Εκλογες 2007

1. Δες παρακατω και ποιοι ειναι αυτοι οι λογοι.
  2. Οκ, την πηρες προσωπικα την ερωτηση κι επειδη δεν σ’αρεσει να κανεις τετοιες ερωτησεις απαντησες αναλογως. Ας το παω απ’την αρχη, πιο γενικα. Βλεπω ενα ατομο οτι στις πολιτικες του συζητησεις, βαλλεται εναντιον μιας πολιτικης με καθε ευκαιρια, χωρις να γραφει αερολογιες, αντιθετως προσπαθωντας παντα να επιχειρηματολογει. Και ξαφνικα τον βλεπω να θελει να ψηφισει εναν ετερο εκφραστη αυτης της πολιτικης. Υπηρχαν δυο πιθανες αντιδρασεις:
    α) Α, οκ, ο Βασιλης θα ψηφισει ΠΑΣΟΚ. Αρα γινονται 11 στο πολλ.
    β) Ε? Ο Βασιλης ΠΑΣΟΚ? Αυτος τους εκραζε ουσιαστικα. Γιατι αλλαξε γνωμη? Ας τον ρωτησω να μαθω, μηπως δω οτι τον εφαγε κανενα ψευτοδιλημμα και να του γνωστοποιησω και την δικη μου αποψη.
    Μιας και επελεξα την 2η αντιδραση, συνεχισα την κουβεντα. Δεν ξερω αν ειδες πουθενα να λεω οτι εγω ειμαι σουπερ ψαγμενος και εχω κατασταλλαξει 100% στο τι θα ψηφισω, ποσο μαλλον μια προσπαθεια να μεταπεισω τον Βασιλη. Αντιθετως τον ρωτησα γιατι αλλαξε γνωμη και θα ψηφισει ΠΑΣΟΚ, αν υπαρχει καποιο πολιτικο κριτηριο δηλαδη μιας και ειπε οτι θα το στηριξει λογω οικογενειακης παραδοσης ή κατι τετοιο. Εξαλλου προσωπικα δεν θεωρω ασχημο το να προσπαθω ν’αποτιναξω νοοτροπιες τυπου “ψηφιζω οτι μου πει η οικογενεια”, αντιθετως το θεωρω θεμιτο κι απαραιτητο.
    Ε και στην τελικη οταν εφτιαξα αυτο το θεμα δεν ηθελα απλα να ριχνουμε απο μια ψηφο αλλα να γινεται συζητηση για το τι και γιατι το ψηφιζουμε. Δεν του ζητησα ν’απολογηθει κιολας.

και εσύ το πήρες προσωπικά το σχόλιο μου. Κόσμος και κοσμάκις έκανε τα σχόλια και τα έκανε μαζεμένα (αν θυμάμαι καλά, ο freedom έχει ψηφίσει εδώ και καιρό στο poll) και όχι μόνο εσύ. Όλα αυτά δε ξέρω αν κάνουν τον freedom να νιώθει άβολα ή όχι (freedom, από εδώ και πέρα θα σε φωνάζω free γιατί είναι μεγάλο το όνομα σου και βαριέμαι να το γράφω :p), αλλά πολύς κόσμος θα ένιωθε άβολα να τον ρωτάει τόσος κόσμος “γιατί το κάνεις αυτό”, “είσαι σίγουρος;”, “ελπίζω να μη το κάνεις για λάθος λόγους”, “ελπίζω να ξέρεις ότι το κόμμα που πας να ψηφίσεις είναι ###@#%#” και πάει λέγοντας.

Ο free αποφάσισε ότι αυτό θέλει να ψηφίσει και μαγκιά του. Εξήγησε τους λόγους του (δίχως να υποχρεούται να τους εξηγεί δημόσια κι όλας) και τελείωσε η υπόθεση. Μαγκιά του και τέλος. Δεν πέφτει σε εμάς λόγος. Και δε το θεωρώ παράλογο το ότι ο free ψηφίζει ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Όχι γιατί μας έχει δώσει δείγματα ΠΑ.ΣΟ.Κου, αλλά όπως και πολλοί άλλοι νέοι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τρομάζει στο ενδεχόμενο άλλης μία τετραετίας με τη Ν.Δ. και επιλέγει να στηρίξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ… Ξέρω ότι πολλοί εδώ μέσα δε συμφωνούν με αυτή τη λογική, αλλά εγώ τη θεωρώ μια υπαρκτή λογική που δεν είναι και χαζή. Στέκει ως λογική. Από το να αποφασίζει για το κεφάλι του κάποιος που τον θεωρεί άχρηστο και τον οποίο θεωρεί επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο, προτιμά να αποφασίζει για το κεφάλι του κάποιος που
α) έχει ελπίδες να βγει κυβέρνηση
β) λαμόγιο -ξελαμόγιο εκτιμά ότι δε θα κάνει στο κράτος τόσο μεγάλη ζημιά όσο οι άλλοι.

ΥΓ. Επαναλαμβάνω, πάλι ότι μιλάω γενικά και όχι ειδικά. Δηλαδή και ΛΑ.Ο.Σ. να έλεγε κάποιος ότι θέλει να ψηφίσει, παρόμοια πράματα θα έλεγα…

Aσχετο με την παραπανω κουβεντα. Παιζει να εχει αναφερθει αλλα δεν τα διαβασα ολα οσα γραφτηκαν εδω μεσα. Προσωπικα μου καθησαν καπως οι δηλωσεις απο πλευρας ΠΑΣΟΚ για συνεργασια με ΣΥΡΙΖΑ και κοινες προγραμματικες θεσεις των 2 κομματων, ενα ωραιος τροπος, θα ελεγα, για να πει ο κοσμος που οι αποψεις/ψηφος του τεινουν προς ΣΥΡΙΖΑ οτι “οκ, ας ψηφισω ΠΑΣΟΚ για να μην βγει η δεξια, αλλωστε δηλωσαν κι οτι θελουν να συνεργαστουν με ΣΥΡΙΖΑ…”. Νταξει θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχουν πολλοι που θα την κανουν αυτη την σκεψη και ακομα λιγοτεροι που θα την κανουν πραξη. Παντως ο Αλαβανος απεκλεισε ξεκαθαρα τετοια πιθανοτητα “συνεργασιας”.

Η κεντρική ιδέα της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή, ψηφίστε εμάς για να μη βγουν οι άλλοι, και γι’ αυτό πλασάρει ένα “φιλοαριστερό” προσωπείο. Όλα για τις ψήφους γίνονται. Παραπέμπω σε όσα έγραψα χθες πάνω στο θέμα…

μόλις ξεφύλλιζα την εφημερίδα (με πολύ καθυστέρηση, ξέρω) και έβλεπα ποιό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου χθες στην μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ… Δε μου έκανε καμμία εντύπωση φυσικά, ήταν απόλυτα αναμενόμενο. Το μήνυμα ήταν: να χτυπηθεί η δεξιά. Και γι’ αυτό τον λόγο καλούσε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ψηφοφόρους, όπως είπε, να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Είπε μάλιστα, πως οι εκλογές αυτές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ο κόσμος καλείται δηλαδή να πει “ναι ή όχι στη δεξιά”.

Την “επάρατη δεξιά”, που τώρα που είναι αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να την αποκαλέσει όπως δεν έκανε χρόνια τώρα. Τώρα που το κόμμα του βρίσκεται σε μια ολική κρίση ταυτότητας, και πάσχει απεγνωσμένα να διαχωρίσει τον εαυτό του απο τη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές της. Αυτοαποκαλείται ακόμα και “σοσιαλιστικό”, σάμπως και η δύναμη των λέξεων επηρεάσει τις ορδές των ψηφοφόρων εκεί έξω.

Μιλάει μάλιστα για δημοψήφισμα. Ή το ένα, ή το άλλο. Αυτό ακριβώς το στοιχείο που φανερώνει την κρίση της πολιτικής και της σύγχρονης “δημοκρατίας”, το ότι έχει φτάσει να είναι αγώνας εξουσίας ανάμεσα σε μεγαθήρια κόμματα φτάνει δηλαδή να το απενεχοποιεί, να το εξυμνεί, να το ζητάει ως παράδειγμα. Το να ψηφίζω τον έναν γιατί δε θέλω τον άλλον. Το οποίο ανάμεσα στους παράγοντες επικράτησης του δικομματισμού που είχα γράψει πιο πίσω, ήταν απο τα πιο σημαντικά.

Είναι φανερό το παιχνίδι σας κύριοι. Έχετε ξεγυμνωθεί και το κάλεσμα σας να ψηφίσουμε εσάς “για να μη βγουν οι άλλοι” μόνο γέλια μου φέρνει. Κάποτε η πολιτική είχε και επιχειρήματα, και προτάσεις, και ΙΔΕΕΣ.

Πολυ σωστος…Δεν το χα διαβασει.:oops:

Πάντως οι “κρυφές” δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα βγει η Ν.Δ. με τουλάχιστον 1-1,5% διαφορά και παίζεται αν θα μπει ο ΛΑΟΣ.

εγώ πάντως αυτό που λέτε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί συνεργασίας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δε το καταλαβαίνω.

Αν ακούς ότι το κόμμα με το οποίο συμφωνείς περισσότερο έχει ελπίδες να συνεργαστεί με ένα κόμμα με μεγαλύτερη λαϊκή βάση, γιατί να ψηφίσεις το 2ο? Ίσα ίσα θα ψηφίσεις τον μικρό για να έχει και περισσότερη ισχύ στην κυβέρνηση συνεργασίας… Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, είναι ότι πιο πιθανό είναι να φύγουν ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ έτσι παρά το ανάποδο.

Παιδια να μην ξεχναμε οτι αυριο σ’αυτο εδω το τοπικ θα διεξαχθουν τα πρωτα exit polls και σας θελω ολους δυναμικα να δωσετε το παρον και να βρουμε πριν απο τον Πρετεντερη πως θα κατανεμονται οι εδρες στην Βουλη.
Ο χρηστης με τους 4 λογαριασμους που ψηφισε ΛΑΟΣ αυριο θα καταλαβει την ηττα του!

Αυτο που λες δεν ισχυει πολυ απλα επειδη για να υπαρχει ενδεχομενο συνεργασιας πρεπει το ΠΑΣΟΚ να βγει πρωτο κομμα, αλλιως δεν γινεται. Αρα η προσπαθεια ειναι να πειστει “αριστερος” κοσμος να ψηφισει ΠΑΣΟΚ…

Οσο για τη συζητηση με τον Φριντομ, δεν καταλαβαινω το λογο της παρεμβασης σου. Κανεις δεν του ειπε τι να ψηφισει η τι να μην ψηφισει. Ισα-ισα εδωσα ενα λινκ ωστε να βρει πληροφοριες για τα περισσοτερα κομματα. Ειπαμε, politically correct αλλα εδω δεν νομζω να ξεφυγε καπου το πραγμα…

μα δεν μίλησα σαν moderator . Σαν χρήστης μίλησα :oops:

Δεν έχω παρακολουθήσει κθλ το θέμα και δεν πρόκειται απλά μόνο να πω ότι είδα τι έχει ψηφίσει ο καθένας και καταλαβαίνω κάποια πραγματα για κάποιους.
Συνεχίστε, σα να μην υπάρχει αυτό το post.

αντε, αυριο το πρωι με την αυγουλα να πατε ολοι να ριξετε την ψηφο σας, και καθε αποτελεσμα για καλο :stuck_out_tongue:

7 το πρωί και μετα στην λειτουργία…(Σαν τους παππούδες…#-o :lol: )

Ω ρε γμτ απο τις 7 θα σηκωθω για να παω νωρις στο χωριο να ψηφισω και να ξεμπερδευω…:frowning:

Ουφ πια με τις εκλογες σας!

Μην εισαι μαλακας, ολοι οι χωριανοι/χωριατες/βλαχοι νωρις θα πανε. Πηγαινε 1-2 που τρωνε για μεσημερι και δεν θα ναι κανεις.

Θα παμε νωρις,θα γυρισουμε νωρις και μετα θα παει η μανα μου να ψηφισει στο δικο της χωριο.Εγω θα κατσω σπιτι να κοιμηθω μαλλον.
Ταλαιπωρια σκετη αυτες οι εκλογες λεμε.

Οπως ειχε πει και ενας τυπος στο ραδιο καθως ερχομασταν απο πελ/σο τοτε με τις φωτιες: “Η καθε κυβερνηση ειναι το ειναι και το φαινεσθαι των ψηφοφορων της.” Αυτο με εκφραζει απολυτα.

Έφτασε η 16 Σεπτέμβρη λοιπόν! Μια που οι εκλογές κατά σατανική σύμπτωση πέφτουν ανήμερα των γενεθλίων μου, αφιερώνω στην περίσταση και στους ψηφοφόρους μας το ακόλουθο τραγούδι! Vote For Love απο τους Tiamat! (κομματάρα) Άντε, και καλές ψήφους ~ :wink:

We’ve been soaked in acid
Always praised the downfall
The sound of cadent wings
It’s a wounder we’re standing tall
But in the truth of the morning glory
And the fear in our wishing well
We’re on to another story
[SIZE=“3”]
It’s about time we all get out and vote for love[/SIZE]

We are white zombies
Chained to our own demise
Decades of sleepwalking
No light’s shining in out eyes
We’ve painted all doors bible black
Wir haben niemals kampflos aufgegeben
If there’s light we’ll claim it back

Time to claim it back

:hippy: :hippy: :hippy:

Ελλανορ μετρησες!!! Παω να βρω το κομματι στο Youtube…

Νταξει τελειωσε ειμαι βλακας.Εβαλα 3 σταυρους.

Σκαστε,δεν το’ξερα,πρωτη φορα ψηφιζω.