-Why New Orleans?
-There was a cancellation
-Who was supposed to be there?
-…eem…“An Evening with Stormy Daniels”
-…oh
15€ σε IMAX που ξέρω από τώρα πως δεν θα πάρω ποτέ πίσω - αλλά στα δίνω ρε γμνε Jim, με όλη μου την καρδιά στα δίνω ρε μπαγάσα
Eye candy από τα λίγα τα 2 προηγούμενα Avatar. Σε μια περίοδο που τα περισσότερα blockbuster δεν είναι απλά ανιαρά αλλά άσχημα, πραγματικά άσχημα (είδα πριν κανα μήνα το νέo Captain America στο disney + και πόνεσαν τα μάτια μου) ευτυχώς που υπάρχει και ο Cameron.
Το Way Of The Water ηταν εντυπωσιακα καλη ταινια, και τολμω να πω οτι ηταν ξεκαθαρα ανωτερο απο το αρχικο Avatar, κυριως λογω του οτι η πλοκη δεν ηταν κλεμμενη απο το Ποκαχοντας αλλα αυτην την φορα ο Καμερον εγραψε ΚΑΙ ενδιαφερουσα ιστορια (περαν ολων των αλλων ατου του franchise).
Αρα αναμενουμε το Fire and Ash με ενθουσιασμο πλεον. Ενω πριν 10 χρονια οταν ανακοινωσε την προθεση του να φτιαξει τεσσερα (!) sequels μαζεμενα ημουν απο σκεπτικος εως ετοιμος να ριξω πολλα γελια, πλεον στηριζω.
Να φανταστω οτι στο Avatar 4 θα βρουμε φυλη που να εχει ως βασικο στοιχειο τον αερα και στο 5 φυλη που να βρισκεται σε λαγουμια μεσα στην Γη? Ο Captain Planet που ειναι.
Ήταν λίγο αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα δούμε ‘καλουλη’ Predator, αφού σε ότι ταινία έχει βγεί ως τώρα τις έχει μαζέψει από όλους! Ωραίο φαίνεται πάντως όπως και το prey και το πρόσφατο animation.
Αναμένω…Burton και Jenna θα σαρώσουν πάλι.
Btw, ο ηθοποιός που κάνει τον serial killer εδώ, κάποτε ήταν το “i see dead people” παιδί…
Ίσως το trailer να είναι κάπως χλιαρό (ή εμένα μου φάνηκε έτσι τεσπά) αλλά δεν παύει να είναι η νέα ταινία του Noah Baumbach (Marriage Story, Frances Ha, The Squid and the Whale κτλ) με ονειρικό cast (George Clooney, Adam Sandler, Laura Dern, Billy Crudup, Stacy Keach, Jim Broadbent, Patrick Wilson, Greta Gerwig, Emily Mortimer, Isla Fisher και πολλοί ακόμα)
Τέλη Αυγούστου σε Φεστιβάλ Βενετίας, Νοέμβριο σε αίθουσες και Netflix
Η Mary Bronstein είναι από τις πλέον ιδιαίτερες νέες φωνές της Αμερικανικής indie σκηνής - τόσο με το πειραματικό Frownland του 2007, όσο και με το mumblecore κρεσέντο του Yeast (στο οποίο έπαιζε η ίδια μαζί με την Greta Gerwig και τους 2 Safdie, των οποίων αν δεν κάνω λάθος μόνταρε και κάποιες ταινίες τους).
Τεσπά, το παραπάνω έχει ήδη πάρει πολύ θετικά σχόλια σε Βερολίνο και Sundance, η Rose Byrne το βραβείο ερμηνείας στο Βερολίνο, πάει ολοταχώς για πιο μεγάλα πράγματα + το trailer δείχνει να κρύβει πολλά παραπάνω από την υποβόσκουσα καφκική και νευρωτική ατμόσφαιρα που “ρουφάει” τη ζωή της πρωταγωνίστριας του.
Οκτώβρη στα μέρη μας + ένας ακόμα υποψήφιος για τίτλος χρονιάς
Τελευταίο αξιοπρόσεκτο trailer από ΗΠΑ πλευράς - το HIM του Justin Tipping (του αξιόλογα “χαμηλόφωνου” Kicks του 2016, ένα coming of age hood δράμα που ίσως αξίζει να τσεκάρει κάποιος που αρέσκεται σε hood movies γενικότερα) το οποίο μέχρι τα μισά των 2,5 σχεδόν λεπτών του ίσως δεν λέει πολλά, μετά όμως all hell breaks loose και φαίνεται να δικαιώνει το όνομα του Jordan Peele και της Monkeybone productions στα credits.
Σαν μακρινός ξάδερφος των Get Out και Us και ετεροθαλής αδερφός του (αρκετά προβληματικού, πάραυτα υποτιμημένου θα πω εγώ προσωπικά Candyman remake) το HIM μοιάζει μια καλή βόλτα στη Ζώνη του Λυκόφωτος και ένα ιδανικό “ορεκτικό” για το main course - δηλαδή την επόμενη ταινία του Peele, που αναμένεται το 2026
Σεπτέμβρη στις αίθουσες
Επιστρέφει ο ύψιστος στο ντεμπούτο του γιου του, παρέα με Sean Bean.
Δεν βάζω καν spoiler, o Sean Bean βγάζει δεν βγάζει το μισάωρο.