Το φιλμικό making off του Breathless του Jean-Luc Godard και η γέννηση του Γαλλικού Νέου Κύματος που άλλαξε το παγκόσμιο σινεμά για πάντα, σε κάτι που ποντάρει πολλά στο να μην είναι άλλο ένα τύπου-mockumentary-tribute.
Κύριος παράγοντας πίσω από το πιθανό ποντάρισμα σε κάτι φρέσκο (ή αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ενδιαφέρον) η παρουσία του Richard Linklater στη σκηνοθεσία, που έχει αποδείξει πολλάκις πως γνωρίζει τον τρόπο να καταπιάνεται με τρόπο ουσιαστικό (αλλά και πρωτοποριακό) με πολλά ετερόκλητα projects (και του οποίου μεγάλο μέρος της φιλμογραφίας, όπως η τριλογία του Before… ή το Boyhood και τα φοβερά animated films του, οφείλουν ήδη πάρα πολλά στην κινηματογραφική επανάσταση των τρομερών παιδιών του Γαλλικού σινεμά, των τελών των '50s και των “ταραγμένων” '60s).
Επίσης πριν μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε και το trailer του Balld of a Small Player
και γιατί μας ενδιαφέρει; γιατί το σκηνοθετεί ο Edward Berger του Conclavio και All Quiet on the Western Front, με όλο του το τεχνικό team σύσσωμο μαζί του - και τον Colin Farell να κοιτάζει προς τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς με αξιώσεις…
Τέλος, βαρβάτο Οσκαρικό στοίχημα με το Hamnet, τη νέα ταινία της Οσκαρικής επίσης Chloé Zhao (αφού πέρασαν 4 χρόνια από την τραγωδία του Eternals και μάλλον βρήκε τον εαυτό της ξανά)
Hard Eight → N/A
Boogie Nights → 10
Magnolia → N/A
Punch Drunk Love → 7-8 (μάλλον, δεν τη θυμάμαι σχεδόν καθόλου)
There Will Be Blood → 11
The Master → N/A
Inherent Vice → 9
Phantom Thread → 9
Licorice Pizza → 9
Μάλλον είμαι από τους λίγους που δεν καίγεται να δει την καινούρια ταινία του PTA παρά τις πολύ καλές κριτικές. Αυτός και ιδιαίτερα ο έτερος Anderson (Wes) δεν είναι για εμένα και προσπάθησα είναι η αλήθεια. Ίσως κάτι μου διαφεύγει. Magnolia, Blood, Master, Vice με το ζόρι τις τελείωσα. Ψέματα, το Master ούτε καν.