Προσεχως

νίκο μάλικ που είσαι και κομίστας και ξέρεις και λες το novel νούβελ, είχα σκοπό να κάνω σοβαρό ποστ για να σου πω γιατί δε μου άρεσε η ταινία, αλλά μετά έγραψες αυτό

ε, θα θεωρείς τότε πως θα τη γυρνούσες καλύτερα τη ταινία; :slight_smile:

Τόσοι σκηνοθέτες υπάρχουν στο Αμέρικα, έναν τυχάρπαστο θα διάλεγαν για το δημιούργημα του Άλαν Μουρ; Δεν νομίζω. Εδώ το κλείνω εγώ το οφ τοπικ…

και είπα ότι δεν αξίζει.

μετά απάντησε ο Lupin, που αν και διαφωνώ με όσα λέει τουλάχιστον τα λέει καλά και με επιχειρήματα και όχι με ατάκες του στυλ “ναι, αν θες γύρνα την εσύ καλύτερα την ταινία” που -πίστεψέ με- ούτε σε πέμπτη δημοτικού δε λένε πλέον.

απαντάω στον Lupin λοιπόν:

για μένα, τίμια προσπάθεια είναι αυτή που στο τέλος πας, τον χτυπάς στον ώμο pat pat και λες οκ μαν, δεν πειράζει, το πάλεψες, μαλακία έκανες στο τέλος, αλλά το πάλεψες.

ε ο Σνάιντερ (για μένα προφανώς) όχι μόνο δεν το πάλεψε αλλά κατακρεούργησε ένα από τα κορυφαία κόμικ έβερ. δε με πείραξε τόσο ότι κόπηκαν σκηνές που επιφανειακά κάποιος θα πει “έλα μωρέ σιγά τη λεπτομέρεια, που να χωρέσουν όλα” ενώ αυτές οι σκηνές έχουν μέσα τους όλο το νόημα του Watchmen, πχ η ψυχανάλυση του Rorschach από τον γιατρό. με πειράζει που κόπηκαν αυτές οι σκηνές και στη θέση τους είδαμε slow fuckin motion ξυλίκι λες και γύριζε τους γαμημένους τους 300 και έπρεπε να δούμε κόκαλα να σπάνε.

στο κόμικ η βία δεν ήταν ούτε διάχυτη ούτε τυχαία, ήταν εκεί που έπρεπε όπου έπρεπε. στη φυλακή όταν ο Rorschach έχει δέσει τα χέρια του άλλου και λέει “your hands, my pleasure” αντί για “your hands. my perspective” που έγραψε ο Moore, αυτός που έχει διαβάσει το κόμικ και έχει ΝΙΩΣΕΙ λίγο, κάνει φεησπαλμ. ομοίως για την ατάκα του στο τέλος, “keep your lies” αντί για “joking of course” και εγώ στο σινεμά να είμαι έτσι:

[SPOILER][/SPOILER]

ο Rorscach btw όντως βγήκε καλός, εξαιτίας και της ηθοποιάρας που τον έπαιζε. κάποιοι άλλοι πάλι…

τέλος πάντων, αν ήταν μόνο αυτές οι λεπτομέρειες και το ελεεινό soundtrack (hallelujah όταν επιτέλους του σηκώθηκε και πηδήχτηκαν, κλάμα) ή ότι έδειξαν 3’ πηδήματος αλλά δεν μπόρεσαν να δείξουν τον θάνατο του παλιού night owl πχ, θα έλεγα οκ. δεν θα έλεγα οκ δηλαδή, αλλά τέλος πάντων δε θα έκραζα πολύ.

ε ρε πανίβλακα Σνάιντερ, γιατί να αλλάξεις το τέλος δηλαδή. πραγματικά, δεν είχα ιδέα για αυτό σε αντίθεση με τους φίλους με τους οποίους πήγα σινεμά που το ήξεραν αλλά δε μου το έλεγαν, και ήμουν έτοιμος να σηκωθώ να φύγω. σπόιλερ για όποιον δεν έχει διαβάσει το κόμικ:

[SPOILER]υπάρχει λόγος που ο εχθρός που θα ενώσει ηπα και ρωσία ήταν από το διάστημα. εξωγήινο τέρας, το άγνωστο, ο φόβος του ανθρώπου και η συνειδητοποίηση του πόσο μικροί είμαστε μπροστά του, όλα αυτά άλλαξαν και έγιναν “το υπερόπλο των ηπα τους πρόδωσε, οκ, ας βοηθήσουμε όλοι”. ε wtf ρε ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ Σνάιντερ.[/SPOILER]

αυτό εννοώ όταν λέω ότι όχι, δεν ήταν τίμια προσπάθεια. ο Σνάιντερ δεν ήξερε, ή τέλος πάντων δε σεβάστηκε το πνεύμα του κόμικ που έκανε ταινία. το ίδιο έκανε και ο Κιούμπρικ με τη Λάμψη, αλλά βγήκε ταινιάρα επειδή ο ένας είναι ο Κιούμπρικ και ο άλλος είναι ο ΒΙΖΙΟΝΑΡΥ ΣΝΑΪΝΤΕΡ.

τλ;δρ, το θέμα είναι ότι όλο το νόημα του watchmen είναι το “who watches the watchmen”. η ταινία δε σε έκανε να το σκεφτείς αυτό ούτε λεπτό.

Y.Γ. το [I]“Τόσοι σκηνοθέτες υπάρχουν στο Αμέρικα, έναν τυχάρπαστο θα διάλεγαν για το δημιούργημα του Άλαν Μουρ;”[/I] να το πούμε και σε όσους πλήρωσαν και είδαν το League of Extraordinary Gentlemen.

[SPOILER][/SPOILER]

Καταλάβαμε καθόλου ότι τρολάρουμε;;;

:stereo:

ΟΝ ΤΟΠΙΚ…πότε;;;

:yesmaster:

δεν καταλαβαίνω γιατί έσβησες το ποστ που είτε απευθυνόταν στον Λούπιν είτε σε μένα, και έλεγε ότι σε γενικές γραμμές όσο άσχετοι είμαστε με τα κόμικς τόσο είμαστε και με τις ταινίες, και μετά μου το έστειλες σε πμ ελαφρώς αλλαγμένο ώστε να μη φαίνεται τόσο προσβλητικό ορ σμθ.

δε νομίζω κανένας να έχει προσωπικό πρόβλημα με κανέναν, εγώ την άποψή μου για την ταινία έγραψα πιο πάνω. τώρα, το ότι σχολίασα πως η σλοου φάκιν μοσιον βία δεν ταιριάζει σε μια ταινία σαν το Watchmen με κάνει άσχετο και αναρμόδιο σε ζητήματα 7ης τέχνης, πώς να το σχολιάσω δηλαδή. ας το αφήσουμε εδώ, εκτός αν θέλει ο Λούπιν να ποστάρει κάτι σχετικό με το ποστ μου περί της ταινίας, οπότε και μπορούμε να το συνεχίσουμε σε ένα άλλο θρεντ, 9η τέχνη, τι ταινία είδατε πρόσφατα, κάτι τέτοιο.

δεν το έσβησα -[B]το έστειλα με π.μ[/B].
([I]δες ινμποξ βρε, μη χαλιέσαι[/I]…)

Απλά τρολάρουμε εδώ και κόβουμε τη ροή του θρεντ (που αφορά παρουσιάσεις νέων ταινιών).

[B]Αν θές να το συνεχίσουμε σε άλλο θρεντ (πιο σχετικό) [U]ΟΚ μέσα[/U]…[/B]

εδω χωρις να θελω να παρω το μερος κανενος στη διαφωνια να πω οτι η D.C πλεον εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο σηψης,κακογουστιας και ελλειψης εμπνευσης που δεν ειναι και πολυ ισχυρο κριτηριο οτι ο Μιλλερ χαιρει της εμπιστοσυνης της…

Gangster squad

Eνδιαφέρον φαίνεται…(ειδικά για τους λάτρεις των γκανγκστερικών movies)

[/SPOILER]

bastard, τα λες ομορφα και σωστα και δεν διαφωνω σε τιποτα…ισα ισα που για τους ιδιους λογους πιστευω και γω οτι εν τελει το Watchmen ειναι κακη ταινια…

εγω συνεχιζω να βλεπω την προσπαθεια του Σναηντερ τιμια για το μεγενθος και το περιορισμενο ταλεντο που εχει, πιθανοτατα κυριως φανμποησμου…μεσα σε ολο το χαος συνεχιζω να πιστευω οτι θα μπορουσε να βγει απειρως χειροτερο αν εκανε μια πιο λαιτ αναγνωση του κομικ, αντιθετως τουλαχιστον για εμενα, οποια σκοτεινα/αμφιλεγομενα σημεια ειχε τα αφησε ως ειχαν…και για αυτο και μονο θεωρω οτι κερδιζει ενα ταπ ταπ:p απο μενα…

αλλα και παλι, δεν διαφωνουμε επι της ουσιας…

Επιπλεον, μου εστειλε και μενα την μαλακια του ο Nikosmalik και επειδη γενικα εχω μια ταση, ειδικα εδω στο φορουμ, να απανταω σοβαρα σε βλακες μεχρι να εξαντλησω καθε οριο και να αρχισω να τρολαρω, θα ξανακανω μια τελευταια αποπειρα…

[I]Διότι κατάλαβα πως ΙΣΩΣ είχα να κάνω με κάποιον που γνωρίζει λίγα από τον κόσμο της 9ης Τέχνης…
Τουλάχιστον σε επίπεδο δημιουργίας (που’ναι και βιωματική)
Καταρχάς, ΙΣΩΣ δεν κατάλαβες την ομορφιά των κόμικς.
Τα κόμικς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με όρους και ορολογία κριτικής λογοτεχνίας.
Άλλος κόσμος.
Άλλη Τέχνη.
Έχει μια ελευθερία και feeling που δεν έχουν άλλες μορφές τέχνης π.χ. λογοτεχνία. Αν τις ταυτίζει κανείς παντοιοτρόπως, έχει λάθος.
Και τώρα κάθεσαι και σχολιάζεις ταινίες βασισμένες από κομικς, με τρόπο που σχολιάζουν και καλά “σινεκριτικοί” ταινίες που βασίζονται σε δημοφιλή (και μη) λογοτεχνικά βιβλία.
Γιατί; Λάθος.[/I]

Αγορι μου, επειδη το ανηγαγες σε προσωπικο επιπεδο θα στο πω αλλιως… ΔΕΝ εχεις εσυ μονο βιωματικη γνωση της 9ης τεχνης, απλα εγω δεν θεωρω οτι πρεπει ντε και καλα να σου αραδιασω και εγω σε ποιες εφημεριδες ενα φεγγαρι δουλεψα, τι φανζιν ειχα εκδωσει και τι σχεση εχω εν τελει με τον χωρο της 9ης τεχνης στην Ελλαδα…το θεωρω επιχειρημα/δηλωση/συμπερασμα/οτιθεςπες της πλακας, διοτι η βιωματικη γνωση της 9ης τεχνης οπως την περιγραφεις, εχει μοναχα αντικτυπο στη στιγμη που θα κρινεις με καθαρα σχεδιαστικους -στο γενικοτερο πλαισιο- ορους, ενα κομικ… αμα εχεις μια ιδεα απο προοπτικη, συγκλινουσες βοηθητικες γραμμες στα σημεια φυγης, μαλακα μολυβια κτλ ΤΟΤΕ θα διαβασεις ενα κομικ και θα το κρινεις ετσι…

ΔΕΝ εχει ΚΑΜΙΑ σχεση αυτο με τις βλακειες που γραφεις παρακατω, σχετικα με την ιστορια, την αποδοση της, το βαθος της και τις εναλλακτικες σημασιες που κρυβει μεσα της… οπωτε και το προηγουμενο σου επιχειρημα (θα χρησιμοποιω τη λεξη επιχειρημα απο δω και μετα, αν δεν σε πειραζει, αλλαξε την και βαλε οποια θες εσυ αν κολλας παλι) στον bastard οτι κρινεις την ταινια διαφορετικα -υποθετω ‘πιο ορθα’- επειδη εισαι ‘κομιστας’ ειναι της πλακας, διοτι δεν σου προσφερει καποιο επιπλεον + η τεχνικη γνωση του χαρτιου ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΙ…νομιζω οτι για 8 χρονων παιδι, μπορεις να το καταλαβεις αυτο που σου λεω…

επιπλεον, σχετικα με τις μπουρδες που λες παρακατω…ναι, προφανως γνωριζουμε ολοι οτι το κομικ ειναι αλλη τεχνη…και προφανως δεν εχει την ιδια αντιμετωπιση οταν το διαβαζει κανεις με ενα βιβλιο πχ…εδω μιλαμε ομως για ταινια βασισμενη σε κομικ…τι διαφορα εχει μια ταινια βασισμενη σε κομικ και μια ταινια βασισμενη σε βιβλιο εν τελει? το αποτελεσμα ειναι το ιδιο-φιλμ-, η πηγη αλλάζει αλλα και τα δυο καταληγουν στο ιδιο αποτελεσμα… πως δηλαδη θα κρινει κανεις διαφορετικα μια ταινια βασισμενη σε κομικ? Σιγουρα αναμενεις την αντιστοιχη ελαφροτητα αμα ειναι πχ υπερηρωικο το κομικ, σιγουρα την αντιστοιχη σοβαροτητα οπως πχ με το Road to Perdition…το ιδιο δεν ισχυει ομως και σε βιβλια? Αλλιως περιμενεις ενα βαρυ βιβλιο, αλλιως ενα βιβλιο περιπετειας αλλιως ενα κωμικο αναγνωσμα…

Προφανως λοιπον τα κομικ δεν τα κρινεις με λογοτεχνικους ορους, αλλα τι σχεση εχει αυτο με την ολη κουβεντα? Εγω λεω οτι δεν ξερεις την τυφλα σου και απλα γραφεις λεξεις που σου ερχονται στο μυαλο για να πεις κατι που ουτε εσυ ξερεις τι ακριβως ειναι αυτο…

[I]Και έχω νέα: όποιος θεωρεί πως “τα εφέ, τεχνικές βιντεοκλίπ, σλοου μόσιον,κ.τ.λ. είναι μεμπτά στη χρήση τους σε μεγάλου μήκους ταινίες και τέτοιοι σκηνοθέτες δεν μπορούν να θεωρηθούν auteur” (όπως κάνουν κατά κόρον όσοι μπουκάρουν σε φόρουμ και το παίζουν και καλά ψαγμένοι, ειδήμονες και δεν ξέρω τι άλλο) ταπεινή μου γνώμη, πως δεν δηλώνει παρά μόνο την κάργα ασχετίλα του ΚΑΙ με την 7η Τέχνη…Μιλάμε για λογική όχι από το πλανήτη Γη ακριβώς… [/I]

Κανεις ρε σπιρτο δεν σνομπαρει τα εφε και τα σλοου μοσιον σαν σκηνοθετικα ευρηματα… ουτε θεωρω οτι υστερει κανεις εναντι αλλου επειδη κινηματογραφει με αυτο το τροπο…διοτι δεν μπορω να συγκρινω μηλα με αχλαδια, ναι, αγαπαω τον Γκονταρ και Vivre sa vie αλλα ξερωχυνω με Conan ή Riders of the lost Ark και για εμενα εχουν την ιδια καλλιτεχνικη σημασια και οι τρεις ταινιες στο μυαλο μου…εσυ απο που συμπερανες κατι τετοιο?

Αλλα από την άλλη, γιαυτο σε θεωρω και ασχετο και ανωριμο, αμα ψαρωνεις με την καθε μαλακια που βλεπεις τοτε τι να συζητησει κανεις μαζι σου…αν εσυ διαβασες ολο το Watchmen και αυτο που σου εμεινε ηταν οι 5 σκηνες δρασης που μετα ο Σναηντερ τις υπερτονισε για να ψαρωσει τα πιτσιρικια με ενα σωρο ανουσια κολπα, τοτε δικαιως σε θεωρω 8χρονο…

Στο 300 τα σλοου μοσιον κτλ ξαναειπα πριν πως ηταν οτι χρειαζοταν για το υφος του κομικ…γιαυτο και το θεωρω απο τις πιο πετυχημενες μεταφορες, ασχετως αν σαν ταινια-οπως και το πρωτοτυπο κομικ-με αφηνουν αδιαφορο…

αυτα απο μενα ‘κομιστα’, συμβουλη μου ειναι να διαβασεις κανα κομικ στα σοβαρα ομως, οχι μονο τις εικονες αλλα και τα κουτακια και να ανοιξεις λιγο το κεφαλι σου γιατι η 9η τεχνη ειναι ενας τεραστιος, χαοτικος και συνεχως αυξανομενος κοσμος και ειναι κριμα να χανεις τοσα και τοσα επειδη περιοριζεις το μυαλο σου σε 5 πραματα μονο…

over and out.-

The Incredible Burt Wonderstone

αναμνήσεις…
:slight_smile:

[B][U]To The Wonder[/U][/B] του Τέρενς Μάλικ.
Αν και δεν το πολυαντέχω το ύφος του Μάλικ στις πρόσφατες ταινίες του, η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες του κόβουν την ανάσα. Έτσι φαίνεται να γίνεται και στη νέα του ταινία.

ο Μάλικ δεν είναι για όλους.
Εγώ λατρεύω τη φιλμική γλώσσα του. Του πως “αφηγείται” μέ τις εικόνες του.
Απλά, αφήνεσαι…:wink:

Τι θεΐλα ειναι αυτη :lol::lol:

γαματο το αποπάνω, όλες οι αγάπες μαζεμένες

το To the Wonder δεν με έψησε, νομίζω ότι το Tree of Life -το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αν και μπορώ να καταλάβω γιατί δεν άρεσε στους περισσότερους-, υπήρξε κομβικό σημείο στον Μάλικ θα έλεγα, καθώς έχω την εντύπωση πως από δώ και πέρα η αφήγηση με κινηματογραφικούς όρους θα πάει περίπατο και θα βλέπουμε μονάχα τρομερά πλάνα με μονολόγους και ψιθυρίσματα…

όχι ότι με χαλάει, διότι στο Tree of Life με άγγιξαν οι εσωτερικές του ανησυχίες, αλλά νομίζω ότι και εκεί τις εξάντλησε, αυτό παραπάνω μου δίνει την εντύπωση ότι θα κουράσει…

όπως και νάχει, μεγάλος είναι πιά, δεν νομίζω πως έχει να δώσει κάτι άλλο τόσο μεγάλο όσο πχ το Days of Heaven, Βadlands ή το Thin Red Line, η καλύτερη αντιπολεμική ταινία που έχω δει δλδ…μακάρι να ξαναφτάσει να κάνει ένα νέο New World αλλά νομίζω ένα δεύτερο Tree of Life ή ανάλογου ύφους και δομής ταινίες από δω και μετά δεν με ψήνουν…

το tree of life ειναι μια extravagant δηθενιά που παρατράβηξε αλλά όλοι κώλωσαν να το πουν γιατι κάποιος κάπου είπε οτι ειναι η οδυσσεια των 00s και κανείς δεν τα βάζει με τα ιερά κ τα όσια

καλά τα γράφανε στο cinemanews…

το πως κατεληξε ο αφλεκ σε ταινια του μαλικ παντως ειναι παραξενο!

και εχω και περιεργεια τι σκατα θα ετοιμασει με τον φασμπεντερ!!!

alien invasion movie. Φαίνεται low budget παραγωγή μεν αλλά καλή b movie γενικά. Αυτό που απογειώνει το trailer ωστόσο είναι τα τελευταία 2 δευτερόλεπτα (πριν τα credits that is).

http://www.youtube.com/watch?v=gU6XUD8tEOc

φαίνεται τίμια. και, ναι, τα δύο τελευταία δεύτερα απογειώνουν την ταινία8)

τι δε βλέπω? :oops:

έλα ντε (τα 2 τελευταία δεύτερα πριν τα credits των δημιουργών)

ον τοπικ

[B]John Dies At The End[/B]

http://www.youtube.com/watch?v=0msURxn2VV8

επικό trailer

Το 1 είναι ΕΠΟΣ. Τα άλλα δύο όχι και τόσο. Αλλα εδώ νομίζω πως θα δούμε κάτι πολυ καλό.