5 πιο συγκλονιστικές συναυλιακές εμπειρίες

Κάπου έχω ξαναγράψει, πάω πολλά χρόνια σε συναυλίες αλλά τις καλύτερες τις είδα όχι μικρός αλλά τώρα που γερνάω. Έχουμε και λέμε χωρίς ιδιαίτερη σειρά:

Οffspring στο rockwave πέρυσι για ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα τραγούδια

Τρύπες τελευταία φορά στο Ρόδον χειμώνας αρχές 2003 νομίζω… (ή 2001 γμτ;)

Panx Romana πέρυσι ξανά για ΟΛΑ τα τραγούδια ξανά

Iron Maiden 1999 για την απίστευτη ατμόσφαιρα με τα καπνογόνα ειδικά στην εισαγωγή.Αλλά και 2005 Μαλακάσσα που ήμουν πρώτη σειρά,απορώ πως επέζησα.

Movastro, το μεγαλύτερο-άγνωστο ελληνόφωνο σχήμα ίσως, πέρυσι ίσως κ η καλύτερη συναυλία της ζωής μου.

Διάφανα Κρίνα το 1997 ή 1998 αρχίζει η συναυλία και λέει ο Θάνος “ελάτε να κάνουμε την δικιά μας γιορτή” Και ξεκινάει με Γιορτή.Ανατριχίλα.
Επίσης Κρίνα ξανά το 2000 μάλλον χειμώνα έξω απ’το Πανεπιστήμιο Αθήνας με το κρύο να θερίζει και αυτοί να παίζουν ντυμένοι με μπουφάν και κασκόλια σκούφακια κτλ, λίγα αλλά μόνο γρήγορα κομμάτια-για το ζέσταμα-αλλά με τον ένα κιθαρίστα για 1η και τελευταία φορά καθώς ο άλλος “πάλευε κάπου στο πέλαγος της ικαρίας κ δε θα έρθει”, σετλιστ μόνο γρήγορα:

Όπως τα χίονια / Κλόουν την τετάρτη… / Μέρες αργίας / Όλα αυτά που δε θα δώ / Γιορτή / Κυριακή των Βαίων / Απέραντη Θλιμμένη Ανταρκτική / Μουχλαλούδα / Στο πλάι σου / Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα
Τέτοιο σετλίστ βόμβα ούτε στα πιο υγρά μου όνειρα!
(παίξανε και οι make believe τότε, άλλη μπαντάρα )

Metallica 99 Ριζούπολη , εισαγωγή και so fucking what!!!

Ξύλινα Σπαθά 1997 μάλλον, στην Πάτρα. ΣΟΚ! Αλλά και 2002 ;;; στο Ρόδον 3ώρες live

Ιn flames 2000 Αθήνα και τέτοιο ήχο δεν ξανακουσα ποτέ σε συναυλία. Παίξανε άριστα, με κάνανε οπαδό τους εκείνο το απόγευμα. Δεν είχα μυαλό μετά για Theater παίδες.

Και φυσικά Innerwish το επετειακό σόου πέρυσι , Αν κλάμπ, με την φωνάρα τον Παπανικολάου guest να μας πέρνει τα μυαλά τα σώβρακα τα πετραχίλια κ δε ξέρω τίποτα άλλο.Μέγας!Σε πάμε με χίλια!

Και άλλες που δε θυμάμαι τώρα…
edit: Eνδελέχεια το 1996… ο ντράμερ με το επώνυμο κατάρα έπρεπε να ήταν ο φρόντμαν!
Εντάξει και Iced Earth 2003 με τον χάλια ήχο αλλά με έναν Barlow να καταπίνει πλανήτες!
Χμμμ και Χαοτική διάσταση το 2006 ;;

EDIT sto edit ωψ πολλά έγραψα χαχαχα

Μetallica 2007 (ΤΟ ΛΑΙΒ)
Exodus-Entombed 2009 (ενιωσα πολυ εντονα το λαιβ. ειδικα εξοντους υπηρχε τρομερη αμεσοτητα group-crowd)
Γενια του χαους (ανατριχιλα…)
Kreator 2009 (mosh pit, mosh pit & mosh pit!)
Scorpions- Whitesnake (η πρωτη ροκ συναυλια)

Ποπο παιδες…Σας ζηλευω ολους σας. Ολα αυτα τα συγκροτηματα ουτε στα ονειρα μου δεν θα τα δω. Ισως να ξαναπερασουν καποιοι απο ολους οσους εχω διαβασει στο θεμα αυτο αλλα λιγοι νομιζω. Εμενα η πρωτη μου συναυλια θα ειναι φετος!! Deep Purple ή (αν δεν παω εκει) Rocking Athens Festival (οι Sabbath και κυριως ο Dio ειναι συναυλιακο απωθημενο μου και ειμαι απιστευτα χαρουμενος που ερχονται).

Πόσο είσαι?

15:wink:

Ε γι’ αυτό ρε συ, take it easy!

Πρώτο μου live στα 16 μου, και συστηματικά ξεκίνησα να πηγαίνω σε συναυλίες στα 18, οπότε μη σε αγχώνει!

Οκ δεν αγχωνομαι :)…Αλλα να σε ρωτησω…Εσυ ποσο χρονων εισαι???

21 σε 2 μέρες

Ότι άλλο θες στείλε πμ μη σοδομίζουμε το τόπικ!

se tixaia seira…

1)POLICE se gemato delle alpi oli i sinaulia itan empeiria
2)SKA-P torino-milano. gia to apisteuto kefi tous kai gia ta tragoudakia pou bgalame gia ton berlusconi
3)KISS verona-athina giati poli apla einai oi KISS kai giati epitelous epiase kai go mia pena
4)IRON MAIDEN 2005 giati piga me ton mpampa mou o opoios goustare pio poli tous dragonforce…
5)TANKARD giati to kleisimo kai stis 2 sinaulies me to empty tankard kai olous pano sti skini einai apo mono tou empeiria kai auto

kai sigoura afino ena karo sinaulies akoma…

(ksero grafo se greeklish alla de mporo na grapso me ellinkous xaraktires kai psaxno na bro kapoion moderator online na ton eidopoihso gi auto otan to deite steilte mou ena pm)

Δηλαδη εσενα απο ολοκληρη συναυλια των θεων Maiden σου εμεινε οτι ηταν κι ο μπαμπας σου μαζι;; :? #-o

Ισχύει απόλυτα ρε…Ήταν πραγματικά τέλειο λαιβ και ήταν απ’ τις λίγες φόρες στη ζωή μου που είδα έτσι το αν κλαμπ… (ίσως να το ξαναδούμε έτσι και στους Municipal)

den einai kati pou ginetai kathe mera alla opos kai na xei profanos kai i sinaulia ta espage auto profanows eksipakouetai kai pisteuo oti opoios kai an itan stin en logw sinaulia tha exei paromoia apopsi gia tin poiotita tis.

1. Faith No More + Limp Bizkit, Milano, 14-06-2009
  2. Down + Carcass + Mastodon + Napalm Death, Milano, 28-06-2009
  3. Lightning Bolt + Zu, Torino, 28-05-2009
  4. Ska-P, Milano-Torino, 13-12-2008 - 20-03-2009
  5. Rage Against the Machine, 14-06-2008

So far, in random order.

Metallica 1999 - Ριζούπολη: Η πρώτη “μεγάλη” συναυλία - με …κατάπιε η αρένα.
Είδα την λατρεμένη μου μπάντα, έβγαλα φωτό με τον Hetfield.
Είχα ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος.

Black Sabbath 2005 - Maλακάσσα: Το συγκλονιστικότερο θέαμα που έχω βιώσει ποτέ, ένα ανθρώπινο κουβάρι 30.000 ατόμων να χτυπιέται, να αγκαλιάζεται, να τσιρίζει από έξαψη όταν παίχτηκε το “Paranoid”…

Mike Patton 200? - AN club: Όταν βγήκε στην σκηνή το φώναζα στον εαυτό μου για να το συνειδητοποιήσω… ακόμα δεν το πολυπιστεύω …:slight_smile:
(Έρχεται η 10η του Αυγούστου…)

Machine Head 2004 / At The Gates 2008 - Gagarin: Την επαφή με τους μουσικούς δεν θα την ξεχάσω ποτέ (Robb Flynn & Tompa: ψυχούλες).
Η εμπειρία και στα δύο live: Μία ?ένεση αδρεναλίνης στον εγκέφαλο που μέχρι να ξεθυμάνει είχε ήδη αλλάξει λίγο την ζωή μου προς το καλύτερο.
(*Τι εννοεί ο ποιητής; Ανελέητο moshing!?)

Iggy Pop & The Stooges 200? ? Θέατρο Βράχων: Μας έδειξε ρητά και απερίφραστα τη διαφορά έχουν οι κοινοί αναπαραγωγικοί αδένες από τα αρχίδια?
Προφανώς ο μουρλόγερος τα είχε και τα έσερνε.

?είναι κι άλλες γαμώτο?
Tool, Type O Negative, Exodus, The Cure?

Για Ιγγι λες τότε που ήταν μαζί με Μαντρουγκάντα?

Κατα τα λοιπά, κοινές εμπειρίες έχουμε.

manowar-march metal day 2007 (τετοιο setlist…ουτε στον υπνο μου…και ειναι MANOWAR:D)
sabaton-live underworld 2009 (επιτελους μια band που ερχεται στη καλυτερη περιοδο της και οχι στα 70 της)
nevermore-club 22 2005(?) (περιοδεια this godless endeavor…τρομερο live)
up the hammers 2009 (titan force/crystal viper/ereb altor/paradox…)
angra live στο ροδον (περιοδεια temple of shadows)

Όχι, πρέπει να λέει για το live του 2006 (νομίζω) με support … Puressence! Είχα πάει και γω! Φορβερή ενέργεια επι σκηνής! (Ο Iggy ντε!)

Χωρίς σειρά προτίμησης. Oι χρονολογίες παίζει να είναι λάθος, τις θυμάμαι στο περίπου.

Blind Guardian το 2003 στον Πειραιά.
Dream Theater το 2004 στο Ελληνικό.
Muse το 2007 terra vibe.
Primordial/Μael Mordha το 2008.
Shora/Yndi Halda το 2009.

Mε Μαντρουγκάντα ήταν στο “Πέτρας” (εκεί έγινε η …πρώτη επαφή…)

Στο “Βράχων” ήταν πιο έντονα, στο κάγκελο μπροστά, μας έφτυνε τους στίχους…

Τώρα που είπα “Θέατρο Πέτρας”… δεν θα συγχωρέσω ποτέ στον μαλακοδαρμένο εαυτό μου που…
…δεν είδα…
…τους RATM…τότε… στην Πετρούπολη…

Λοιπόν, λίγο οφτόπικ, ποιός μάγκας έχει αποκόμμα σαν το παρακάτω, από την αντίστοιχη συναυλία;
Έτσι, να φιλιώσουμε ο θρασάδες!..:vibrate: