Εκλογες 2007

Βασικα, αν εξαιρεσεις την βαρεμαρα δεν ειναι ασχημα…

Εχει δωρεαν sandwhich…:lol:

Κοροιδο… δουλεια μεχρι τις 3 τη νυχτα μονο για 2-3 τσαμπε σαντουιτς ??? Χειροτερα και απο οικονομικος μεταναστης!!!:stuck_out_tongue: :lol:

Σε `μενα δεν έχει τέτοια μπιχλιμπίδια γιατλι ψηφίζω Β Αθήνας, αλλά είμαι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης, οπότε δεν παίζει να με χώσουν εφορευτική μουχαχαχαχαχα.

btw, ξέρετε τι απέγινε ο Κουλούρης? Δεν τον είδα στα ψηφοδέλτια. Ο καταπράσινος παππούς μου που τον ψήφιζε κάθε φορά που κατέβαινε θέλω να δώ τι θα ρίξει τώρα…

Θα παρει το ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ και θα γραψει Κουλουρης στο τελος… Ε, και διπλα θα βαλει ενα σταυρο…

Χμ. Βασικα δε με νοιαζει τι ψηφιζεις, με νοιαζει το γιατι το ψηφιζεις. Αν ψηφισεις ΠΑΣΟΚ λογω οικογενειακης παραδοσης τοτε να περασουμε μια θηλια στο λαιμο μας. Αν πιστευεις στο προγραμμα του τοτε οκ. Αρκει να καταλαβαινεις οτι ουσιαστικες διαφορες με τη ΝΔ δεν υπαρχουν και στο λεω αυτο εσενα γιατι εβλεπα οτι με την πρωτη ευκαιρια καρφωνες τη ΝΔ.

Μαγκες ουτε ΝΔ ουτε ΠΑΣΟΚ, τα ιδια χαλια ειναι.
Επιτελους ας δωσουμε ολοι δυνατη γροθια στο πολιτικο κατεστημενο.
Στηριξτε ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,ΛΑ.Ο.Σ. και τα λοιπα κομματα.

Γενικα δεν στηριζω ΠΑΣΟΚ… Απλα, αυτες τις εκλογες θα το ψηφισω, κατα πασα πιθανοτητα, επειδη δεν γουσταρω Καραμανλη… Οχι οτι ο Παπανδρεου ειναι καλυτερος, αλλα δεν γουσταρω Καραμανλη…

Για τις διαφορες μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ποτε δεν ψηφιζω κομμα, ψηφιζω προσωπα… Δηλαδη ψηφιζω ενα κομμα επειδη εχει προσωπα τα οποια συμπαθω… Φυσικα, και το ΠΑΣΟΚ εχει λαμογια μεσα, αλλα εχει και πολυ ικανα στελεχη…

Δηλαδη δε σε νοιαζει ποια ειναι η πολιτικη ενος κομματος, σε νοιαζει αν εχει γλυκια φατσουλα ενα μελος του. Ή αν ειναι ικανος. Αν ας πουμε ενας πολιτικος συμπαθητικουλης θελει να σε κανει να δουλευεις 10 ωρες για 700 ευρω ειναι ικανος να το πετυχει, θα τον ψηφισεις.

Φριντομ, φυσικα δεν ειμαι κανενας που θα υποδειξει τι να ψηφισεις, αλλα θεωρω καταδικαστικη την επιλογη “η ο ενας η ο αλλος”. Δεν ειναι τυχαιο οτι η κατεξοχην χωρα που εχει αυτο το συστημα ειναι οι ΗΠΑ…

Δεν διαφωνω… Και ξερω πολλα ατομα που δεν εχουν ριξει ΠΑΣΟΚ ποτε στη ζωη τους και θα το κανουν τωρα, γι’αυτο το λογο…

Μια ενωμενη αριστερα θα ηταν πολυ καλο, καθως δεν θα υπηρχε διασπαση των ψηφων… Αλλα που…

αμα ηθελες πραγματικα μια ενωμενη αριστερα δεν θα ψηφιζες πασοκ σιγουρα…γιατι απλα θα χες διαφορετικες αποψεις και θα εβρισκες την πολιτικη που εφαρμοζει το πασοκ το λιγοτερο γελοια

Συνολικα ενωμενη αριστερα δεν υπαρχει, υπαρχει ομως μια αρκετα σοβαρη προσπαθεια για ενωτικη δραση. Και οπως εχω ξαναπει, η ενωμενη αριστερα δεν θα πεσει απο τον ουρανο αλλα θα ερθει μεσα απο τα κινηματα. Με την ενισχυση ομως τους ΠΑΣΟΚ απο αριστερους ανθρωπους στη λογικη “μη βγει η παλιο-δεξια” δεν το βλεπω να γινεται συντομα…

Ναι, αλλα με τις τωρινες ηγεσιες δεν προκειται να γινει τιποτα… Το ΚΚΕ κατηγορει Συνασπισμο, ο Συνασπισμος ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, κλπ… Τι να ριξεις?

Δεν θα βγει η παλιο-δεξια ετσι. Θα βγει η καινουρια δεξια. :stuck_out_tongue:
Ε ουσιαστικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο ψηφοφορος εγκλωβιζεται σε ψευτοδιλημματα τυπου ή το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ με αποτελεσμα να αμφιταλαντευεται μεταξυ δυο εκφραστων της ιδιας πολιτικης. Δεν το θεωρω κακο ή αμαρτια να ψηφιζει καποιος ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αρκει ομως να ξερει γιατι το κανει.

Αν λοιπον οι ηγεσιες των αριστερων κομματων δεν στεκονται στο υψος των περιστασεων, οσοι θεωρουμε εαυτους αριστερους οφειλουμε να τις πιεσουμε. Το σιγουρο ειναι οτι αυτο δεν γινεται με ψηφο σε ενα κομμα που μονο αριστερο δεν ειναι (ουτε καν σοσιαλδημοκρατια πλεον)…

Οσο για το τι να ριξεις…

Ψαξτο! Μονο καλο θα σου κανει. Ριξε μια ματια στα προγραμματα και τις θεσεις των κομματων. Στο www.ypes.gr υπαρχει καταλογος με τα κομματα που κατεβαζουν συνδυασμους και για τα περισσοτερα υπαρχουν links…

Βλέπω έγινε ένας διάλογος σχετικά με εκείνο το θέμα που μόλις ήμουν έτοιμος να γράψω! :slight_smile: Βλέπετε, μόλις ξεφύλλιζα την εφημερίδα (με πολύ καθυστέρηση, ξέρω) και έβλεπα ποιό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου χθες στην μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ… Δε μου έκανε καμμία εντύπωση φυσικά, ήταν απόλυτα αναμενόμενο. Το μήνυμα ήταν: να χτυπηθεί η δεξιά. Και γι’ αυτό τον λόγο καλούσε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ψηφοφόρους, όπως είπε, να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Είπε μάλιστα, πως οι εκλογές αυτές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ο κόσμος καλείται δηλαδή να πει “ναι ή όχι στη δεξιά”.

Την “επάρατη δεξιά”, που τώρα που είναι αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να την αποκαλέσει όπως δεν έκανε χρόνια τώρα. Τώρα που το κόμμα του βρίσκεται σε μια ολική κρίση ταυτότητας, και πάσχει απεγνωσμένα να διαχωρίσει τον εαυτό του απο τη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές της. Αυτοαποκαλείται ακόμα και “σοσιαλιστικό”, σάμπως και η δύναμη των λέξεων επηρεάσει τις ορδές των ψηφοφόρων εκεί έξω.

Μιλάει μάλιστα για δημοψήφισμα. Ή το ένα, ή το άλλο. Αυτό ακριβώς το στοιχείο που φανερώνει την κρίση της πολιτικής και της σύγχρονης “δημοκρατίας”, το ότι έχει φτάσει να είναι αγώνας εξουσίας ανάμεσα σε μεγαθήρια κόμματα φτάνει δηλαδή να το απενεχοποιεί, να το εξυμνεί, να το ζητάει ως παράδειγμα. Το να ψηφίζω τον έναν γιατί δε θέλω τον άλλον. Το οποίο ανάμεσα στους παράγοντες επικράτησης του δικομματισμού που είχα γράψει πιο πίσω, ήταν απο τα πιο σημαντικά.

Είναι φανερό το παιχνίδι σας κύριοι. Έχετε ξεγυμνωθεί και το κάλεσμα σας να ψηφίσουμε εσάς “για να μη βγουν οι άλλοι” μόνο γέλια μου φέρνει. Κάποτε η πολιτική είχε και επιχειρήματα, και προτάσεις, και ΙΔΕΕΣ.

Και πάω σε κάτι άλλο τώρα, χιουμοριστικό. Γυρνώντας απο έξω που είχα βγει πέφτω σε μια αφίσα του ΛΑΟΣ. Παίζει να την έχετε δει. Λέει “γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο”. Και αυτό που δείχνει είναι ο Καρατζαφέρης φορώντας στο χέρι του… ένα γάντι του μποξ!!! #-o Ωιμεεεεε, υπάρχει κόσμος που τα βλέπει αυτά και δε γελάει, και τα παίρνει στα σοβαρά???..

Eνταξει, ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ, τι να πω φιλε RESPECT!:bow:
Σαν να μιλαγα στον εαυτο μου, σκεφτομαι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα μονο που ειμαι λιγακι αμπαλος και δεν εχω την ικανοτητα να τα διατυπωσω τοσο ωραια.:stuck_out_tongue:
Και οσο για το θεαμα με τα σημαιακια, τα κορναρισματα, τις ζητοκραυγες κλπ, τι να πω… Ειλικρινα, ολοι αυτοι οι ανθρωποι αν δεν ειναι απιστευτα βολεμενοι τοτε ειναι επικινδυνα ηλιθιοι…
Τουλαχιστον ο οπαδισμος στο ποδοσφαιρο αν δεν ξεφευγει απο καποια ανθρωπινα ορια (βλεπε Λαυριου κλπ) δεν εχει καποια επιπτωση στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνιας. Ομως εξαιτιας του οπαδισμου ολων αυτων των κομματοσκυλων ζημιωνεται ανεπανορθωτα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κοινωνικο συνολο αφου οι “οπαδικες” αποφασεις τους εχουν αρνητικες συνεπειες στη ζωη ολων μας… Και δεν τους φταιει κανενας γεροντας που παλευε μια ζωη, να ζησει τα τελευταια χρονια της ζωης του στην εξαθλιωση επειδη αυτοι γουσταρουν να πανηγυριζουν οταν βαζει γκολ ο Κωστακης ή οταν ριχνει τριποντο ο Γιωργακης…

Πω ρε φιλε αυτους θα φηφισω, ΤΕΛΟΣ!! Ειναι αντι-ολυμπιακοι!!!:lol: :lol: :lol:

ΥΓ:Βασιλη εχουν δικιο τα παιδια γι’αυτα που σου λενε αλλα απο κει και περα εννοειται πως ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου να κανεις ο,τι θελεις και να μην δωσεις λογαριασμο σε κανεναν.

ΥΓ2: Ρε, πλακα πλακα φανταζεστε να ηταν τα αποτελεσματα που εχουν βγει στο poll του rocking τα τελικα των εκλογων? Και γαμω θα ηταν!!! ΧΑΟΣ!! Θα εκλανα στα γελια! Εκει μαλιστα, θα κατεβαινα στην Αθηνα να δω τα μουτρα τους!! ΟΛΩΝ!
(παντως ακομα και εδω υπηρξαν αθεμιτες προσπαθειες για την αλλοιωση του εκλογικου αποτελεσματος:p !! Λετε να χρησιμοποιουν τα κομματα το rocking για τις “μυστικες” δημοσκοπησεις τους?):lol: :lol:

Ποστ 1:

Ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει. Στο δημοψήφισμα βλέπετε για κάμποσους τι σκοπεύουν να ψηφίσουν. Γιατί τόση επιμονή με του Freedom? Γιατί δηλαδή τον ρωτάτε αν το έχει σκεφτεί αυτό που πάει να κάνει? Δηλαδή είστε τόσο βέβαιοι ότι εσείς έχετε ρίξει τόσο πολύ περισσότερη σκέψη από το Βασίλη για να του λέτε να το σκεφτεί?

Βλέπω στο πολ μας 17 ψήφους ΝΔ, 11 ΠΑΣΟΚ, 15 ΚΚΕ, 12 ΣΥΡΙΖΑ, 7 ΛΑΟΣ, 4 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και 21 άλλο. Παιδιά το σκεφτήκατε? Είστε σίγουροι? Μήπως να το ξανάσκεφτείτε γιατί εγώ λέω να ψηφίσω κάτι διαφορετικό από εσάς? Freedom, μην απολογείσαι για το τι θα ψηφίσεις. Η ψήφος είναι δικιά σου και όχι δικιά τους.

ΥΓ1. Μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί καν ότι υποστηρίζω ΠΑΣΟΚ… Βασικά, ας σκεφτείτε ότι θέλετε. Έξω θα πέσετε.

ΥΓ2. Πάντα κάτι τέτοια μου θυμίζουν τον Καζαντζάκη που ειρωνευόταν-χλεύαζε τον εαυτό του, λέγοντας ότι όταν ήταν φοιτητής και γύρισε στην Κρήτη, είχε το θράσος, την αφέλεια και την έπαρση ότι επειδή αυτός σπούδαζε μπορούσε να διδάξει αξίες και τρόπο ζωής στους αγράμματους Κρητικούς…

(ακολουθεί το δεύτερο ποστ, γιατί θέλω και εγώ να πω τη μπούρδα μου για αυτές τις εκλογές. Επειδή είναι μεν η μπούρδα μου, αλλά για μένα δεν είναι μπούρδα μου αξιώνω καινούργιο ποστ)

Εγω ξεκινησα να τον ρωταω και σαφως και υπαρχει λογος. Εσυ αν εβλεπες να λεω οτι θα ψηφισω ΝΔ μετα απο οσα εχω πει δεν θα με ρωτουσες γιατι?

α) το poll είναι public εδώ και τόσο καιρό…

β) σε ξέρω. Άρα αφού σε ξέρω θα το σκέφτηκες και θα έχεις τους λόγους σου.

Είναι σαν τους 3 σοφούς που δεν ήξεραν ότι είχαν λερωμένες μούρες, αλλά γέλαγαν γιατί οι άλλοι 2 είχαν, ώσπου ο πιο έξυπνος κατάλαβε ότι για να γελάνε οι άλλοι και αφού είναι και σοφοί, τότε έχει και αυτός λερωμένη μούρη.

Έτσι και τώρα. Τι λέτε? Την ψήφο του να την ρίχνει στη τύχη? Να μη σκέφτεται τα + και τα - ? Μήπως πετάει και έτοιμο ψηφοδέλτιο με σταυρούς στη κάλπη που του το έδωσε ένας θείος? Όχι.

Αν μου έλεγες ότι θα ψηφίσεις ΝΔ, δε θα σε ρώταγα γιατί… Ειλικρινά… Για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν είναι δουλειά μου το τι επιλέγεις εν τέλει να ψηφίσεις. Αυτό είναι μόνο δικιά σου δουλειά…

ΥΓ. Και δε θεωρώ ότι πάει κόντρα στο ότι είπα στον Ellanor ότι θεωρώ σωστό το να ψηφίσει…

ΥΓ2. Τώρα νύσταξα και διέκοψες τον οιρμό μου. Δε γράφω το μεγάλο ποστ που θα γκρέμιζε το σύμπαν. Αύριο και αν έχω όρεξη…