Παναθηναϊκός

Ωραίο στιγμιότυπο ήταν η “καζουρα” του Ποντένσε στον Λοντίγκιν μετά το πέναλτι του πρώτου.
Από τις ελάχιστες ωραίες στιγμές σε ένα κατά τ’άλλα τραγικό ματς.

4 Likes

Ηταν απαισιο ματς! Ο Κωτσηρας ήταν παλι τρομερος σε όποια θεση κι αν επαιζε!!! Ο Λημνιός υπηρχε; Εβαλε ακόμα και σεντερμπακ (τον Τουρκο) επιθετικό εχτες…
Αυτόν τον Μπιλάλ της Β ομάδας, γιατι δεν τον εχει ανεβάσει κανεις προπονητης τοσα χρόνια, ακόμα και σε μέρα που ΔΕΝ εχει ουτε αλλαγή επιθετικού;

Γενικά, βλέπω κάποια ματς του ΠΑΟ (τα περισσότερα ή όσα μπορώ) αλλά δεν θα έλεγα ότι έχω επαφή με το τι μπάλα παίζουν οι άλλες ομάδες. Σε γενικές γραμμές, το επίπεδο μου φαίνεται αρκετά χαμηλό (σε αντίθεση με το μπάστετ). Και το χτεσινό ματς ήταν πολύ χαρακτηριστικό. Ειδικά ο Ολυμπιακός είναι από τους χειρότερους (ή ίσως πιο ασύνδετους) που θυμάμαι.

Βλέπω πχ να κράζουν κάποιοι τον Σπόραρ. ΟΚ, αλλά ήταν εκεί σε 2 φάσεις για γκολ (άλλο αν τις έχασε). Τι να πουν οι Ολυμπιακοί για τον φορ που είχε η ομάδα τους; Δεν θυμάμαι καν το όνομα.

Αυτά που έκανε ο Τερίμ, μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί τα έκανε. Αλλά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά. Επίσης, αποδεικνύεται ότι έχει να κάνει με τον πήχη των προσδοκιών. Πεπεισμένοι ότι έχουμε ένα σκασμό απουσίες και προβλήματα που δημιούργησε η ομάδα στον εαυτό της μεσούσης της χρονιάς, ήμασταν ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπαμε και με το γεγονός ότι έστω υπάρχει ακόμα σφυγμός στην ομάδα.

Θεωρητικά, με τις μεταγραφές που έχει κάνει και αυτές που αναμένονται φτιάχνει ρόστερ από το οποίο θα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Το θέμα είναι αν προλαβαίνει να φτιάξει ομάδα για να διεκδικήσει κάτι.

Αλλά οκ, ό,τι και να λέμε ήταν μια πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκης. Μην πούμε και ψέματα ότι δεν το χαρήκαμε κιόλας… :stuck_out_tongue:

2 Likes

Έχω αντιμετωπίσει με πολύ σκεπτικισμό τον ερχομό του Τερίμ αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι τα παλεύει πολύ τα ματς, επεμβαίνει δραστικά και προσπαθεί να τα φέρει πάντα στα μέτρα του. Σε αυτό διαφέρει πολύ από τον Γιοβάνοβιτς που είχε μία λογική trust the process. Κάποιες φορές του έβγαινε (αρκετά γκολ, ειδικά πέρυσι, στα τελευταία λεπτά γιατί μείναμε ψύχραιμοι και συνεχίσαμε το παιχνίδι μας) άλλες όχι (ειδικά φέτος στην Ευρώπη).

Είναι αυτό καλό ή κακό; Αν έχεις μία καλά δουλεμένη ομάδα, που την πιστεύεις, νομίζω είναι καλύτερα να παίζεις το παιχνίδι σου και για κάθε μία που θα στραβώσει θα έχεις δέκα που θα δικαιώνεσαι. Με τον Ιβάν παίζαμε γενικά καλή μπάλα (μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ καλύτερη άμυνα και επίθεση) ακόμα και σε ντέρμπι που δεν κερδίσαμε (πχ ΠΑΟΚ). Φυσικά δεν έχουμε δει ακόμα την μπάλα που θέλει ο Τερίμ να παίξουμε. Αν αρχίσουμε να πάιζουμε καλά και με αυτόν (δεν το έχουμε κάνει ιδιαίτερα ακόμα) για μένα θα μετρήσει πολύ περισσότερο από τις επιτυχίες που έρχονται μέσα από ηρωισμούς και εμπνεύσεις. Κι ας δέιχνουν σίγουρα έναν έξυπνο προπονητή.

3 Likes

Άκου το σημερινό podcast του Καίσαρη για το θέμα, μας περιμένουν μεγάλες στιγμές, είτε καλές είτε κακές :joy:

3 Likes

Το έχεις δει κάπου αυτό; ισχύει όντως;:thinking:

Επίσης έχω ακούσει σε ένα ζοσιμάρ ότι το τελευταίο που δίνει νίκη έχει 90%, ο Ολυμπιακός το έχασε προχτές, και αυτό που πρέπει να βάλεις για να ισοφαρίσεις ενώ ο αντίπαλος έχει άλλο ένα είναι κάτω από 50%.
Χρήσιμα εργαλεία αν παίζεις στοίχημα.

Όσοι διαφωνούμε που έφυγε ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να παραδεχτούμε πόσο καλός προπονητής είναι ο τεριμ την ώρα του αγώνα. Άμα του βγουν και οι μεταγραφές θα πάει καλά.
Για μπακασετα ούτε κρύο ούτε ζέστη, σαν όνομα είναι πολύ καλή μεταγραφή αλλά να δούμε πως θα κολλήσει στην ομάδα, στη θέση του Μπερνάρ δε μπορεί να παίξει αλλά χάνεις από μαρκαρίσματα αν παίξει 8αρι. Θα δειξει

1 Like

Ισχυει και το 60-40 ειναι τεραστια στιατιστικη αποκλιση σε μια διαδικασια που υποτιθεται (θα επρεπε να) ειναι οσο επι ισοις οροις μπορει να γινει. Ψαχνονται κατα καιρους για το τι μπορουν να κανουν ωστε να το μετριασουν αλλα δεν εχουν βρει κατι (ισως κατι τυπου 1-2-2-2-2-1, κατι τετοια σκεφτονται).

Τωρα γιατι ο Ροντινει (αν πηρε αυτος την πρωτοβουλια και δεν του εδωσε καποιος την εντολη) επελεξε να μας δωσει αυτο το πλεονεκτημα με ανταλλαγμα να χτυπηθουν τα πεναλτυ μπροστα στην αδεια λογω κεκλεισμενων θυρα 7, νομιζω ειναι απο τα μεγαλα μυστηρια του Συμπαντος. Δεν μας χαλασε φυσικα.

Εμένα μου αρέσει πολύ ο Μπακασετας. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω πει σε φίλους αεκτσηδες από την πρώτη στιγμή που έφυγε “πως τον χάσατε αυτόν τον παίκτη”.

Παίζει ακριβώς στη θέση του Μπερνάρ απλά είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες. Επίσης δε θα μου κάνει εντύπωση να τον δούμε μαζί με τον Μπερνάρ (ή τον Τζουρισιτς) ως κάτι σαν δεύτερο επιθετικό (σε ένα 4-4-2). Το κυριότερο όμως έχει τρομερά πόδια. Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε παίκτη που να είναι σοβαρή απειλή έξω από την περιοχή σε σουτ και στημένα. Καραγκούνης; Μινχ; Μπασινάς;

3 Likes

Βαριέμαι να ψάχνω, έχει κοιτάξει κανείς αν το 60-40 μένει και υπέρ της δεύτερης, όταν η ομάδα που βαράει πρώτη το έχασε?

Χωρίς να είναι και τεράστιο το δείγμα, τα ποσοστά από Μουντιάλ μέχρι το '18 είναι αυτά:

Αυτό είναι όταν αστοχήσεις πρώτος, όχι όταν αστοχήσεις στο πρώτο.

Πάντως έχει λογική και βγάζει νόημα αφού παίζει η ψυχολογία μεγάλο ρόλο, αν και το Μουντιάλ το κάνει biased νομίζω, είναι μεγαλύτερα τα stakes φαντάζομαι για τους παίχτες ακόμα κι από τα knock out στο Τσάμπιονς Λιγκ

Θα υπάρχουν στατιστικά που θα έχουν και ΤσΛ μέσα λογικά. Στα Μουντιάλ πάντως αν βάλεις μέσα και τα τελευταία, το στατιστικό έχει αλλάξει και είναι κάπου στο 50-50, αλλά θυμάμαι ότι σε γενικότερη έρευνα το ποσοστό ήταν κοντά στο 60-40 υπέρ αυτού που εκτελεί πρώτος.

Ματσάρα απόψε στο ΟΑΚΑ όπως αμαμενότσν.
Μπραβο στα παιδιά για το πάθος τους και την άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο.

2 Likes

Πάει και ο Σποραρ; Κανένας επιθετικός διαθέσιμος δηλαδή πλέον…

Μην ανησυχείς, θα παίξει ψευτοεννιάρι ο Μπερνάρ

Και θα πηγαίνει όλη την ώρα να εκτελεί φάουλ και κόρνερ

1 Like

2 κεντρικοί μεσοι
2 σεντερμπακ
1 τερμα

τον αλλάζει τον άξονα ο θειος

Τι όνειρο είδες και έβαλες αυτή την ενδεκάδα σήμερα…

2 Likes

1 σεντερμπακασετας

1 Like

Εχουμε χάσει ενα σκασμό ευκαιρίες… ρίχνω φάσκελα στην τηλεόραση! Αυτός ο Μπερνάρ ενα δεν μπορεί να βαλει…