ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!

…παμε λοιπόν και στους δυο πρώτους δίσκους, ‘‘Στην Αγορά Του Κόσμου’’, και το ‘’‘Όπως Μυστικά Και ‘Ησυχα’’ αμφότεροι απ’τον τραγουδοποιό Νίκο Ζούδιαρη, που έγραψε μουσική και στίχους, και τραγούδησε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 1993
Τον καιρό εκείνο, η Δήμητρα Γαλάνη έφτιαχνε ένα-δυο βίντεο κλιπς για τραγούδια της, το ένα απ’τα δυο, αν δεν κάνω λάθος ήταν το ‘‘Δεν Είσαι Εδώ’’, και έψαχνε για ηθοποιούς να πάιξουν σαυτά…ένας απ’αυτούς ήταν ο τότε μαθητής της σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αλκίνοος Ιωαννίδης…κάποια στιγμή προσφέρθηκε να τον πάει σπίτι ή κάτι τέτοιο, και όταν τον είδε να περιεξεργάζεται την κιθάρα πού’χε στο πίσω κάθισμα, τον ρώτησε αν ασχολείται με το τραγούδι, και όταν της απάντησε πως ναι, μαζί μέναν φίλο του, τον Ζούδιαρη, γράφουν τραγούδια, και της τραγούδησε ένα, αυτή αποφάσισε να τους ακούσει, και ύστερα να τους κάνει την παραγωγή στον πρώτο τους δίσκο, και να τραγουδήσει σε τρία κομμάτια…έτσι ο δίσκος βγήκε απ’την Polygram, σημερινή Universal…πρώτα βίντεο κλιπ τα ‘‘Ζήνωνος’’ και το ‘‘Στην αγορά του Αλ Χαλίλι’’…το σουξέ μιλάμε…χαμός-πανζουρλισμός…γενικά είναι ένας δίσκος με κάποια καλά κομμάτια, ειδικά αυτά που συμετέχει η Γαλάνη… ‘‘Πόθοι αδιέξοδοι’’, ‘‘Τα φιλιά μου θα στα ʼδινα’’, ‘‘Δεύτε τελευταίες εισπνοές’’ μαζί με Αλκίνοο, και ακόμα τα ‘‘Το όνειρο’’, ‘‘Καθώς περνά η ώρα’’, και το πιο δυναμικό ‘‘Η μπαλάντα του μισθοφόρου’’
…πρέπει να σημειωθεί, ότι αυτός ο δίσκος είναι και για τον Αλκίνοο και για τον Ζούδιαρη, ο πρώτος τους

ΟΠΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ 1995

…ο δεύτερος δίσκος και για τους δυο, σε παραγωγή του Σερραίου συνθέτη Γιώργου Ανδρέου, πιο ώριμος, αλλά και πιο συλεκτικός σε ήχους…εδώ ο νοσταλγικός ‘‘Βόσπορος’’, το υπέροχο ‘‘Δεν Μπορώ’’, ‘‘Πες Μου’’, ‘‘Ήρθε Ένας Μάγος’’, ‘‘Δίκτυ’’, το κιθαριστικό ‘‘Πέρασα Χθες’’ (το Για Τα Μάτια Του Κόσμου:p του Αλκίνοου), το λαικό ‘‘Της Κυριακής Τα Όνειρα’’, τα λυρικά ‘’ Ήλιος του Αλωνάρη’’ και ‘‘Μυστικά Και Ήσυχα’’ κάνουν ένα πολύ καλό δίσκο
…όπως και στον πρώτο, έτσι και στον δεύτερο δίσκο το καταπληκτικό εξώφυλλο, απ’το μπαμπά, ποιον άλλο, Αντίνοο Ιωαννίδη

:):!:

…τελειώνουμε αυτό το ταξίδι στην δισκογραφία του Αλκίνοου, μέχρι να βγει ο επόμενος δίσκος, όνειρο απατηλλό:(…με δυο ζωντανές ηχογραφήσεις

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Ζωντανή Ηχογράφηση) 2011

…διπλό cd στο στυλ των σετς που έκανε μετά το 2005 ο Αλκίνοος…πρώτο μέρος βαρύ και ασήκωτο…αν δεν γουστάρεις ξεμασελιάζεσαι στο χασμουρητό, αν είσαι οπαδός γουστάρεις ατελείωτα…δεύτρο μέρος με πιο γνωστά τραγούδια συν διασκευές, και ενκόρ σε φάση είμαστε μια παρέα και τραγουδάμε μαζί…όπως και οι δυο τελευταίοι του δίσκοι, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ, και ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ οι ενορχηστρώσεις είναι ιδιαίτερα φορτωμένες, και εδώ έχουμε και την παρουσία του φωνητικού συνόλου «Εν φωναίς»…καλή απόδοση του Αλκίνοου, καλοί και όλοι οι μουσικοί, καλά όλα, αλλά χάνουν γιατί το όλο αυτό σύνολο ηχογραφήθηκε σένα νυχτερινό κέντρο το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με τον κόσμο από κάτω να φλυαρεί, και φυσικά να μην είναι καλές οι συνθήκες για σωστή ηχογράφηση…ακούς ένα μπλα μπλμαμπλα μπλα ανάμεσα στα τραγούδια, που και αυτά χάνουν απ’την κακή ακουστική του χώρου

…κιαυτό το υπέροχο εξώφυλλο, ο Αντίννος Ιωαννίδης

ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ LIVE (Αλεξίου - Μάλαμας - Ιωαννίδης) 2006

…ζωντανή ηχογράφηση με την καλύτερη Ελληνίδα και όχι μόνο τραγουδίστρια, να ερμηνεύει τραγούδια δικά της, αλλά κυρίως των παιδιών…δυστηχώς όχι καλά προβαρισμένη, κιέτσι είχαμε αμήχανες στιγμες που ο Μάλαμας και ο Αλκίνοος έκαναν τον υποβολέα…ανατριχιαστική η ερμηνία του Μάλαμα στο ‘‘Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος’’ του Αλκίνοου, αλλά και πολύ καλή η ερμηνία του Αλκίνοου μαζί με Μάλαμα στην ‘‘Αράχνη’’ του Μάλαμα…γενικά καλό σετ-λιστ
…πάντως βγήκε και σε dvd με λίγα έξτρας

…μετά από 5 1/2 χρόνια δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα, πέρα από μια σαχλαμάρα, σαν αυτή που έβγαζαν όλοι οι έντεχνοι για τα παιδιά της πλατείας, με τίτλο μου φαίνεται Πλατεία…άρα μάλλον θα περάσει κάμποσος καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει ο Άλκίνοος, καινούριο δίσκο…ας ελπίσουμε για το 2015…μαζί με Metallica:D :slight_smile: :!:

Ο προσκυνητής είναι δισκάρα. …

…μαζί σου, απλά τα τραγούδια ακούγονται πολύ πιο όμορφα γυμνά, στο κιθάρα - φωνή και ίσω ς αυτός ο δίσκος θα ήταν διαμάντι αν η ενορχήστρωση ήταν πιο απλή:):!:

…και μετά από πεντέμιση χρόνια να το μεγάλο νέο…νέος δίσκος απ’τον Αλκίνοο…τίτλος ‘‘Μικρή Βαλίτσα’’…ένα δείγμα και λεπτομέριες πια όταν αγοραστεί και ακουστεί ο δίσκος

Ο δίσκος αυτός λοιπόν που θα είναι στα δισκάδικα αύριο μεθαύριο, τιτλοφορείται Μικρή Βαλίτσα
Είναι δίσκος που κατά το ύμιση είναι μια συνέχεια της Νεροποντής, και κατά το άλλο μισό, μια κατά την γνώμη μου ηχηρή λαική έκπληξη.

1. Η Μέρα Που Θα Ρθει
    …απαγγελία μετά μουσικής, θα το έλεγα…κάτι που κάνει στους τελευταίους δίσκους ο Αλκίνοος, με αρκετά υπερβολικές ενορχηστρώσεις
  2. Ο Χορτάτος
    …όμορφη ακουστική μπαλάντα, με ωραίους στίχους, που πιστεύω ότι οι στίχοι είναι και το δυνατό χαρτί του δίσκου…δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζει τραγούδια του Καβαδία
  3. Πολιτική Τοποθέτηση
    Εδώ έχουμε μα συνέχεια της ‘‘Πατρίδας’’ απ’τον δίσκο Νεροποντή…η Πατρίδα όμως ήταν περρισότερο ιστορική καταγραφή, εδώ όμως έχουμε μια ‘‘στα μούτρα’’ του 40+ εγώ μου, και το πόσο ευθύνεται γα την σημερινή κατάσταση…γαμάτο
  4. Που Πεθαίνουν Τόσα Πουλιά
    …και αρχίζουν οι λαικές εκπλήξεις…ένα λαικό τραγούδι που ο Πάνος Γαβαλάς συναντά τον Απόστολο Καλδάρα, και οι δυο μαζί τον πιο σύνχρονο Βασίλη Δημητρίου
  5. Μια Χούφτα Γη
    …και κάποιος ζήλεψε τον Μπακαλάκο, τον συνθέτη…λαικό και αυτό το τραγούδι όπως γραφόντουσαν τα λαικά τραγούδια στην δεκαετία του 70
  6. Η Ωραία Του Χωριού
    …και οι λαικοί δρόμου συνεχίζεται να περπατούνται, με κάπως πιο παραδοσιακό τρόπο, μέχρι την μέση του τραγουδού, γιατί μετά πάμε σε πιο ‘‘Μινόρε Της Αυγής’’ ήχους…και ο εκπλήξεις συνεχίζονται
  7. Χωρισμός
    …πιο ‘‘έντεχνη’’ λαική συνέχεια με όμορφους στίχους
    8.Χατζιδακιάς
    …ένα τραγούδι σε στίχους Νίκου Γκάτσου, που ερμηνεύτηκε από Αλκίνοο και Μαρία Φαραντούρη σε αφιέρωμα για τους Γκάτσο - Χατζιδάκη
  8. Η Μάνα Μου Το Πάσχα
    …τραγούδι σε στίχους του σεβάσμιου Άντη Ιωαννίδη, πατέρα του Αλκίνοου, που εδώ δεν περιορίζεται στο να φιλοτεχνεί το εξώφυλλο, αλλά και τα πάντα στο αρτ γουόρκ του δίσκου, αλλά γράφει στίχους που σε ταξιδεύουν πίσω, σε χαμένες πατρίδες
    10.Τι Περιμένεις Πια
    …’‘τι περιμένεις πια όλα τελειώσανε’’:p…όχι δεν πάει τόσο λαικά…μια ακόμη έντεχνη λαική μπαλάντα, που χρωστά πολλά και στην παράδοση
  9. Μικρή Βαλίτσα
    …μπαλάντα απ΄τις κλασικές του Αλκίνοου…δεν μου λέει και πολλά
  10. Ο Τιμονιέρης με Σωκράτη Μάλαμα
    …προσθέτει πολλά ο Μάλαμας εδώ με την φωνάρα του και την ψυχάρα του, σε ένα Μαλαμακικής τεχνοτροπίας τραγούδι…πολύ όμορφο
    13.Πάντα Θα Ξημερώνει
    …απλά το πιο υπέροχο τραγούδι του δίσκου…ότι και να μας κάνετε κουφάλες ή ότι και να κάνουμε εμείς στους εαυτούς μας, πάντα θα ξημερώνει…αυτό περιμένω να το ακούσω live

…έχουμε ένα δίσκο διαφορετικό απ’τους προηγούμενους στο μεγαλύτερο μέρος του, που σε κερδίζει, χωρίς να ενθουσιάζει…έχει λαικά τραγούδια που σαν και αυτά έχουν να γραφτούν τέσσερις δεκαετίες…το εξώφυλλο όπως πάντα ο σεβάσμιος Άντης Ιωαννίδης

…αφού έζησα για να ακούσω χασάπικο:-s απ’τον Αλκίνοο και κάτι σαν ζεμπέκικο:?, και μου άρεσε κιόλας, τι άλλο μένει να ζήσω:-k :slight_smile: :!:

Φοβερός δίσκος απ’τον Ιωαννίδη.
Αν τον λέγανε ΘΑΝΑΣΗ θα’χε γίνει σεισμός από χιπστέρια και μη.

αυτό με τα εξώφυλα/πίνακες το έκανε πάντα? μπράβο σε κάθε περίπτωση

…όλα τα εξώφυλλα και γενικότερα το art work είναι του ΚΥΡΙΟΥ Άντη Ιωαννίδη, πατέρα του Αλκίνοου…έργα τέχνης…αγαπημένο το εξώφυλλο του ‘‘Ο Δρόμος Ο Χρόνος Και Ο Πόνος’’

Με μία ακρόαση και χωρίς επιφύλαξη δηλώνω ότι είναι δισκάρα, απλά πράγματα και καλά.

…ο πιο προσωπικός του δίσκος όπως λέει ο ίδιος…ένας δίσκος που τον απολαμβάνεις ολόκληρο:):!:

ξέχασα να αναφέρω ότι και η ανάλυση σου σε προηγούμενο ποστ ήταν κατατοπιστικότατη stef!

…σευχαριστώ:oops:…αγάπες είναι αυτές…και ο Αλκίνοος είναι μεγάλη αγάπη:):!:

…αύριο, αν δεν γίνει καμιά μαλακία, θα ακούσω ζωντανά τα νέα τραγούδια…χαμός θα γίνει αύριο:):!:

…ελπίζω νά’ναι απόψε μια μαγική νύχτα…εντυπώσεις τα ξημερώματα ή αύριο το πρωί:):!:

…τό’δα κιαυτό…λαικό πάλκο στο τέλος του προγράμματος του Αλκίνοοου…και να γουστάρω κιόλας…μούλειψαν πολλά τραγούδα κυρίως απ’το λατρεμένο ‘‘Ο Δρόμος Ο Χρόνος Και Ο Πόνος’’…είπε σχεδόν όλο το ‘‘Μικρή Βαλίτσα’’…κάτι που δεν με χάλασε καθόλου…σου λέει ‘‘αν σας αρέσουν τα λαικά, έχει μέσα ο δίσκος…αν πάλι δεν σας αρέσουν, μόνο τρά - τέσσερα είναι’’:p…κεφάτος, με το χούμορ του, τις παρλάτες του, τα λαθάκια του που όποτε τα κάνει γίνεται φαντασμαγορικός:D…ο κόσμος τραγούδησε, έκανε κατάνηξη όταν έπρεπε, μερικοί έριξαν και κανά χασάπικο…οι μουσικοί, και κυρίως οι νέοι, Φώτης Σιώτας βιολί, και Μανώλης Πάππος μπουζούκι έδωσαν πνοή και μαζί με Καλούδη τσέλο Κρητική Λυρα και Δημήτρης Τσεκούρας κοντραμπάσο δεν πήγαν πίσω…στο λαικό πάλκο τραγούδησαν όλοι…μέχρι και Απόστολο Τούντα…και ένα που δεν μπήκε στον νέο δίσκο, ψιλοχασικλίδικο…και το ‘‘Θεέ Μου Μεγαλοδύναμε’’ , μετά από απαίτηση…δεν είπε το ‘‘Ήταν Ανάγκη’’ το κερατό μου…ΓΑΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑ…ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΓΚΡΙ:):!:

…από τον Ανεμοδείκτη έχω να λιώσω έτσι δίσκο του Αλκίνοου…όχι πως ο Προσκεινητής και η Νεροποντή δεν μου άρεσαν, αλλά απλά με αυτόν τον δίσκο, θα περάσω ατελείωτες ώρες, όπως κάνω νε τον Δρόμο Τον Χρόνο Και Τον Πόνο, και τον Ανεμοδείκτη φυσικά:):!:

Αχ… Αλκίνοος, τι είπες τώρα!
Ο ουρανός; Ανάβει τα φώτα!
Τίποτα πια, δεν θα είναι οπως πρώτα, ξημέρωσε πάλι…
Και άλλες πολλές αθάνατες τραγουδάρες!
Είναι πραγματικά φοβερός ο Αλκίνοος. Πραγματικά!
Βέβαια, χωρίς να παρεξηγηθείς προτοιμώ Κιάμο live σε Club 22 π.χ απο εδώ: http://www.kratisi365.gr/2013/01/club-22.html χωρείς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι (Δηλαδή ότι δεν μου αρέσει ο Αλκίνοος.