Εκλογες 2007

και γω μαλλον ΣΥΡΙΖΑ το βλεπω να ριχνω

Βεβαια ο Ελλανορ ξεχασε να πει οτι θα ψηφισει ΠΑΣΟΚ. :stuck_out_tongue:

Ναι, ο αναρχοπασόκος έλλανορ. Έχε χάρη που είμαι κουρασμένος τώρα και δεν αποκαλύπτω στον κόσμο τις πραγματικές προθέσεις ψήφου σου, λεντ ζεπελιν. (όλοι ξέρουμε πόσο συμπαθείς τους φίλους του λαού και το κόμμα τους, το ΛΑΟΣ…). Λυπάμαι, αλλά έπρεπε να ειπωθεί.

Αναρχοπασοκος σοσιαλδημοκρατης για την ακριβεια!
Λοιπον ο Κρισπ εχει την εξης απορια και το θετω ως ερωτημα. Τι προτιματε?
α) ΚΚΕ μ-λ?
β) μ-λ ΚΚΕ?

Αναρχικός σοσιαλδημοκράτης θες να πεις :stuck_out_tongue:

Όσο αφορά το ερώτημα, προτιμώ μ ΚΚΕ λ
Είναι πιο true.

Ειναι τελειως μετσαλ αυτος το μ ΚΚΕ λ!

ΟΑΚΚΕ παιδες…

http://www.oakke.gr/poster.htm

Γραφεία ΟΑΚΚΕ:
Χαλκοκονδύλη 35

“Το βραδυ σημερα 8 η ωρα! Ολοι στην οδο Χαλκοκονδυλη 9!”

Ρε συ Rocker_, πόσο ΚΑΜΜΕΝΟΣ πρέπει να είσαι για να μπαίνεις με 3 account και να γράφεις σε thread για τις εκλογές; Τόσο κομματοσκυλισμός; Sorry για την έκφραση, σιγά που σε πείραξε βέβαια, αλλά όταν μας γράφεις στα απαυτά σου περίμενε και συνέπειες, τις οποίες θα δεις εάν εξακολουθήσεις σε αυτό τον ρυθμό…

κλεισαν τον ΟΤΕ οι αλητες

Παιδιά να ρωτήσω κάτι;

Γιατί υπάρχει το ψηφοδέλτιο επικρατείας και τι ακριβώς συμβαίνει με όσους εκλεγούν μέσω αυτού;:-k

Το ψηφοδελτιο επικρατειας καθε κομματος περιλαμβανει ονοματα που δεν κατεβαινουν στις εκλογες να διεκδικησουν την ψηφο τους λαου αλλα ενας αριθμος απο αυτους (αναλογα με τη θεση που βρισκονται στο ψηφοδελτιο) εκλεγεται απευθειας ως βουλευτες αναλογα με το ποσοστο που ελαβε το κομμα τους…

Οπότε φαντάζομαι να συμμφωνείς ότι μέχρι να μάθουν να οδηγούν προσεκτικά η σήμανση έξω από το σχολείο δεν πρέπει να φύγει.

Κατά τα άλλα αν ψήφιζα Αθήνα θα ψήφιζα Δούρου. Έπαθα ζημιά χθες βράδυ στον Αντ1 μαζί της.:stuck_out_tongue:

Αυτό όμως δεν είναι άδικο για όσους δεν βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας; Γιατί δεν διεκδικούν και οι υποψήφιοι του επικρατείας την ψήφο των πολιτών;

Ας πουμε οτι στα ψηφοδελτια επικρατειας μπαινουν ιδιαιτερες περιπτωσεις οπως παλια στελεχη κομματων ή στελεχη που προερχονται απο αλλους χωρους (βλ. Μανο, Ανδριανοπουλο στο ΠΑΣΟΚ το 2000) ή τωρα τον πρωην στρατιωτικο (Χηνοφωτη) που κατεβαινει με τη ΝΔ…

Τεσπα, δεν ειναι και πολλοι, 12 συνολικα απο ολα τα κομματα ειναι οι βουλευτες επικρατειας και οι περισσοτεροι αν οχι ολοι ειναι απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λογω των ποσοστων…

Για τη σημανση στο σχολειο να συμφωνω,αλλα με την εννοια που το παραλληλιζεις με το ασυλο και παλι διαφωνω γιατι την παρουσιαζεις υπεραπλουστευμενη.
Με το ιδιο σκεπτικο λοιπον ας θεσπισουμε ασυλο σε καθε χωρο εργασιας και επιπλεον και στα σπιτια οσων εργαζομενων διαμαρτυρονται και κανουν πορειες κατα καιρους διεκδικωντας καλυτερη ποιοτητα ζωης.Ναι υπαρχουν και αλλοι περα απ τους φοιτητες που παλευουν για το μελλον τους,κυριως και για το παρον τους.Χμ,κατα καιρους κι αυτοι τρωνε ξυλο(και πολυ μαλιστα)και υποκεινται τραμοουκισμους(να θυμηθουμε τα ξεφουσκωματα των λαστιχων των τρακτερ των αγροτων,το ξυλο στους συνταξιουχους,σε λιμενεργατες,σε αδιοριστους καθηγητες…αλλα ο Ελληνας ξεχναει ευκολα).Ας βαλουμε ασυλο παντου λοιπον.Μηπως ομως ηδη υπαρχει?Μηπως το να λες οτι σου κατεβει στο κεφαλι,οπως εμεις σ αυτο το φορουμ πχ,ειναι ηδη προστατευμενο και το να χεις διαφορετικη αποψη δε σε στελνει αυτοματα σε ξερονησια?Μηπως ολα αυτα καθιστουν το ασυλο περττο μονο σ ενα συγκεκριμμενο χωρο?Για μενα ναι.Φορα μια μπλουζα με σβαστικα πχ και βγες εξω,δε νομιζω οτι θα σε μαζεψει κανενας.Αντε να στην πει κανας παππους.Επισης στα σχολεια δεν συνηθιζεται καποιες μικρες ομαδες παιδιων να την κοπανανε και να σπανε τα διερχομενα και σταθμευμενα αυτοκινητα,παλευοντας για το μελλον τους(:lol: )και δη το δικο σου και το δικο μου αυτοκινητο,το οποιο εβγαλα με την 12ωρη(ναι το 8ωρο εχει δυστυχως εκλειψει πλεον)εργασια μου και μετα να τρεχουν στο σχολειο και να παιζουν κρυφτουλι με τους μπατσους.
Στην τελικη σε μια Ελλαδα με βασικο μισθο 600ευρω,με νοικια 400ευρω και προστιμα για ζωνη ασφαλειας στο αμαξι και για κρανος 300ευρω και ανεργια σε ποσοστο που βγαζει ματι,οπου φαινεται ολο το μεγαλειο της υποκρισιας των κυβερνοντων προσωπικα το τελευταιο πραγμα που βλεπω να παιζει καθοριστικο ρολο για την ευρυθμη λειτουργια του πολιτευματος και να αποτελει “απειλη” η καταργηση του ειναι το πανεπιστημιακο ασυλο.Προσωπικα να το θεσω κι αλλιως δε με ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ.Εφοσον μπορω νομικα και θεσμικα να διεκδικησω τα δικαιωματα μου οπου και οπως θελω(δεν θυμαμαι να απαγορευτηκαν οι πορειες) και εχω και το δικαιωμα της απεργιας(αν βρει πρωτα δουλεια καποιος βεβαια…)τοτε το να υπαρχει ασυλο σε 5-10 κτηρια ενω στα αλλα οχι,το θεωρω παντελως βλακωδες.Ξαναλεω οτι καποιους τους βολευει απιστευτα η υπαρξη του και οτι οι τραμπουκισμοι εκατερωθεν(ειτε δακρυγονα,ειτε μολοτωφ) ειναι το κερασακι στην τουρτα,αλλα οκ,ας κανουν οποιοι θελουν την επανασταση τους με τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας και μετα ας πανε στην ετοιμη δουλιτσα τους να κονομανε τα κερατα τους και να διαγραφουν το"αγωνιστικο"τους φοιτητικο παρελθον.
Προσωπικα σταματαω την κουβεντα για το ασυλο εδω,αφενος γιατι εχει ξαναγινει σε αλλο τοπικ και αφετερου γιατι ξεφυγαμε απ το θεμα των εκλογων.

Τη συγκεκριμμενη υποψηφια δεν την ειδα ακομα,αλλα θα τσεκαρω τις"αποψεις"της…:smiley:

Ο Κομφούκιος παρομοίαζε το κράτος με την οικογένεια, και την σωστή άσκηση της πολιτικής με την οικογενειακή αγωγή… Έλαβα ένα mail που κάνει κάτι παρόμοιο! Δεν ξέρω ποιά ειναι η αρχική πηγή του, ίσως αρκετοί απο εσάς το γνωρίζετε ήδη. Το μεταφέρω αυτούσιο! ~ :stuck_out_tongue:

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του: - Μπαμπά, τι είναι η πολιτική?
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα: - Κοίταξε παιδί μου… Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια.
Πάρε για παράδειγμα τη δική μας. Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.
Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.
Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.
Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.
Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας. Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει? - Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεπτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί… Πηγαίνει στην κρεββατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεββάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους… πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!
“Τι να κάνω;”, σκέφτεται, “να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό??? Εγώ δεν ξέρω να το κάνω…” Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο.

Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο: - Λοιπόν? Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές; - Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα. - Και τι συμπέρασμα έβγαλες?

• Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κοινή γνώμη αδιαφορεί, και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!!

:roll:

εισαι λιγο out στα ανεκδοτα ταιριαζει κανονικα αυτο…αν και ειναι πραγματικοτητα

Ok, το κλείνω κι εγώ με μία παρατήρηση.
Το πανεπιστήμιο δεν είναι οποισδήποτε χώρος, αλλά ο κατ’ εξοχήν χώρος ‘‘έκφρασης αιρετικών απόψεων’’, που δεν (ή δεν θα πρεπε) να εκφράζει το μέσο όρο της κοινωνίας και την εξουσία, γι αυτό χρειάζεται προστασία.

Κάτι μου λέει ότι θα σε πείσει πιο εύκολα από μένα:lol:

Φίλτατε hokam

αντιλαμβάνεσαι το άσυλο με λάθος τρόπο. Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν είναι απλά χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αυτό υποτίθεται ότι ισχύει παντού. Είναι και χώρος αυτοδιοικούμενος από την ακαδημαϊκή κοινότητα και μάλιστα από τους φοιτητές. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις ιδέες δε διώκωνται και οι πράξεις. Μη με παρεξηγήσεις δεν εννοώ ότι δεν ισχύουν οι νόμοι στους ακαδημαϊκούς χώρους αλλά ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης μέσα στο χώρο αυτό. Το νόημα είναι προφανώς η απομόνωση της κρατικής καταστολής σε περιπτώσεις διαμαρτυριών, η μη παρακολούθηση προσώπων (λέμε τώρα - το ρουφιανιλίκι πάει και έρχεται) κτλ. και είναι ιστορικό κεκτημένο της φοιτητικής κοινότητας.

Δεύτερο λάθος που κάνεις είναι ότι ταυτίζεις το άσυλο και τους φοιτητές με κάποιους που καίνε και σπάνε. Ελάχιστες φορές συμβαίνει αυτό και τότε ακόμα την πληρώνει κανένας κακομοίρης κάδος και αυτό είναι όλο. Σιγά τα αυγά δηλαδή. Οι περισσότερες φασαρίες γίνονται εκτός των χώρων του ασύλου. Και εδώ ερχόμαστε στο τρίτο σου λάθος.

Παρανομίες με την κοινή έννοια του όρου συμβαίνουν προφανώς και σε χώρους ασύλου. Αλλά δεν κατάλαβα πότε “έβαλε τάξη” η αστυνομία εκτός ασύλου και τώρα της έμεινε μόνο το εντός για να διαμαρτύρεται; Στα Εξάρχεια που είναι μια …υφαλοκρυπίδα χώρος και “δεν μπορούν” να συλλάβουν μια χούφτα “γνωστούς αγνώστους”. Στην Ομόνοια η διακίνηση ναρκωτικών είναι κάτι σαν τουριστική ατραξιόν. Και να μη σου πω τι γίνεται από πειρατεία cd σε κάθε καφετέρια της Ελλάδας. Όταν όμως αυτά γίνονται, σε πολύ μικρότερο βαθμό μάλιστα, σε χώρους ασύλου τότε θυμούνται όλοι να βγάλουν χολή.

Μήπως τελικά το άσυλο είναι το τελευταίο εμπόδιο στο πέρασμα των Πανεπιστημίων από δημόσια ιδρύματα σε δημόσιες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις;; Μέχρι να φύγει και η λέξη δημόσιες δηλαδή… Λέω τώρα εγω…