Μωρε η ΝΔ καιγεται πολυ περισσοτερο.
Προβλεψεις μου:
ΝΔ-43,5%
ΠΑΣΟΚ-40%
ΚΚΕ-6%
ΣΥΡΙΖΑ-3,7%
ΛΑΟΣ-3,1%
Αν βαλει τις εκλογες ο ΟΠΑΠ στο κουπουνι τρεξτε!
δε το ξερα,και τν συμπαθουσα επειδη ειν αι και αυτοσ γυμνιστης!!!
Xm, προβλέπω μικρότερη διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
Επίσης χαμηλότερα ΣΥΡΙΖΑ και (αρκετά?) ψηλότερα ΛΑΟΣ…
Time will tell
Χλωμό,για William Hill το κόβω…
:lol:
Ισως η διαφορα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να ειναι μικροτερη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε 3,3% στις προηγουμενες εκλογες και δεν εχει διαρροες ψηφων. Αντιθετως πιστευω οτι θα κερδισει ψηφοφορους. Το 3,5% νομιζω οτι θα το περασει.
Ο ΛΑΟΣ ειχε 2,1% και μου φαινεται εξωφρενικο το ν’ανεβει πανω απο 3,1%, ειδικα τη στιγμη που η ΝΔ θα κανει οτι μπορει προκειμενου να τραβηξει μερικους ψηφοφορους του.
Παντως ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα εχουμε πεντακομματικη βουλη και τις εκλογες θα παρει η ΝΔ πιανοντας μαλιστα πανω απο το αναγκαιο, για να μην εχουμε συγκυβερνηση, 43%. Οριακα ομως πιο πανω.
Οι πιθανοτητες ολα αυτα που λεω να ειναι βλακειες ανερχονται στο 20%.
Αν μπεί το ΛΑΟΣ στη βουλή και έχουμε βουλευτές τον Καρατζαφέρη και το Πλεύρη,απλά θα χάσω κάθε πίστη σε αυτή τη χώρα,όση έχει μείνει.
Εγώ πάντως μια μούτζα θα ζωγραφίσω και τελείωσα.
Το οτι θα γινουν βουλευτες δυο-τρια στελεχη του ΛΑΟΣ ειναι το λιγοτερο. Αλλου ειναι το προβλημα με την εισοδο στην βουλη τετοιων κομματων…
+1 μην πούμε για την εικόνα που θα δώσει η χώρα μας[-X
Λαθος εκανα πριν, η εικονα που θα δωσει η χωρα μας ειναι το λιγοτερο.
Σε παραπεμπω σε Γαλλια για να δεις ποιο ειναι το χειροτερο.
Κοίτα,εσύ ξέροντας ότι ένα 16% των γάλλων υποστηρίζουν ακροδεξιούς,θα πήγενες να ζήσεις Γαλλία?Κάπως έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον…
Δεν παρακολούθησα όλα τα προηγούμενα, αλλά χαλαρά. Η Γαλλία είναι υπέροχη και στους κατοίκους δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Είναι πανέμορφα καρδούλες
(οκ οκ, σταματάω)
Σαφως και δεν ευννοει τους μεταναστες η ανοδος ενος ακροδεξιου κομματος (απ’αυτην τη σκοπια εχεις δικιο, αλλο ειχα καταλαβει πριν), αλλα δες τι εννοουσα λεγοντας Γαλλια.
Στις εκλογες του 2002, τα 2 πρωτα κομματα στην Γαλλια που περασαν στον επομενο γυρο, ηταν το δεξιο του Σιρακ και το ακροδεξιο-εθνικιστικο του Λε Πεν. Ο οποιος εκανε την εκπληξη και προσπερασε το “Σοσιαλιστικο” κομμα της Γαλλιας. Σα να λεμε οτι ΝΔ και ΛΑΟΣ ηταν πρωτοι και μετα το ΠΑΣΟΚ. Στον δευτερο γυρο των εκλογων, οπου ολοι ψηφιζουν μονο τα δυο πρωτα κομματα, ακομα και κομμουνιστες στηριξαν τον Σιρακ, προκειμενου να μη βγει ο Λε Πεν!
Αποτελεσμα? Ο τωρινος προεδρος, Σαρκοζυ να παιρνει τους ψηφοφορους του Λε Πεν κρατωντας μια σταση αναλογη του αντιπαλου του. Πιο ακροδεξιος, πιο εθνικιστης, πιο φασιστας απο τον Σιρακ. Η ανοδος δηλαδη ακροδεξιων-εθνικιστικων κομματων, η οποια σιγουρα ειναι προσωρινη, μιας και σπανιως εχουν πολιτικο περιεχομενο τα οσα λενε, απλα μετατοπιζει το πολιτικο κλιμα προς τα δεξια, ακομα περισσοτερο. Θυμησου οτι σε λιγο η ΝΔ θ’αρχισει να ταυτιζεται με πολλες αποψεις του ΛΑΟΣ.
Οκ,δεν λέω ότι δεν έχει την ωραία της πλευρά,εδώ ακόμη και η Ελλάδα έχει τα ωραία της κομμάτια,αλλά αν αυτό το ποσοστό τους αντιπροσοπεύει,εγώ δεν θα το άντεχα.Άσε,που δεν νομίζω να φενόταν σε 'σένα,από τη στιγμή που το δέρμα σου είναι λευκό.
σε περίπτωση παρεξήγησης,δεν σε ειρωνεύτικα:D
Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί με τα περρισσότερα κόμματα.
Άσχετο,άκουσα ότι το ΠΑΣΟΚ άμα βγεί υπόσχετε να νομοιμοποιήσει τον ΄γαμο ομοφυλόφιλων.Καθαρά κίνηση για ψήφους,αλλά κάτι θετικό θα βγεί από αυτό.
Tράβα ζήσε σε κάνα κολοπροάστιο του Παρισιού και εσυ και θα σου πω εγώ…
:lol:
Ακόμα χειρότερα…κοίτα δεν φτάσαν μόνοι τους σε αυτό το σημείο,η γαλλική κοινωνία είναι τρομερά προκατελιμένη.Αλλά είναι εκτός θέματος,για αυτό δεν το συνεχίζω.
Όχι μωρέ, κατάλαβα τι θες να πεις.
Μεγάλο είναι το ποσοστό και λογικό το βρίσκω, γίνεται της μουρλής με τους μετανάστες… τεσπα. Απλά δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσίασες το να πας να μείνεις εκεί. Αυτό.
εγω καπως έτσι τα βλέπω
ΝΔ-41,5%
ΠΑΣΟΚ-40,8%
ΚΚΕ-8,5%
ΣΥΡΙΖΑ-3,1%
ΛΑΟΣ-3,5%
ΑΛΛΟ/ΛΕΥΚΟ-2,6%
ξέρει κανείς πότε πάμε σε δεύτερη κυριακη ??
αν το πρωτο κομμα δεν πιάσει 42% νομίζω, έτσι δεν είναι??
Μια που η κουβέντα πήγε πριν στη Γαλλία, τι αντιφατική χώρα που είναι πραγματικά… Η ίδια χώρα που γέννησε τη Γαλλική Επανάσταση και την Κομμούνα, η χώρα με μερικά απο τα πιο προοδευτικά μυαλά που είχε ο 20ος αιώνας, η χώρα που μας θύμησε λίγα χρόνια πριν (έστω και αμυδρά) τι θα πει δημοκρατία, με το δημοψήφισμα πάνω στο Ευρωσύνταγμα (το οποίο καταψήφισε ο λαός, ενώ τόσο το Δεξιό όσο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα το υποστήριζαν - σα να λέμε να ψηφίζουν οι Έλληνες όχι σε μια επιλογή που υποστηρίζει τόσο η Ν.Δ όσο και το Πασόκ)…
…Η ίδια χώρα έχει τόσο αναπτυγμένη την ακροδεξιά, ο Σαρκοζύ σήμερα αποθεώνεται, οι μετανάστες αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες, ο σωβινισμός είναι τόσο ισχυρός… (αν και το τελευταίο έχει τις ρίζες του πίσω στον χρόνο)…
Παράξενη χώρα, μα την αλήθεια. Αλλά εδώ που τα λέμε, σάμπως χώρες όπως η Γερμανία δεν είναι (και ιστορικά) μες στην αντίφαση?..
Και στη χώρα μας πάντως οι αντιθέσεις είναι αρκετά ισχυρές πιστεύω, ίσως παντού το ίδιο να ισχύει τελικά. Λίγες οι εξαιρέσεις.
Οχι παλι ΝΔ, ελεος… Απορω αν αυτοι που ψηφισαν ΝΔ την προηγουμενη φορα, θα την ξανα ψηφισουν και φετος…