Ο David Logan είναι το χειρότερο guard που έχω δει ποτέ μου σε τέτοιο επίπεδο.
Ο Νικ Καλάθης είναι το πιο άμυαλο point guard που έχω δει - ο Teodosic δεν είναι point guard.
O Mike Batiste είναι ένας πρώην μεγάλος παίκτης και νυν αυστηρά ρολίστας.
Τα υπόλοιπα σε λίγο
edit:
Μιλάμε σίγουρα για την πιο ζόρικη σειρά των τελευταίων ετών. Είμαστε ως επί το πλείστον νωχελικοί και κουρασμένοι μέχρι τώρα. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει λίγο πεινασμένο και χορτασμένο. Ο γαύρος το θέλει πιο πολύ και αυτό φαίνεται.
Στα του ματς, ο ΠΑΟ επιτέλους έκανε το αυτονόητο στα rebounds - σημαντική παρατήρηση εδώ: ο γαύρος και συγκεκριμένα ο Παπανικολάου παίζει ΠΟΛΥ over the back - και ήταν και πιο συγκεντρωμένος στην επίθεση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, χάρηκα μπούκες και post up αντί για εμμονή με έξτρα πάσες και pick’n’rolls. Δε γίνεται pick’n’roll όταν σου λείπουν οι παίκτες τύπου Φώτσης/Νίκολας που κρατάγανε στάνταρ έναν αμυντικό πάνω τους στην περιφέρεια. Υπάρχει επίσης πρόβλημα στη θέση 5, ήτοι αν δεν αποφασίσει ο Maric να ξαναγίνει το θηρίο που ήταν στην Partizan, ο γεροMike πλέον θέλει, αλλά δεν μπορεί παραπάνω. Batiste με τέτοια διάθεση πριν από 2 σεζόν θα είχε τελειώσει το ματς με 20+ πόντους κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Πολύ χρήσιμος ο Smith σε rebounding και άμυνα στον Πρίντεζη. Κατά τα άλλα, πόσο πολύ μας λείπει ο Αντωνάκης και ένα καλό shooting guard.
Τελικό σχόλιο: δε θα μας ξαναβρει τόσο down ο γαύρος. Αν δε μας το πάρει φέτος, δε θα μας το πάρει ποτέ.
Το τριτο δεκαλεπτο μας εδωσε το παιχνιδι.Παντως καταφεραμε και χασαμε την διαφορα των 16 ποντων γρηγορα και στο τελος κινδυνεψαμε να χασουμε και το παιχνιδι παλι καλα που εκανε αυτο το τραβηγμενο τριποντο ο Σπανουλης οταν η διαφορα ηταν στον ποντο.Οπως και να χει καναμε το 1-1 και παμε Φαληρο για break
Αντε μια χαρα…εκει που λες οτι λυπασαι βλεποντας την εικονα της ομαδας οσο αφορα στην ενεργεια και τη διαθεση που βγαζουν στο παρκε, σου πετανε ενα εξωφρενικο 3λεπτο που κανουν παπαδες και τους παραδεχεσαι.
Απογοητευση ο λογκαν, οντως, δεν θυμαμαι καν ποτε εβαλε το τελευταιο τριποντο φετος. Δεδομενου, οτι για σουτερ τον πληρωνεις.}
Βουγιουκας νωρις χρεωθηκε φαουλ, αλλα δεν επεστρεψε ποτε στο τελος, τον ξεχασε; Και ηταν πολυ καλος σε οσο αγωνιστηκε.
Παντως ειναι απο τις λιγες φορες που τσατιζομαι με τη διαιτησια, ηταν λιγο πολυ αισχος εκατεροθεν μιλαω παντα ετσι;
Ο Βουγιούκας καλός με ποστ απ κινήσεις αλλά όσο και να βάζει για μένα δεν σώνεται.Και που βάζει δηλαδή το κάνει επειδή βγαίνει με κάτι τραγικά μις ματς.
Δεν είναι δυνατόν να του παίρνουν έτσι ριμπάουντ άνθρωποι ίσα με μένα,10 πόντους πιο κοντοί.Έλεος.
Είστε φοβεροί μερικοί γαύροι, αλήθεια. Αντί να γουστάρετε που επιτέλους η ομάδα σας παρουσιάζεται μάχιμη (και φαβορί) σε σειρά τελικών και όχι κυρίες όπως τα άλλα χρόνια, ασχολείστε με τη διαιτησία λες και σας σφάξανε στο γόνατο. Ξεκολλήστε λίγο, ναι, πατάει, πολύ πιθανά του κάνανε φάουλ για να βγει εκεί πέρα, και τι να λέει; Αν αυτό είναι το θέμα σας, είναι κρίμα η ομάδα σας να έχει εσάς για οπαδούς. Αλήθεια όμως.
Ρε Samis ούτε εμένα με νοιάζει η διαιτησία, βασικά ούτε αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναικός. Απλά κάνω χάζι με τον οπαδό που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παίζω με την οπαδική τύφλωση (ναι το ξέρω είμαι κάφρος γιατί δουλεύω τους άρρωστους ).
Έτσι! Αλλά τότε ήταν μάχιμοι και οι γκρίζοι!
Η μεγαλύτερη παράγκα στον Ελληνικό αθλητισμό είναι αυτή του μπάσκετ αλλά για αυτή δεν γίνεται καν κουβέντα, πόσο μάλλον να πάει και κανένας “μπασκετικός Μπέος” φυλακή!
Αλλά συμφωνώ πως τώρα που μπορούμε να το πάρουμε και κόντρα στη διαιτησία είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε σε αυτή, ας δούμε τα αγωνιστικά μας σφάλματα.
Τόσο μάχιμοι, που σας έχουμε σπάσει έδρα 5 φορές (99-06-09-10 με διακοπή-11) και είστε και η μοναδική ομάδα που έχετε χάσει σειρά από 2-0 (02 με ΑΕΚ). Όχι απλά μάχιμοι, μιλάμε για κομάντα τώρα.
Δεν παίζουμε λίγο μπάσκετ αντί να μιλάμε ρε μάγκες;
Δε παιζουμε με τις λεξεις. Μπορεις να εχεις το πλεονεκτημα, δλδ 3 ματς στην εδρα σου 2 στου αντιπαλου και να κανεις break στο 2ο η στο 4ο ματς, αρα κανεις break.
Aν ομως η αντιπαλη ομαδα εχει 3 ματς στην εδρα της και συ εχεις 2, και νικησεις στη σειρα τοτε σπας το πλεονεκτημα
Γτ και το 06 και το 10 ο Παναθηναικος νικησε μεσα στην εδρα του αντιπαλου
Cynic η έννοια break χρησιμοποιείται για να δείξει ότι έσπασε το πλεονέκτημα της έδρας και το πήρε αυτός που είχε το μειονέκτημα. Κάτι τέτοιο έγινε εις διπλούν το 2002 και από μια φορά το 2009 και το 2011. Αυτό που έγινε το 2006 λέγεται sweep. Για το αντίστοιχο του 2010 δεν γνωρίζω αν υπάρχει ειδική ορολογία, πάντως break δεν έγινε σε καμία περίπτωση από τον Παναθηναικό.