Emily Blunt ----------> instant ![]()
Ναι σαφώς instant, αλλά είδα και θυγατέρα Μπόνο.
Instant #2 ![]()
Υπερ-πολυ-αναμενόμενη ταινία.
θελετε να πειτε 2-3 πραγματα πιο συγκεκριμενα παρακαλω ;
το τρεηλερ μου εβγαλε vibes “η λευκη κορδελα συναντα το metoo”
H Mascha Schilinski πήρε με την παραπάνω ταινία το Grand Jury των φετινών Καννών - είναι η μόλις δεύτερη της ταινία, η οποία και αφορά τέσσερις γενιές γυναικών, ο οποίες μεγαλώνουν μέσα στο ίδιο αγροτόσπιτο της Γερμανικής επαρχίας, καλύπτοντας μια περίοδο που εκκινεί στις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνει περίπου μέχρι και σήμερα…
Πολύ καλές κριτικές στις Κάννες, πολύ καλό το buzz στους σινεφίλ κύκλους από όσους το έχουν δει - και θα πω εγώ, πολύ δυνατό trailer, με απόηχους Haneke μέχρι Terence Malick, Carl Dreyer, Peter Weir και την πάλαι ποτέ κραταιά ευρύτερη (μεγάλη) Σοβιετική σχολή…
Οτι ενστασεις και να εχουμε για μαρκετινγκ κτλ το τρειλερ ειναι συγκλονιστικο.
Επος.
Απιστευτα φανταστικο τρεηλερ.
Επιτελους ενα τρεηλερ που δεν δειχνει ολη την ταινια.
Ισα ισα που δεν δειχνει σχεδον τιποτα απο πλοκη. Παλι καλα.
Θα το δω σινεμα στην Ελλαδα, ψηθειτε να παμε μαζι οι γνωστοι αγνωστοι.
Ενω δεν καιγομουν ιδιαιτερα να το δω,το trailer με εψησε απιστευτα.ΓΑΜΑΤΗ ατμοσφαιρα!
άλλο ένα χολυγουντιανο φιλμ λοιπον που ο Ματ ο Ντέημον έχει χαθεί κάπου.
Full hyped - όχι μόνο για την Οδύσσεια σαν Οδύσσεια, η οποία προσφέρεται για μεγάλο σινεμά, αλλά και έχει έναν αφηγηματικό τόξο μέσα της, με θεματικές που διαχρονικά αγαπάει ο Nolan (πχ. όχι μόνο το ταξίδι του γυρισμού per ce, αλλά το τι βρίσκεις όταν φτάνεις τελικά εκεί) αλλά κυρίως γιατί → αφενός η (αυστηρή, όπως λέγεται) χρήση practicals και η κινηματογράφηση σε real locations φαίνεται έντονα (και εννοείται πως ένα τέτοιο έργο, πιθανότατα θα αναδειχθεί με τρόπο εντελώς διαφορετικό από πχ. κάτι αντίστοιχο αλλά με τη βοήθεια cg και green screens) και αφετέρου γιατί το trailer έδειξε 2-3 σκηνές δυνατής εικονογραφίας (ένα εγγενές κομμάτι της ευρύτερης blockbuster ταυτότητας, αλλά και κάτι που διαχρονικά πάσχει σε έναν βαθμό ο Nolan, σε σύγκριση δηλαδή και με άλλους αντίστοιχους blockbuster σκηνοθέτες των κυβικών του).
Η (όποια) hand to hand δράση θα είναι στοίχημα (άλλο ένα κομμάτι που σταθερά ο Nolan πάσχει) όμως γενικά το σενάριο προσωπικά δεν το φοβάμαι, ούτε και τις ερμηνείες (ούτως ή άλλως, προσωπικά και πάλι, τον Damon τον έχω σε πολύ υψηλότερη εκτίμηση από τον περισσότερο κόσμο, από τις αρχές κιόλας της καριέρας του και τα εξωφρενικά που έκανε ως Ripley και προσμένω σε κάτι πολύ ενδιαφέρον από την πλευρά του)…
Συνολικά, μετά τον Oppenheimer (και την πιο συγκροτημένη τονικά και μετρημένη υφολογικά ταινία του τέτοιας κλίμακας, μέχρι σήμερα) πιστεύω πως είναι “εκεί” που πρέπει για μια ταινία σαν την παραπάνω.
Κρίμα που δεν βγήκε το 6λεπτο preview της ταινίας online, που έπαιξε και εξωτερικό - οι αντιδράσεις ήταν ενθουσιώδεις… ίδωμεν, πάντως από εμένα και τα όποια δείγματα μέχρι στιγμής είναι μεγάλο “ναι” (ακόμα και με το premise της Ζzzzzεντάγια στη ταινία
).
Τον είχα χάσει λίγο τον Nolan από την Inception εποχή και μετά -με τα διάφορα ups and downs του- αλλά με το Oppenheimer με κέρδισε ξανά - και εννοείται είμαι εκεί για όποιον σκηνοθέτη (και όποιας κατηγορίας/είδους δηλαδή) “δοκιμάζεται” με πράγματα που φαντάζουν αρχικά εκτός των νερών του… πόσο μάλλον αν αυτός επιμένει και σε ένα είδος εμπορικού σινεμά που δείχνει, υπό μια σκοπιά, να πνέει δυστυχώς τα λοίσθια.
Ελπίζω να μην ζειτε σε κανα σπήλαιο και να έχετε καταλάβει την συνομωσία των ξένων κέντρων της παγκοσμιοποίησης να βρει η ταινία την Ιθάκη της στις κινηματογραφικές αίθουσες την ίδια εποχή που θα ανακοινωθεί ο rebranded πολιτικός φορέας που θα θελει να αποσταθεροποιήσει την πατρίδα μας. Το SJ μάρκετινγκ έχει ξεφύγει εντελώς, ουτε μια ταινία δεν μπορούμε να χαρούμε ανέμελα.
Να μην λεμε τα ιδια και τα ιδια. Ιστορικη ανακριβεια και σκοτεινα κεντρα. ΟΚ οταν η ταινια τονιζει το ποσο γαματοι αντρακλες με γραμμωμενους κοιλιακους ειμαστε και ποσο τερατα ειναι οι εχθροι δεν μας πειραζει, εδω εχει μαυρη Αθηνα, ανθελληνισμος και γουοουκ ατζεντα.
Γαματο φαινεται το τρεηλερ. Νολαν ειναι, θα μου αρεσει. Μια χαρα μου φαινεται και ο Ματτ Ντεημον. Γελαω με τις κλαψες για τις πανοπλιες. Αυτα.
Για τον Τσίπρα λέει ![]()