Οποιον τον παιρνει οικονομικα,να τσακιστει να παει Βαρκελωνη.
Αν και το να πετουσατε εξω το Ναβαρρο και τα υπολοιπα κακομαθημενα πουστρακια στην εδρα τους σε κανα ημιτελικο θα ηταν ακομα πιο τεραστια καυλα,να πατε.
Floydized συναινώ σε όλα, έγραψες μια από τις πιο σωστές και πιο ώριμες κριτικές της φετινής χρονιάς του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη μαλακία που μπορούμε να κάνουμε ως φίλαθλοι ή/και ως οπαδοί του Παναθηναϊκού, είναι να αρχίσουμε να τον παίζουμε στους παίκτες του ΠΑΟ ότι και καλά είναι “νέοι ηγέτες”, “ψυχάρες”, “παληκάρια”. Αυτά είναι για να τα λένε οι ΑΕΚτζήδες.
Με σκάλωσες επίσης με το ότι το εθνικό μας σπορ είναι ότι τα ξέρουμε όλα. Κι επειδή εγώ αρνούμαι να γίνω Ελληναράς, και λατρεύω το basket όσο τίποτα, δηλώνω μια περήφανη άγνοια και θέλω φροντιστήριο σχετικά με τη συγκεκριμένη άμυνα που συζητάμε-την είπα box-and-one αν και πιο πολύ ήτανε diamond-and-one, και τι είναι το shadow στα picks που ανέφερες.
Μεταξύ μας, το ματς δεν το είδα, το άκουγα απ’ το ράδιο. Οπότε δεν έχω ιδέα τί έλεγε ο Συρίγος.
Εγκχμμμμμ κοίτα αν δεν ειρωνεύεσαι μπορούμε να τα πούμε και τα πιο "τεχνικά"
Πάντως όντως εσύ ήσουν ο μόνος που είχες κάνει σχόλια πάνω στην άμυνα
ΚΑΒΛΑ!
κλεινω τα ματια μα τα τυμπανα βαρανε ακομα τωρα πια παιζουν στον δικο μου ρυθμο ειναι οι διαβολοι που μεσα μου ξυπνανε και με σπρωχνουν να σου πω πως παντα θα ειμαι εδω!!!θυρα 13-1966 δεσμιοι μιας πιστης!!!
Δε σε ειρωνεύομαι ρε συ, σοβαρά σε ρωτάω.
A οκ.
Κοίτα η Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο πως διέθετε την καλύτερη front line στην Ευρώπη.Πολύ αθλητικά παιδιά και με ένα mid range σουτ κάποιοι.Ο ΠΑΟ δεν πήγε σε man to man καταστάσεις αλλά σε μία ζώνη προσαρμογής με έναν ελεύθερο στο man to man στο Ναβάρο.Πολύ σωστά την ανέφερες και ως “diamond and one”,εγώ το είδα και σαν “box and one”.Δεν νομίζω να ήταν τίποτα από τα δύο,αυτό καθαυτό.Περισσότερο αναπροσαρμοζόταν ανάλογα με την κατάσταση καθώς έπαιζε και με την Μπάρτσα όχι με τον Αίαντα.
Σε κάποια screens ήταν φανερό πως δεν επέλεγε την “αλλαγή” αλλά πήγαινε σε hedge out από τον ψηλό και πάλι πίσω και shadow στον Ναβάρο,δηλαδή “σκία”,τον ακολουθούσε δηλαδή από πίσω.Αυτό όπως είπα το έκανε είτε προσπαθώντας να σπάσει το screen είτε ο ψηλός με το hedge out καθυστερούσε τον άσσο και ακολουθούσε με shadow ο αμυντικός.Αυτά είδα εγώ έτσι.Δεν πολύ επέλεξε αλλαγές ούτως ή άλλως είπαμε πως δεν είχε στηθεί με Man to Man.
Πολύ φανερή εφαρμογή αυτής της άμυνας,και της αδυναμίας που πιθανόν έχει,ήταν το game 3 με τον Ρούμπιο.Επιλεγμένα αμαρκάριστος στα 6,75.Έτυχε και τα έβαλε αλλά είχε ήδη πνίξει όλη την άλλη επίθεση ο ΠΑΟ.
Επίσης θέλω να πω πως τείνει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα αυτό το “ο ΠΑΟ δεν έχει καλή front line” καθώς ιδιαίτερα Μπατίστ και μετά Φώτσης και μετά Τσαρτσαρής και πολύ μετά ο Ίαν,έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα καταπίνουν αμάσητους όλους τους ψηλούς.
KAI απο αποψη κερκιδας το χθεσινο ηταν κατι το αδιανοητο!!!
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, το shadow σε ένα screen είναι η προσπάθεια του αμυντικού σου - που λογικά είναι ο ένας που παίζει man-to-man - να μην χάσει τον “επικίνδυνο” παίκτη της επίθεσης. Είτε σπας το screen, είτε ανεβαίνει ο ψηλός να σε καλύψει μέχρι να περάσεις.
[SPOILER]
Πολύ απλά δες το παραπάνω για να καταλάβεις τι εστί shadow.Αν και είναι χωρίς την μπάλα δεν αλλάζει κάτι.Ο επιθετικός 2 πάει να πάρει screen που του στήνει ο 4 χαμηλά στην baseline.Ο αμυντικός x2 θα προσπαθήσει να είναι στην “σκιά” του όπως βλέπεις και από τα βελάκια ώστε να του απαγορέψει την πάσα στις 45 μοίρες,στο φτερό δηλαδή.
Ε το ίδιο πάνω κάτω είναι και με όταν είναι με μπάλα η φάση,σε ένα απλό pick 'n roll.Το είδαμε πάντως και έτσι όπως είναι στημένο πολλές φορές.Σημαντική παράμετρος βέβαια είναι το ότι ο Ναβάρο ήταν ο μόνος που είχε παίκτη πάνω του.[/SPOILER]
O Floydized ξερει μπασκετ!!! :thumbup:
Οσο για το 6ο Ευρωπαικο πιστευω οτι ο Παναθηναικος εχει πολυ δρομο ακομα για να το καταστκησει!
Αυτο το οτι αφου πεταξε εξω την Barca δεν υπαρχει ομαδα να το διεκδικησει ειναι λαθος!Θελει πολυ προσοχη απο εδω και περα.
OK, το χω Ας μην κανιβαλίσουμε άλλο το τόπικ μια και αφορά Παναθηναϊκό. Θενκς
δηλωση τζιμπριλ σισε σημερα:ειμαι περηφανος που ειμαι παναθηναικος και θελω να βρεθω στο final 4 της βαρκελωνης!!!τι αλλο να πεις γι αυτον τον ανθρωπο που οπου σταθει και οπου βρεθει μιλαει για την αγαπη του για τον παναθηναικο και για τον κοσμο του και αυτο το δειχνει και στην πραξη με τα 10.000 ευρω που προσφερε στον ερασιτεχνη!!!ακομα και αν φυγεις το καλοκαιρι θα εισαι παντα στην καρδια μας ρε μαγκα!!!
^^
Αυτο ερχομουν να ποσταρω
Και ολοκληρη και για τους οπαδους
«Οι οπαδοί μας ήταν απίστευτοι, ήταν κάτι το τρομερό. Δεν είχα ζήσει στη ζωή μου τέτοια εμπειρία. Το κλίμα ήταν απλά συγκλονιστικό. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και τον Ομπράντοβιτς, είναι τρομερός προπονητής. Είναι μια πραγματική ομάδα, ενωμένη και αποφασισμένη για όλα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Εγώ σας υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για να έρθω στη Βαρκελώνη. Θέλω να συμπαρασταθώ στη μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πάρει το τρόπαιο της Euroleague. Μακάρι να τα καταφέρω! Ξαναλέω πως αυτό που έζησα στο ΟΑΚΑ την Τρίτη και την Πέμπτη ήταν μαγικό. Είμαι περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός».
Ακομα να συνειδητοποιησω τι εχω ζησει τριτη - πεμπτη στο κλειστο…
μονο μια λεξη μπορει να περιγραψει την χθεσινη εμφανιση της ομαδας μας τραγωδια!!!την ημερομηνια που πριν 15 χρονια αλωσαμε το αμστερνταμ και καναμε ολη την ευρωπη να παραμιλαει χθες χαναμε απο της υποβιβασμενες σερρες χωρις ιχνος τσαμπουκα και παθους!!!ντροπη και συνελθετε μονο αυτο εχω να πω!!!
“Όσοι έχουν τα γένια και τα χτένια” “Αυτοί που τα κάνανε έτσι να τα φτιάξουνε” “Παντρεύει τη κόρη του” " Το βόλλευ θα γίνει σαν το μπάσκετ" “Είμαι πρώτα αντιολυμπιλαγός και μετά Παναθηναϊκός” “Οι κάλτσες του Σάρας” “Αλεξιπτωτιστές και ριψασπίδες”
ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ!
ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ!
Παντού να πεις τη μαλακία σου
Αχ, σου χάλασα το μανιφέστο, συγγνώμη :!: