Σαν γνησιο παιδι των 80’s και σαν μεγας fan των αστυνομικων ιστοριων,μυθηστορηματων και ταινιων δεν μπρουσα παρα να κανω ενα back to roots σε μια σειρα που στιγματισε τα παιδικα μου χρονια,οταν καθε [B]Κυριακη[/B] αν θυμαμαι καλα καθομασταν στο σπιτι οικογενειακως και βλεπαμε στην [B]ΕΤ2[/B] μια σειρα που αποτελουσε μεταφορα του ομωνυμου βιβλιου του [B]Γιαννη Μαρη[/B].
Φυσικα μιλαω για τη σειρα ??[B]Ο Θανατος Του Τιμοθεου Κωνστα[/B]??.
Δηλωνω μεγας αρρωστακιας του εργου του [B]Μαρη[/B] κι η εν λογω σειρα αποτελει παρα πολυ καλη αποδοση του βιλβιου.Μια σειρα με πολυ μυστηριο,πολυ καλες ερμνηνειες,αψογη απεικονιση της μεταπολεμικης εποχης και πανω απ’ολα τον καλυτερο [B]Μπεκα[/B],τον [B]Σταυρο Ξενιδη[/B].
(Η προσφατη σειρα ‘’[B]Oi Ισtοριες Του Αστυνομου Μπεκα[/B]?? ηταν αστεια οπως και ο [B]Ιεροκλης Μιχαηλιδης[/B] φυσικα,με τον οποιο γελαει ο κσομος)
Οταν τελειωσω τη σειρα,εχω βαλει πλωρη να δω και αλλη μια αποδοση εργου του[B] Μαρη[/B] στην τηλεοραση,την εξισου κορυφαια ??[B]Εξαφανιση Του Τζων Αυλακιωτη[/B]!!!
Δυστυχως δεν μπορω να βρω πουθενα την επισης μεταφορα εργου του Μαρη,την σειρα που παιζοταν στην αρχη λειτουργιας του [B]ΜEGA[/B],το πολυ δυνατο ??[B]Μυστικο Του Αρη Μπονσαλεντη[/B]??.
Αν μπορουσε κανεις να βοηθησει,θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως!
Λοιπον μετα απο τοσα χρονια ειδα και μολις τελειωσα τον ??[B]Θανατο Του Τιμοθεου Κωνστα[/B]??.
Για οσους δεν εχουν επαφη με τη σειρα,καθ?οτι νεοτεροι,εχω να πω οτι προκειται για μια καταπληκτικη σειρα,σχεδον δωματιου σε σημεια,που ειναι γεματη μυστηριο,πολυ καλες ερμηνειες σχεδον απο ολους και εναν καταπληκτικο[B] Γ.Μπεκα[/B],τον [B]Σταυρο Ξενιδη[/B].
Μακαρι να γυριζαν και τωρα τετοιες σειρες,με αυθεντικοτητα,μυστηριο που βγαινει κατ?ευθειαν μεσα απο το βιβλιο του μαστορα [B]Γιαννη Μαρη[/B] και οχι καρικατουρες της πλακας οπως αυτη η αθλιοτητα ,το ??[B]Ιστοριες Του Αστυνομου Μπεκα[/B]??.
Και συνεχιζω με την ??[B]Εξαφανιση Του Τζων Αυλακιωτη[/B]??.
Δηλώνω υπερήφανα ότι σε 8 ημέρες κατάφερα να δω και τα 66 επεισόδια των [B]Αυθαίρετων[/B]…
Και τώρα είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης, με σενάριο πολύ μπροστά από την εποχή του, με ασύλληπτες ερμηνείες και μοναδικούς χαρακτήρες.
Μετά μας έφαγαν οι δύο ξένοι και η ντόλτσε βίτα… τι να μας πούνε τα γατάκια…
Oi ‘‘Αυθεραιτοι’’ κορυφη μεγαλη,απο τις αγαπημενες μου σειρες,αλλα φιλε toxike θα διαφωνησω μαζι σου,διοτι ‘‘Οι Δυο Ξενοι’’ ειναι για μενα η Νο1 αξεπεραστη ελληνικη σειρα.
Δώσε λίγο καστ αυτών των σειρών! Στην “Εξαφανιση Του Τζων Αυλακιωτη” πρωταγωνιστούσε ο Ανδρέας Μπάρκουλης;
Μια άλλη δραματική - κοινωνική σειρά που γυρίστηκε και προβλήθηκε επί ΑΛΛΑΓΗΣ τη σεζόν 1985-86, με πολύ λίγα δυστυχώς επεισόδια, ήταν το υπέροχο [B][U]Χαίρε Τάσο Καρατάσο[/U][/B] του Γιάννη Σμαραγδή που έκανε αναφορά στην επταετία 1967-74. Μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος. ΕΠΙΚΟ καστ (βαράμε προσοχές):Γιάννης Μόρτζος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Μοσχίδης, Ντίνα Κώνστα, Νίκος Καλογερόπουλος, Ελένη Ράντου (1η τηλεοπτική εμφάνιση), Βασίλης Τσάγκλος, Κώστας Τσάκωνας, Ζαννίνο, Σταύρος Ξενίδης κ.λπ. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΛΟΙ έπαιζαν εκεί μέσα. Πολύ κρίμα που δεν είχε περισσότερα επεισόδια και που δεν έπαιξε αρκετά σε επανάληψη…
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ρε φορ γκαντσεικ,η καλυτερη σειρα με διαφορα.
Φιλε Arian η Ραντου δεν επαιξε στον Καρατασο απ’οτι θυμαμαι.Πρωτη τηλεοπτικη εμφανιση στη σειρα η κυρια Ντορεμι που θα την θυμουνται μονο κατι καμμενοι 30φευγα καλη ωρα…:lol:
Μαλλον εσυ κανεις πλακα.
Οι τυποι (Ρηγας/Αποστολου) δεν εκαναν τηλεοραση τοτε με αυτην τη σειρα,εκαναν σινεμα.
Ασε φιλε,ξερω ολες τις ατακες απ’εξω,εχω κλαψει,εχω γελασει,εχω ερωτευτει με αυτην τη σειρα.
Εχω ξανακλαψει,εχω ξαναγελασει…
Και θα ξανακλαψω,θα ξαναγελασω…