Οταν πας στο εκλογικο τμημα να ψηφισεις εχεις 3 επιλογες.
[ul]
[li]ψηφο σε καποιο κομμα με του οποιου την ιδεολογια/πρακτικη συμφωνεις…
[/li][li]λευκη ψηφο που υποδηλωνει οτι δεν συμφωνεις με κανεναν…
[/li][li]ακυρη ψηφο που υποδηλωνει οτι η ολη διαδικασια των εκλογων ΔΕΝ σε εκφραζει. Αρα αφου οι εκλογες ειναι κεντρικος θεσμος του κοινοβουλευτικου συστηματος, η ακυρη ψηφος υποδηλωνει οτι εσυ το απορριπτεις…
[/li][/ul]
@Ellanor: Συμφωνω απολυτα σχεδον σε ολα πλην του ακυρου, για τους λογους που αναφερω παραπανω…
συμφωνω απολυτα σε ολα κ ειδικα στο δευτερο!
αν οσα κοματα εχουν αριστερες θεσεις κ αποψεις ενοθουν σιγουρα μπορουν να καταφερουν κατι καλυτερο μεσα στην βουλη!
αλλα πιο ευκολο ειναι να δουμε acdc στην μαλακασα!
πραγματιικα φετος δεν ξερω τι να ψηφισω! τις τελευταιες μερες θα αποφασισω!
παντως μια καλη σκεψη ειναι να ψηφισω αυτον που θα μου κανει το λιγοτερο κακο!
Μην ξεχναμε αλλωστε οτι οταν η αριστερα ηταν ενωμενη (ΕΔΑ) ειχε 20%+ και ενοχλουσε πολυ την εξουσια! Βεβαια, οι συνθηκες τοτε ηταν πολυ διαφορετικες. Αλλα το γεγονος δεν παυει να ισχυει…
Κάνε μια βόλτα από την ΚΝΕ. ΙΔΕΑ δεν έχουν ουσιαστικά… Απλά με μια καλή πλύση εγκεφάλου τους μαθαίνουν να λένε ότι είναι παράδειγμα αριστερού κόμματος.(Ε και μετά γίνονται ψηφόφοροι ή απογοητεύονται και πάνε κατά Συνασπισμό μεριά ή φτάνουν 25 και ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
edit: Παρατήρησα το εξής… Λέτε ότι δε ξέρετε, θα δείτε, θα ψηφίσετε τον καλύτερο και καλά μέσα στους βλαμμένους κτλ. Αφού ρε παιδιά δεν σας εκφράζει κανείς γιατί να ψηφίσεται αυτόν που θεωρείτε λιγότερο κακό και να μην ρίξετε άκυρο; Είναι όλοι τυφλοί ας βρούμε τον μονόφθαλμό δλδ;
Δεν ειναι ολοι οι κνιτες ετσι. Αυτοι που αναφερεις συνιστουν ενα μεγαλο ποσοστο.
Οσο για το ακυρο. Περαν αυτου που ειπε ο Κρισπ, θα σου πω κι εγω τι πιστευω. Το οτι εμεις που το λεμε ειμαστε απογοητευμενοι απο ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ειναι υπερανω πασης αμφιβολιας. Τι θα πετυχουμε λοιπον ριχνοντας ακυρο? Μα να ενισχυσουμε τα δυο αυτα κομματα. Ειναι πασιφανες οτι αυτο θελουν. Να κανουν τον κοσμο απολιτικ. Να μην σκεφτεται και να μην ασχολειται με τα κοινα, με αποτελεσμα να κανουν ΟΤΙ θελουν και η κατακραυγη να κραταει οσο διατηρουν το θεμα τα ΜΜΕ. Μετα απο λιγο καιρο να ξεχνιουνται ολα και φτου κι απ’την αρχη. Να ψηφιζουν λιγα ατομα, τα κομματοσκυλα, οι ρομαντικοι που ψηφιζουν οτι ψηφιζε απο παλια η οικογενεια και οσοι τους εχουν υποσχεθει θεσουλα τα δυο μεγαλα κομματα. Με λιγα λογια, να ψηφιζουν οσοι συντηρουν τα δυο μεγαλα κομματα στην εξουσια. Κι αυτο το πετυχαινουν με το να γεφυρωνουν την οποια διαφορα μεταξυ τους, με αποτελεσμα ο κοσμος ν’απογοητευεται μιας και “ολοι ειναι το ιδιο”. Ο ρολος του λαου δεν ειναι να απεχει απ’τις εκλογες ή να δειχνει την δυσαρεσκεια του ριχνοντας ακυρο. Ειναι ν’ασκει αντιπολιτευση κι ενα μερος αυτης ειναι να ενισχυει τα κομματα που ειναι τουλαχιστον ιδεολογικα αντιθετα μ’αυτα που τον κανουν να ζει με τρεις κι εξηντα. Πρεπει να δειξεις στην πολιτικη ηγεσια οτι οντως απειλειται, οτι οντως αν συνεχισει να κανει τις παπαριες της κινδυνευει να χασει πολλους ψηφοφορους.
ναι πρεπει να ψηφιζουμε κ να μην πεταμε την ψηφο μας!
πρεπει να υπερασπιζομαστε αυτο το δικαιωμα μας! ειναι απο τα πιο σημαντικα μεσα στην δημοκρατια!
επισης πρεπει να δειξουμε οτι ειμαστε εδω κ περιμενουμε κατι καλυτερο! αμα τους ακυρονουμε θα μας ακυροσουν κ αυτοι!
ο led_zeppelin εχει κανει φοβερα ποστ εδω μεσα…οπως και αυτο της elleanor.
παντως ειναι η πρωτη φορα που θα ψηφισω σε αυτες τις εκλογες.Δεν εχω αποφασισει ακομη…ξεκαθαριζω οτι νουδου δεν προκειται να ριξω παντως…με τιποτα…τα χουν κανει ολα σκατα…ολα ομως…μονο στομφο εχουν και τσαμπουκα και κερδιζουν ψηφους ετσι…ειναι κενοι τελειως…αλλη ομως τετραετια με τον Ρουσοπουλο πρωθυπουργο δεν θα την αντεξω…και αυτον τον φασιστα τον Παναγιωτοπουλο ας τον φιμωσει καποιος…
Πασοκ καλα δεν το βλεπω…μου θυμιζουν πλεον ξερω γω καρτουνη, παουερ ρειντζερς…σα να μην ξερουν τι θελουν κι αυτοι…δεν ξερω τα παλια στελεχη δεν νομιζω οτι πρεπει να κυβερνησουν παλι…απο τα καινουρια παλι δεν τα εχουμε δει ουτε στην αντιπολιτευση καν…δεν νομιζω οτι θα ειναι ικανα να κυβερνησουν(ασε που και να πρωσπαθησουν οι αρχοντες της ρεμοθυλας και των ρουσφετιων δεν θα τα αφησουν…) οποτε…αστο καλυτερα να παει στο διαολο…αν ηταν ακομα ο Σημιτης ισως το ξανασκεφτομουν (παιδια ο ανθρωπος θα κριθει αργοτερα…ειχε οραμα…αυτος και ο Γιαννιτσης…αλλα ειπαμε…οι αρχοντες της ρεμουλας φρεναραν τα παντα…και θα συνεχισουν)
νταξ ΚΚ δεν θα ριξω…λογω της ανεκδιηγητης αρχηγου της που ειναι κρυφοφασιστω και πολυ τατσι μιτσι κοτσι τα χει με τους δεξιους…δεν ξερω…νομιζω θελει μια ανανεωση το ΚΚ και απο προσωπα και απο ιδεες… με αυτη την προυποθεση ετσι δεν το θεωρω αδυνατο να το στηριξω…
Συνασπισμος…εγω τον Αλαβανο τον παω…δεν ξερω τι π[εριουσια εχει ο ανθρωπος…αλλα τον παω…απο την αλλη και αυτοι ρε παιδακι μου δεν ξερουν τι θελουν…μου φαινονται σαν να αμφιταλαντευονται συνεχως…δεν εχουν και ιδιαιτερα φωτισμενα στελεχη…νομιζω δλδ…και ολο μεταπηδουν στο πασοκ βλεπω…δεν ξερω…παντως το γεγονος που με απομακρυνει και απο τουτους ειναι το οτι βλεπω καποιους τοπικους συνασπιστες εδω στα τρικαλα…ολο ιδεολογια αλλα οι μεγαλυτεροι αρπαγες…με τα πουρακια τους και τις μερτσεντε και τα προγραμματακια που τσιμπαν πλαγιως…δεν ξερω…
νταξει λαος δεν παιζει με τπτ…να μου το κοψουν καλυτερα…(το χερι…)
Να απαξιώ όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσω (προσωπικά δεν έχω το δικαίωμα ακόμα αλλά λέμε τώρα), να μένω πιστή στα όποια πιστεύω μου, να προσπαθώ ν’αλλάξω την κοινωνία μου ίσως με την πρώτη ευκαιρία (δε σου λέω για συνεχή διαμαρτυρία…). Αλλά με το να βολεύεσαι με ότι σου δίνουν θεωρώ πως μένεις 2 φορές εκεί που είσαι.
Για τον Σημιτη αναθεωρησε τις αποψεις σου. Τεχνοκρατης και νεοφιλελευθερος οσο δεν παει.
Το ΚΚΕ ειναι σχεδον απιθανο ν’αλλαξει ιδεες. Αυτο ηταν κι αυτο ειναι και θα ειναι. Γι’αυτο και το ποσοστο που εχει, εχει υποδιπλασιαστει.
Επισης, μονο ο Κρισπ εχει μιλησει και εχει πει και τι θα ψηφισει. Ολοι οι υπολοιποι που ψηφισαν, αν δεν κανω λαθος, δεν αιτιολογησαν την ψηφο τους. Ας μιλησουν να γινει ακομα καλυτερη η κουβεντα μας.
Για στασου ρε συ. Ποιος βολευεται με οτι του δινουν? Εγω που προσπαθω να ψηφισω κατι κοντα στην ιδεολογια μου για ν’αλλαξει η υπαρχουσα κατασταση την οποια απεχθανομαι ή εσυ που με την αποχη σου δινεις το δικαιωμα αυριο-μεθαυριο στα κυβερνωντα κομματα να εχουν την υποστηριξη του 90%+ του ελληνικου λαου (γιατι οσοι δεν ψηφιζουν, θεωρουνται ατομα που δεν εχουν γνωμη για τα κοινα) η οποια υποστηριξη τους δινει:
Το αλλοθι (οχι δλδ οτι το χρειαζονται τοσο πολυ, αλλα ειναι σημαντικο να το εχουν) να περνανε οτι νομοσχεδιο θελουν, μιας και ο κοσμος στην συντριπτικη του πλειοψηφια επιδοκιμαζει τα οσα κανουν.
Την σιγουρια πως ΟΤΙ και να κανουν, ο κοσμος παλι θα τους ψηφισει και θα τους δωσει μεγαλα κι ακομα μεγαλυτερα ποσοστα.
Την δυνατοτητα ν’αναθεωρουν αρθρα συνταγματος οπως το αρθρο 24 (δεν αναφερομαι στο 16 γιατι καποιοι θελουν εξισωση ΑΕΙ με ΙΕΚ!!!).
Αυτο με τα λευκα νομιζω ισχυει οντως. Στη λογικη του οτι αφου θεωρεις οτι κανενας δεν σε εκφραζει τοτε δεν σε νοιαζει οποιος και να βγει αρα ας παρει τα λευκα ο πρωτος. Φυσικα και ειναι αντιδημοκρατικο μετρο. Η λευκη ψηφος υποδηλωνει οτι ενω υποστηριζεις και αποδεχεσαι το πολιτευμα, δεν συμφωνεις με κανεναν απο τους υπαρχοντες συνδυασμους. Οποτε το να τα παιρνει ο πρωτος ειναι απαξιωση της ψηφου σου…
Το ΚΚΕ ειναι απιθανο να αλλαξει ιδεες οσο εχει τη συγκεκριμενη ηγεσια (Παπαρηγα καο λοιποι σταλινικοι). Πολλα ΚΚ ανα την Ευρωπη εχουν γινει πολυ πιο ριζοσπαστικα και λιγοτερο δογματικα. Ενας τροπος να αλλαξει ιδεες το ΚΚΕ ειναι η ενισχυση της υπολοιπης (ριζοσπαστικης) αριστερας ωστε να υπαρξει πιεση απο τα κατω για να αλλαξουν πραγματα…
Οσο για μενα δεν νομιζω να εχω πει σε καποιο ποστ τι θα ψηφισω αλλα ναι… Η μια και μοναδικη ψηφος στο ΣΥΡΙΖΑ ειναι η δικη μου. Συμφωνω σε αρκετα με τον ΣΥΡΙΖΑ και θελω να ενισχυθει οποιαδηποτε προσπαθεια προσεγγισης δυναμεων της αριστερας στη λογικη της μεγιστης συμφωνιας. Επισης εκφραζομαι ακομα περισσοτερο απο τη νεολαια Συν στην οποια και συμμετεχω…
Εσύ συμμετέχεις όμως στο “κακούργημα” όχι εγώ. Εγώ περιμένω το κατάλληλο κόμμα (λέεεεεεεεεμε τώρα) και με την προσπάθεια μπλα μπλα που είπα και πριν προσπαθώ να καλυτερεύσω την κοινωνία. Και το ότι ρίχνεις άκυρο μπορεί (και πάλι υποθετικά μιλάμε) να βάλει τον κόσμο να σκεφτεί κτλ γιατί καλώς ή κακώς εμείς φτιάχνουμε την κυβέρνηση (και η κυβέρνηση εμάς όπως βλέπω). Εσύ με το να βρίσκεις τον μονόφθαλμο στους τυφλούς συμβάλεις. Γιατί έτσι μόνο άσπρη μέρα δε θα δούμε. Συγγνώμη κι όλας που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είμαστε μια ζωή πρόβατα. Ψήφισε Καρατζαφέρη, τι να σου πω.