Πιο όμορφα μέρη/πόλεις στο Ελλάντα

Για πείτε δω. Εγώ θα πω με άνεση και με διαφορά Χανιά.

Welcome to Gargalianoi!

Σαλόνικα-Ναύπλιο ψηφίζω εγώ

Μόλυβδος στη Μυτιλήνη… Απλά δεν παίζεται!!! Γενικά η Μυτιλήνη (η ανατολική βασικά) είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

To χωριό μου…Με συγκινείς:cry:

Σαντορίνη…8)

Τα καστρα στην πολη μου.
Η παλια πολη της Ροδου.
Κερκυρα.

Καβαλα, Ξανθη, Θεσσαλονικη, Αθηνα

Μα τι λες τώρα? Όλη η διαδρομή από το κάστρο μέχρι και το λιμανάκι είναι απίστευτα όμορφη. Καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα, πανέμορφα δρομάκια, καταπληκτικά μέρη για να βγεις (ειδικά το ζαχαροπλαστείο “η αλεπού” με τα φοβερά γλυκά και το πανέμορφο μπαλκονάκι).

Είναι το μόνο μέρος για το οποίο ίσως να απαρνιόμουν την Άνδρο. Θύμισε μου. Είσαι παντρεμένη?:stuck_out_tongue: Σπίτι εκεί έχεις?:stuck_out_tongue:

Παλιό λιμάνι rules

Σπίτι έχω παντρεμένη δεν είμαι!Έχω πολλααααά χρόνια μπροστά μου!

hi baby!! Me I am…

Do you want us to find her? 8) 8) 8)

—>Παλια πολη Ροδου…
—>Παλια πολη Ρεθυμνου…

Εγώ δεν είμαι και πολυ-γυρισμένος όσον αφορά στα νησιά πάντως. Μου αρέσουν πάντως όλα τα μέρη που έχω πάει. Θα πω Λευκάδα γιατί είναι το μόνο νησί που έχω πάει! εκτός νησιών πάντως: Ιωάννινα + Καβάλα rules. Επίσης τα τοπία στο Περτούλι + Ελάτη Τρικάλων. Αλλά επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει:

Ορεινή Οίτη:

(από δικτυακή πηγή)

Πανάρχαια ιστορία .οι Οιταίοι ,οι Αινιάνες ,η Τραχήνα ,η Ηράκλεια ,η Πυρά του Ηρακλέους,βυζαντινές αναφορές ,ηρωικές μορφές του 1821 και της εθνικής μας αντίστασης, η Γέφυρα του Γοργοποτάμου,και το ολοκαύτωμα της Υπάτης ,τραγικές στιγμές του εμφυλίου πολέμου κάθε ραχούλα και ένα μετερίζι κάθε αντέρεισμα και μία μάχη.
Η ιστορία της κοιλάδας του Σπερχειού και της πανύψηλης Οίτης είναι σημαντική .Η κοιλάδα τόπος εύφορος και με πολλά νερά κατοικήθηκε απο πολύ νωρίς .Προιστορικό οικισμό έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη 4χιλ. βορειοανατολικά των Λουτρών Υπάτης κοντά στο χωριό Λιανοκλάδι .Στο συνοικισμό [ Βάρκα] 2χιλ. δυτικά των Λ. Υπάτης ανακαλύφθηκε παλαιοχριστιανικός ναός βασιλικού τύπου με θαυμάσια ψηφιδωτά .
Ή Υπάτη , η πόλη των Αινιάνων στα κλασσικά χρόνια,τα Υπατα στη Ρωμαική εποχή ,Νέαι Πάτραι το Μεσαίωνα και Πατρατζίκ στην τουρκοκρατία ,είναι περιοχή με σημαντική ιστορία αρκετών αιώνων,τα αρχαιλογικά ευρήματα είναι απο όλες τις ιστορικές περιόδους.
Ανεβαίνοντας στα ψηλά της Οίτης και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Πυρά ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίου ναού ,αφιερωμένου στον Ηρακλή.
Σύμφωνα με την μυθολογική παράδοση ,ο Ηρακλής φορώντας τον δηλητηριασμένο μανδύα της Δηιανείρας διάλεξε την Πυρά για να πεθάνει και να ανεβεί στον Όλυμπο,κοντά στους Θεούς. Εκεί μάζεψε σωρό απο ξύλα και ζητούσε κάποιον να ανάψει φωτιά για να καεί και να λυτρωθεί.Αυτό δέχτηκε να το κάνει ο Φιλοκτήτης όπου για αντάλλαγμα του έδωσε ο Ηρακλής τα βέλη του που ήταν θανατηφόρα.Οταν οι φλόγες περικύκλωσαν το σώμα του Ηρακλή ο Δίας μη αντέχοντας να βλέπει τον γιό του να υποφέρει έστειλε κεραυνούς και σύννεφα ,που πήραν τον Ηρακλή και τον ανέβασαν στόν Όλυμπο κανοντάς τον αθάνατο. Ο Ηρακλής στον Ολυμπο παντρεύθηκε την Ηβη θεότητα της νιότης.Κατά μία άλλη εκδοχή ο Δίας θέλοντας να δροσίσει τον γιό του έριξε ένα κεραυνό στην Οίτη.Στο σημείο που έπεσε ο κεραυνός άρχισε να αναβλύζει νερό .Το σημείο αυτό είναι οι πηγές του Γοργοποτάμου.
Στήν κοιλάδα του Σπερχειού και πέριξ αυτής κατοίκησαν τα ακόλουθα κυριώτερα Αρχαικά φύλλα.
Στήν αριστερή όχθη οι Δόλοπες, σήν δεξιά οι Αινιάνες,και στίς πλαγιές της Οίτης οι Οιταίοι.
ʼκόμη να αναφέρουμε και τους Ιναχαίους οι οποίοι κατοίκησαν γύρω από τον ποταμό Ιναχο που είναι γνωστός σήμερα με το όνομα Βίστριτσα.
Τον 1ο μ.χ. αιώνα η περιοχή της Υπάτης θεωρείται η έδρα της Θεσσαλικής μαγγανείας.Υπήρχαν εκεί και δρούσαν οι Θεσσαλές γόησσες με ικανότητες υπερφυσικές.
Μεταμόρφωναν τους ανθρώπους σε ζώα και αντίστροφα ,θεράπευαν τις στειρώσεις και άλλα πολλά.Γιά την θεραπεία των διαφόρων παθήσεων χορηγούσαν μαγικά φίλτρα και βότανα και κυρίως το φυτό [Ελλέβορον]κοινώς σκάρφη το οποίο φύτρωνε σε μεγάλες ποσότητες στην Οίτη.
Ακόμα πολλοί αναφέρουν οτι οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν και τα ιαματικά λουτρά της Υπάτης για τις θαυματουργικές τους ιδιότητες.
Η πηγή υπήρχε τότε γιατί σύμφωνα με τις απόψεις γεωλόγων -ερευνητών τα ύδατα ανάβλυσαν το 427 π.χ με το μεγάλο σεισμό της Βόρειας Εύβοιας που αναφέρουν και ο Στράβων και ο Θουκυδίδης

Τι είναι ο εθνικός δρυμός;

Είναι μία γεωγραφική περιοχή με εξαιρετική φυσική ομορφιά, που συγκεντρώνει σπάνια και υπό εξαφάνιση είδη φυτών και ζώων. Όταν το κράτος ανακηρύσσει μία έκταση εθνικό δρυμό, αναλαμβάνει την προστασία του οικοσυστήματός της από καταστροφικές επεμβάσεις και τη διάσωση της ενδημικής χλωρίδας και πανίδας. Σύμφωνα με την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, κάθε εθνικός δρυμός αποτελείται από τον πυρήνα (ζώνη απόλυτης προστασίας), όπου απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να διαταράξει το οικοσύστημα (κυνήγι, ψάρεμα, βοσκή και υλοτομία), και την περιφερειακή ζώνη (ζώνη περιορισμένης προστασίας), όπου επιτρέπονται ορισμένες δραστηριότητες.

Εθνικός Δρυμός Οίτης

Εξαιρετικό δάσος που σπάει τη μονοτονία με απίστευτα όμορφα λιβάδια, χωριά που ακουμπούν στην καρδιά του βουνού, μοναστήρια και εκκλησιές σε απόκοσμο τοπίο, σπάνια αγριολούλουδα, μικρές λίμνες που ξαφνιάζουν. Η Οίτη δεν ανακηρύχθηκε τυχαία Εθνικός Δρυμός.

(Από εμένα:)

το χωριό Λυχνό Φθιώτιδας ( χωριό μου):
αξιοθέατα:

  1. υψόμετρο 600 μ.
  2. πλάτανος 800 ετών
  3. μοναστήρι Βησαρίωνα ( Μονή Αγάθωνος λέγεται κανονικά ) που απέχει μόλις 1κμ απόσταση
  4. η παρέα μου μονίμως μεθυσμένη τον Αύγουστο!

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Πόρτο Κατσίκι
Πήλιο (χάνια κτλ)
Μεγάλη Πρέσπα

Αρκαδία.- και αντικειμενικά

Το καλυτερο μερος για μενα ειναι η Κεφαλονια και ακολουθουν…
Χαλκιδικη,
Εδεσσα με τους απιθανους καταρακτες της,
Σαμοθρακη,
Σαντορινη με τα απιστευτα γραφικα σπιτακια της πανω στον τεραστιο βραχο…{ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ},
Ροδος με το ομορφο λιμανι,
το Ναυπλιο με το μοναδικο, πανεμορφο καστρο του και την αξεχαστη θεα του…,
η Παργα με την απιστευτη ομορφια της…
και φυσικα ο Αχεροντας ποταμος που ειναι χαρμα με το νερο του, το πρασινο του, την ανατριχιλα που σε πιανει καθως τον διασχιζεις με την βαρκα που οσο προχωρας σε περικυκλωνει η ομοιχλη…και να λες τωρα θα εμφανιστει ο χαρος…μπρρρ…
Για το τελος αφησα την μαγευτικη Αρκαδια που η ομορφια της σε ταξιδευει με το απιστευτο πρασινο, τα πεντακαθαρα νερα της…την καταπληκτικη θεα που εχει με τα γραφικα χωριουδακια χτισμενα πανω σε απιστευτους γκρεμους…8O !!!

Ζακυνθος. Απλα οι καλυτερες παραλιες.
Καστορια. Τι να λεμε, απλα ατμοσφαιρικα. Ιστορικη 4ημερη εκει.
Χανια, αν και δεν τα εχω δει καλα ακομα, θα τα ξαναεπισκεφτω.

Και δεν ανεφερα καθολου τα μερη που καταγομαι, ειμαι αντικειμενικη.:stuck_out_tongue:

Πάτρα.Καβάλα,Ναυπλιο,Μήλος,Σαντορίνη…

Καστορια
Σαντορινη
Χανια
Ροδος(παλια πολη)
Ιωαννινα

Απ την πολη μου ελαχιστα μερη.Αθλιοτητα στο επακρον κατ’εμε και ας θεωρειται"νυμφη".Κριμα,γιατι στο παρελθον εχει υπαρξει πραγματικα πανεμορφη.