Εκλογες 2007

Τα ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ δεν εχουν σχεση με τη διασπαση του ενιαιου συνασπισμου μετα το 1989…τα δυο αυτα μικρα κομματα (μαοικης κατευθυνσης) ειναι διασπαση μιας παλαιοτερης οργανωσης της ΟΜΛΕ (Οργανωση Μαρξιστων Λενινιστων Ελλαδος) η οποια υστερα απο το θανατο του Μαο το 1976 εισηχθη σε εσωστρεφεια και υστερα απο την συνοδη κριση στο εσωτερικο της, χωριστηκε τη δεκαετια του 80 σε αυτα τα 2 κομματα…

η πραγματικοτητα την οποια περιγραφεις δυστυχως βασιζεται στις εγγενεις αδυναμιες του εκπαιδευτικου συστηματος (δευτεροβαθμια και τριτο βαθμια εκπαιδευση) αφενος και στην ανωριμοτητα (οσον αφορα τον ακαδημαικο τους ρολο) των σπουδαστων αφετερου… κλασικη περιπτωση αυτη που περιγραφεις…

πρωτον δεν μιλησα για συμμετοχη των φοιτητων. απορω που το ειδες.

μαλιστα. εγω παλι μπορω να σου πω παραδειγμα για καθηγητη που μπηκε σε δευτερο τμημα με σκοπο να τελειωσουν παιδια πιο γρηγορα. καλο ε;

και ηταν εμφανες οτι αναφερομουν στο γενικοτερο πλαισιο του νομου με το οποιο δε συμφωνω. θεωρεις οτι θα ανεβει η ποιοτητα των πανεπιστημιων ετσι; ισα ισα οταν αναγνωριστουν τα ιδιωτικα θα εχουμε περισσοτερους πτυχιουχους.

επισης μιλας αποκλειστικα για τη δικη σου σχολη. υπαρχουν και καλυτερα, υπαρχουν και πολυ χειροτερα ομως.

Angmar, κάνε μία παλλικαριά. Διάβασε το πρώτο πρώτο ποστ μου ξανά, γιατί με ρωτάς πράγματα άσχετα με αυτό που είπα.

Εγώ είπα, ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη ζωή μου ως τώρα ήταν η μόνη βαθμίδα εκπαίδευσης, όπου ο μαθητής (δηλαδή οι φοιτητές) έλεγαν στο δάσκαλο (δηλαδή οι καθηγητές) πώς πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Περιεκτικότατο και σαφές.

Γιατί μου μπλέκεις νόμους και ιδιωτικά πανεπιστήμια? Ποιος μίλησε για αυτά?

Φιλαρακο μην αρχισουμε αυτη την κουβεντα για το ποιος ξεκινησε τις κινητοποιησεις, ποιος ηταν πρωτοπορος του κινηματος και ολα αυτα. Επισης ανεφερες καπου τη λεξη καπελωμα? Επειδη βλεπω οτι εισαι σχετικος με την ΕΑΑΚ μην το ξανακανεις σε παρακαλω, ειναι υβρις. Δηλαδη, μιλας για καπελωμα και αναφερεις “τα μπλοκ της ΕΑΑΚ”. Νομιζα οτι ηταν μπλοκ φοιτητικων συλλογων και οτι κατεβαιναμε ενωτικα για να αποτρεψουμε τον νομο και το αρθρο 16.

Μπορουμε να συζηταμε για ωρες, αλλα το μονο που θα καταφερουμε θα ειναι να γελανε μαζι μας ολοι αυτοι που κατηγορουν την αριστερα για πολυδιασπαση…

Σαφως και πρεπει να το κανουν οι φοιτητες αυτο, ακριβως επειδη πλεον δεν μιλαμε για σχολεια αλλα για πανεπιστημιο. Και επιστημη=κριτικη σκεψη. Φυσικα, δεν πρεπει να γινεται με τους τροπους οπως αυτος που ανεφερες για το μαθημα στη σχολη σου. Εννοειται επισης οτι αντιληψεις του τυπου “ο κακος καθηγητης ειναι εχθρος μας” που εχουν καποιες παραταξεις η αλλες του τυπου “πιεζω τον καθηγητη για να ευχαριστησω τους φοιτητες-πελατες που με ψηφιζουν” ειναι επικινδυνες…

Οταν ομως εγω κρινω οτι στο ταδε μαθημα πρεπει να μπει ενα εργαστηριο ναι θα πω στον καηθηγητη πως να κανει τη δουλεια του. Οταν κρινω οτι ο φορτος μιας εργασιας ειναι μεγαλος και η συμμετοχη στον τελικο βαθμο μικρη και παλι θα το κανω. Οταν στην ΑΣΟΕΕ δεν υπαρχει πτυχιακη εξεταστικη ΝΑΙ θα πιεσω τους καηθηγητες να τη θεσπισουν. Οταν στην ΑΣΟΕΕ, την κατεξοχην οικονομικη σχολη διδασκεται μονο η νεοκλασικη οικονομικη θεωρια και ολες οι αλλες θεωριες ειναι θαμμενες σε μαθηματα επιλογης ΝΑΙ θα απαιτησω να γινεται πιο σφαιρικο μαθημα…

Αγαπητέ φίλε (και το εννοω, ελπίζω ότι και το δικό σου “φιλαράκο” δεν είναι ειρωνικό)

Έχεις δίκιο για τη φράση “τα μπλοκ της ΕΑΑΚ” ειδικά αν την απομονώσεις. Ομως υπάρχουν συνελεύσεις που κέρδισαν τα πλαίσια της ΕΑΑΚ και περιλαμβάνουν το δικό της ιδεολογικό υπόβαθρο και άλλες που είχαν άλλες (σεβαστές και αυτές) προτάσεις. Με αυτήν την έννοια ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν σε αυτό προσθέσεις ότι συχνά πυκνά τα μέλη της κοινοβουλευτικής αριστεράς μετέχουν σε ξεχωριστά κομματικά μπλοκ και πολλές φορές σε ξεχωριστές πορείες ενισχύεται αυτό που λέω.

Και επαναλαμβάνω για να είμαι σαφής. Όντως τα μπλοκ ανήκουν στους φοιτητές και όχι σε παρατάξεις. Το μπλοκ όμως δεν είναι μόνο ο κόσμος που τα στηρίζει αλλά και το τί λέει αυτός ο κόσμος, ποιά ιδεολογία πρεσβεύει και τι αντιπροτείνει (δεν ήταν απλώς ένα όχι στο 16). Με αυτή την έννοια νομίζω ότι τα ΕΑΑΚ κυριάρχησαν.

Δεν θέλω να μπούμε σε διένεξη. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι φοιτητής πια οπότε με τα ΕΑΑΚ δεν έχω τόσο στενή σχέση πλέον. Το αφήνω εδώ και καλή καρδιά να ΄χουμε.

επανέφερα το τόπικ της παιδείας, μόλις δώσω το μάθημα και γυρίσω, θα απαντήσω εκεί. Ας συνεχίσουμε τη συζήτηση για την παιδεία στο τόπικ της. Περιμένω και άλλες απόψεις επί του θέματος :slight_smile:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=207049#post207049

Βασικά αν προσέξεις μιλάει για καπέλωμα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΑΑΚ γιατί ενώ αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ (δλδ το Δίκτυο) αντιμετώπιζε τις καταλήψεις και τις πορείες επιφυλακτικά, στο σποτάκι του είχε ένα σωρό πλάνα από πορείες τις οποίες παίζει να τις είχε “σαμποτάρει” κιόλας στην αρχή μέσα στις σχολές.

Στη δική μου σχολή πάντως γινόταν αυτό από παιδιά που ανήκαν στο Δίκτυο.

Μερικές μετεκλογικές παρατηρήσεις.

1.Ο Καραμανλής είπε ότι ο λαός έδωσε σαφή εντολή να συνεχιστούν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις. Δεν του πέρασε από το μυαλό για ποιο λόγο δεν ψηφίστηκε η Γιαννάκου?

2.Το ότι μπήκε στη βουλή το Λαός δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί έκρυψε καλά τις θέσεις του. Το κακό θα είναι αν στις επόμενες εκλογές, οπότε θα έχει αναγκαστεί να τις φανερώσει, ξαναμπεί στη βουλή. Γιατί τώρα τον ψήφισαν πολλοί απογοητευμένοι λαικοί δεξιοί, ενώ στην επόμενη θα τον ψηφίσουν μόνο οι οπαδοί του. Εξάλλου στην Ελλάδα υπάρχουν ακροδεξιές απόψεις και αυτές δεν καταπολεμώνται με το να τις κρύβεις στο περιθώριο, αλλά με το να τις φέρνεις στο προσκύνιο υπό κρίση. Η θέση στην περιφέρειά του που πήρε ο Πολύδωρας αφ’ ότου εκτέθηκε ως μέλος της κυβέρνησης είναι μία επιβεβαίωση γι’ αυτό. Το ίδιο και ο Γεωργιάδης στην Κέρκυρα.Επίσης είναι πιθανόν να μας βοηθήσει το Λαος να πάρουμε μια λιγότερο υποκριτική και ξεκάθαρη θέση απέναντι στους μετανάστες. Γιατί ναι ο ελληνικός λαός δεν είναι ρατσιστής και ξενοφοβικός, αλλά έχει ξεζουμίσει τόσα χρόνια τους μετανάστες.

3.Η Κανέλλη είναι αρκετά ατίθαση για να πάρει τα ηνία του ΚΚΕ, και πιο χρήσιμη αν είναι αδέσποτη. Ο Αλαβάνος αρκετά έξυπνος ώστε να συνενώσει ακόμη περισσότερο την Αριστερά, (προβλέπω να ενσωματώνει και τους πράσινους οικολόγους). Επειδή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δε βλέπω συνεργασία, ελπίζω τουλάχιστον να επιτευχθεί στους δρόμους (όχι άλλους καυγάδες για καπελώματα έλεος).

  1. Οι φωτιές ευνόησαν το δικομματισμό (υψηλά ποσοστά στα καμμένα, ιδιαίτερα για τη ΝΔ). Αντίθετα στην Αθήνα (Ιδιαίτερα Β Αθηνών και Β’ Πειραιώς) οδεύουμε προς συσχετισμό: 1 δεξιός προς 1 κεντρώο προς 1 αριστερό και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Η διαφορά είναι βέβαια ότι ο 1 αριστερός είναι πολλάκις δισχασμένη προσωπικότητα.

Η νεολαια του Συριζα δεν ειναι το Δικτυο χαζο Ντεχτερ.

Ουφ μωρέ, απλουστευτικά το είπα. Δεν είναι η νεολαία του, νταξ, το ξέρω. [-X

φιλε μου περα απο την πλακα χτες αργα το βραδυ εβλεπα ετ3 και ειχε κατι πολιτικους που μιλουσαν…μου φενεται οτι αυτος του ΣΥΡΙΖΑ λεγοταν κοροβεσης και μου εκανε τρομερη εντυπωση,σε αντιθεση με τους αλλους “πολιτικους”, οτι ποτε δε διεκοψε κανεναν,και οτι ενω ειχε τον λογο και μια καρακαξα απο το ΚΚΕ τον διεκοπτε συνεχεια παντα την ακουγε και της απαντουσε αναλογα…(παρεμπιπτοντος αυτος ειναι και μακρυμαλλης με κοτσιδα:D :smiley: )

Ο Κουρακης ειναι αυτος. Ειναι καθηγητης Ιατρικης εδω.

οκ σορρυ…μπερδευτικα…το ειχα ξεκαθαρισει οτι δεν ειμαι σιγουρος…

αυτος ειναι που χε παει για δημαρχος?

Nαι αυτος ειναι.

το ανεκδοτο με τις εκλογες ειναι οτι σχηματιστηκε κυβερνηση με το 41,84% των ψηφων (2,995,421)…αν το αναλυσουμε περισσοτερο ψηφισαν 7,355,975 σε συνολο εγγεγραμενων 9,921,545 (η αποχη αγγιξε το 26%)…οποτε το 41,84% των συνολικων ψηφων αντιστοιχει στο 31% του εκλογικου σωματος…αυτο το ανεκδοτο λοιπον ονομαζεται πλειοψηφια…και με 100% συμμετοχη αυτοδυναμη κυβερνηση θα σχηματιζοταν με το 41,3%, οπου παλι μονο για πλειοψηφια δεν μπορουμε να μιλαμε…εγω με το μικρο μου τι μυαλο ξερω οτι πλειοψηφια νοειται με ποσοστο ανω του 50%…

Το πιο εκνευριστικό είναι που βγαίνουν παραφουσκωμένοι μετά και και λένε “Ο λαός αποφάσισε”, “Ο λαός μίλησε” και άλλα τέτοια κλισαρισμένα…

Πάντως αν το 31% ψήφισε ΝΔ και άλλο 29% περίπου ΠΑΣΟΚ έχουμε 60% δικομματισμό ανάμεσα στους Έλληνες.

Εφοσον το ποσοστο του εκλογικου που εριξαν ΝΔ κανονικα ειναι 31% λογω αποχης καλο θα ηταν οσοι δεν πηγαν να ψηφισουν επειδη δεν γουσταρουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να πηγαιναν και να εριχαν κατι αλλο. Η αποχη των δυσαρεστημενων τους βοηθαει δεν τους προβληματιζει.

Αυτο για οσους ειναι υπερ της αποχης, ξανασκεφτητε το.