Αγαπημένο παραμύθι

τα γουρουνακια μου αρεσαν πολυ…αλλα το αγαπημενο μου ηταν οι 3 σωματοφυλακες…βεβαια δεν ξερω αν αυτο θεωρειται παραμυθι.:-k

αυτό το “η μαμά αρνάκι και τα 7 αρνάκια” ποιο είναι?:-k

+1 Και επίσης το Ρουμπελστίνσκιν.Μαγικό παραμυθάκι:)

Ιστορία χωρίς τέλος (the never ending story). No1 βιβλίο παραμυθιού και φαντασίας από τον μεγάλο και υποτιμημένο Μίχαελ Έντε.

μικρος πριγκηπα.!:lol: δεν ξερω ακουγετε γελιο…αλα μαλακα το γουσταρω

Μαμεί και δέρνει και τον κόσμο κυριεύει…

Το ασχημοπαπο… Για το μηνυμα του…

Μαλλον ειναι για πιο κλασσικα παραμυθια αλλα αν μετραει και ο μικρος πριγκηπας τοτε το υποστηριζω κι εγω.

Την Κοκκινοσκουφίτσα και τους 7 νάνους. Το καλύτερο έβερ! :stuck_out_tongue:

Χωρίς πλάκα τώρα, θυμάμαι η μάνα μου μου έλεγε ιστορίες από τον Μικρό Ήρωα. Γάμαγε! Γιώργος Θαλάσσης, Κατερίνα και Σπίθας! Με αυτούς μεγάλωσα. Προφανώς και ο Μικρός Ήρως δεν είναι κλασσικό παραμύθι αλλά εγώ με αυτό μεγάλωσα. Αν και δεν διάβασα ποτέ κανένα βιβλίο.

Από τα κλασσικά πραμύθια κανένα δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Ίσως μόνο του Αισώπου.

“θα αλλαξουμε την χωρα”

“θα παρουμε πρωταθλημα”

H Xιονάτη και οι 7 Νάνοι (τουλάχιστον απ’αυτά που αναφέρονται στη λίστα…)
όχι τόσο για τη Χιονάτη, αλλά για τους νάνους. Γιατί ήταν 7!!! ΘΥΡΑ 7 ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ…:lol:

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

(Richard Bach)

Ρε συ αυτο δεν ειναι παραμυθι κανονικο βιβλιο ειναι.Μην στεκεσαι στο οτι ο ηρωας ειναι γλαρος εχει βαθυτερο νοημα που δε νομιζω να το καταλαβαινε ενα μικρο παιδακι αρα δεν ειναι παραμυθι.

Ον τοπικ:Ο κοντορεβυθουλης μου το ελεγε συεχεια η γιαγια μου:)

Ναι,ολα τα γεγονοτα που διαδραματιζονται εκει δρουν συμβολικα κι αλληγορικα.Ε δεν γινεται να το συγκρινουμε με τη κοκκινοσκουφιτσα και την σταχτοπουτα. :slight_smile:

Ο γλάρος αξίζει??
Δώστε καμμια πληροφορία, μου το είχε κάνει δώρο η μάνα μου, αλλά δεν είχα βρεί καιρό να το διαβάσω.

Αγαπημένα μου είναι ο Αλαντίν, η ωραία κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το τέρας και ο βασιλιάς των λιονταριών, ΟΛΑ ΤΗΣ DISNEY ENNOEITAI!!!

Και η μικρή γοργόνα, η Άριελ μαζί με τον Σεμπάστιαν, το Φούσκα, τον Φλότσαμ, τον Τζέτσαμ, την Ούρσουλα, τον Έρικ, τον Γκριμ, τη Βανέσσα… και τον Έρικ. Όπως καταλάβετε εννοώ τη μικρή γοργόνα της Disney που χτενίζει τα μαλλιά της με πιρούνι, τραγουδάει όλη την ώρα τα υπέροχα τραγούδια του Άλαν Μένκεν και ασφαλώς έχει happy end. Ήταν δυνατόν να πεθαίνει κάποιος άλλος στην Disney εκτός από τον κακό;

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα

Ο άσπρος Μπιμ με το μαύρο αυτί. Το είχα διαβάσει στο δημοτικό και είχα κατασυγκινηθεί. Ή μήπως δεν είναι παραμύθι? :-k

Ο λύχνος του Αλλαδίνου :wink: