Μαθηματικα

ναι πραγματι, ειναι και κατι πρακτικο.

εγω παντως συχαινομαι τα μαθηματικα και τη γεωμετρια οπως ο διαολος το λιβανι…

Και πολυ καλα κανεις, θα ηταν ανησυχητικο για τα μαθηματικα αν δεν τα σιχαινοσουν…

Kακίες:p :lol:

Παρεπιπτώντος ανησυχητικό θα έλεγα είναι ότι πορώνομαι να λύνω προβλημάτα από στατιστική και πιθανότητες:roll: :-k

Στατιστικη και πιθανοτητες γενικα ειναι απο τους πιο ενδιαεροντες τομεις για μενα, αλλωστε εχουν να κανουν πολλα και με το αντικειμενο του μεταπτυχιακου μου…

αυτος εξετραχηλισθη. πηγαινε να το κοιταξεις επειγοντως…

+1.
Και η γεωμετρια μ’αρεσει αρκετα.

sofi-k, ks9 and ChrisP =D> =D>

Απο την αλλη βεβαια εγω σκεφτομαι πως θα γινει να παρω πτυχειο χωρις να χρειαστει να διαβασω στατιστικη, πιθανοτητες και τα παραγωγα τους. :stuck_out_tongue:
Μαθηματικα=Αναλυση και Αλγεβρα.-

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Η Στατιστική και οι πιθανότητες είναι κατά βάση Ανάλυση και Μετροθεωρία. Η διαφορά με το υπόλοιπο Μαθηματικό σύμπαν έγκειται στο ότι είναι πολύ πιο συνηθισμένη η εφαρμογή της. Σε αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι για να εφαρμόσει κάποιος την Στατιστική δεν χρειάζεται να ξέρει ότι η μέση τιμή είναι προβολή σε υποχώρο και άλλες τέτοιες βαρετές ( κατά αυτούς ) έννοιες. Είναι συνηθισμένο οι φοιτητές του Μαθηματικού να μην είναι εξοικοιωμένοι με αυτά, μάλλον διότι δεν έχουν χωνέψει ιδέες όπως η Στοχαστικότητα και η μη ντετερμινιστικότα.

Μαλακα δεν εχω ιδεα απ’αυτα, στα εφαρμοσμενα μαθαινω απ’εξω πως λυνουν ασκησεις και παω να δωσω. Δε με νοιαζει το τι το πως και το γιατι. :stuck_out_tongue:
Αν και με την Στατιστικη καθαυτη δεν εχω κανενα χοντρο προβλημα. Πιο πολυ μου την σπανε μαθηματα τυπου Επιχειρησιακη ερευνα, Στοχαστικες μεθοδοι στην επιχειρησιακη ερευνα και τετοια. Τα οποια και κρινω πως ειναι ανουσιο να διδασκονται στο μαθηματικο και οχι σε καποιο μεταπτυχιακο του ή σε οικονομικες σχολες. Εχω βαρεθει να μαζευω πενταροεξαρια σ’αυτα.

Καλά αυτά συνήθως είναι επιλογής μαθήματα (άσε που δεν έχουν καμμία σχέση με το πως τα μαθαίνει ο Μαθηματικός και πως (δεν) τα μαθαίνει ο μη Μαθηματικός), τα οποία από την μία δίνουν ευκαιρία στους φοιτητές των Μαθηματικών τμημάτων να μάθουν και κάτι πιο απλό και εφαρμοσμένο. Και κάτι τέτοιο είναι σημαντικό, γιατί από την μία καλό είναι να ξέρεις το Θεώρημα Καραθεοδωρή, αλλά από την άλλη ρε συ Led αν δεν είχαμε και αυτά…θα καταντούσαμε σαν τους φιλολόγους που ο μόνος κλάδος απορρόφησης των, είναι αυτός της εκπαίδευσης αποκλειστικά.

(και αυτό το λέει ένας που τα τελευταία 8 χρόνια σπουδάζει μαθηματικά, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό)

Ρε δεν ειναι επιλογης αυτα σε μας, σκεψου οτι ο δευτερος μεγαλυτερος κλαδος οσο αφορα το πληθος μαθηματων ειναι η στατιστικη κι επιχειρησιακη ερευνα, πισω μονο απο την αναλυση. Ειναι υπερβολικα πολλα για εναν μαθηματικο και ξεφευγουν απο το αντικειμενο σπουδων του.
Για μενα το ιδανικο θα ηταν να υπαρχουν δυο κατευθυνσεις απο το 2ο ετος και μετα, οπως ηταν στο ΑΠΘ μεχρι πριν λιγα χρονια. Στα δυο πρωτα ετη κανεις απ’ολα και μετα διαλεγεις τι θελεις. Καθαρα ή εφαρμοσμενα. Αλλα στο ΑΠΘ υπαρχει αλλο προβλημα το οποιο δεν λεγεται δημοσια…

έλα ρε. Εμείς είχαμε 5 κατευθύνσεις στην Πάτρα (και ακόμα έτσι είναι από ότι ξέρω). Υποχρεωτικά ήταν μόνο αν έπαιρνες την αντίστοιχη κατεύθυνση. Πάντως επαναλάμβάνω ότι η Στατιστική (και όλα τα συναφή μαθήματα αυτής) που μαθαίνει ένας φοιτητής του Μαθηματικού δεν έχει σχέση ( μα απολύτως καμμία όμως ) με κάποιον μη Μαθηματικό.

Τι λέτε ρε δεν υπάρχει ωραιότερη επιστήμη από τα Μαθηματικά!

Κυριότερο προσόν τους: Δε θέλουν διάβασμα αν προσέχεις την ώρα της παράδοσης.

Αχ, Γεωμετριούλα μου καλή, μου λείπεις! :frowning:

Μακαρι να ταν ετσι:roll:
Ρε συ χρειαζεται και εμπειρια ομως που μονο μεσα απο τη λυση ασκησεων ερχεται…

Θελουν πολυ εξασκηση ομως, να λυνεις ασκησεις κ.λ.π. Ε διαβασμα τι να θελουν; Δεν ειναι Ιστορια.

βασικα εξαρταται απο το τι στοχους εχεις, δηλαδη αν ειναι απλα να γραψεις καλα στις πανελληνιες, αρκει η προσοχη στην παραδοση, και να λυνεις οσες ασκησεις σου βαζουν σε σχολειο και φροντηστηριο, να το παρεις καλα απο την αρχη του λυκειου και να μη χασεις επαφη.
αν εισαι βεβαια πιο πορωμενος και εχεις περαιτερω στοχους, θελει πολληηη εξασκηση, λιωσιμο με ασκησεις! η εξασκηση σου δινει τρομερη ευχερεια i think

Ε, αυτό είναι καθαρά θέμα εξάσκησης βασικά, δεν είναι παπαγαλισμός.

Μαλακία που δε δήλωσα Μαθηματικό ο τρόμπας… :frowning: