Σιγα αυτο ειναι ευκολο…ψυφιζεις το αντιθετο απ αυτο που δηλωνεις:wink:
Αν σκεφτεις ποιος την εκανε, δεν με παραξενευει…
Συμφωνώ (ειδικά στο μπολνταρισμένο :P)
Βασικα διαφωνω με αυτο γιατι αμα το δεχτω, σημαινει οτι παραδεχομαι ο καπιταλισμος ειναι το τελος της ιστοριας στην οικονομικη σκεψη και οτι απλα χρειαζονται τα καταλληλα ατομα για να διαχειριστουν τα ζητηματα του…
Χμ, αυτο δεν ψιλοακυρωνει το προηγουμενο που ειπες? Δηλαδη, απ οτι καταλαβαινω, θεωρεις τους αρχηγους των κομματων εξουσιας (αυτων που εκφραζουν τον καπιταλισμο) οχι ικανους ανθρωπους αρα τελικα προκυπτει ζητημα τροπου οικονομικης αναπτυξης. Ή εννοεις οτι στα κομματα εξουσιας υπαρχουν ανθρωποι που θα μπορουσαν να διαχειριστουν ζητηματα του τοπου καλυτερα απ’ οτι οι υπαρχοντες αρχηγοι? Μπερδευτηκα…
Δε μιλάω για τα προβλήματα της οικονομικής σκέψης, αλλά για τα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν πιστεύω η οικονομική σκέψη να περιμένει την ψήφο του παππού και της γιαγιάς μου για να εξελιχθεί περαιτέρω… (εδώ καλά δε της είναι και ουσιαστικώς χρήσιμη η άποψη ενός απλού Μηχανολόγου όπως εγώ:p )
Δεν κατάλαβα τι εννοείς ούτε που ακυρώνει το ένα το άλλο.
Ας σου δώσω ένα παράδειγμα μήπως βοηθήσει. Έστω ότι έχω διάθεση να ρίξω τη ψήφο μου στο Κόμμα της Ελλάδος (υποθετικό σενάριο με φανταστική παράταξη), αλλά βλέπω ότι παρόλο που συμφωνώ εγώ ο καημένος 100% με το καταστατικό του κόμματος και τις θεωρίες που πρεσβεύει, τα στελέχη του κόμματος είναι ή λαμόγια ή κομματόσκυλα ή δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μία επιτυχία στο βιογραφικό τους (εγώ αυτούς τους εντάσσω στα κομματόσκυλα, αλλά δε το κάνουν όλοι αυτό). Τότε εγώ προσωπικά θα προτιμήσω να δώσω τους σταυρούς μου για τους βουλευτές σε άτομα που μπορεί να μη συμφωνώ με το τρόπο σκέψης τους, αλλά στα οποία ξέρω ότι
α) οι σκοποί τους δεν είναι επικίνδυνοι
β) είναι ικανοί να τους πετύχουν ακόμα και αν εγώ ο αδαής (σε σχέση με αυτούς) δεν καταλαβαίνω το πώς…
Με λίγα λόγια, εγώ προτιμώ την σωστή εφαρμογή της θεωρίας που δε με βρίσκει σύμφωνο μεν αλλά βρίσκει σύμφωνα άτομα που εκτιμώ τη γνώμη τους, από την κακή εφαρμογή της θεωρίας που προτιμώ εγώ…
E,προφανως δεν εννοουσα να λυσουμε τα προβληματα της οικονομικης σκεψης αλλα καθε κομμα εφαρμοζει μια πολιτικη (η, ασκει αντιπολιτευση) για τα προβληματα του τοπου συμφωνω με την οικονομικη/πολιτικη θεωρια που πιστευει. Ο παππους και η γιαγια μπορει οταν ψηφιζουν να εχουν στο μυαλο τους ποιος θα αντιμετωπισει καλυτερα τα προβληματα του χωραφιου και τιποτα παραπανω. Κι αυτο ομως τελικα εντασσεται στην οικονομικη σκεψη. Υπαρχουν διαφορα μοντελα αγροτικης πολιτικης και καθε κομμα πρεσβευει διαφορετικο. Αυτο που καταλαβαινω συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο ειναι οτι εχουμε καταληξει θεωρητικα στο ποια ειναι η λυση αλλα πρεπει να βρεθει αυτος που θα τη φερει εις περας. Εκει διαφωνω…
Το καταλαβα το παραδειγμα αλλα ειναι κατι τελειως υποθετικο. Δηλαδη, παραπανω ειπες οτι τα κομματα εξουσιας εχουν ανικανους αρχηγους που βρισκονται εκει μονο λογω ονοματος. Απο αποψης λαμογιων και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ εχουμε απειρα παραδειγματα. Τα μικρα κομματα ειτε αριστερα, ειτε κεντρωα, ειτε δεξια, προφανως δεν μπορουν να ασκησουν εξουσια αρα τελικα ποιος ειναι αυτος που μπορει να διαχειριστει σωστα τα προβληματα του τοπου?
Δεν προσπαθω να εκμαιευσω τι θα ψηφισεις, απλα αυτο που λες μου μοιαζει ουτοπικο, δηλαδη το να μην ψηφισει καποιος καποιον που θα συμφωνει μαζι του αλλα καποιον που και να διαφωνει, τον θεωρει ικανο να πετυχει τους στοχους του. Απο τη στιγμη που τα κομματα εξουσιας απαρτιζονται σε μεγαλο βαθμο απο λαμογια προφανως θεωρεις οτι δεν εχουν ικανους πολιτικους που και να διαφωνουμε μαζι τους αξιζει να τους ψηφισουμε…
Δεν έχεις καταλάβει το σκεπτικό μου απλά… Είναι πολύ πρωί (για μένα:p ) και ειλικρινά βαριέμαι να μιλάω για πολιτικά στο φόρουμ. Καμιά μέρα που θα βρεθούμε, αν δε βαριόμαστε την πιάνουμε την κουβέντα
Και στα μεγάλα κόμματα μέσα υπάρχουν άτομα που είναι και ικανά και τίμια (σχετικά βέβαια είναι όλα αυτά ). Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά παραγκωνίζονται γιατί πλέον για τον κόσμο οι ικανότητες ενός ατόμου δεν είναι το πρώτο τους κριτήριο. Πολύ πιο μπροστά πάει όποιος έχει καλό προφίλ, γνωστό όνομα και λαϊκίζει όσο δεν πάει… Εγώ από τη μεριά μου, προσπαθώ να εντοπίζω κάθε φορά αυτά τα άτομα που εκτιμώ και ακόμα και αν δεν πάρουν τη ψήφο μου, να λέω έστω γιατί τα εκτιμώ…
Οικολογοι δαγκωτο!!!:wacko: :bounce: :o :vibrate:
Λεβεντης και τα μυαλα στα μιξερ.
Αν δεν παει καποιος να ψηφισει, τι τον κανουνε?:-s
Τον βιαζουν απ’τη μυτη.
Γιατι να μν ψηφισει;;;;
Να παει να ψηφισει Λεβεντη.Να τον δω στη Βουλη και τπτ αλλο.
Οπως ολα δειχνουν οι εκλογες θα γινουν 16/9 για να μην εχουν βγει τα πορισματα απο το θεμα των ομολογων, τα οποια πορισματα καινε. :Ρ
Αν δεν κάνω λάθος, το ΠΑΣΟΚ δεν πιέζει να επισπευσθούν οι εκλογές?? :-k
Ρε ούτε τώρα θα ψηφίσω. Μόνο για πενταμελές έχω καταφέρει.
Ναι αλλα δεν θελει να γινου πριν βγουν τα πορισματα, αβτιθετως στη ΝΔ θελουν μικρη προεγλογικη περιοδο ωστε να μην εχουν πολλες απωλειες απο τν προβολη της καθε μαλακιας τους απο τα αλλα κομματα. Πιστευω οτι θα εχουμε παλι τον χοντρο για Πρωθυπουργο ετσι οπως παει. Ο Παπαθεμελης ελπιζω να κοψει αρκετους ψηφους απο το ΛΑΟΣ και να μην μπει στη βουλη αλλα δυσκολα θα γινει αυτο δυστυχως.
Πάντως οι προβλέψεις μιλάνε για λιγότερα κόμματα στη βουλή
Καποιοι λενε (οπως ο επιτιμος) μονο για 3 κομματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ), αλλοι λενε για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ (μακριαααα) και αλλοι για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ οπως τωρα, το προτιμοτερο. θα δειξει , πιστευω οτι σε αυτες τις εκλογες δεν θα εναι ευκολα να προβλέφουν τα αποτελεσματα, στις προηγουεμνες ξεραμε ολοι οτι θα εβγαινε η ΝΔ (και τωρα πιστυω οτι θα βγει) αλλα δεν ειναι κανεις σιγουρος γηια τα κομματα της βουλης.
Παντως ο επιτιμος πεφτει μεσα σε αυτα και το 96 ειχε πει οτι δεν προκειται να μπει ο Σαμαρας και η Πολιτικη Ανοιξη στη βουλη και επεσε μεσα. Νομιζω τα ιδια ξαναπε και οταν δεν μπηκε ο Τσοβολας αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
η ν.δ 8α βγει εοειδη ο κοσμοσ εχει βαρεθει την αριστερα και επειδη ο παπανδρεου δν εχει τα φοντα για να κυβερνησει μια χωρα!!!βεβαια το καλυτερο θα ταν να βγει ο βεργης!!!
Αστο, ο Βεργης κατεβαινει με το ΠΑΣΟΚ!!#-o :lol: