πω!πω! είμαι απαράδεκτη… αγνοούσα την ύπαρξη της… φτου μου!#-o
Λούκι Λουκ. Πάντοτε μου άρεσε γιατί συνδίαζε το φανταστικό με το ιστορικό και γούσταρα.
και στο οπισθόφυλλο μάλιστα, εκεί που έχει τον Λούκι να πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του, έχει τον Ραντανπλαν, να σκάει με τα μούτρα σε ένα βαρέλι, ενώ η σκιά του περνάει πάνω από το βαρέλι με το σχόλιο
“Ο σκύλος που ήταν πιο βλάκας και από τη σκιά του”
ναι καλα κομιξακια ειναι κι αυτα, αλλα δεν μετραει ως ‘‘λουκι λουκ’’, ειναι μονος του ο ρανταπλαν.
εντελώς καμμένο (με την καλή έννοια) χιούμορ.
λατρεύουμε ραντανπλαν:)
Συμφωνάω και στα 2. Το 20ό σύνταγμα παίζει νάναι το καλύτερο κόμικς που έχω διαβάσει μετά το Βίο και την Πολιτεία το Σκρουτζ ΜακΝτακ.
All hail to Ovelix!!! Ο άλλος είναι φλώρος και σκατοποζεράς!
Αγαπάμε Αστερίξ, και πολύ μάλιστα, αλλά να σχολιάσω εδώ πως εκείνοι που θεωρούν τόσο πια υποδεέστερη τη σειρά του Λούκυ απλά αγνοούν τη σημασία της όπως και τη σημασία του δημιουργού της, Morris, για την ιστορία των κόμικς. Και αγνοούν πως σε επίπεδο βάθους και χιούμορ η σειρά είναι εξίσου σπουδαία - εξάλλου ο Goscinny έγραφε τα κείμενα στο μεν, ο Goscinny και στο δε.
Λοιπον…
Ειναι θεικα και τα δυο:bow2: δεν μπορω να ξεχωρισω καποιο απο τα δυο αφου τα διαβαζω παραλληλα με μανια απο δευτερα δημοτικου και συνεχως ανακαλυπτω κατι καινουριο!! Τα Αστεριξ τα εχω ολα ανεξαιρετως και απο τα Λουκυ Λουκ μου λειπουν καμια δεκαρια αλλα νομιζω οτι εχω τα απαντα απο Γκοσινι(respect και για τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Iznogood-ο οποιος ειναι ισως η μοναδικη περιπτωση κομιξ που μετα τον θανατο του τρισμεγιστου εξελιχθηκε περεταιρω και ισως καλυτερα)…
TOP 5 ASTERIX (τυχαια σειρα)
Οβελιξ και σια
Αστεριξ στην Κορσικη
Αστεριξ στους Βρετανους
Αστεριξ και Κλεοπατρα
Η κατοικια των θεων
(Ενω απο την μετα Γκοσινι περιοδο εκτιμω λιγα οπως την Οδυσσεια, τους Ολυμπιακους και τον γιο του Αστεριξ-τα περισσοτερα ομως μετριοτατα και τα τελευταια τρισαθλια)
TOP 5 ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ
Η θεραπεια των Νταλτον(Απλα ΘΕΙΚΟ-το καλυτερο τευχος και απο τις 2σειρες)
Η κληροναμια του Ραντανπλαν
Καλαμιτι Τζειν
20ο συνταγμα ιππικου
Τζεσσε Τζειμς
(μετα Γκοσινι υπηρξαν καποιες καλες στιγμες-οι περισσοτερες ηταν αθλιες- αλλα ειχε πλεον αλλαξει τελειως το στιλ και ειχα ξενερώσει)
[COLOR=“Indigo”]Αστερίξ με αγαπημένο χαρακτήρα τον Ιντεφιξ … γαμάτος !
και Λούκι Λουκ επίσης αλλά δεν μ’αρεσε πάντα…[/COLOR]
αν και γουσταρω και τους δυο περισσοτερο αστεριξ γιατι ο κακοφωνιξ που ειναι μεσα ειναι απο τους ηρωες που μπορω να ταυτιστω
Ποτε δεν μου αρεσε πολυ ο (πα-)λουκι λουκ εξαιτιας της western θεματολογιας του.
απο την αλλη το asterix εχει απιστευτο χιουμορ γελιους χαρακτηρες και αγαπημενος μου ο οβελιξ.δεν ειναι τυχαιο που ακομη και τωρα βγαινουν ταινιες με βαση αυτο.
Λουκι λουκ! Born a cowboy!
ημουν σε διλημμα, αλλα προσφατα διαβασα το αθλιοτατο " o Λουκη παντρευεται?" και απλα ξενέρωσα τη ζωη μου… Asterix
Asterix…
Αστεριξ…πιο ευρωπαικο κ πιο αστεια για μενα(κατα πολυ)…εχει κ παμπολλες αναφορες βασικα σε καταστασεις,γεγονοτα,προσωπα,πολυ γνωστα σε εμας τους ευρωπαιους,γεγονος που με κανει να ταυτιζομαι πιο πολυ μαζι του…αποκορυφωμα ο αστεριξ στη κορσικη,που ηταν λες κ εβλεπα ο αστεριξ στη κρητη ενα πραμα,απιστευτο γελιο…
Αστερίξ και Οβελίξ !!! yay!
Να πω την αλήθεια, ελάχιστες φορές είχα προσπαθήσει να διαβάσω Λούκι Λουκ και απ’ό,τι θυμάμαι μόνο ο σκύλος μου άρεσε…Oh well! :roll:
Ο Λουκυ Λουκ φυσικα,μου φαινοταν πιο ρεαλιστικο απο τον οβελιξ,ασχετο αλλα απο κομικ αυτο που πραγματικα πρεπει να αναφερθει ειναι ο Sandman του Gaiman.
Λούκι Λουκ!!!
Αστεριξ ασυζητητι
Λουκυ Λουκ χαλαρααα8) Οι Dalton τα σπανεεεε:)