Προσεχως

http://www.youtube.com/watch?v=hcf6cwr9TnY&feature=youtu.be

[SPOILER]γλουπ.[/SPOILER]

λιγο lord of the rings-wannabe μου φανηκαν οι σκηνες απο τη μαχη στο Χογκουαρτς,και γενικα το κοβω να δινουν παλι περισσοτερη σημασια στα εφφε και τον εντυπωσιασμο παρα την ιστορια,αλλα τελοσπαντων,κραταω μια επιφυλαξη καθως το παρτ 1 ηταν η μονη ταινια τις 7 που μου αρεσε.

Νταξει οσο και να το κραζω το Harry Potter, η τελευταια ταινια (αντε και η προτελευταια), ειναι αρκετα καλες και το 2ο παρτ με τη μαχη πρεπει να ειναι γαματο.

Ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που γουσταρω να αλλαξουν την ιστορια μπας και βελτιωθει προς το καλυτερο με περισσοτερο ξυλο και εφε, γιατι οσο πιο “σκοτεινα” και να ειναι τα τελευταια βιβλια της σειρας, δε το σωζουν

αν δεν εχεις διαβασει τα βιβλια δεν την ξερεις την ιστορια,αυτα που δειχνουν στις ταινιες ειναι ψιλομαλακιτσες,μια περιληψη και πολλα εφε με κετσαπ και μουσταρδα

πάντως κάθε ταινία harry potter είναι καλύτερη από την προηγούμενη. οπότε περιμένουμε την καλύτερη ταινία της σειράς. και το trailer αυτό δείχνει άλλωστε. να σημειωθεί ότι βαριέμαι τα βιβλία της rowling και ότι ανέκαθεν ήμουν φαν της σειράς ταινιών.

ps. therion σε πρόλαβα! :country:

Πάντως αν και ξεκίνησα να βλέπω τις ταινίες μάλλον κάπως βαριεστημένα σιγά σιγά έγινα φαν :roll:

Για τα βιβλία πάντως έχω ακούσει τα καλύτερα και έχω ψηθεί να τα διαβάσω κάποια στιγμή. Ο horror πρέπει να είναι ο πρώτος που δηλώνει μη φαν από όσους έχω ακούσει μέχρι σήμερα

βασικά έχει να κάνει με το ότι ψάχνω άλλα πράγματα από τη λογοτεχνία. μη δίνεις σημασία. τα 4 πρώτα βιβλία διάβασα, και μετά, επειδή άρχισαν να μου αρέσουν περισσότερο, έμεινα στις ταινίες για να μην ξέρω και την υπόθεση. :stuck_out_tongue:

τα 4 τελευταια βιβλια ειναι ολο το ζουμι,τα πρωτα ειναι πιο light.τελοσπαντων,εισαι ΑΜΠΑΛΟΣ ΑΠΛΑ :Ρ

κλάμα και ανατριχίλα γιατί είμεθα φαν τόσο των βιβλίων όσο και των ταινιών, ειδικά των τελευταίων. λυγμ, και [SPOILER]ετοιμαζόμαστε για τον πιο λυπητερό θάνατο της σειράς μετά τον σείριο. πουτάνα ρόουλινγκ μας γάμησες την ψυχή.[/SPOILER]

Κοιτα ωραια ειναι τα βιβλια. Τα πρωτα ειναι αυτο που ειπε ο Therion, λιγο πιο light… “Για πιο μικρες ηλικιες που λενε οι πιο πολλοι”, αν και αυτο εδω που τα λεμε ειναι μπαρουφα.
Θυμαμαι οταν ειχα διαβασει το πρωτο, μου αρεσε τοσο πολυ που τα αλλα 3 τα χλαπακιασα.
μετα ομως βγηκε ο Αρχοντας στο σινεμα (αγνοουσα εντελως την υπαρξη του μεχρι τοτε) και οταν πηγα και το ειδα, εμεινα μαλακας και ελεγα “Harry Potter? Ποιος ειναι αυτος ο φλωρος?” :roll:

Οι πρωτες ταινιες παντως ειναι γαμα τα. Ο μονος λογος που τις ειδα ειναι επειδη η πρωην μου ηταν πολυ μεγαλη φαν του Χ.Π. και με εβαζε να τις δω.
Εγω την εβαζα να δει Αρχοντα ομως… μπαχαχαχα

Ρε παιδιά, τι ειν’ τούτο στο 1:09 ?!??
Δεν έγινε στο βιβλίο!!
Ώχουυυ, ελπίζω να μην το γ@μήσουν τώρα… Καλά το πήγαν το πρώτο μέρος…!!

Πού είναι η William Wilson να αναλύσει το τρέιλερ καρέ-καρέ αναρωτιέμαι.:wink:

[SPOILER]σνειπ?[/SPOILER]

μα καλα τι εχετε παθει ολοι εδω μεσα?οι 2 πρωτες ταινιες για μενα ειναι οι καλυτερες γιατι ειναι ακριβως οπως επρεπε να ειναι.εχουν και ενα καταπληκτικο νταμπλντορ:roll:
η 3 ειναι ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ(το αγαπημενο μου βιβλιο) οι επομενες 2 την παλευουν και η 6 αθλια.κριτηριο για μενα φυσικα ειναι τα βιβλια που ειναι κλασεις ανωτερο απο τις ταινιες γενικα.απο καποιο σημειο και μετα χαθηκε η μπαλα στις ταινιες λογω εφε και μπλοκμπαστεριας που ειπε και ο θεριος.

το τρειλερ πολυ καλο btw αλλα

[SPOILER]το σημειο που τον πιανει τον βολντεμορτ και πεφτουν:? ελεος ρε μαλακες να πουμε αν δεν βαλετε μια βλακεια μεσα δν μπορειτε[/SPOILER]

To νεο τραιλερ του Χαρι Ποττερ ειναι επικ.

δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά αυτό πουα αναφέρεις στο 1:09 μπορεί να είναι κάποιο όνειρο ή κάποαι φαντασίωση, λέω εγώ.

τόσο καλά είναι πάντως τα τελευταία βιβλία? θα τα τσεκάρω αν είναι έτσι, παρότι εγώ διαβάζω μόνο bukowski, gutierrez και beatniks. :blues:

αυτο στο 1.09 ειναι αυτο που λεω,δηθεν εντυπωσιασμος και γαμαουα καταστασεις για το θεθεσσαλονικαι.

παπαριες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ;;;;; :stuck_out_tongue:

Πάντως χαίρομαι που βλέπω ότι κι άλλοι εξακολουθούν να δηλώνουν “φαν”- νιώθω μικρότερο παλιμπαιδισμό στη σκέψη ότι συνεχίζω να μοιράζομαι σχεδόν τον ίδιο ενθουσιασμό που αισθανόμουν στο δημοτικό για τη σειρά, αλλά δεν είμαι κι η μόνη. ΠΑΝΤΩΣ, στο σημείο αυτό θέλω “ξεκαθαρίσω” κάτι που μερικοί διαρκώς μπερδεύουν: το γεγονός ότι η σειρά “Χάρι Πότερ” απευθύνεται κατά βάση σε παιδιά και έφηβους δεν την καθιστά λιγότερο αξιόλογη και είναι λάθος να συσχετίζουμε αυτά τα βιβλία με άλλους μεγάλους συγγραφείς και -αναπόφευκτα- από τη σύγκριση αυτή να τα “σνομπάρουμε”. Δεν είναι λογικό να παραλληλίσουμε μια φανταστική, εξωπραγματική περιπέτεια ενός νεαρού μάγου με κάποιο βιβλίο του Μπουκόφσκι- είναι εντελώς άλλο! Σε αυτήν την περίπτωση είναι σα να συγκρίνουμε τη Ρόουλινγκ ως συγγραφέα με τον Μπουκόφσκι (τυχαία χρησιμοποιώ αυτό το όνομα αντιπροσωπευτικά για τον κάθε κοινώς καταξιωμένο συγγραφέα, αφορμώμενη από το ποστ του horror χωρίς να απευθύνομαι στον ίδιο το horror) κάτι που δεν μπορεί να γίνει, όπως δε γίνεται πχ. να συγκρίνουμε τα γραπτά του Μπουκόφσκι με του Αριστοτέλη πχ. και να πούμε “εεε του Αριστοτέλη είχαν σαφώς μεγαλύτερη αξία, ειδικά κρίνοντας από το πότε γράφτηκαν”! Καθένας καταπιάνεται με κάτι εντελώς διαφορετικό και έχει διαφορετικό στόχο. Αν σε κάποιον δεν αρέσουν τόσο οι μεταφυσικές περιπέτειες που μπλέκουν θρύλους και λαϊκές δοξασίες, είναι κατανοητό, όμως δε σημαίνει πως βιβλία που πραγματεύονται αυτή τη θεματολογία είναι ευκαταφρόνητα, επειδή απαιτούν λιγότερη σκέψη ή δημιουργούν μικρότερο προβληματισμό- είναι επειδή δε στοχεύουν άμεσα σε αυτό! Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι κι αυτού του είδους τα βιβλία δεν περνούν κάποια μηνύματα- νομίζω κάθε βιβλίο είτε είναι “παραμυθάκι” είτε επιστημονικός τόμος, έμμεσα ή άμεσα έχει κάτι να διδάξει. Σε ένα μικρό παιδί πχ. μπορεί η σειρά να μαθαίνει την αξία της συνεργασίας, να κάνει λόγο για την πάλη καλού και κακού και να δίνει έμφαση στην αξία της προσωπικής επιλογής κι ευθύνης (αυτό που διαφοροποίησε το Χάρι από τον Τομ Ριντλ), αλλά και για κάποιον μεγαλύτερο που θέλει να χαλαρώσει, δεν είναι “άχρηστα” τέτοια μηνύματα. Και επιπλέον, θεωρώ πως η σειρά είναι πολύ καλογραμμένη από λογοτεχνικής άποψης- η Ρόουλινγκ ακόμα κι αν είναι επηρεασμένη από ξένα στοιχεία που δεν είναι πάντα πρωτότυπα, εντούτοις τα συνδέει μεταξύ τους με έναν μοναδικό τρόπο και με την κατάλληλη έκφραση. Κι αυτό το λέω, έχοντας διαβάσει κι άλλες τέτοιου είδους περιπέτειες στο παρελθόν πολύ πιο προχειρογραμμένες κι εμπορικές…
Με το “Χάρι Πότερ” για κάποιο λόγο υπήρχαν ανέκαθεν κάποιοι “haters”. Θυμάμαι σα να ‘ταν χθες χρόνια πριν που γύριζα σπίτι απ’ το μπαλλέτο και η τηλεόραση στο σαλόνι έδειχνε τις ειδήσεις. Είναι πραγματικά σα να βλέπω μπροστά μου το καρέ από το στιγμιότυπο του δεύτερου βιβλίου που το γαλάζιο αμάξι με το Ρον και το Χάρι πετάει πάνω από το Χόγκουαρτς Εξπρές, κι από κάτω τη λεζάντα: “Η ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ;” Αν είναι δυνατόν! Σχετική αφίσσα υπήρχε ακόμα και στην τοπική εκκλησία του Αγ. Αντώνη. Κανείς όμως δε βγήκε να πει κάτι για τις ταινίες με τους εξορκιστές ή ξέρω γω τώρα για το πόσο παράλογο είναι να παρουσιάζεται στο Λυκόφως ένας βρυκόλακας να τα μπλέκει με θνητή! Γενικώς πολλή αρνητική διαφήμιση έχει πέσει σε αυτή τη σειρά χωρίς λόγο και είναι πραγματικά κρίμα να κάνουμε τη μύγα βόδι. Πρόκειται για μια απλή ιστορία- σκοτεινή όσο προχωρούσε η σειρά, με ανατροπές και σασπένς.

Αυτά. Ίσως ξέφυγα λίγο, αλλά τα κρατούσα μέσα μου.:stuck_out_tongue: Επιστρέφοντας στο θέμα: άντε να βγει η ταινίαααα! Δεδομένου ότι το πρώτο μέρος παρουσίαζε τις “παρασκηνιακές” ενέργειες των πρωταγωνιστών, αναμένεται όλη η δράση να ξεσπάει στο δεύτερο παρτ. Κρίνοντας από το τρέιλερ έχει γίνει καλή δουλειά με τα εφέ και το καλό που τους θέλω αυτή η γενική πρώτη εντύπωση να επαληθευτεί στο έργο. Πάντως μα το σπαθί του Γκόντρικ Γκρίφιντορ, τι άκυρο στο 1.09! Μετά αναρωτιέμαι γιατί βγάζουν “τ’ όνομα” στο Ντάνιελ… εμ βέβαια, αφού είναι σα να τον αρπάζει να τον φιλήσει! Πολύ σπάζομαι όταν ξεφεύγουν από το αρχικό σενάριο… [-X Κατά τ’ άλλα, στο σύνολό του το τρέιλερ απευθύνεται αμιγώς σε όσους ξέρουν ήδη την ιστορία- σε καμία περίπτωση τα στιγμιότυπα δε συσχετίζονται για να αποδώσουν τη λογική δομή της ιστορίας, την οποία αν δεν ξέρεις, θεωρείς ότι παρακολουθείς ασύμπτωτες σκηνές εκρήξεων ενωμένες. Βέβαια, θα μου πείτε, πρόκειται για το τελευταίο παρτ του τελευταίου βιβλίου- αν κάποιος δεν είχε πάει να δει τα προηγούμενα στο σινεμά, τι νόημα έχει να πάει τώρα; Ίσως απλά είμαι λίγο “ψείρας” σ’ αυτά τα ζητήματα- τα τρέιλερ πρέπει να’ναι αυτοτελή και να αφήνουν κάποια στοιχεία για το τι πρόκειται να δεις, ακόμα κι αν ξέρεις τι είναι αυτό. Όπως και να ΄χει συμφωνώ σε ένα πράγμα απ’ όσα ειπώθηκαν: συγκίνηση! Αν και η αγαπημένη μου σκηνή δε συμπεριλαμβάνεται στο preview… :frowning:

το παραληρημα της πρωτης παραγραφου θα ταιριαζε περισσοτερο στο θρεντ του χαριποτερ βεβαια.

Συμφωνώ και το αναφέρω άλλωστε ότι “ξεφεύγω”, όμως το θέμα της αξίας ή όχι της σειράς είχε ήδη τεθεί προς συζήτηση νωρίτερα στο συγκεκριμένο θρεντ.

ναι αλλα το χαριποτερ ειναι δικο μου θρεντ και θελω να αναδυθει.

Nα και οι σκοπιμοτητες πισω απο τα ποστ :stuck_out_tongue: