Εκλογες 2007

ε μαλακα υπαρχουν σοβαροτερα προβληματα απο τν γαμο των γκει,ανεργια,φτωχεια αλα επειδη εισαι ανθρωπιστησ δεσ το κι ετσι-τι ειναι σημαντικοτερο να νομιμοποιηθει ο γαμοσ των γκει η να εξαλειπσουμε τον ρατσισμο!!!ουτςσ η αλλοσ τωρα πια δν υπαρχει ρατσισμοσ γ τουσ γκει αφου ολοι λενε οτι ειναι τα καλυτερα παιδια,ενω γ τουσ αλβανουσ ακομα υπαρχει!!!το προβλημα δν ειναι νομικο-η απαντηση βρισκεται στο να αποδεχεσαι τον αλλο με την διαφορετικοτητα του,κ να νομιμοποιηθει ο γαμοσ των γκει δν αλλαζει τιποτα!!!

και μονο στην ιδεα να ανεβουν οι ψηφοι του ΛΑΟΣ τρελαινομαι γαμω το φασισταριο μου ηλιθιοι ελληνες…

Δεν ψηφίζω ακόμα, αλλά για όταν ή αν θα ψήφιζα τώρα λέω ότι είναι δύσκολο. Το κοινό συμφέρον που πιστεύω είναι το καλύτερο πλέον αποτελείται από ατομικές ευτυχίες πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην 3η επιλογή. Βέβαια θα θελα να πιστεύω ότι ψηφίζοντας ένα κόμμα που θα κάνει καλό σε όλους θα αντιστραφεί το παραπάνω που είπα και το κοινό συμφέρον θα διαιρεθεί σε ατομικές ευτυχίες. Οπότε μάλλον κοινό συμφέρον. Η ιδεολογία είναι το πιο σωστό αλλά αυτό μας έχει φάει και στην τελική δεν ξέρω κανένα κόμμα που υποστηρίζει ιδεολογία καθαρά πλέον. Συνοψίζοντας και σκεπτόμενη την κατάσταση και την φιλοσοφία για το κοινό συμφέρον, λέω κοινό συμφέρον.

ποιες ιδεολογιες μωρε;! εχουμε κατι αριστερους με κατι ωραιες καταθεσεις στην τραπεζα και κατι λιγα ακινητα…ουυυ, μιλαμε για πολυ ιδεολογια!

Ναι ρε, η Παπαρήγα έχει κάμποσα σπίτια κάμποσων τετραγωνικών. Κομμουνισμός!

Η Παπαρηγα ειναι τελειως γεια σου…

Δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα…

Από αριστερά μόνο αριστερόχειρες!

Έχει γίνει ποτέ τίποτα τέτοιο στην Ελλάδα ?
Και αν και προσωπικά τις απαξιώνω, περισσότερο ταυτίζομαι με διάφορα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (ένα τέτοιο θα ψηφίσω), τα οποία υποστηρίζουν ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της (γιατί ο μέσος πολίτης είναι ο πρώτος που δέχεται πάνω του τις συνέπειες της τωρινής κατάστασης, αλλά επειδή τα μάτια του έχουν δεί πολλά χρειάζεται δουλειά για να τον κερδίσεις) καθώς και η διοργάνωση και στήριξη των διαφόρων κινημάτων, καθώς στην ουσία τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι το ίδιο πράγμα.

Έχεις ψάξει τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα? Ορισμένα από αυτά, παρά τις χαώδεις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους συνεχίζουν να υποστηρίζουν την δική του ιδεολογία το καθένα.

Έχετε ασχοληθεί με κανέναν εξωκοινοβουλευτικό ?

Στην Ελλάδα υπάρχει ξεκάθαρη και μίζερη πόλωση.Δυστυχώς δύσκολα θα εξαλειφθεί.Κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει και γιατί δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός που να διαθέτει πραγματικά στοιχεία ηγέτη.Δεν υπάρχει κάποιος εκτός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(όχι οτί εντός αυτών υπάρχει) που να εμπνεύσει τους πολίτες

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η πολιτική καθορίζεται από τα πρόσωπα και όχι από τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω? Πολύ ουτοπικό μου ακούγεται… :-k
Ό,τι και να θέλει να κάνει ένας ηγέτης, αν του πουν ρητά όχι οι Η.Π.Α. ή η Ε.Ε., αν έχει μπροστά του ένα παρακρατικό σύστημα με το οποίο βολεύονται οι ίδιοι οι δικοί του και οι οποίοι δε θα τον αφήσουν να το καταργήσει, τότε τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι ε?

Όσο για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, μας φαίνεται τόσο αγνή, μαχητική και αθώα -και όντως είναι… Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο λόγος είναι ότι ΕΙΝΑΙ εξωκοινοβουλευτική, αλλιώς δε θα είχε καμία διαφορά από το ΚΚΕ… Δηλαδή, και το ΚΚΕ αν ήταν εξωκοινοβουλευτικό (και είχε λιγότερα συμφέροντα από πίσω του να το πιέζουν) μια χαρά θα δρούσε…
(Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τελευταίο σκέλος)

Όχι φυσικά.Απλά αν πραγματικά υπήρχε ένα η δύο ή περισσότερα τέτοια πρόσωπα ίσως κάποια στιγμή η Ελλάδα να μπορούσε να πει όχι στις απιτήσεις ΗΠΑ και Ευρωπαικής Ένωσης.Κάτι το οποίο επίσης βέβαια είναι ουτοπικό

Όχι ακριβώς ουτοπικό βέβαια (βλ. Κούβα), αλλά τουλάχιστον ατελέσφορο…

Anyway, παρόλα αυτά και γενικά μιλώντας, εγώ είμαι της άποψης να κοιτάξουμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε με τα τωρινά δεδομένα και φυσικά είμαι εντελώς κάθετος στον μηδενισμό που επικρατεί από πολλούς.

Αν και λογω του αλλου θρεντ δεν πολυψηνομαι πια να χωνομαι σε πολιτικες συζητησεις, θελω να πω δυο πραγματακια. Το ΚΚΕ και γενικα τα κομματα της αριστερας (ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικοι) μπορει να εχουν τα μυρια οσα στραβα, αλλα συμφεροντα απο πισω δεν κρυβονται. Τι συμφεροντα να εξυπηρετησει το το 5% η το 3%?

Το ΚΚΕ εχει μια ιδεολογια και μια στρατηγικη με τη οποια πιστευει οτι θα κανει την ιδεολογια του να επικρατησει. Η στρατηγικη αυτη ειναι οργανωθειτε στο ΚΚΕ ή (κυριως αυτο) ψηφιστε μας να ανεβασουμε το εκλογικο μας ποσοστο ωστε οταν δουμε να αλλαζουν οι συσχετισμοι να κανουμε κι εμεις επανασταση οπως ειχε κανει ο συντροφος Λενιν και να εγκαθιδρυσουμε σοβιετικου τυπου κομμουνισμο. Σωστο η λαθος (τελειως λαθος κατ εμε, αφου αλλες οι συνθηκες 90 χρονια πριν) ειναι παντως μια συνεπης πολιτικη σταση. Αλλο που η σταση αυτη ειναι τοσο σκληρη ωστε το ΚΚΕ να εχει τεραστιο μεριδιο για την διασπαση της αριστερας…

Ο Συνασπισμος απο την αλλη εχει περασει απο χιλιες μυριες αλλαγες κατευθυνσης και ειναι λογικο ο κοσμος να τον αντιμετωπιζει με καχυποψια. Οχι αδικα λεω εγω, καθως εχει κι αυτος τα δικα του μεριδια ευθυνης για την κατασταση της αριστερας στην Ελλαδα, αλλα ουτε κι εκει μπορεις να πεις οτι παιζουν συμφεροντα. Τι συμφεροντα θα μπορουσε να εξυπηρετησει αλλωστε?

Οσο για τα εξωκοινοβουλευτικα κομματα η γνωμη μου γι αυτα ειναι η εξης: Μπορει κατα τοπους να εχουν ισως μια παρεμβαση στην κοινωνια αλλα για μενα ο μονος λογος που συντηρουνται οργανωσεις των 100-200 ατομων ειναι ο μικρομεγαλισμος που διακατεχει τα στελεχη τους. Τα οποια στελεχη τους ειναι συνηθως μεγαλοι στην ηλικια αριστεροι οι οποιοι επειδη διαφωνουν ξερωγω σε 2-3 σημεια με το ΚΚΕ π.χ. κανουν το δικο τους κομμα για να επικρατει η δικη τους αντιληψη περι αριστερης ιδεολογιας και πρακτικης. Για μενα και αυτα τα κομματα εχουν ευθυνη για την πολυδιασπαση της αριστερας πραγμα που προκαλει και τη μεγαλυτερη δυσπιστια του κοσμου προς αυτην…

Με τα τωρινά δεδομένα για να αλλάξει κάτι κατά τη γνώμη μου απιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Ο μηδενισμός οφείλεται στο ότι είμαστε παγιδευμένοι σε ένα δίπολο μεταξύ δύο κομμάτων, που έτσι κι αλλιώς δε διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους, και γνωρίζουν πως ό,τι κι αν κάνουν αργά ή σύντομα θα ξαναγίνουν κυβέρνηση. Επειδή πάντα αναρωτιόμουνα πόσους αιώνες μπορεί να διαρκέσει κάτι τέτοιο, και πόσο μπορεί να ξεγυμνωθεί η ιδιοτέλεια των δύο κομμάτων προτού αποφασίσουμε να αντιδράσουμε, έχω να πω ότι μετά από 3,5 χρόνια όπου είδαμε τη χειρότερη κυβέρνηση σε συνδυασμό με τη χειρότερη αντιπολίτευση των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον, έχω αρχίσει να ελπίζω αμυδρά ότι ο δικομματισμός ίσως επιτέλους δεχτεί ένα πολύ [SIZE=“1”]μικρό[/SIZE] πλήγμα. Κι αυτό θα έχει ενδιαφέρον για τα επόμενα χρόνια…

Προφανως αλλα ο ελληνικος λαος δυστυχως τα τελευταια χρονια ακινητοποιειται ολο και περισσοτερο μπροστα στις τηλεορασεις και στους υπολογιστες του…

Μαζι σου! Θα δεχτει ομως το πληγμα αυτο? Θα σκεφτει ο ελληνικος λαος ποσο αλητες ειναι καποιοι που αποφασιζουν εκλογες σε ενα μηνα μονο και μονο για μην δημοσιποιηθει πριν απο αυτες το πορισμα για τα ομολογα? Που ενα μηνα πριν ανακοινωνονται δηθεν κοινωνικες παροχες με οριζοντα 4ετιας φυσικα ωστε να τους ψηφισουν και στις μεθεπομενες εκλογες? Που η αξιωματικη αντιπολιτευση τα κανει γαργαρα ολα αυτα και ουσιαστικα συμπραττει στα σοβαρα ζητηματα?

Για να δουμε…

Έλα ρε συ εδώ μια κατάληψη πήγαμε να κάνουμε και μας την γά**σαν.Όταν τελείωσε το αμφιθέατρο του σχολείου ήταν γεμάτο γόπες,μπουκάλια ρακί και προφυλακτικά.Όταν από την εφηβεία λειτουργείς έτσι τι μπορείς να περιμένεις στο μέλλον?

Θα το θεσω ως εξης:

Καλυτερα μια καταληψη που αφησε πισως της γοπες, ρακι και προφυλακτικα αλλα μπορει και να ωθησε εστω 5 ατομα να σκεφτουν λιγο παραπανω για τη ζωη τους παρα ολοι αυτοι που ηταν εκει μεσα να ελιωναν σε ολη τους τη ζωη μπροστα σε οθονες τηλεορασης και Η/Υ…