γενικα ολη η σειρα Arabian Nights ειναι πολυ μπροστα
παντα ειχα μια τρελα για την κοκκινοσκουφιτσα αλλα και η μικρη γοργονα μου αρεσε…μαλλον μου αρεσουν και τα δυο αλλα πιο πολυ η κοκκινοσκουφιτσα
ρε παιδια η χιονατη ειναι κουκλαρα, και εχει ωραιο τελος το παραμυθακι…
ποτε δεν την συμπαθησα…αχονευτο μου φαινοταν αυτο το παραμυθι… Μαρτυριες λενε οτι οταν μου το διαβαζαν εκλαιγα με λιγμους και δεν κοιμομουν…:-s:-s:-s
εγω παλι μεχρι την πεμπτη δημοτικου δεν εβλεπα την ταινια, γιατι φοβομουν την μεταμορφωση της κακιας μητριας σε ενα σημειο.:-s
μπα! πιο πολυ μου την εσπαγε εκεινο το σημειο που κλαιγαν ολοι οι νανοι πανω απο το φερετρο και μου αρεσει απιστευτα εκει που η κοκκινοσκουφιτσα συμμαζευει το σπιτι τους, δεν ξερω αλλα το εβρισκα πολυ ωραιο αυτο το σημειο… (μαλλον θα ειχε μιλησει το κοιμισμενο αισθημα της νοικοκυρας μεσα μου…κριμα ηταν η τελευταια φορα που μιλησε:lol::lol:)
Πως και δεν αναφέρεται ο Πινόκιο? Απο τα καλύτερα παραμύθια όλων των εποχών, και ένα απο κείνα με τα οποία μεγάλωσα… Α, δεν αναφέρομαι στην disneyικη του τόσο εκδοχή, όσο στο πρωτότυπο παραμύθι, που ήταν πολύ πιο πλούσιο και σκοτεινό…
μαρτυρες του ιεχωβα .τρομερα παραμυθια.καλα που γνωρισα την ορθοδοξια και προσγειωθηκα.
Εκεί έχουν πιο light παραμύθια είναι η αλήθεια :!:
Το παραπάνω του φιλτατου δαμνατιον το αγνοώ γιατί το τοπικ αυτό πρεπει να προστατεύεται μιας που φιλοξενειι ευαίσθητες παιδικές αναμνήσεις.
Εμένα τα αγαπημένα παραμύθια μου είναι μια συλλογή λαικών μύθων διαφόρων φυλών της Αφρικής που “εξηγεί” πως καποια ζώα απέκτησαν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικα που έχουν σήμερα, πχ γιατί το λιοντάρι ειναι ο βασιλιάς των ζωων και γιατί τα τσιτάχ έχουν δάκρυα.
Μεγάλη αγάπη για τη σαβάνα
Βασικά έχω δει στα βιβλιοπωλεία μια πολύ μεγάλη συλλογή βιβλίων με παραμύθια απο όλες τις χώρες του κόσμου… Κάθε βιβλίο είναι και μια διαφορετική χώρα ή περιοχή… Παραμύθια απο την Άπω Ανατολή, απο την Αφρική, ινδιάνικα, ινδικά, κέλτικα, τα πάντα. Πρέπει να είναι καταπληκτική σαν συλλογή και κάποια στιγμή με βλέπω να προμηθεύομαι κάποιο βιβλιαράκι απ’ αυτά…
(δε θυμάμαι μόνο πως λέγεται η σειρά)
Όταν τα δεις πες μας ρε συ. Τουλάχιστον τα Κέλτικα Κάπου έχω πετύχει και Αρβανίτικα. Καλά παραμύθια είναι.
Είναι μεγάλη σειρά, την έχουν όλα τα βιβλιοπωλεία! Αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται…!
Θα κάνω μια βιβλιοπωλειο-επίσκεψη αύριο πάντως και θα ενημερώσω 8)
+800000000000 μεγαλε εγραψες.
Μπορεί να μου ξέφυγε… αλλά σε 15 σελίδες ρε παιδιά δεν αναφέρεται ο παπουτσωμένος γάτος;;;
(Ναι, βαριέμαι που ζω και ξεθάβω thread…)
Το αγαπημένο μου λείπει από τη λίστα… κι ήταν πάντα η Ωραία Κοιμωμένη, από 4 χρονών που έβλεπα την ταινία της Disney, απίστευτο κόλλημα…
Άργησα λίγο, αλλά αυτή είναι η σειρά, απο τις εκδόσεις “Απόπειρα”. Πρέπει να έχει τουλάχιστον 40 βιβλία με παραμύθια απο όλο τον κόσμο… Μερικά ενδεικτικά εξώφυλλα…
Τα έχω διαβάσει τα Κέλτικα, ωραία ήταν. Αν πας στην έκθεση βιβλίου στην Ακρόπολη θα τα βρεις.
Εγώ ψηφίζω Χανσελ και Γκρετελ…λέτε επειδή είμαι φαγανή???Τι έχεις να πεις έλλανορ?
Όχι, πως σου πέρασε αυτό απ’ το νου? Εγώ νομίζω πως επέλεξες αυτό το παραμύθι γιατί συμβολίζει την αποκόλληση απο τον ομφάλιο λώρο που μας δένει με τα του σπιτιού και την πορεία που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε προς το άγνωστο, καθώς και τις σχέσεις των ανθρώπων, και το πως είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε εκείνον που μας χρειάζεται (όπως η Γκρέτελ τον Χάνσελ). Χεχεεχεχε.