Καλέ ξεκολλάτε, σαν πολλές δε μαζευτήκαμε βραδιάτικα;
:naughty::naughty::naughty:
Είχαμε δεν είχαμε το κάναμε π…άνα και αυτό το δύσμοιρο το thread! Τον αδόξαστο του αλλάξαμε! :lol:
πητερ παν,μαγος του οζ,αλλα το υπερτατο ειναι ‘‘Η Αλικη στη χωρα των θαυματων’’ κ ‘‘μεσα απο το σπασμενο καθρεπτη’’(το σικουελ…)…και γαμω τις ψυχεδελειες…
Η Μεγαλυτερη σαχλαμαρα ειναι ο μαγοζ του Οζ παντως.
αααασεε ρεεε:p:p…γ@#@$ει ο Οζ,και αυτο γαμω τις ψυχεδελειες…οχι,ειναι ωραια κατι κοκκινοσκουφιτσες και γουρουνακια κ μλκιες…επος ειναι,αλλα για πιο μεγαλες ηλικιες,…8)
Ουδεποτε υποστηριξα τα γουρουνακια. Αν και μικρος μου διαβαζαν συνεχως “I’ll huff and I’ll puff and I’ll Blow your house down…” και αλλες cheesy βλακειες τετοιες…
Ο Οζ ειναι βλακεια γιατι προσπαθει να περασει 124098234 μηνυματα και στο τελος μας τα κανει τσουρεκια.
Ο Γκιουλιβερ απ’την αλλη ειναι επος.
ο βασιλιας των λιονταριων :oops: οταν ημουν μικρουλα και το εβλεπα,εκλαιγα οταν πεθαινε ο Μουφασα και ο μικρος Συμπα νομιζε οτι κοιμοταν και πηγαινε απο πανω να τον τσιγκλισει
Το ασχημόπαπο, άκρως συγκινητικό παραμύθι.
Εκτός πολλ, ψηφίζω τη Βίβλο. Όχι δε το λέω ειρωνικά, μικρός μου άρεσε να μου τη διαβάζουν.
Με το ασχημοπαπο ειχα ταυτιστει!..(μονο που ακομα περιμενω να γινω κυκνος!:p).Προτιμω παντως πενταμορφη και τερας…Και να μην ξεχναμε και τα παραμυθια του Τιμ Μπαρτον,αυτα και αν με αγγιζουν…
Αγαπημενο και σιγουρα με νοημα ειναι “η γνωμη των αλλων” ! βεβαια μου φαινεται πως δεν ειναι και πολυ γνωστο…αν και θα επρεπε!!
Σ’αγαπω
ο μικρος πριγκιπας πιανεται? :-s Μ’αρεσει απιστευτα ομως!
Τα Παραμύθια των Αδερφών Γκριμ ήταν φοβερά πάντως. Προτείνω να διαβάσετε κάποια απο τις συλλογές που κυκλοφορούν (όχι τις παιδικές, τα κανονικά). Πέραν του ότι συνιστούν μια ματιά βαθιά στο υποσυνείδητο του γερμανικού λαού και των παραδόσεων του, βρίθουν απο συμβολισμούς και αρχέτυπα… Ήταν και πολύ σκοτεινά κάποια απ’ αυτά, με σχεδόν φρικιαστικές σκηνές!
Κατα τ’ άλλα, ψάχνω ακόμα να βρω κάτι ισάξιο με την “Ιστορία Χωρίς Τέλος” του Μίχαελ Έντε και δε το έχω καταφέρει… Περισσότερο μυθιστόρημα παρά παραμύθι βέβαια, και περισσότερο για ενήλικες παρά για παιδιά, αλλά πραγματικά αυτό το βιβλίο ήταν το κάτι άλλο. Το έχω διαβάσει τρεις φορές ως τώρα.
Eμενα οταν ημουν πιτσιρικι η μαμακα μου μου διαβαζε τη σταχτοπουτα, και αυτο το παραμυθι με το βοσκο που φωναζε “λυκος” και στο τελος δεν τον πιστευανε (πρεπει να ημουνα πολυ ψευτακος μικρος), και το κοριτσακι με τα σπιρτα, στο οποιο εκλαιγα και να σκασετε!
Παντως το αγαπημενο μου θα ελεγα οτι ειναι η πενταμορφη και το τερας και συμφωνω με τον Μανο, εχει καταπληκτικη μουσικη. Οταν ημουν μικροτερος πρεπει να ειχα ολες τις κλασσικες κασσετες της disney και τις βλεπαμε με την αδερφη μου. Την πενταμορφη και το τερας την ειχαμε λιωσει
στο κοριτσακι με τα σπιρτα κ εγω εκλεγα παντως…
Ρε ΜΑ%&ΚΑ,ξέχασες να βάλεις το αγαπημένο μου παραμύθι?
τα καλύτερα αφσες απέξω…
The Wonderful Wizard of Oz
Alice’s Adventures in Wonderland
Through The Looking Glass (για όσους δεν το ξέρουν είναι κάτι σαν sequel του από πάνω)
αλλα προτιμώ το δικό μου
The Chronicles of Planet Luthasun
A, είσαι θεούλης εσύ! Διάβασε ΤΩΡΑ το “καθρέπτη μες τον καθρέπτη” του ίδιου και θα πάθεις…απίστευτο βιβλίο, βασικά προκείται για μια συλλογή φαινομενικά διαφορετικών ιστοριών, που όμως μπλέκονται με έναν εσωτερικό και μουσικό τρόπο…τι να λέμε, μαλλον το αγαπημένο μου βιβλίο, ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να γράψω κάποιο αλμπουμ που θα έχει για κάθε ιστορία ένα μουσικό κομμάτι…Πολύ μπροστά ο Εντε…ασυλληπτη φαντασία…
Πω ρε συ, τώρα το είδα το ποστ σου, χαχαχα!! Τον έχω διαβάσει τον Καθρέπτη… εννοείται, τι να λέμε τώρα, απίστευτο βιβλίο και ο,τι εγγύτερο έχω διαβάσει ποτέ σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “σουρεαλισμό”, αλλά στην πιο παραμυθένια του εκδοχή… Το έχω διαβάσει 2 φορές ως τώρα, κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και τρίτη. 8)
Κατα τ’ άλλα. Χθεσινοβραδινή ανάρτηση σχετική με παραμύθια, τα Άμπρα Κατάμπρα, και τους Dirty Granny Tales, ανάμεσα σε άλλα, στην κουνελόχωρα!
απο αυτα που μπορω να θυμιθω μαλλον οι χιλιες και μια νυχτες(αν πιανεται για παραμυθι).Ευφυεστατο με μηνυματα αλλα και ομορφο στο ακουσμα.Επισης οι μυθοι του αισωπου ftw.