταίτε που δεν τον ακούτε!